בעיה עם רסיבר של Yamaha

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Udodelig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי סט של רמקולים ורסיבר של ימאהה, רסיבר מדגם HTR-6130. יש לרסיבר 2 כניסות hdmi ויציאה, רק חבל שהמוכר הבן אמו לא אמר לי שלמרות שלרסיבר יש כניסת hdmi הוא לא יודע לעבד סאונד של hdmi, ז"א הוא רק יודע להכניס כבל ולהוציא כבל בלי לעשות איתו כלום (חוץ מלבזבז כבל נוסף).
בעקרון אני יכול לחבר את המחשב בדרכים אחרות, כמו למשל חיבור של אוזנייות, רק הבעיה היא שאז יש רק שני ערוצים ואני לא ממצא את המערכת.
למחשב שלי יש יציאת hdmi ויציאת אוזנייות, וחוץ מזה אין לו יציאות אודיאו אחרות, האם יש דרך להפוך את שידור הhdmi לאות אופטי אולי או אנלוגי? או האם יש איזשהו פתרון לבעיה חוץ מלשבור את הרסיבר למוכר על הראש?

תודה מראש.

אגב, אני משאר שהמחשב שלי מוציא 5.1 ערוצים, גם כי יש לו יצאת hdmi, גם כי הוא קורא בלו ריי, וגם כי כתוב עליו Dolby Home Theater v3 ויש לו "virtual surround sound" מובנה.
הדגם הוא Acer ASPIRE 7738G

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

Udodelig

קרעת אותי מצחוק, מזמן לא צחקתי ככה. המוכר הבן אמו אכן הטעה אותך. הרסיבר שלך רק ממתג HDMI ולא לוקח כל סוג של אינפורמציה ממנו.

על מנת לקבל אודיו רב ערוצי אמיתי מהמחשב שלך (של DTS או DD ) עליך להוסיף כרטיס קול למחשב בעל יציאה אופטית או קואקסיאלית ולחבר כבל ממנו לכניסה המתאימה שלך ברסיבר.

עוד אופציה זה לקנות כרטיס קול בעל שש יציאות (5.1) אנאלוגיות ולחבר אותן לכניסה של פרוססור שיש לך ברסיבר.

האופציה הראשונה עדיפה.

ללוח אם שלך אין כרטיס קול 5.1 כי לו היה לו אז היו לו יותר יציאות מאשר יציאת סטריאו לרמקולים או אוזניות. בכל מקרה כרטיס קול בסיסי בעל יציאה דיגיטלית או רב ערוצית אנאלוגית עולה גרושים, הנה אחלה כרטיס שיש לו את כל האופציות:

http://www.e-buy.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

תבדוק במפרט האם אפשר להפוך את יציאת האוזניות ליציאה דיגיטאלית SPDIF על ידי שינוי הגדרות...

סתם שאלה, למה לא בדקת את האפשרויות של הרסיבר לפני הקנייה? לא רק שאין לו אפשרות לשמע בHDMI אלא גם אין לו אפשרות של אפסקייל מכניסות אחרות, כך שאם תרצה למתג את הכל דרך הרסיבר תהיה חייב לחבר הרבה כבלים בנוסף...

עוד רעיון, זה לחבר בכבל סטריאו, לראות סרטים עם קידוד 5.1 ולתת למגבר להתמודד עם החלוקה על ידי בחירת מצב PRO LOGIC או MOVIE DRAMATIC
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Udodelig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

חח, רק בעיה קטנטונת, זה מחשב נייד, אולי אני צריך משהו חיצוני.

יש לו רק יציאת hdmi ואוזניות כי הוא מחשב נייד.
עכשיו בדקתי והכרטיס קול שלו הוא NVIDIA High Definition Audio, ו Realtek High Definition Audio וכתוב באופציות שזה תומך DD

חפרתי עוד קצת בנתונים של המחשב, והוא טוען שיש לו יציאה אופטית " Realtek Digital Output" " Left Panel Optical Jack
עכשיו רק צריך למצוא איפה זה לעזעזל. קצת מתקשה להבדיל בין יציאה כמו של אוזניות ליציאה אופטית, יש על זה איזה סימן כזה -((>))
ועל יציאה אחרת(שהיא גם היציאה של האזניות) כתוב מלמטה spdif, שלטענת וויקיפדיה, קשור איכשהו לdolby או לכבל אופטי.

Udodelig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

JEXY, זאת הייתה קנייה די אימפולסיבית, אמרתי שאם אני מצליח להוציא ממנו את הרסיבר והסט רמקולים ב2000 אז אני לוקח את זה. אבל חוץ מזה, אני אפילו דיברתי עם המוכר על איך לחבר את הרסיבר ועל זה שאני אחבר הכל דרך hdmi. הוא פשוט או ממש טמבל או ממש מניאק. קניתי מ-*ליאור.
ולגבי הSPDIF, כנראה שכן.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מתי קנית?
אתה יכול לבטל את העסקה תוך 14 יום גם אם קנית את זה בחנות, בגלל שהוא הטעה אותך.
http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.as ... PcatID=498

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

ועל יציאה אחרת(שהיא גם היציאה של האזניות) כתוב מלמטה spdif, שלטענת וויקיפדיה, קשור איכשהו לdolby או לכבל אופטי.
...
זאת היציאה! עכשיו עליך להגדיר בהגדרות שאתה רוצה SPDIF ולא אוזניות, ולקנות כבל שצד אחד אופטי מיני-PL וצד שני אופטי רגיל.

Udodelig פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מגניב! תודה רבה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

danlior כתב:
...
זאת היציאה! עכשיו עליך להגדיר בהגדרות שאתה רוצה SPDIF ולא אוזניות, ולקנות כבל שצד אחד אופטי מיני-PL וצד שני אופטי רגיל.
...
צד אחד מיני PL וצד שני אופטי????????

הפוך... צד אחד PL3.5 מונו וצד שני RCA.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

JEXY כתב:
danlior כתב:
...
...
צד אחד מיני PL וצד שני אופטי????????

הפוך... צד אחד PL3.5 מונו וצד שני RCA.
...
מה פתאום RCA? מדובר בחיבור של סאונד דיגיטלי אופטי, לא קואקס ולא סטריאו אנאלוגי.

אם היציאה הדיגיטלית שלו היא קואקס, אז אכן צריך שצד שני יהיה RCA אך הוא כתב שהוא קרא בחוברת שמדובר ביציאה אופטית

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”