כרטיס הרחבה spdif-in ללוח אם gigabyte

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
yshalfin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

ברשותי לוח אם דגם GA-MA78GM-S2H של gigabyte וברצוני לחבר אליו כניסת אודיו אופטית.
בארץ הצלחתי למצוא את כרטיס ההרחבה 12CR1-1SPDIN-01R אבל לא הצלחתי להפעיל אותו (נראה שיש משהו מוזר במיפוי הפינים).
רק בebay הצלחתי למצוא את כרטיס ההרחבה 12CR1-1SPINO-11R שנראה יותר מתאים מבחינת פינים, אולם אני חושש להזמין עוד רכיב שבסוף לא יעבוד לי.

השאלה שלי היא
1. האם מישהו הצליח להפעיל את אחד הכרטיסים הנ"ל, ויש לו ניסיון איתו (האם אני צריך דריבר, עדכון לbios או משהו בסגנון)
2. האם מישהו יודע איפה אפשר להשיג 12CR1-1SPINO-11R בארץ? אולי יש למישהו אחד זרוק בבית?

תודה

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

אני לא הייתי מסתכן "עוד פעם", ופשוט קונה כרטיס קול פשוט עם SPDIF, אין חשיבות לאיכות הכרטיס בחיבור מסוג זה, ולכן ניתן למצוא כרטיס זול, שבטוח יעבוד :wink:

yshalfin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

זו אופציה, אבל עדיין יקרה יותר.
וגם חבל לוותר על כרטיס קול מובנה טוב, בשביל רק עוד כניסה אחת, וגם להעמיס עוד יותר על מארז שכבר די צפוף.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #4 

מה החיבור שאתה צריך - מתאים ל11R או ל01R ?
מבנה של 3 פיניים או בלוק כפול של 6 פיניים ?

ירון

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

אני לא זוכר אם יש לי בדיוק את הדגם שלך אבל גם אני קניתי בזמנו מתאם לכניסת SPDIF הוא עבד לי אבל קח בחשבון שהוא רק עושה PASSTHROUGH ולא ינגן את מה שנכנס אליו דרך הרמקולים של המחשב. הוא פשוט יעביר את זה ליציאת SPDIF או שאם תרצה זה ישמש אותך להקלטות.

yshalfin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

יש לי את הכרטיס של ה3 פינים ובלוח אם 6 פינים.
ניסיתי לחבר ישירות, וכשזה לא עבד, הפרדתי את הפינים, וניסיתי לחבר אותם לפי המפרט של הלוח אם.

galborho:

אני בהחלט חשבתי שזה יוציא לי את הקול ביציאות האנלוגיות, נשמע מוזר שהפיטצ'ר שנקרא psdif in, לא ידע לעשות שום דבר עם הסיגנאל הנכנס. אפילו לא עם LINIER PCM?
אתה בטוח בזה?

galborho
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 135
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

100% כי זה בדיוק מה שרציתי להשיג. ניסית לחבר X360 לSPDIF IN ולקוות שזה ייצא מהלוגיטק 5.1 שמחוברים למחשב באנלוג. לא עבד וניסיתי הרבה. מה שתוכל זה להעביר את זה ליצאת SPDIF OUT שתוציא את זה לרסיבר נניח אבל לא ברור מה משיגים בזה. אולי בלוח שלך זה יעבוד אבבל אני בספק. אני חושב שאפילו שלחתי מייל לגיגבייט בשאלה על כך והם אישרו שזה אכן המצב. אולי לדגם הלוח שלך זה יהיה שונה.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #8 

yshalfin כתב:יש לי את הכרטיס של ה3 פינים ובלוח אם 6 פינים.
ניסיתי לחבר ישירות, וכשזה לא עבד, הפרדתי את הפינים, וניסיתי לחבר אותם לפי המפרט של הלוח אם.
...
אז הפנלים של ה3 פיניים שיש לי לא יעזרו לך

ירון

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”