שאלה לגבי פטיפון שקיבלתי
לאחרונה קיבלתי מקרוב משפחה פטיפון של TAYA RP-150 עם אוסף תקליתים נכבד אך לצערי לאחר שניסיתי להפעיל את הפטיפון גיליתי כי המגש לא מסתובב ולאחר שפתחתי את הפטיפון ראיתי כי הגומיה שעוטפת את המגש נקרעה.
ברצוני להתייעץ אתכם מה עלי לעשות, האם כדאי לתקן את הפטיפון (בהנחה שהראש במצב טוב) או שכדאי לחפש פטיפון יד שניה?
מבחינת תקציב לא הייתי רוצה להוציא יותר מ 300-400 ש"ח. ביד 2 ראיתי פטיפונים לא רעים במחיר של 250-300 ש"ח (של חברת SANSUI וחברת ROTEL עם ראש חדש)
להשלמת התמונה ברשותי מגברי סטריאו של אונקיו P-3160 ו M-5160 ורמקולים של CERWIN VEGA E712 והייתי רוצה שהפטיפון יהיה לפחות ברמה הזאת.
ברצוני להתייעץ אתכם מה עלי לעשות, האם כדאי לתקן את הפטיפון (בהנחה שהראש במצב טוב) או שכדאי לחפש פטיפון יד שניה?
מבחינת תקציב לא הייתי רוצה להוציא יותר מ 300-400 ש"ח. ביד 2 ראיתי פטיפונים לא רעים במחיר של 250-300 ש"ח (של חברת SANSUI וחברת ROTEL עם ראש חדש)
להשלמת התמונה ברשותי מגברי סטריאו של אונקיו P-3160 ו M-5160 ורמקולים של CERWIN VEGA E712 והייתי רוצה שהפטיפון יהיה לפחות ברמה הזאת.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
אתה צריך להגדיל את התקציב שלך ליותר מכך אם אתה רוצה משהו איכותי יותר...
אם יש דגם ספציפי שהתרשמת ממנו, אתה מוזמן לתת קישור ישירות אליו...
רצועה לפטיפון שלך לא אמורה להיות יקרה יותר מדי (פחות מ 100 ש"ח), ויש אפשרות שתמצא כזאת במעבדות אלקטרוניקה שכוניתיות, או בחנויות יעודיות, ותוכל לשים אותה לבד.
אבל שוב, אם אתה רוצה להכנס לעולם האנלוגי בצורה איכותית יותר, אתה צריך להיות מוכן להשקיע יותר מהתקציבים שכתבת.
עוד משהו - שלב ראשון, תבדוק שיש לך במגבר כניסת פטיפון יעודית. אם לא, זה משהו שצריך להוסיף לתקציב.
אם יש דגם ספציפי שהתרשמת ממנו, אתה מוזמן לתת קישור ישירות אליו...
רצועה לפטיפון שלך לא אמורה להיות יקרה יותר מדי (פחות מ 100 ש"ח), ויש אפשרות שתמצא כזאת במעבדות אלקטרוניקה שכוניתיות, או בחנויות יעודיות, ותוכל לשים אותה לבד.
אבל שוב, אם אתה רוצה להכנס לעולם האנלוגי בצורה איכותית יותר, אתה צריך להיות מוכן להשקיע יותר מהתקציבים שכתבת.
עוד משהו - שלב ראשון, תבדוק שיש לך במגבר כניסת פטיפון יעודית. אם לא, זה משהו שצריך להוסיף לתקציב.
הרוטל שדיברתי עליו:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... ID=3040602
אכן בדקתי והמגבר שלי תומך לחלוטין בפטיפון (הצלתי לשמוע מוזיקה על ידי סיבוב ידני של התקליט
)
לאיזה מחיר לדעתך עלי לעלות כדי להגיע ל entry level?
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... ID=3040602
אכן בדקתי והמגבר שלי תומך לחלוטין בפטיפון (הצלתי לשמוע מוזיקה על ידי סיבוב ידני של התקליט
לאיזה מחיר לדעתך עלי לעלות כדי להגיע ל entry level?
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
תנסה קודם במעבדות אלטרוניקה קטנות, תבוא עם דוגמא של הרצועה, יש מצב שהם יוציאו לך רצועה כזאת בעלות מינימלית. אם לא תמצא, אז יש בת"א את רדיו הכוכב, בקינג ג'ורג' ליד הסנטר, שם בטוח ימצאו לך רצועה חדשה.feldmanp כתב:roypeles, תודה
החלטתי ללכת בינתים על תיקון הפטיפון...מישהו מכיר מקום טוב לתיקון פטיפון ברעננה/כפר סבא/הוד השרון?...
בחוברת של ישראכרט לא תמצא משהוא איכותי.dode כתב:בחוברת של ישראכרט ( יתכן גם של ויזה) יש לך פטיפון עם רדיו ב 399 ש"ח...
אני בטוח שהפטיפון הוא באיכות נמוכה מאוד.
אם כבר אתה מחפש מציאות, לך לשוק הפשפשים, יש שם הרבה פטיפונים של אנשים מעיזבונות שהם פטיפונים מאוד טובים. אני השגתי אחד ממש טוב משנות ה 50 שרק חסרה לו מחט.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לא ברור לי איך פטיפון משנות ה-50 יכול להיות "ממש טוב", אלא אם כן קנית אותו כפריט אספנות ולא להשמעת מוזיקה.Dan_TA כתב:בחוברת של ישראכרט לא תמצא משהוא איכותי.dode כתב:בחוברת של ישראכרט ( יתכן גם של ויזה) יש לך פטיפון עם רדיו ב 399 ש"ח...
אם כבר אתה מחפש מציאות, לך לשוק הפשפשים, יש שם הרבה פטיפונים של אנשים מעיזבונות שהם פטיפונים מאוד טובים. אני השגתי אחד ממש טוב משנות ה 50 שרק חסרה לו מחט....
גם וגם, אני גם רוצה לשמוע בו מוזיקה.dragon כתב:לא ברור לי איך פטיפון משנות ה-50 יכול להיות "ממש טוב", אלא אם כן קנית אותו כפריט אספנות ולא להשמעת מוזיקה.Dan_TA כתב:בחוברת של ישראכרט לא תמצא משהוא איכותי.dode כתב:בחוברת של ישראכרט ( יתכן גם של ויזה) יש לך פטיפון עם רדיו ב 399 ש"ח...
אם כבר אתה מחפש מציאות, לך לשוק הפשפשים, יש שם הרבה פטיפונים של אנשים מעיזבונות שהם פטיפונים מאוד טובים. אני השגתי אחד ממש טוב משנות ה 50 שרק חסרה לו מחט.......
הוא נדלק כאשר אני מדליק אותו ונראה כי אין בעיות כלליות (לא הפעלתי אותו עדיין, כי אני רק צריך להשיג מחט).
ושאמרתי שהוא ממש טוב התכוונתי שהוא היה שלם , הוא לא היה שבור.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
[/quote]
גם וגם, אני גם רוצה לשמוע בו מוזיקה.
הוא נדלק כאשר אני מדליק אותו ונראה כי אין בעיות כלליות (לא הפעלתי אותו עדיין, כי אני רק צריך להשיג מחט).
ושאמרתי שהוא ממש טוב התכוונתי שהוא היה שלם , הוא לא היה שבור.[/quote]
אתה בטוח שהוא משנות ה-50? אני לא הייתי שם תקליטים שיקרים לי על פטיפון משנות ה-50. בתקופה ההיא לא היה עדיין סטריאו, והפטיפונים (וגם הראשים והמחטים) היו גסים, לא מדויקים ואגרסיביים מדי עבור תקליטי סטריאו "מודרניים" (משנות ה-60 ואילך).
גם וגם, אני גם רוצה לשמוע בו מוזיקה.
ושאמרתי שהוא ממש טוב התכוונתי שהוא היה שלם , הוא לא היה שבור.[/quote]
אתה בטוח שהוא משנות ה-50? אני לא הייתי שם תקליטים שיקרים לי על פטיפון משנות ה-50. בתקופה ההיא לא היה עדיין סטריאו, והפטיפונים (וגם הראשים והמחטים) היו גסים, לא מדויקים ואגרסיביים מדי עבור תקליטי סטריאו "מודרניים" (משנות ה-60 ואילך).