תקלה בנגן CD של SONY
-
dragon
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
מדובר בנגן ישן אבל טוב של חברת סוני, והתקלה היא שכאשר מכניסים דיסק מתחילות להישמע נקישות מכניות מאזור הדיסק, בקצב קבוע של בערך נקישה מדי שניה, ותוך כדי כך הנגן מסובב את הדיסק כרגיל (אך לא מצליח לקרוא אותו). הנקישות לא פוסקות עד שמוציאים את הדיסק (לחיצה על OPEN מוציאה אותו כלומר הוא לא נתקע בפנים). יצוין שבדיסקים מסוימים התצוגה מראה את ה-Table of contents שלהם, ובאחרים לא, כאשר כל הדיסקים שנבדקו הם מקוריים ונקראים בקלות במכשיר אחר. אני משוכנע שהתקלה היא מכנית מאחר שראש הלייזר עובד ומנסה לקרוא את הדיסק (וכאמור מצליח עם ה-TOC בחלק מהמקרים) והדיסק מסתובב אבל משהו שם כנראה נתפס ומונע ממנו לעבוד כמו שצריך. אז לפני שאני לוקח אותו לטכנאי אני רוצה לשאול אם מישהו כאן יכול לתת כיוון למקור הבעיה, כי יש לי ידע בסיסי במכניקה ואולי אוכל לפתור את זה בעצמי. המכשיר האמור הוא פשוט למדי ואין בעיה לגשת לכל דבר בפנים.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
-
dragon
-
- חבר פעיל מאוד

תודה
אם זה לייזר, אני אתן את זה לטכנאי שיחליף אותו. על יחידת הלייזר כתוב KSS-210A וככל הזכור לי זה דגם לא יקר שניתן להשיג גם היום. יותר מאוחר אבדוק את מה שאמרת על המסילה. אגב, האם לייזר יכול להידפק בגלל זעזועים?
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
נקישות בעינית ניתן בד"כ לפתור ע"י כיול. בעינית שלך יש טרימר כיול בניצב לעינית. נסה בעדינות לכייל אותו למצב אחר.

-
dragon
-
- חבר פעיל מאוד

תודה, אני מכיר את הכיוונון הזה שקיים בעיניות אבל לא ידעתי בדיוק על מה הוא משפיע ואם כדאי לשחק איתו. באופן עקרוני זה אמור להיות מכוונן / מכויל מבית החרושת ללא צורך לגעת בו אי פעם. על מה הוא משפיע למעשה - עוצמת הקרן, המיקוד שלה או משהו אחר?
אגב בתמונה שהבאת זה לא הדגם KSS-210A נכון? (לפי המרובע הירוק המודבק) אבל הוא נראה ממש דומה מהזוית הזאת. איזה דגם זה סתם בשביל המידע?
אגב בתמונה שהבאת זה לא הדגם KSS-210A נכון? (לפי המרובע הירוק המודבק) אבל הוא נראה ממש דומה מהזוית הזאת. איזה דגם זה סתם בשביל המידע?
- ZiggyMan
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2833
זה אמנם מכוייל ביצור, אך בלאי טבעי של המכשיר מחייב לעיתים כיול מחדש. בגדול, אתה לא יכול להרוס משהו, ואתה תמיד גם יכול לחזור לכיול המקורי אם תסמן אותו. חוץ מזה שהעינית שלך לא תקינה, אז להזיק לה הרבה לא תוכל..
בעיניות מסוגים מתקדמים יש שני טרימרים, אחד משפיע על העוצמה ואחד על חיפוש הפוקוס. בעינית שלך כמדומני שזו רק שליטה על מציאת פוקוס. לגבי הדגם, זה סתם תמונה מגוגל. וזה גם לא עקרוני במיוחד...
בעיניות מסוגים מתקדמים יש שני טרימרים, אחד משפיע על העוצמה ואחד על חיפוש הפוקוס. בעינית שלך כמדומני שזו רק שליטה על מציאת פוקוס. לגבי הדגם, זה סתם תמונה מגוגל. וזה גם לא עקרוני במיוחד...
..