שידרוג חווית צפיה בעזרת כרטיס מסך. היתכן?
חברים יקרים, שאלה לי אליכם.
יש לי יציאת HDMI ON BOARD והמחשב מריץ תכני HD באופן חלק וחביב. יש מדדדייי פעם קפיצות קלילות אבל לא משהו שהייתי משקיע עליו כסף (מה גם שהשימוש הוא 80% למוסיקה, לא לסרטים).
שאלתי היא - האם ניתן לקבל חווית *צפיה* (לא האזנה) ע"י שדרוג יציאת הלוח האם בכרטיס מסך איכותי יותר? האם יש דבר כזה? או שכרטיסי המסך באים לתת מענה לדברים אחרים, כגון פיענוח חומרה, האצה גרפית למשחקים וכו'?
תודה.
יש לי יציאת HDMI ON BOARD והמחשב מריץ תכני HD באופן חלק וחביב. יש מדדדייי פעם קפיצות קלילות אבל לא משהו שהייתי משקיע עליו כסף (מה גם שהשימוש הוא 80% למוסיקה, לא לסרטים).
שאלתי היא - האם ניתן לקבל חווית *צפיה* (לא האזנה) ע"י שדרוג יציאת הלוח האם בכרטיס מסך איכותי יותר? האם יש דבר כזה? או שכרטיסי המסך באים לתת מענה לדברים אחרים, כגון פיענוח חומרה, האצה גרפית למשחקים וכו'?
תודה.
היי,matanoosh כתב:חברים יקרים, שאלה לי אליכם.
תודה....
אני מניח שזה לוח מבוסס i3 ?
האם הקפיצות הקלילות כלשונך מתרחשות בנגן מסויים בלבד, בכל הנגנים ?
ספר יותר פרטים על המחשב, מערכת הפעלה, דגם הלוח...
האם המחשב יושב במקום מאוורר ויש זרימת אוויר תקינה במארז ?
חבר'ה, תודה על התגובה.shlompis כתב: אני מניח שזה לוח מבוסס i3 ?
האם הקפיצות הקלילות כלשונך מתרחשות בנגן מסויים בלבד, בכל הנגנים ?
ספר יותר פרטים על המחשב, מערכת הפעלה, דגם הלוח...
האם המחשב יושב במקום מאוורר ויש זרימת אוויר תקינה במארז ?...
לא יודע מה זה I3, צר לי.
1. מדובר על מעבד E5200, המינימלי לניגון HD למיטב הבנתי.
2. לוח ג'יגה בייט: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... uctID=2878)
3. מע' הפעלה windows 7
4. זרימת האויר פצצות
תדירות הקפיצות משתנות קצת בין נגן לנגן. אבל באמת, לא בזה מדובר כרגע.
אני פשוט מנסה להבין האם קיימים הבדלים באיכות הוידאו המתקבלת אם מכניסים כרטיס מסך איכותי יותר למשוואה. אני לא מדבר על קירטועים וקפיצות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לכרטיס המסך מובנה לוח האם שלך (אינטל 4500HD) יש יכולת פענוח חומרה, וזה יכול מאוד לשפר את עניין הקרטועים/קפיצות.
נסה להריץ את הסרטים הבעייתיים עם גירסת הבטא האחרונה של Boxee או עם הנגן MPC HC כשהוא מוגדר לתמוך בפענוח חומרה (DXVA). יש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" בשרשור המדריכים בראש הפורום המסביר איך מגדירים.
2 התוכנות לא מתקינות קודקים חיצוניים במערכת ההפעלה, כך שלא מדובר בתוכנות שיעשו לך נזק להגדרות הקודקים הנוכחיות שלך. לכן שווה לנסות.
נסה להריץ את הסרטים הבעייתיים עם גירסת הבטא האחרונה של Boxee או עם הנגן MPC HC כשהוא מוגדר לתמוך בפענוח חומרה (DXVA). יש את "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" בשרשור המדריכים בראש הפורום המסביר איך מגדירים.
2 התוכנות לא מתקינות קודקים חיצוניים במערכת ההפעלה, כך שלא מדובר בתוכנות שיעשו לך נזק להגדרות הקודקים הנוכחיות שלך. לכן שווה לנסות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"