פלזמה 50" או 47" LCD?
אני מחפש טלויזיה של 46 אינץ' ומעלה, בתקציב של עד 7,000 ש"ח. שמתי ממש עין על PS50B550 של Samsung, אבל אני לא רוצה 'להתחתן' עם שם כרגע. הבנתי היא שאני יכול למצוא LCD בגודל 47 אינץ' במחיר דומה, משום שאין LCD בגודל של 50 אינץ'. אני זקוק למסך בגודל כזה משתי סיבות - מרחק צפייה של בערך 3 מטר במצב הנכחי ורצון תמידי להפיק את המקסימום מרזולוציית Full HD.
אני לא ממש יודע מה ההבדל הגדול בין LCD לפלזמה, אבל אני מבין שיש איזושהיא בעיה עם פלזמות שהתמונה נדבקת למסך ולא יורדת, ושה'שחורים' דוהים. עם זאת, אני מבין שעדיין יש אנשים שקונים פלזמות, ולכן השאלה שלי. אולי אפילו עדיף פלזמה מעל LCD.. אודה לכל מי שיענה לי.
אני לא ממש יודע מה ההבדל הגדול בין LCD לפלזמה, אבל אני מבין שיש איזושהיא בעיה עם פלזמות שהתמונה נדבקת למסך ולא יורדת, ושה'שחורים' דוהים. עם זאת, אני מבין שעדיין יש אנשים שקונים פלזמות, ולכן השאלה שלי. אולי אפילו עדיף פלזמה מעל LCD.. אודה לכל מי שיענה לי.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
Track,
במגבלות תקציבך יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי להפיק את המקסימום ממסך FHD ממרחק צפיה של 3 מטרים.
לידיעתך, תכני HDR (כלומר 720) מוצגים באופן אופטימלי במסך בגודל 50 אינץ' ממרחק 3 מטרים כך שלרכוש מסך בגודל הנ"ל או פחות באיכות FHD פשוט לא כדאי (אלא אם כן אתה מתכוון להתקרב עד לכדי קצת יותר מ-2 מטרים).
לאור זאת, אני ממליץ לך לבדוק מסכי פלאזמה 50 אינץ' HDR שיכנסו בקלות לתקציבך כגון LG 50PQ300 או סמסונג 50B450.
מצד שני, אם אתה מתכוון להציג תמונות סטטיות או לגלוש באינטרנט דרך ה-HTPC ולא רק לצפות בסרטים דרכו אז רק אז כדאי לחשוב לכיוון מסך LCD בגודל 46 אינץ' למרות שלא תנצל כלל את יכולות ה-FHD שלו וגם תכני 720 יוצגו בפספוס מסויים.
במגבלות תקציבך יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי להפיק את המקסימום ממסך FHD ממרחק צפיה של 3 מטרים.
לידיעתך, תכני HDR (כלומר 720) מוצגים באופן אופטימלי במסך בגודל 50 אינץ' ממרחק 3 מטרים כך שלרכוש מסך בגודל הנ"ל או פחות באיכות FHD פשוט לא כדאי (אלא אם כן אתה מתכוון להתקרב עד לכדי קצת יותר מ-2 מטרים).
לאור זאת, אני ממליץ לך לבדוק מסכי פלאזמה 50 אינץ' HDR שיכנסו בקלות לתקציבך כגון LG 50PQ300 או סמסונג 50B450.
מצד שני, אם אתה מתכוון להציג תמונות סטטיות או לגלוש באינטרנט דרך ה-HTPC ולא רק לצפות בסרטים דרכו אז רק אז כדאי לחשוב לכיוון מסך LCD בגודל 46 אינץ' למרות שלא תנצל כלל את יכולות ה-FHD שלו וגם תכני 720 יוצגו בפספוס מסויים.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Track .Track כתב:אני מחפש טלויזיה של 46 אינץ' ומעלה, בתקציב של עד 7,000 ש"ח. שמתי ממש עין על PS50B550 של Samsung, אבל אני לא רוצה 'להתחתן' עם שם כרגע. הבנתי היא שאני יכול למצוא LCD בגודל 47 אינץ' במחיר דומה, משום שאין LCD בגודל של 50 אינץ'. אני זקוק למסך בגודל כזה משתי סיבות - מרחק צפייה של בערך 3 מטר במצב הנכחי ורצון תמידי להפיק את המקסימום מרזולוציית Full HD.
אני לא ממש יודע מה ההבדל הגדול בין LCD לפלזמה, אבל אני מבין שיש איזושהיא בעיה עם פלזמות שהתמונה נדבקת למסך ולא יורדת, ושה'שחורים' דוהים. עם זאת, אני מבין שעדיין יש אנשים שקונים פלזמות, ולכן השאלה שלי. אולי אפילו עדיף פלזמה מעל LCD.. אודה לכל מי שיענה לי....
לפי תמהיל הצפייה שלך . הייתי ממליץ לך לרכוש את מסך הפלזמה של סמסונג דגם b-550 גודל 50 אינצ' .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
אתה מפתיע אותי. פוסט חכם, אך מעט מפוספס.nils3373 כתב:Track,
מצד שני, אם אתה מתכוון להציג תמונות סטטיות או לגלוש באינטרנט דרך ה-HTPC ולא רק לצפות בסרטים דרכו אז רק אז כדאי לחשוב לכיוון מסך LCD בגודל 46 אינץ' למרות שלא תנצל כלל את יכולות ה-FHD שלו וגם תכני 720 יוצגו בפספוס מסויים....
הקטע הוא כזה - תוכן של FHD לא יושם אידיאלית במרחק של 3 מטר, אלא אם כן עם טלויזיה 60 אינץ'.
אבל, תוכן של HDR יראה הרבה יותר טוב באותו מרחק עם טלויזיה שהיא FHD.
אז אפילו אם אני אמשיך להעמיד ככה את הסלון, עדיין עדיף לי FHD לצפות מHOT HD.
אבל אתה צודק ב100%, מעל 1.8 מטר, חבל FHD. זה משהו שאני מתכוון לשנות.
אבל מה עם כל הבעיות הנוראיות והמפחידות?9000es כתב:Track .Track כתב:אני מחפש טלויזיה של 46 אינץ' ומעלה, בתקציב של עד 7,000 ש"ח. שמתי ממש עין על PS50B550 של Samsung, אבל אני לא רוצה 'להתחתן' עם שם כרגע. הבנתי היא שאני יכול למצוא LCD בגודל 47 אינץ' במחיר דומה, משום שאין LCD בגודל של 50 אינץ'. אני זקוק למסך בגודל כזה משתי סיבות - מרחק צפייה של בערך 3 מטר במצב הנכחי ורצון תמידי להפיק את המקסימום מרזולוציית Full HD.
אני לא ממש יודע מה ההבדל הגדול בין LCD לפלזמה, אבל אני מבין שיש איזושהיא בעיה עם פלזמות שהתמונה נדבקת למסך ולא יורדת, ושה'שחורים' דוהים. עם זאת, אני מבין שעדיין יש אנשים שקונים פלזמות, ולכן השאלה שלי. אולי אפילו עדיף פלזמה מעל LCD.. אודה לכל מי שיענה לי....
לפי תמהיל הצפייה שלך . הייתי ממליץ לך לרכוש את מסך הפלזמה של סמסונג דגם b-550 גודל 50 אינצ' .
בהצלחה ....
(צריבת התמונה, העלמות רמת הצבעים השחורים, אנשים שיצחקו עלי שאין לי LCD, וכו')
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
Track
כל היתרון של מסך FHD הוא לשבת כמה שיותר קרוב אליו . אפילו במרחק של 2 מטר .
מסכי HDR מומלץ לשבת רחוק יותר . כל לא תצליח לאבחן את אמת השידור בין שתי המסכים .
לגבי רמת הצבעים והשחורים של הסמסונג b-550 . הפלזמות של סמסונג הם היחידות בעולם שיש להם מעבד צבע 18 ביט יחוד . דגם ה550 מיתגאה בשורים שלו . כמובן שבעיות הריבה אינם נכונות לדור חדיש כזה של מסכי פלזמה .
יש את עניין הצבירה . שלכך יש מנגנונים שמנקים את המסך מבעייה זו .
כנס לאתר CNET . ותראה את הציון שקיבל מסך הפלזמה של סמסונג 550 .
בהצלחה .
מסכי HDR מומלץ לשבת רחוק יותר . כל לא תצליח לאבחן את אמת השידור בין שתי המסכים .
לגבי רמת הצבעים והשחורים של הסמסונג b-550 . הפלזמות של סמסונג הם היחידות בעולם שיש להם מעבד צבע 18 ביט יחוד . דגם ה550 מיתגאה בשורים שלו . כמובן שבעיות הריבה אינם נכונות לדור חדיש כזה של מסכי פלזמה .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

אני ממש לא אמרתי שתוכן HDR יראה יותר טוב על מסך FHD באותו המרחק עם טלויזיה FHD מאשר באחת שהיא HDR. בכל מקרה חבל לקנות כל מסך עד גודל 50 אינץ' FHD וזה כולל את הסמסונג B550 המצויינת וזאת למרחק ההצפיה שלך.Track כתב:אתה מפתיע אותי. פוסט חכם, אך מעט מפוספס.nils3373 כתב:Track,
מצד שני, אם אתה מתכוון להציג תמונות סטטיות או לגלוש באינטרנט דרך ה-HTPC ולא רק לצפות בסרטים דרכו אז רק אז כדאי לחשוב לכיוון מסך LCD בגודל 46 אינץ' למרות שלא תנצל כלל את יכולות ה-FHD שלו וגם תכני 720 יוצגו בפספוס מסויים....
הקטע הוא כזה - תוכן של FHD לא יושם אידיאלית במרחק של 3 מטר, אלא אם כן עם טלויזיה 60 אינץ'.
אבל אתה צודק ב100%, מעל 1.8 מטר, חבל FHD. זה משהו שאני מתכוון לשנות....
אתה ממש צודק. אני האחד שאמר את זה.nils3373 כתב:אני ממש לא אמרתי שתוכן HDR יראה יותר טוב על מסך FHD באותו המרחק עם טלויזיה FHD מאשר באחת שהיא HDR. בכל מקרה חבל לקנות כל מסך עד גודל 50 אינץ' FHD וזה כולל את הסמסונג B550 המצויינת וזאת למרחק ההצפיה שלך.Track כתב:אתה מפתיע אותי. פוסט חכם, אך מעט מפוספס.nils3373 כתב:Track,
אבל אתה צודק ב100%, מעל 1.8 מטר, חבל FHD. זה משהו שאני מתכוון לשנות.......
הלכתי מספר פעמים לBIG BOX ליד קניון אילון, אמרתי להם להעביר לתוכן HD של HOT ועמדתי בערך 3 מטר מהמסכים. הFHD פשוט נראה הרבה יותר טוב, גם של LG וגם של Samsung, מול ה HDR של Panasonic.
אוקיי, אבל אם יהיו לי בעיות, אני בא ישר אליך.9000es כתב:Track
בהצלחה ....
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

Track,
כנראה שלא הבנת אותי נכון אז אני מדגיש: אני ממליץ לך לרכוש מסך פלאזמה 50 אינץ' HDR בלבד (ולא FHD) וזאת בגלל שלא תנצל את הרזולוציה FHD ממרחק הצפיה שלך.
בנוסף לידיעתך, Bigbox ושאר הרשתות אינם המקום להשוואת מסכים בשום צורה - רק בחנויות מקצועיות ניתן להשוות בין המסכים השונים וזאת בגלל שהם מכויילים לרמה גבוהה.
כנראה שלא הבנת אותי נכון אז אני מדגיש: אני ממליץ לך לרכוש מסך פלאזמה 50 אינץ' HDR בלבד (ולא FHD) וזאת בגלל שלא תנצל את הרזולוציה FHD ממרחק הצפיה שלך.
בנוסף לידיעתך, Bigbox ושאר הרשתות אינם המקום להשוואת מסכים בשום צורה - רק בחנויות מקצועיות ניתן להשוות בין המסכים השונים וזאת בגלל שהם מכויילים לרמה גבוהה.
אוף, מילס. גם אתה לא קורא וגם אתה חושב שכולם רוצים להרביץ לך.nils3373 כתב:Track,
בנוסף לידיעתך, Bigbox ושאר הרשתות אינם המקום להשוואת מסכים בשום צורה - רק בחנויות מקצועיות ניתן להשוות בין המסכים השונים וזאת בגלל שהם מכויילים לרמה גבוהה....
אני מבין שבשביל 3 מטר ההמלצה הלוגית היחידה היא HDR - ולכן כתבתי בברור שאני מתכוון להקטין את זה לשניים או פחות.
עד עכשיו המליצו לו רק על ארמגדון וזה כבר ברמת החייל. יעני בכל תל אביב אין מקום טוב אחד.