איכות שידור של נגני BD

פורום נגני DVD ובלוריי, סטרימרים וממירים של AppleTV ו-GoogleTV- כאן נדבר על נגנים שמקבלים דיסקים פיזיים...
שלח תגובה
MarkK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
מכיוון שזה ה p.ost הראשון שלי בפורום (אני צופה סביל תקופה ארוכה), הרשו לי להציג את עצמי: שמי מרק ואני תל אביבי ממוצא חיפאי. אני מתכנת במקצועי ולפרנסתי, וחובב gadgets לא קטן.
לפני כשנה עברתי לדירה משלי (סוף סוף לא צריך לשלם שכירות) ומאז ועד היום הופיעו בדירה הצעצועים הבאים:
טלוויזיה - Pioneer 5090H
רסיבר - Yamaha RXV3900
רמקולים - סאטליטים של Cabasse בתצורת 5.1 כאשר שני הקדמיים והסאב הם מסדרת io2, והסנטר והאחוריים הם מסדרת eole.
כל הכבודה הגיעה באדיבות Zmax הרצלייה (תודה ייקי).
ועכשיו לקושייה המעניינת: ברצוני להוסיף streamer(מתלבט בין C200 וPRIME3) ונגן Blue Ray. האם לסוג ואיכות הנגן יש משמעות לאיכות הצפייה? לפי הבנתי כל נגן אמור להוציא stream זהה של ביטים ליציאת ה HDMI, ומשם הרסיבר אמור לעבד אותו לאות אנלוגי למסך ולרמקולים. כלומר, מכיוון שה 3900 יודע לעבד מידע דיגיטלי בכל הפורמטים הקיימים, אין לי צורך ביכולות העיבוד של הנגן עצמו (שזה עד כמה שאני מבין ההבדל בין הנגנים השונים). לפי הגיון זה כל נגן, כולל הכוננים המגיעים בתוך הסטרימרים, ייתנו בתצורת הציוד שלי איכות צפייה ושמע זהה (נגזרת מיכולות הרסיבר).
הבעייה היחידה עם ההנחות שרשמתי היא שאיני יודע עד כמה הן נכונות. אני אשמח לכל הערה והארה.

בתודה, מרק

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

MarkK כתב:שלום לכולם
מכיוון שזה ה p.ost הראשון שלי בפורום (אני צופה סביל תקופה ארוכה), הרשו לי להציג את עצמי: שמי מרק ואני תל אביבי ממוצא חיפאי. אני מתכנת במקצועי ולפרנסתי, וחובב gadgets לא קטן.
לפני כשנה עברתי לדירה משלי (סוף סוף לא צריך לשלם שכירות) ומאז ועד היום הופיעו בדירה הצעצועים הבאים:
טלוויזיה - Pioneer 5090H
רסיבר - Yamaha RXV3900
רמקולים - סאטליטים של Cabasse בתצורת 5.1 כאשר שני הקדמיים והסאב הם מסדרת io2, והסנטר והאחוריים הם מסדרת eole.
כל הכבודה הגיעה באדיבות Zmax הרצלייה (תודה ייקי).
ועכשיו לקושייה המעניינת: ברצוני להוסיף streamer(מתלבט בין C200 וPRIME3) ונגן Blue Ray. האם לסוג ואיכות הנגן יש משמעות לאיכות הצפייה? לפי הבנתי כל נגן אמור להוציא stream זהה של ביטים ליציאת ה HDMI, ומשם הרסיבר אמור לעבד אותו לאות אנלוגי למסך ולרמקולים. כלומר, מכיוון שה 3900 יודע לעבד מידע דיגיטלי בכל הפורמטים הקיימים, אין לי צורך ביכולות העיבוד של הנגן עצמו (שזה עד כמה שאני מבין ההבדל בין הנגנים השונים). לפי הגיון זה כל נגן, כולל הכוננים המגיעים בתוך הסטרימרים, ייתנו בתצורת הציוד שלי איכות צפייה ושמע זהה (נגזרת מיכולות הרסיבר).
הבעייה היחידה עם ההנחות שרשמתי היא שאיני יודע עד כמה הן נכונות. אני אשמח לכל הערה והארה.

בתודה, מרק
...
MarkK שלום לך .

ראשית .. חיבור נגן בלוריי לרסיבר אינו מצריך ביצוע ועיבוד . נגן הבלוריי משדר ברמה האיכותית ביותר שיש 1080p .
ואינו מצריך שום עיבוד תמונה ע"י שום רסיבר . יש לחבר את הנגן לרסיבר בכל HDMI ולתת לו מעבר חופשי .

לגבי סוגי נגנים . לדעתי מותג שמכבד את עצמו . יתן לך איכות מייטבית בכל התחומים..
סוגי נגנים .
oppo .
panasonic.
sony.
denon.
pioneer.

ועוד רבים וטובים .

בהצלחה . (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

MarkK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה 9000es

אני מנסה להבין קצת יותר בפירוט איך מידע דיגיטלי על דיסק בלו ריי הופך לאות אנלוגי שהולך לרמקולים, ולתמונה (אכן ב 1080P) על המסך, והאם האיכות שתופק ע"י נגן העל של פיוניר (שעולה קרוב ל - 10000 ש"ח) תהיה זהה לאיכות שיפיק ה LG מה duty free שעולה 200$, במידה ששניהם מחוברים ב HDMI ל 3900. אם כן, מה הערך המוסף בנגן יקר יותר, ואולי בכלל כדאי לחבר נגן יקר בדרך שונה לטלוויזיה ולרמקולים.

מרק

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #4 

אני יכול להעיד כי הנגן שלי Sony BDP-S550 מפגין איכות יוצאת מין הכלל וזאת בחיבורו למסך שציינת 5090H (l)

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

MarkK כתב:תודה 9000es

אני מנסה להבין קצת יותר בפירוט איך מידע דיגיטלי על דיסק בלו ריי הופך לאות אנלוגי שהולך לרמקולים, ולתמונה (אכן ב 1080P) על המסך, והאם האיכות שתופק ע"י נגן העל של פיוניר (שעולה קרוב ל - 10000 ש"ח) תהיה זהה לאיכות שיפיק ה LG מה duty free שעולה 200$, במידה ששניהם מחוברים ב HDMI ל 3900. אם כן, מה הערך המוסף בנגן יקר יותר, ואולי בכלל כדאי לחבר נגן יקר בדרך שונה לטלוויזיה ולרמקולים.

מרק
...
נגן הטוב ביותר היום הוא OPPO - ללא כל קשר למחירו.
תעשה חיפוש באתר, ישנם כמה שרשורים
ישנה גם ביקורת
http://www.hometheater.co.il/article015 ... 7%9C%D7%95

יש יבואן לדגם אודיופילי בארץ, הוא פי כמה יותר טוב מפיוניר המדובר, ויותר זול
http://www.dtown.co.il/forum/11861-oppo ... ition.html

בארץ הוא מגיע עם multi-region

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46427
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #6 

העובדה שהמידע דיגיטלי, עדיין מחייב פענוח ועיבוד מסויים של התמונה. רשמתי קצת על הדבר בקישור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 068#995068
בהחלט יתכנו הבדלים בתמונה הנצפית בין נגני Blu-ray שונים.

לגבי נגן ה BDP-83 של OPPO שהומלץ כאן, חשוב לדעת כי חברת OPPO הינה ID, כלומר כזאת אשר מאפשרת רכישה של מוצריה דרך האתר שלה בלבד, היא איננה מחזיקה משווקים כלשהן וכל מי שטוען שהוא כזה, בסך הכל הביא יחידות בעצמו ומוכר, בדיוק כמו כל אדם פרטי אחר.

MarkK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה לכולם

michael123 - השילוב בין ה NUFORCE ו ה OPPO נראה מעניין ביותר. בדף המוצר שלהם יש הסבר למהות האודיופילית של המכשיר. לטענתם חיבור ה HDMI יוצר JITTER יחסית גדול בזמן הפיענוח ברסיבר. הנגן שלהם מבצע בעצמו המרה לאות אנלוגי של השמע באמצעות DAC איכותי פנימי, מה שאמור לתת איכות צליל מעולה. הדבר נכון לאות שמע בלבד, ובודאי מצריך מגבר ורמקולים בהתאם.

העניין שלי הוא פחות בהמלצות לנגנים שונים (אם כי גם אלו יתקבלו בברכה), אלא יותר בהבנה הטכנית. מה קורה לביטים שעל הדיסק בנגן, איך זה מגיע לרסיבר וכו'.

מרק

MarkK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

ziv_r כתב:על קצה המזלג:
עבור פענוח וידאו, יש צורך בפילטרים, בדיוק כמו ב HTPC. חלק מהפילטרים הינם Intrafilters, כלומר פילטרים אשר רצים כחלק מהקודק עצמו ואת חלקם אתם מכירים כקודקים עבור פענוח VC-1, MPEG-4 AVC או עבור MPEG-2. לאחר הקודקים הללו, קיים Postfilters אשר רצים על התוצאה המוגמרת. פילטרים כאלו לדוגמה יכולים להיות Deinterlacing או Deblocking עבור H.264
לכל אחד מהפילטרים הללו יש מימוש שונה תלוי יצרן.

הדבר שונה עבור אודיו מכיוון שרובנו מבצעים Bistream ולכן אין הבדלים. במידה והיינו מבצעים פענוח, ה DSP האודיו של היצרן היה נכנס לפעולה והיו מתקיימים הבדלים.
...

זיו - אני חושב שאני מתחיל להבין.

לפי זה כל נגן ממש את ה Postfilters שלו (שעדיין עובדים על מידע דיגיטלי), ואז כל נגן מוציא מידע קצת שונה דרך ה HDMI לרסיבר.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

חיובי.

MarkK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה לכולם. עשיתם לי את הדברים קצת יותר מובנים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

ziv_r כתב:העובדה שהמידע דיגיטלי, עדיין מחייב פענוח ועיבוד מסויים של התמונה. רשמתי קצת על הדבר בקישור הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 068#995068
בהחלט יתכנו הבדלים בתמונה הנצפית בין נגני Blu-ray שונים.

לגבי נגן ה BDP-83 של OPPO שהומלץ כאן, חשוב לדעת כי חברת OPPO הינה ID, כלומר כזאת אשר מאפשרת רכישה של מוצריה דרך האתר שלה בלבד, היא איננה מחזיקה משווקים כלשהן וכל מי שטוען שהוא כזה, בסך הכל הביא יחידות בעצמו ומוכר, בדיוק כמו כל אדם פרטי אחר.
...
1) אני מברך אותך על שינוי תפיסתך כי דיגיטלי זה 1 ו-0 (Y)
2) אין יבואן ל-OPPO, אבל יש יבואנים לנגזרות שלו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

michael123,
תחסוך את הברכות הלא ברורות. דיגיטלי זה 0 ו 1 ואני בהחלט לא מתכוון לדון על זה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

..כי יש עיבוד גם ב-domain אנלוגי וגם בדיגיטלי.
ומן הסתם, יש הבדל בין הטרנספורטים (לא רק ג'יטר המדובר, אם כי ב-HDMI הוא ממש קטסטרופה)

בסדר, אז חגגתי מוקדם מדי :(

שלח תגובה

חזור אל “נגנים וסטרימרים”