Logitech Harmony 525 vs Sunwave SRC-2200/3200

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין לקנות שלט חכם למערכת שלי, אבל התקציב שלי הוא די נמוך, ככה שה- Logitech Harmony 525 הוא די בגבול העליון של התקציב.

ההתלבטות כרגע היא בין ה- Logitech Harmony 525 ל- Sunwave SRC-2200/3200, שעליהם קראתי פה בפורום. אחרי מחקר בנושא, נשארו לי כמה שאלות פתוחות:

1. הרבה אנשים פה בפורום טuענים ש ה- Harmony 525 זהה ל- Harmony One מבחינת היכולות שלו, אבל באתר של המוצר לא כתוב כלום על יכולות הלמידה שלו. לעומת זאת, על ה- Logitech Harmony 555 כתוב שיש לו "Learning port", אבל ב- 525 לא כתוב.

כמו כן, בויקיפדיה כתוב:
Compared to 515/520/525, 555 has Learning port (adding favorite functions from an old remote is simple—you just point it at your Harmony Learning port).
...
האם מישהו שיש לו את ה- Harmony 525 יכול לאמת שהוא אכן יכול ללמוד משלטים אחרים?

2. באחד השירשורים פה נאמר של- Harmony יש את היכול לדעת/לזכור האם מכשיר כלשהו דלוק או כבוי. האם מישהו יכול לאמת של- Harmony 525 אכן יש את זה? ומה עם Sunwave?

3. מישהו יודע איך השלטים האלה עובדים עם האקסטרימר?

4. Sunwave SRC-2200 יכול לעבוד עם דונגל RF שמצורף אליו. האם זה אומר שהוא יכול גם להפעיל מכשירים אחרים ב- RF? האם הוא גם יכול ללמוד משלטי RF אחרים?

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #2 

שלום,

ה-525 יכול ללמוד פעולות מכל שלט אחר ויש לו גם קודים מוכנים כבר לאקסטרימר וכמעט לרוב המכשירים וגם הוא כמו כל הסדרה מבוסס פעילויות.
כל סדרת ההרמוני פחות או יותר זהים וההבדלים הם בעיקר במספר מכשירים שונים נתמכים, תצוגה וכו..
לא יודע לגבי הSunwave אם הוא מבוסס פעילות, אבל העובדה שהרמוני זוכר את מצב המכשירים מהווה יתרון לדעתי מאחר שהרבה פקודות למכשירים כמו הדלקה\כיבוי משתמשים באותו קוד ואז היכולת לעבוד עם שלט שרק מגדיר פעולות מקרו תהיה הרבה יותר מסובכת.
יש לו כמובן חסרונות, בינהם שהוא לא תומך באופן מלא במזגנים ואפשרויות הגדרת מקרו כלליות יחסית מוגבלות.

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

למה הכוונה "ואפשרויות הגדרת מקרו כלליות יחסית מוגבלות" ?
אתה יכול לתת דוגמא.

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

gildmor, האם יש לך את ה 525? האם ניסית והצלחת ללמד אותו ישירות משלט אחר?

אני לא מתכוון לזלזל בידע שלך, פשוט מה שאתה אומר מנוגד למה שמצויין באתר היצרן. אני יודע שהדיעה הרווחת פה היא שכל ההרמוני זהים מבחינת הפונקציונאליות - אבל נורא חשוב לי לוודא את זה ספציפית עם מישהו אכן הצליח לעשות את זה עם ה 525.

כמו כן, מישהו יודע איך ה- Sunwave עם מזגנים?

בגדול אני אישית כרגע נוטה לקנות את ה- Sunwave 2200: הוא גם זול יותר, גם זמין יותר (יש לי באג מטר מהעבודה, אבל בשביל ההרמוני אני צריך נסוע רחוק או להזמין ולחכות), גם תומך RF. השאלה היחדיה היא האם הוא זוכר את מצב המכשיר. אם כן, אז אני בטוח הולך עליו, כי חוץ מזה אני לא רואה שום יתרון של ה 525 עליו.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #5 

יש לי SUNWAVE. לא זוכר מה הדגם אבל אבדוק בערב. לא אהבתי את השימוש בו ולכן שבוע לאחר שקניתי אותו אכסנתי אותו בארון. אם אתה נורא רוצה אותו (ואני לא ממליץ) 100 שקל והוא שלך.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

yanivol, מה בדיוק לא אהבת בשימוש בו? האם התנסית בהרמוני ואהבת אותו יותר? באיזה שלט אתה כן משתמש?

msex
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #7 

אז ככה, ברשותי 2200 , השימוש בו נוח מאוד , לא , הוא לא יכול ללמוד RF , ולא הוא לא זוכר איזה מצב המכשיר נמצא , כמו כן הצלחתי להפעיל איתו מזגנים ... עוד שאלות ?

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

msex,
כשאתה אומר שהצלחת להפעיל מזגנים האם אתה מתכוון שהצלחת רק להדליק ולכבות אותם או שיש לך שליטה מלאה?

כמו כן, האם יש לך אקסטרימר? אתה יותע איך הוא עובד עם האקסטרימר?

msex
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #9 

אין לי אסטרימר ,
לגבי המזגנים - שליטה מלאה כמו בשלט רגיל אתה לא יכול ליצור - מה שכן אתה יכול לתכנת כל כפתור לאותה פקודה (עם אותם נתונים שהשלט המקורי שלח ) ספציפית ואז כך לקבל שליטה ...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

AldoRaine כתב:gildmor, האם יש לך את ה 525? האם ניסית והצלחת ללמד אותו ישירות משלט אחר?

רכשתי לאחרונה 525 והכל מבוסס על הנסיון האישי, גם אני שקלתי את ה-SunWave אבל מאחר וזכירת המצבים נראתה לי יותר חשובה מ-RF שלא נדרש לי העדפתי את הרמוני. ללא אפשרות למידה לא הייתי יכול להכניס את הקודים של המזגן, זה מספיק טוב להפעלה כיבוי או מקסימום הפעלה\כיבוי במצב חימום\קירור יש יותר מדי קומבינציות בשביל לשלוט על כל השאר.
אם עדיין יש לך ספק פשוט תתקשר לנציגי השירות של לוג'יטק בארץ הם עונים די מהר ויענו לך על כל שאלה גם אם לא רכשת עדיין.
...

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

itsik123 כתב:למה הכוונה "ואפשרויות הגדרת מקרו כלליות יחסית מוגבלות" ?
אתה יכול לתת דוגמא.
...
הרצף למקרו כללי מוגבל ל-5 פקודות סה"כ. כל פקודה יכולה להיות מקש שקיים בכל אחד מהמכשירים שהגדרת אבל רק 5 סה"כ.
יש דרך לעקוף שמצאתי לאחר גיגול קצר:
דוגמה: אם נדרש מקרו שיקיש 8 פעמים מקש "ימינה", מפעילים לימוד מקש חדש מהשלט של המכשיר המקורי שיקרא "4RIGHT" לצורך העניין ובזמן הלימוד מקישים ארבע פעמים במהירות וברצף על המקש "ימינה". בהגדרות המקרו פשוט מגדירים פעמיים את המקש החדש "4RIGHT". זה תלוי הרבה בזריזות אצבעות וכמה נסיונות, אני הצלחתי ללמוד רצף של שלושה מקשים מעבר לזה לא הצלחתי ולא היה טעם להתעקש כי זה פתר לי את הבעיה.

zilbermm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

יש לי שאלה לגבי ה-525 -
יש לי רסיבר Onkyo 606 ואני רוצה לבצע בו פעולה שתפנה ל-Speaker settings, תעביר את הקידמיים ל-Full band, וסט פעולות נוסף שתחזיר אותם ל-100HZ ותאפשר את הסאב ותעביר אותו ל-80HZ.
איך בדיוק זה עובד? הוא זוכר את רצף הלחיצות שאני מבצע או שהוא יודע פשוט להעביר את הרמקולים לתדר מסויים?
הסיבה שאני שואל היא מה יקרה אם בטעות אני פעמיים לוחץ על הכפתור שאחראי על סט הפעולות הראשון ואז נהייה לי בלגאן עם התדרים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

zilbermm כתב:יש לי שאלה לגבי ה-525 -
יש לי רסיבר Onkyo 606 ואני רוצה לבצע בו פעולה שתפנה ל-Speaker settings, תעביר את הקידמיים ל-Full band, וסט פעולות נוסף שתחזיר אותם ל-100HZ ותאפשר את הסאב ותעביר אותו ל-80HZ.
איך בדיוק זה עובד? הוא זוכר את רצף הלחיצות שאני מבצע או שהוא יודע פשוט להעביר את הרמקולים לתדר מסויים?
הסיבה שאני שואל היא מה יקרה אם בטעות אני פעמיים לוחץ על הכפתור שאחראי על סט הפעולות הראשון ואז נהייה לי בלגאן עם התדרים.
...
הוא פשוט זוכר רצף לחיצות. בתיאוריה אולי היה אפשר לתכנן מקרו שגם זוכר מצב נוכחי כך שכל לחיצה בעצם תפעיל רצף שונה בהתאם למצב הנוכחי כמו שעשו לזכירה של מצב כבוי\דלוק ואיזה כניסה פעילה. עד כמה שאני יודע לא מימשו אפשרות כזאת בתוכנה הנוכחית ואני לא יודע אם התוכנה שונה לדגמים האחרים או אם מתכננים שיפורים כאלה בעתיד.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #14 

AldoRaine כתב:yanivol, מה בדיוק לא אהבת בשימוש בו? האם התנסית בהרמוני ואהבת אותו יותר? באיזה שלט אתה כן משתמש?
...
מצטרף לשאלות. גם אני מתלבט בין שני השלטים שבכותרת, וחשוב לי שהשימוש יהיה נוח.

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #15 

gildmor כתב:
itsik123 כתב:למה הכוונה "ואפשרויות הגדרת מקרו כלליות יחסית מוגבלות" ?
אתה יכול לתת דוגמא.
...
הרצף למקרו כללי מוגבל ל-5 פקודות סה"כ. כל פקודה יכולה להיות מקש שקיים בכל אחד מהמכשירים שהגדרת אבל רק 5 סה"כ.
יש דרך לעקוף שמצאתי לאחר גיגול קצר:
דוגמה: אם נדרש מקרו שיקיש 8 פעמים מקש "ימינה", מפעילים לימוד מקש חדש מהשלט של המכשיר המקורי שיקרא "4RIGHT" לצורך העניין ובזמן הלימוד מקישים ארבע פעמים במהירות וברצף על המקש "ימינה". בהגדרות המקרו פשוט מגדירים פעמיים את המקש החדש "4RIGHT". זה תלוי הרבה בזריזות אצבעות וכמה נסיונות, אני הצלחתי ללמוד רצף של שלושה מקשים מעבר לזה לא הצלחתי ולא היה טעם להתעקש כי זה פתר לי את הבעיה.
...
כמה מקרו - ים אפשר לתכנת בכלל , מה המגבלה ?
דרך אגב 5 פקודות למקרו זה ממש מעט,
חשבתי שאוכל לתכנת את כל הפעולות שאני עושה באופן תדיר בסטרימר, שינוי גובה כתוביות,
כניסה לספריות מוזיקה ושינוי מצב ברסיבר וכו'... כולם דורשות יותר מ 5 פקודות,
ממש מאכזב לשמוע שאלו יכולות המקרו בשלטי הרמוני.

יש למשהו המלצה לשלט עם יכולות מקרו של יותר פקודות ?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #16 

itsik123 כתב: יש למשהו המלצה לשלט עם יכולות מקרו של יותר פקודות ?
...
לפי הסקירה הזו ה-Sunwave SRC-2200 תומך במקרואים של עד 60 פעולות ללחיצה.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”