מרחק צפיה של 2.5 מטר. מה עדיף לתוכן DVD - פלזמה 42 HD או LCD 37 FHD?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #1 

שני דגמים עם ביקורות טובות ומחיר סביר הם LG 42PQ300R (פלזמה 42) ו- Samsung LA37B530 (‏LCD 37), השאלה מי מהם יתאים יותר לתוכן DVD (או קבצי ווידאו באיכות דומה) במרחק צפיה של 2.5 מטר.

כמו כן, כמה ההבדל יהיה משמעותי בצפיה בתכני FHD?

תודה! :)

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4687
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #2 

למרחק הצפיה שלך עדיף כמובן מסך 42 אינץ' HDR מאשר אחד בגודל 37 אינץ' FHD.

נשמח אם תוכל להגדיר את סוגי התכנים שאתה עתיד לצפות בהם וגם את אחוזי הצפיה.

השאלה האחרונה מתייחסת להבדל בין תכני SD ו-FHD באותו המסך ובכלל או בין המסכים הנ"ל למרחק הצפיה שלך?

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

כרגע אני משתמש בטלוויזיה CRT ולכן ברור שכל התכנים שבהם אני צופה הם לא HD. אני לא פוסל קנייה של נגן Blu-ray בשלב כלשהו. מה שכן, אני לא צופה בתכנים משודרים (אין לי מנוי לטלווויזיה רב-ערוצית או אפילו אנטנה) וזה לא עומד להשתנות. התכנים שאני צורך הם DVD (מנוי באוזן השלישית) וקבצים שאני מוריד מהרשת. באחוז קטן אני אפילו צופה בקלטות VHS, ואני מניח שהאיכות שלהן על מסך בגודל כזה תהיה נוראית.

השאלה האחרונה מתייחסת רק להבדל בתצוגה של תכני FHD בין שתי הטלוויזיות האמורות במרחק צפיה של 2.5 מטר. כרגע זה לא השיקול המרכזי כי התכנים שבהם אני צופה הם לא HD, אבל אני מעדיף שהטלוויזיה תהיה כזו שתאפשר התפתחות במקרה (הסביר) שכן אצפה יותר ויותר בתכנים כאלה. השאלה היא מה ייתן חווית צפיה מהנה יותר - טלוויזיה HDR גדולה יותר, אבל כזו שצריכה לעשות scaling לתכני FHD, או טלוויזיה מעט קטנה יותר שמציגה אותם באופן טבעי ועם כל הפרטים.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

boren,

תכני FHD יראו אותו הדבר כמו תכני HDR במסך FHD בגודל 37 אינץ' ממרחק הצפיה שלך. כלומר, עדיף במקרה שלך פלאזמה 42 אינץ' HDR לתכני HD ולתכני SD הנוכחיים - הפלאזמה מציגה תכנים רגילים בצורה טובה יותר באופן טבעי מאשר מסך LCD מקביל (ב-99 אחוז מהמקרים).

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אם כך, כל שנותר לי הוא ללכת לחנות ולראות את ה-PQ300R בפעולה.

תודה רבה על העזרה! (Y)

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

שכחתי לציין שימוש נוסף שאני מתכנן לעשות בטלוויזיה - הצגה של תמונות סטילס (המקבילה למצגת השקופיות של פעם). האם פלזמה עם רזולוציה של 1024x768 ופיקסלים מלבניים לא תהיה בעייתית מבחינת עיוותים וכמות הפרטים, בהשוואה ל-LCD ‏FHD?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

boren כתב:שכחתי לציין שימוש נוסף שאני מתכנן לעשות בטלוויזיה - הצגה של תמונות סטילס (המקבילה למצגת השקופיות של פעם). האם פלזמה עם רזולוציה של 1024x768 ופיקסלים מלבניים לא תהיה בעייתית מבחינת עיוותים וכמות הפרטים, בהשוואה ל-LCD ‏FHD?
...
אכן אתה צודק... פקסלים מלבניים משמע תמונות מתוחות.

לכן אני ממליץ לך לבדוק גם את הסמסונג 42B430/450 בעל רזולוציה 1366X768 (פקסלים רבועיים).

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

מלבד בזאפ, באתרים אחרים מופיע שגם הדגמים האלה משתמשים בפאנל עם רזולוציה של 1024x768.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

צודק. טעות שלי. הייתי אופטימי מדי הפעם... :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”