עזרה בהתאמת רמקולים לרסיבר NAD T-743

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
amitso פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

צריך את עזרתכם בהתאמת רמקולים ו-SUB לרסיבר NAD T743, מיעוד למוזיקה ולקולנוע ביתי יש לי כרגע רמקולים של peerles, אולי אפשר להשאיר את האחוריים (?), תקציב של 12-8K. האם יש לכם חנות מומלצת? תודה.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #2 

לעת עתה, בהחלט תוכל להשאיר את ה-Peerles כאחוריים.

האם אתה צופה בעיקר בסרטים או ששומע יותר מוסיקה? איזה סגנון מוסיקה אתה אוהב?
ליאור

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #3 

מה גודל החדר?
באיזה איזור בארץ הנך מעוניין לרכוש את הרמקולים?

amitso פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

שומע די מעורב, מוזיקה בריזילאית קלאסית, ג'ז ורואה 2 סרטים בשבוע. גודל החדר הוא 4X6 מטר ואני מתקוון לקנות את הרמקולים בארץ

Mentally
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941

שליחה #5 

לגודל חדר כזה אין בעיה ללכת על רמקולים רצפתיים. המלצתי היא לנסות רמקולים של חברות כגון JM LAB, B&W ו-TRIANGLE אשר לדעתי נשמעים טוב עם מגברים של NAD.

זה יפה שהנך מעוניין לרכוש את הרמקולים בארץ אך זו לא הייתה שאלתי. היכן בארץ אתה רוצה לרכוש אותם?

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

יש לי את הרסיבר הנ"ל ואני משדך אליו זוג רצפתיים epos m22 שנקנו באמנון סאונד (בוגרשוב ת"א).
אני מאוד אוהב את התוצאה, למרות שהשדרוג הבא יהיה כנראה מגבר סטראו טהור (אבל זה נכון לגבי כל רמקול/רסיבר שתבחר - בדר"כ המעבר למגבר סטראו מהווה שיפור על פני רסיבר ק"ב).
מהשילוב הנ"ל אתה מקבל סאונד "בריטי" מפורט עם בס מהודק ובמה מדויקת (אתה יכול בשקט לוותר על סנטר בק"ב). רוב הכלים האקוסטיים וקולות ווקאליים נשמעים נהדר, אז זה מתאים יופי לקלאסית, גאז' וכ"ו.

וכהערת צד, אני חושב שלאפוס יש רמקולים עם תמורה-עלות די מרשימה. לשיקולך וכמובן, בהצלחה!
פרננדו.

amitso פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

Mentally
רשמתי בפני את המלצתך.אני מרחובות אך ארכוש את הרמקולים איפה שישתלם לי.את הרסיבר קניתי באמנון סאונד בת"א.

פרננדו
אני לא מכיר את רוב המושגים בהם השתמשת, אבל הבנתי שאתה ממליץ epos m22 ללא סנטר, כן? ומה עם SUB?

luxlucis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355

שליחה #8 

כמו שכתבתי, אני אוהב איך שהרסיבר נשמע עם רמקולים רצפתיים epos m22 כקדמיים. אני מדבר על מוסיקה סטראו בלבד עם 2 ערוצים (ימני ושמאלי). בלי סאב, בלי סנטר ובלי אחוריים.

כדי לקבל צליל היקפי בק"ב (קולנוע ביתי) אתה צריך לפחות 4 רמקולים (2 קדמיים ו-2 אחוריים). אני ויתרתי על רמקול הסנטר מכיוון שהקדמיים מפצים על כך (הרעיון של הסנטר הוא שתקבל תמונת-סאונד בדיבורים שכאילו "דבוקה" למסך - ואת זה זוג האפוסים עושים מצוין גם בלי להיעזר ברמקול הסנטר).

הייתי ממליץ לך לקנות אחוריים מאותה הסדרה (כלומר, epos mXX כשאת ה-XX מחליף מספר הדגם של הרמקול האחורי). באופן כזה אתה מקבל את אותו אופי בצליל מכל הרמקולים. למען ההגינות אומר שאצלי האחוריים הם לא של אפוס והסאונד שלהם בכלל לא קרוב לאפוס, אבל זה לא מפריע לי כי בסרטים אני לא מצליח להתרכז בסאונד...

בקשר לסאב אני מפנה מקום לשאר חברי הפורום - הידע שלי בכל הנוגע לסאבים מועט מדי.

לסיכום: עם הרסיבר שלך שווה לבדוק את הרמקולים epos m22 כזוג קדמיים וזוג אחוריים מאותה הסדרה כמו של הקדמיים.

ד"א, למיטב הבנתי אמנון סאונד הוא היבואן של epos בארץ.
פרננדו.

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826

שליחה #9 

אני הייתי הבעלים של DYNAUDIO AUDIENCE 42 עם NAD 753 שהוא מכשיר די דומה (מעט יותר כוח, ללא טורוידאל טרנספורמרס שיש ל 763). זה נשמע נהדר.
נועם

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”