המרת שידורי YES לערוצים אנלוגיים

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
nitsants פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לא מזמן ההורים שלי התקדמו לשידורי YES אחרי שנים ארוכות של שידורים אנלוגיים של HOT.

ההורירים שלי מבוגרים ודי מתקשים להתמודד עם כל ה"טכנולוגיה" החדשה וכל המעבר בין השליטה בממיר לטלוויזיה והעברה ל-AV וכו' ממש מסבך אותם. הם כבר ממש עושים לי את המוות על זה שהעברתי אותם ל-YES.

האם יש איזה מכשיר שיודע להתחבר לממיר ולהוציא להם שידור אנלוגי שיוכלו לעבור באופן רגיל בין ערוצים בתוך הטלוויזיה ? אולי אפילו מכשיר ש-YES מספקת ?

אני יודע שבקיבוצים למשל מקבלים YES בערוצים אנלוגיים כמו חיבור אנטנה או HOT אנלוגי כך שטכנית אני מניח שזה אפשרי.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

תקנה שלט חכם שעושה כמה פעולות בלחיצת כפתור אחת למשל מדליק את הממיר , את הטלויזיה ומעביר לכניסה הנכונה בטלויזיה. תוכל גם להגדיר שבמקביל תהיה קבוצת כפתורים שיתפעלו את הטלויזיה ואחרת שתתפעל את הממיר.

nitsants פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני לא חושב שזה הפתרון בשבילם.

כבר עכשיו זה ממש לא מסובך. הם רק צריכים להדליק את הטלויזיה, כי אמרתי להם לא לכבות את הממיר והטלוויזיה מזהה את המקור אוטומטית. כך שהם רק צריכים להדליק את הטלוויזיה ולעבור לשילטה על הממיר, אבל איכשהו הם תמיד לא מסתדרים ומתחילים ללחוץ על עוד כפתורים שרק מסבכים להם את החיים. שלך חכם רק יפתח עוד פתח לצרות.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

מכיר את הבעיה היטב : להורי יש ממיר וצלחת פרטית כבר שנים רבות.
הפתרון שטכנאי מצא : לחתוך את כל הכפתורים בשלט, פרט לווליום ולתחנות (למעלה / למטה).שים לב- לא לתלוש מהמקום אלא לגלף את החלק העליון.נראה קיצוני בתחילה אבל עובד מעולה.
לשיקולך אם גם לחתוך את כל כפתורי הספרות.
פתרון זה מחייב רכישת שלט נוסף, למקרה שבכל זאת צריך להשתמש במשהו.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

גם להוריי הייתה את הבעיה (והם לא כ"כ מבוגרים).
שני פתרונות -
1. תכין מדריך מסודר, עם צילומים / שרטוט של השלט, ותכתוב סדר פעולות מדויק (שלא יצטרכו לזכור, אלא לפעול לפי הנחיות כתובות).
2. תשאיר גם את שלט הטלויזיה בסלון. תחסום את כפתור ה TV בשלט של הוט (או תגלף אותו), כך שהשלט של הממיר ישלוט רק עליו (ועל הווליום, בהנחה ששייכת אותו כמו שצריך. בשלט של הטלויזיה, תחסום את כל גוף השלט חוץ מכפתור ההדלקה. (תחסום כך שאם אתה תרצה לעשות משהו אחר לא תהיה לך בעיה, למשל שרוול קרטון מוצמד באמצעות סקוץ' בחלק האחורי של השלט).

כך, הם יודעים -
א. שלט טלויזיה - כפתור יחיד.
ב. שלט הוט - כל השאר.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #6 

ניתן לחפש גם שלט אוניברסלי בסגנון הזה:
http://www.oneforall.com/en_UK/product/ ... r-tv-black

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #7 

אם כבר להשקיע, אז אולי כזה :

http://www.oneforall.com/en_UK/product/26/kameleon-5

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #8 

amiti כתב:תקנה שלט חכם שעושה כמה פעולות בלחיצת כפתור אחת למשל מדליק את הממיר , את הטלויזיה ומעביר לכניסה הנכונה בטלויזיה. תוכל גם להגדיר שבמקביל תהיה קבוצת כפתורים שיתפעלו את הטלויזיה ואחרת שתתפעל את הממיר.
...
בשלט אוניברסלי תוכל להגדיר מה שתרצה לכל כפתור. במקום לגלח את הכפתורים המיותרים תוכל לנטרל אותם או לתכנת שיקבעו את הטלויזיה בכניסת הממיר . אמנם זה מצריך קצת מחשבה ועבודה מצידך אך עדיין לדעתי זה הפיתרון היותר פשוט.

יש גם שלטים שנמצאים בטווח שבין מה ש-sathack הציע לבין מה ש-nirzon הציע. עם מעט כפתורים בסיסיים שניתנים ל"תכנות".

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”