האם רצוי להשאיר את המגברים דולקים או לא ?
-
OFERPELEG
- עוסק בתחום

- תגובות: 49
- שם מלא: עופר פלג
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום !
יש ברשותי 3 מגברי POWER של SONY סדרת ES, מגברים וותיקים לכל הדעות (שנת 93-94), שאלתי היא האם אני יכול להשאיר אותם דולקים כל הזמן ורק לכבות את ה PRE או שכדי להדליק ולכבות לפני ואחרי השימוש (יום-יומי), המגברים אינן מתחממים יתר על המידה (Heat sink נעים למגע).
בתור איש מקצוע ידוע לי שצריכת הספק רב מהטרנזיסטורים לפני שהם הגיעו לטמפרטורת עבודה גורמת לנזק (למי יש את הסבלנות לחכות 10-15 דקות לפני כל הפעלה).
מצד שני אולי כדי להתייחס לוותק של המגבר ורכיביו (קבלים,שנאי) ...
מה דעתם ?
תודה.
יש ברשותי 3 מגברי POWER של SONY סדרת ES, מגברים וותיקים לכל הדעות (שנת 93-94), שאלתי היא האם אני יכול להשאיר אותם דולקים כל הזמן ורק לכבות את ה PRE או שכדי להדליק ולכבות לפני ואחרי השימוש (יום-יומי), המגברים אינן מתחממים יתר על המידה (Heat sink נעים למגע).
בתור איש מקצוע ידוע לי שצריכת הספק רב מהטרנזיסטורים לפני שהם הגיעו לטמפרטורת עבודה גורמת לנזק (למי יש את הסבלנות לחכות 10-15 דקות לפני כל הפעלה).
מה דעתם ?
תודה.
HomeControl- יעוץ,מכירה,תמיכה ואינטגרציה למערכות בית חכם ומערכות שליטה ובקרה,מסכי מגע,יבוא ושיווק ציוד אודיו וודיאו.
מותגים בולטים: Creator, Smart HDL,Philips Pronto ,RTI,Crestron
תכבה רק בלילה העומס הראשוני הגדול ביותר על הקבלים גשרי הדיודות והשנאים הוא בהדלקה אני מניח שה BIAS של המגבר מכוון ואים הוא לא CLAS A אז עדיף שהיה כבוי רק בלילה.
דן
דן
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מה צריכת החשמל של שלושתם?OFERPELEG כתב:שלום !
מה דעתם ?
תודה....
דוגמא לצריכת חשמל של מארק לוינסון 432: http://www.marklevinson.com/products/sp ... prod=no432
תומר
יש לי את הפרה ואת הפאוור משהו כמו יותר מ15 שנה וטפו טפו ופו, לא קרה לזה כלום..
אתה מתכוון שלא כיביתי רוב הזמן 15 שנה ?Nba כתב:יש לי את הפרה ואת הפאוור משהו כמו יותר מ15 שנה וטפו טפו ופו, לא קרה לזה כלום.....
===========================
סטטיסטיקאי טבע בנהר שעומקו הממוצע 10 ס"מ...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
יש יצרנים שאומרים "לא לכבות אם אפשר". בעיקר בטרנזיסטוריים.
אבל אם שומעים בקושי פעם ביום, עדיף לכבות לדעתי.
אבל אם שומעים בקושי פעם ביום, עדיף לכבות לדעתי.
-
OFERPELEG
- עוסק בתחום

[b]תודה לכולם,החלטה התקבלה והנימוקים הם :[/b]
לאחר קריאת התגובות, עיון בנתוני הטרנזיסטורים והתיעצות עם טכנאי המעבדה
ׁ(רובי מ TOP TECH) החלטתי שכדי להדליק ולכבות את המגברים לזמן השימוש בלבד.
והנימוקים להלן:
1. צריכת זרם ה BIAS והחום שפולט המגבר מייבש את הקבלים הרבים והשונים במעגלי המגבר, נזק אשר פוגע באופן משמעותי בתכונותהם.
2. כל בדיקות המעבדה שעורכים לטרנזיסטורים בכדי להפיק את מפרט הנתונים שלהם נערך בטמפ' של 25 מעלות,טמפ' אשר בה בטרנזיסטור פועל במיטבו ושומר על נתוניו המקסימלים
(Maximun Absoult Rating), אין טעם לחמם את הטרנזיסטורים ל 40-60 מעלות בכדי "לשמור" עלהם.
3. חימום המגבר אינו תורם לשיפור יכולות המגבר או איכות ההגברה לפי דעתי זה מיתוס שנולד במגברי CLASS A והושאל בטעות גם ל CLASS AB .
ׁ(רובי מ TOP TECH) החלטתי שכדי להדליק ולכבות את המגברים לזמן השימוש בלבד.
והנימוקים להלן:
1. צריכת זרם ה BIAS והחום שפולט המגבר מייבש את הקבלים הרבים והשונים במעגלי המגבר, נזק אשר פוגע באופן משמעותי בתכונותהם.
2. כל בדיקות המעבדה שעורכים לטרנזיסטורים בכדי להפיק את מפרט הנתונים שלהם נערך בטמפ' של 25 מעלות,טמפ' אשר בה בטרנזיסטור פועל במיטבו ושומר על נתוניו המקסימלים
(Maximun Absoult Rating), אין טעם לחמם את הטרנזיסטורים ל 40-60 מעלות בכדי "לשמור" עלהם.
3. חימום המגבר אינו תורם לשיפור יכולות המגבר או איכות ההגברה לפי דעתי זה מיתוס שנולד במגברי CLASS A והושאל בטעות גם ל CLASS AB .
HomeControl- יעוץ,מכירה,תמיכה ואינטגרציה למערכות בית חכם ומערכות שליטה ובקרה,מסכי מגע,יבוא ושיווק ציוד אודיו וודיאו.
אוקייNba כתב:חחחח להפך.....
יש לי גם מגבר של סביבות 15 שנה ששורד יפה.
לא חושב שהיה שורד אם הייתי משאיר אותו דולק כל הזמן ....
===========================
איכות החשמל בישראל היא מהגבוהות בעולם הן מהביט יציבות התדר והן איכות נפילות מתח וכו..
כך שאין שם בעיה להשאיר ציוד דולק (יש לקחת בחשבון ש"פ סטטיסטיקה כל הציודים בית כגון מחשב סטריאו וכו צורכים חשמל בכעד 100 שקלים לחודש) .
רוב הרכיבים עם מתב המתנה (STANDBY) ולכן אין צורך פיזית לסגור את המספק למעט שיקול כלכלי.
כמה מיתוסים :
הכיבויים וההדלקות הם אלו שגורמים לנזק (בלאי של כפתור ההדלקה ) קפיצות מתח בהדלקה (ואכן קיימות בזמן עבודה ), שינויי טמפרטורה שגורמים להתכווציות והתרחבות של הרכיבים ומחלישים את החומר וכו'.
אני מאמין שאין תשובה חד ערכית לנושא ומדעית מוכחת שציוד דולק מפתח פחות בלאי וההפך.
אני בעד הכנסת הציוד למצב סטנד ביי (במידה וניתן , רוטל לא כל כך שמעו על המצב הזה יש לי CDP שלהם שהוא דולק קבוע בשונה משאר הציוד)
מעניין למה ל CDP של רוטל אין מצב סטנד ביי
כך שאין שם בעיה להשאיר ציוד דולק (יש לקחת בחשבון ש"פ סטטיסטיקה כל הציודים בית כגון מחשב סטריאו וכו צורכים חשמל בכעד 100 שקלים לחודש) .
רוב הרכיבים עם מתב המתנה (STANDBY) ולכן אין צורך פיזית לסגור את המספק למעט שיקול כלכלי.
כמה מיתוסים :
הכיבויים וההדלקות הם אלו שגורמים לנזק (בלאי של כפתור ההדלקה ) קפיצות מתח בהדלקה (ואכן קיימות בזמן עבודה ), שינויי טמפרטורה שגורמים להתכווציות והתרחבות של הרכיבים ומחלישים את החומר וכו'.
אני מאמין שאין תשובה חד ערכית לנושא ומדעית מוכחת שציוד דולק מפתח פחות בלאי וההפך.
אני בעד הכנסת הציוד למצב סטנד ביי (במידה וניתן , רוטל לא כל כך שמעו על המצב הזה יש לי CDP שלהם שהוא דולק קבוע בשונה משאר הציוד)
מעניין למה ל CDP של רוטל אין מצב סטנד ביי
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
OFERPELEG
- עוסק בתחום

לצערי גם למגברים שלי אין מצב Standby ...
מרטין,
לפי דעתי התפשטות התכווצות החומר נוגעים לרכיבים המתכתיים בלבד, הקבלים אינם מתחממים מעצמם אלה מושפעים מהחום שהסביבה פולטת סביבם, תהליך התחממות ארוך והדרגתי.
בכל אופן אני עדין עם הווליום בדקות הראשונות של ההפעלה,
כמו בכל דבר בעולם קיצוניות - מזיקה .
לפי דעתי התפשטות התכווצות החומר נוגעים לרכיבים המתכתיים בלבד, הקבלים אינם מתחממים מעצמם אלה מושפעים מהחום שהסביבה פולטת סביבם, תהליך התחממות ארוך והדרגתי.
בכל אופן אני עדין עם הווליום בדקות הראשונות של ההפעלה,
כמו בכל דבר בעולם קיצוניות - מזיקה .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: