הבדלים בין כרטיסי קול השונים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם ,

יש ברשותי מערכת HTPC הכוללת כרטיס קול של ATI בכרטיס המסך מדגם 5750 של SAPPHIRE .
רציתי לדעת כי עדיין לא הבנתי את עומק העניין - במידה ואני משדרג וקונה כרטיס קול מבית ASUS מדגם XONAR
שלמיטב הבנתי מהמובילים היום בשוק ל HTPC , בחיבור HDMI לרסיבר , אקבל הבדל באיכות הצליל ?
אני שומע המון מוזיקה דו ערוצית ורב ערוצית של הופעות חיות , לכן האיכות צליל חשובה לי מאוד.
דיברו כאן אם אני זוכר נכון , שבחיבור דיגיטלי קרי HDMI לרסיבר או אופטי / קואקסיילי אין שום משמעות לסוג
כרטיס הקול מכיוון שגם ככה הרסיבר הוא אחראי על התוצאה.. האם יש אמת בדבר ?
אשמח לקצת סדר בבלאגן , :?
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בחיבור HDMI, לא יהיה לך שום הבדל באיכות בין ה-XONAR ל-HD5750, לא משנה אם זה 5.1 או סטריאו. הכרטיסים לא עושים שום עיבוד לסיגנל כי הוא דיגיטלי. תתייחס אל הכרטיסים כאל סוג של כרטיס רשת המעביר מדיה דיגיטלית אל הרסיבר.
החלק הקריטי מבחינת איכות הוא בתהליך ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי ברסיבר עצמו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #3 

LiorShap פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #4 

pixies כתב: החלק הקריטי מבחינת איכות הוא בתהליך ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי ברסיבר עצמו.
...
את החלק הזה לא הבנתי.
מתי בעצם קיים תהליך של המרה לאנלוגי ?
ואם אין שום הבדל , מה בעצם הייחודיות של הכרטיסים האלה של ASUS אם אתה מקבל את שני העולמות
בכרטיס אחד מהסוג של כרטיסי ה ATI מהסדרות של 5XXX ?
שאלה אחרונה , בכרטיס XONAR STX ישנן יציאות אנלוגיות , שם כן קיים הבדל נכון ? כי הכרטיס בעצם מעביר
את הסאונד ולא הרסיבר.. אמת ?

תודה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20182
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הייחודיות של הכרטיס של ASUS בזה שעד סדרת 5000 של ATI לא היו כרטיסים שמסוגלים להוציא כביטסטרים את הפורמטים החדשים.
אם כבר יש לך את ה HD5750, זה כל מה שאתה צריך.
במקרה של ביטסטרים, פיענוח של והמרת המידע מדיגיטלי (אחדות ואפסים) לאנלוגי (אותות חשמליים שונים) מבצע הרסיבר שלך, כך שחומרת המחשב שלך לא קובעת את איכות הצליל שתקבל בסופו של דבר.

במקרה של XONAR STX (או כל כרטיס עם יציאות אנלוגיות) ההמרה מדיגיטלי לאנלוגי מבצע הכרטיס. במקרה הזה כמובן לאיכות של הכרטיס יש חשיבות לפחות גדולה מאיכות המגבר שלך (כי במקרה זה מה שהרסיבר שלך יעשה זה אך ורק הגברת הצליל ולא עיבוד ממשי שלו).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”