איך יודעים איפה בדיוק נמצאות קורות האלומיניום בקירות גבס?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
יש לי בדירה קיר גבס חלול (שמאחוריו יש קיר בטון), שאני רוצה להשחיל בו צינור אופקי עבור כבילה לרמקולים.
ממה שאני הבנתי, בקיר כזה יש בד"כ קורה אנכית שאליה מבריגים את קצותיהן של הפלטות כל 1-2 מטר.
מה שחשבתי לעשות זה חור של בקוטר של כ-4 ס"מ עם מקדח כוסית סמוך לכל קורה, כי זוהי נקודה שהיא מכשול אפשרי לצינור, ולפעמים צריך לכופף/לנסר טיפה את דפנות הקורה כדי שהצינור יעבור הלאה. אחרי זה כמובן לסתום את כל החורים עם גבס, עבודה יחסית פשוטה כי לא חוצבים לרוחבו של כל הקיר.
וכאן נשאלת השאלה שבכותרת - איך לע*#@% מגלים את מיקומן המדוייק של הקורות ללא ציוד מיוחד או צילום רנטגן?
ממה שאני הבנתי, בקיר כזה יש בד"כ קורה אנכית שאליה מבריגים את קצותיהן של הפלטות כל 1-2 מטר.
מה שחשבתי לעשות זה חור של בקוטר של כ-4 ס"מ עם מקדח כוסית סמוך לכל קורה, כי זוהי נקודה שהיא מכשול אפשרי לצינור, ולפעמים צריך לכופף/לנסר טיפה את דפנות הקורה כדי שהצינור יעבור הלאה. אחרי זה כמובן לסתום את כל החורים עם גבס, עבודה יחסית פשוטה כי לא חוצבים לרוחבו של כל הקיר.
וכאן נשאלת השאלה שבכותרת - איך לע*#@% מגלים את מיקומן המדוייק של הקורות ללא ציוד מיוחד או צילום רנטגן?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

שיטה יפה. בהתחלה לא הבנתי כי אלומיניום לא ממש נמשך למגנט, אבל אז הבנתי שיש את הברגים לאורך הקורה שמחזקים את הפלטה אליה. תודה! 
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
עוד נתון:
תחילת מסילה בפינה של הקיר - 5-7 ס"מ אורך המסילה (תלוי עם המסילה גדולה, קטנה, עומדת או שוכבת)
מרווח של 40 או 60 ס"מ עד למסילה הבאה
עוד פעם 5 או 7 ס"מ
שוב מרווח של 40 או 60 ס"מ
שוב מסילה
וכך הלאה...
לרוב מגנט עוזר אך אם יש גבס כפול, לא תמיד אפשר למצוא וכן נכנסים החישובים.
בהצלחה
תחילת מסילה בפינה של הקיר - 5-7 ס"מ אורך המסילה (תלוי עם המסילה גדולה, קטנה, עומדת או שוכבת)
מרווח של 40 או 60 ס"מ עד למסילה הבאה
עוד פעם 5 או 7 ס"מ
שוב מרווח של 40 או 60 ס"מ
שוב מסילה
וכך הלאה...
לרוב מגנט עוזר אך אם יש גבס כפול, לא תמיד אפשר למצוא וכן נכנסים החישובים.
בהצלחה
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
בדרך כלל לציפוי קיר בטון (יישור) משתמשים ב"אומגות" זוהי מסילת פח מגולוון נמוכה משמעותית (כשני ס"מ) מניצב שאמור להיות קונסטרוקציה לקיר.
הנתון הזה משמעותי בהנחה שאתה רוצה להעביר כבלים גם דרך הניצב.
כדי לבדוק זאת רצוי לחורר את הקיר עם מברג ארוך או כל כלי חד אחר כדי למדוד את עומק המרווח לקיר הבטון.
יואב.
הנתון הזה משמעותי בהנחה שאתה רוצה להעביר כבלים גם דרך הניצב.
כדי לבדוק זאת רצוי לחורר את הקיר עם מברג ארוך או כל כלי חד אחר כדי למדוד את עומק המרווח לקיר הבטון.
יואב.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

yoavidor, צדקת במאה אחוז. הקורות לא מאפשרות להעביר צינור במרווח שבינן לבין קיר הבטון. כן אפשר עקרונית להעביר את החוטים עצמם, יש איזה ס"מ-ס"מ וחצי.
כלומר - בקירות גבס חלולים של יישור לבטון אפשר להעביר צינורות אנכיים בלי בעייה, אבל צינורות אופקיים למרחק של מעל לפלטה אחת זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אז מה שעשיתי זה התפשרות מסויימת - העברתי רק צינורות אנכיים בשביל לרדת לגובה הפנלים או לעלות לגובה הרמקול / התקרה לעקיפת הויטרינה בסלון, ובחלקים האופקיים בשיטה ה"ישנה" - העברת החוטים על הפנלים.
איזה עונש זה לקנות דירה בלי תשתית לרמקולים אחוריים!
כלומר - בקירות גבס חלולים של יישור לבטון אפשר להעביר צינורות אנכיים בלי בעייה, אבל צינורות אופקיים למרחק של מעל לפלטה אחת זה כבר סיפור אחר לגמרי.
אז מה שעשיתי זה התפשרות מסויימת - העברתי רק צינורות אנכיים בשביל לרדת לגובה הפנלים או לעלות לגובה הרמקול / התקרה לעקיפת הויטרינה בסלון, ובחלקים האופקיים בשיטה ה"ישנה" - העברת החוטים על הפנלים.
איזה עונש זה לקנות דירה בלי תשתית לרמקולים אחוריים!
- ariekarp
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 596
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
גלאי פרופילים וחשמל
יש מכשירים מהסוג הזה
http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp ... &catId=451
שיעזרו לך לאתר את מיקום הפרופילים .
http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp ... &catId=451
שיעזרו לך לאתר את מיקום הפרופילים .
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

טוב, זה בסה"כ לא כזה נורא. הפנל הארוך בין שני הרמקולים האחוריים הוא ברובו מאחורי ספה ושני פוף-ים, וגם אדאג להשיג כבל שטוח לרמקולים שיהיה יפה.
עוד שאלה שיש לי על קירות גבס - מהו החומר הכי מומלץ וקל לעבודה לסתימה וטיוח החורים הקטנים שעשיתי, עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ שעשיתי עם מקדח כוסית?
יש לי בבית אבקת גבס פשוטה. האם זהו החומר שעובדים איתו, או שעדיף לקנות מיקסים מוכנים?
עוד שאלה שיש לי על קירות גבס - מהו החומר הכי מומלץ וקל לעבודה לסתימה וטיוח החורים הקטנים שעשיתי, עיגולים בקוטר של 3-4 ס"מ שעשיתי עם מקדח כוסית?
יש לי בבית אבקת גבס פשוטה. האם זהו החומר שעובדים איתו, או שעדיף לקנות מיקסים מוכנים?
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
הגבס הינו חומר שמתייבש מהר ונועד למלא חורים גדולים, אבל אינו מתאים לשיכבה עליונה מפני שקשה לעבד אותו בצורה חלקה. מגבלה נוספת שאתה חייב "גב" למילוי אחרת החומר יפול לתוך המרווח של הגבס מהקיר. בכל אופן רצוי לעבוד עם שכבה עליונה של קלסימו או פרופילה כדי לאפשר עיבוד קל ואיכותי יותר (אפשר לעבוד רק איתם).
בדרך כלל תיקון של חורים גדולים כולל תשתית של חתיכת ניצב (גדולה מהחור) שמוכנסת לפתח ומחוברת עם ברגים לפלטת הגבס והיא מהווה "גב" לחתיכת הגבס העגולה שהוצאת עם כוס הקידוח.
אתה צריך לאלתר איזה "גב" כתשתית למילוי לפי הקיים אצלך. (אם החורים נמצאים ממש בחלק התחתון מעל הפנל אתה יכול למלא בעיתון עד גובה הפתח ועליו להתחיל למלא בגבס כשיכבה ראשונה ומילוי עדין יותר (פרופילה או קלסימו ואחרים)כשיכבה עליונה.)
בהצלחה.
יואב.
בדרך כלל תיקון של חורים גדולים כולל תשתית של חתיכת ניצב (גדולה מהחור) שמוכנסת לפתח ומחוברת עם ברגים לפלטת הגבס והיא מהווה "גב" לחתיכת הגבס העגולה שהוצאת עם כוס הקידוח.
אתה צריך לאלתר איזה "גב" כתשתית למילוי לפי הקיים אצלך. (אם החורים נמצאים ממש בחלק התחתון מעל הפנל אתה יכול למלא בעיתון עד גובה הפתח ועליו להתחיל למלא בגבס כשיכבה ראשונה ומילוי עדין יותר (פרופילה או קלסימו ואחרים)כשיכבה עליונה.)
בהצלחה.
יואב.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה! אני אעשה היום סתימה "גסה" של החורים עם גבס ובמהלך השבוע אקנה קליסימו/פרופילה לפיניש הסופי של הטיוח.