כוסות אספרסו איכותיות כולל כוס Bodum מ- ''כהן יצחק'' במחיר מצחיק! יש תמונות
בעקבות המלצתו של מוטי על חנות איכותית וותיקה לכלי בית שנקראת ''כהן יצחק'' בכפר סבא
החלטתי לבדוק על מה המהומה ונתתי גז....ומסתבר שיש מהומה ועוד איזה
בחנות (מרתף) אפשר למצוא כל מה שצריך לבית ובמחירים ממש זולים
http://www.cohenitzhak.com/
(הכוסות לא מופיעים באתר)
החלטתי לשתף אותכם בחווית הקניה בה פינקתי את עצמי בכוסות אספרסו איכותיות במיוחד במחיר מצחיק של 3.50 ש''ח לכוס
וגולת הכותרת חיקוי מושלם של כוס Bodum ועוד עם ידית! במחיר של 20 ש''ח לכוס
למי שלא יודע כוס Bodum היא כוס תרמית עשויה מזכוכית עם שכבה כפולה במשקל קל במיוחד.
ממש אהבתי את הכוסות הלבנות, עבות ו''כבדות'' כמו שכוס אספרסו צריכה להיות
ממליץ בחום
ועכשיו לתמונות......
החלטתי לבדוק על מה המהומה ונתתי גז....ומסתבר שיש מהומה ועוד איזה
בחנות (מרתף) אפשר למצוא כל מה שצריך לבית ובמחירים ממש זולים
http://www.cohenitzhak.com/
(הכוסות לא מופיעים באתר)
החלטתי לשתף אותכם בחווית הקניה בה פינקתי את עצמי בכוסות אספרסו איכותיות במיוחד במחיר מצחיק של 3.50 ש''ח לכוס
וגולת הכותרת חיקוי מושלם של כוס Bodum ועוד עם ידית! במחיר של 20 ש''ח לכוס
למי שלא יודע כוס Bodum היא כוס תרמית עשויה מזכוכית עם שכבה כפולה במשקל קל במיוחד.
ממש אהבתי את הכוסות הלבנות, עבות ו''כבדות'' כמו שכוס אספרסו צריכה להיות
ממליץ בחום
ועכשיו לתמונות......
נערך לאחרונה על ידי itzik_vip ב 12/02/2010 19:34, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ראיתי אותן שם שעבר והיום ראיתי משהו ממש דומה בדומו ב 30 שח...
מרתף הפתעות אמיתי יש שם.
אני צריך עכשיו איזה ארונית או משהו לאכסון את האוסף כוסות המתהווה.
מרתף הפתעות אמיתי יש שם.
אני צריך עכשיו איזה ארונית או משהו לאכסון את האוסף כוסות המתהווה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
חנות מדהימה .
את רוב הכוסות שלי לקפה קניתי שם...
מחירים שלהם הטובים ביותר בארץ לרוב המוצרים מהמטבח - הם גם מתיימרים להיות הזולים ביותר ואם מוצאים משהו זול יותר הם משווים או נותנים זול יותר.
את רוב הכוסות שלי לקפה קניתי שם...
מחירים שלהם הטובים ביותר בארץ לרוב המוצרים מהמטבח - הם גם מתיימרים להיות הזולים ביותר ואם מוצאים משהו זול יותר הם משווים או נותנים זול יותר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
את ה-Jaguar האלה אפשר למצוא בהרבה חנויות, גם במיסטרל בדרום ת"א.
הן כוסות מעולות! מתאימות לאספרסו קצר.
לגבי חיקוי הבודום - נראה מעולה!
ביום א' אני בכהן יצחק
הן כוסות מעולות! מתאימות לאספרסו קצר.
לגבי חיקוי הבודום - נראה מעולה!
ביום א' אני בכהן יצחק
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- sagyle
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- שם מלא: שגיא לוי
- נתן תודות: 82 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
אגב , אני בכל מקרה לא ממליץ להיות שם בשישי (למי שמתכנן קפיצה בסופ"ש). המקום רוחש לקוחות ובגלל שהוא מתוכנן כמו החנויות של פעם (כלומר, מעברים צרים ותכנון לקוי) אי אפשר באמת ליהנות מהמקום.
joncafe כתב:איציק - תמונות יפות.
תבדוק למה הזרימה לא סימטרית. יכול להיות פילוס של המכונה אבל אם היא מפולסת יכול להצביע על דחיסה לא סימטרית....
אפרופו זה, בידית הסילביה שלי הפיה הכפולה דרכה זורם הקפה היא בזווית מסויימת לידית האחיזה, (ראו תמונה), כך קניתי אותה בזמנו. האם כך צריך להיות? אני לא רוצה להתחיל לסובב את הפיה כדי לא לפגוע באטימות וכו'.
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
שאלה עקרונית :
מלבד האסתטיקה , האם כוס עם דפנות עבות ( כגון הזכוכית שבתמונות לעיל ) יש בה יתרון לעניין טעם הקפה ?
מלבד האסתטיקה , האם כוס עם דפנות עבות ( כגון הזכוכית שבתמונות לעיל ) יש בה יתרון לעניין טעם הקפה ?
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
קודם כל תיקון - כוס הזכוכית בתמונה אינה עם דפנות עבות, אלא עם דופן כפולה ואויר בין הדפנות (ואקום היה טוב יותר אבל אני בספק אם זה המצב). זו דופן מבודדת בצורה מדהימה.רונן כתב:שאלה עקרונית :
מלבד האסתטיקה , האם כוס עם דפנות עבות ( כגון הזכוכית שבתמונות לעיל ) יש בה יתרון לעניין טעם הקפה ?...
המטרה היא שהספלון לא יקרר את האספרסו כשהוא נחלט לכוס. סה"כ אספרסו זו כמות נוזל מאד קטנה, וספלון קריר מקרר אותו מהר. כדי לשמור על הטמפרטורה של האספרסו משתמשים בכוס מבודדת כזו, או הפתרון ה"קלאסי" יותר - ספלונים עם דופן עבה מחוממים מראש.
ספלים עם דופן עבה (כמו ספלי החרס שבתמונות למעלה יותר) עובדים אחרת - כאשר הם מחוממים מראש הדופן העבה עוזרת "להחזיק" חום, ולא לקרר את האספרסו.
בסוף התוצאה זהה - שומרים שהאספרסו לא יתקרר במגע עם הספלון.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
היום בבוקר זרם יפה וישר אחרי שהשתמשתי בשיטת דחיסת הכתף (כל הזכויות שמורות לדעה_עכורה)joncafe כתב:איציק - תמונות יפות.
תבדוק למה הזרימה לא סימטרית. יכול להיות פילוס של המכונה אבל אם היא מפולסת יכול להצביע על דחיסה לא סימטרית....
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
חברת נספרסו מוכרת את הכוס הבאה במחיר לדעתי גבוה ( 117 ש"ח ל 4 כוסות ), האם יש הצדקה למחיר ?joncafe כתב:קודם כל תיקון - כוס הזכוכית בתמונה אינה עם דפנות עבות, אלא עם דופן כפולה ואויר בין הדפנות (ואקום היה טוב יותר אבל אני בספק אם זה המצב). זו דופן מבודדת בצורה מדהימה.רונן כתב:שאלה עקרונית :
מלבד האסתטיקה , האם כוס עם דפנות עבות ( כגון הזכוכית שבתמונות לעיל ) יש בה יתרון לעניין טעם הקפה ?...
המטרה היא שהספלון לא יקרר את האספרסו כשהוא נחלט לכוס. סה"כ אספרסו זו כמות נוזל מאד קטנה, וספלון קריר מקרר אותו מהר. כדי לשמור על הטמפרטורה של האספרסו משתמשים בכוס מבודדת כזו, או הפתרון ה"קלאסי" יותר - ספלונים עם דופן עבה מחוממים מראש.
ספלים עם דופן עבה (כמו ספלי החרס שבתמונות למעלה יותר) עובדים אחרת - כאשר הם מחוממים מראש הדופן העבה עוזרת "להחזיק" חום, ולא לקרר את האספרסו.
בסוף התוצאה זהה - שומרים שהאספרסו לא יתקרר במגע עם הספלון....

והנה כ 145 ש"ח ל 4 כוסות :

יש לי כוסות זכוכית אחרות של נספרסו שקיבלתי עם המכונה , אך הן ללא דופן כפולה/ עבה במיוחד וכו ...
אני כבר מבולבל ....
תגובה לרונן
הי רונן,
לעיניין השאלה שלך, אין השפעה ישירה על הטעם, המטרה היא לשמור על חום האספרסו לאורך זמן רק ככל הניתן,
הכוסות אותן אתה מתאר הינן כוסות "טרמיות" כפי שהסבירו פה העובדה שיש להן דופן כפולה (כלומר כלוא אוויר בין 2 שכבות זכוכית) הדבר מאפשר בידוד טוב יותר מהטמפ הנושקת לדפנות החיצוניות של הכוס וע"י כך משמרים את חום האספרסו באופן מיטבי.
בכוסות אשר מעבירות חם (מוליכות חם) מחממים מראש את הכוסות באמצעות מים חמים (זה מה שאני עושה טרם הכנת האספרסו)או ע"י הנחתם על משטח חימום. מתוך מטרה שוב להחזיק חם זמן ארוך ככל הניתן.
*ומילה נוספת לגבי ההשפעה על הטעם, אקביל זאת לסטייק טוב שיורד מהגריל ישר לצלחת (בהנחה שאתה אוהב בשר) לבין סטייק שעומד ומתקרר לו כ 10 דקות בחוץ לפני הגשתו.
לעיניין השאלה שלך, אין השפעה ישירה על הטעם, המטרה היא לשמור על חום האספרסו לאורך זמן רק ככל הניתן,
הכוסות אותן אתה מתאר הינן כוסות "טרמיות" כפי שהסבירו פה העובדה שיש להן דופן כפולה (כלומר כלוא אוויר בין 2 שכבות זכוכית) הדבר מאפשר בידוד טוב יותר מהטמפ הנושקת לדפנות החיצוניות של הכוס וע"י כך משמרים את חום האספרסו באופן מיטבי.
בכוסות אשר מעבירות חם (מוליכות חם) מחממים מראש את הכוסות באמצעות מים חמים (זה מה שאני עושה טרם הכנת האספרסו)או ע"י הנחתם על משטח חימום. מתוך מטרה שוב להחזיק חם זמן ארוך ככל הניתן.
*ומילה נוספת לגבי ההשפעה על הטעם, אקביל זאת לסטייק טוב שיורד מהגריל ישר לצלחת (בהנחה שאתה אוהב בשר) לבין סטייק שעומד ומתקרר לו כ 10 דקות בחוץ לפני הגשתו.
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
יש את הכוסות הבאות http://www.ikea.co.il/default.asp?catid ... E4EC5813DD}
באיקאה, מחיר של שלושה ש"ח, גרושים. כוס נוחה, בול במידות לקפוצינו.
יש בשלושה צבעים.
באיקאה, מחיר של שלושה ש"ח, גרושים. כוס נוחה, בול במידות לקפוצינו.
יש בשלושה צבעים.
- ronenkotigaro
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 8 פעמים
לא יכול להיות שגמרתי הכל !!! קניתי רק 24 כוסות. בכל מקרה בנתניה היה כתוב שאין במלאי ותכלס היו שם כמה משטחים של הכוסות המדוברות.