בתאונה נהרגו כל ארבעת היושבים ברכב (בני אותה משפחה)
אגב, שאלת תם, האם לחיצה על דוושת הברקס בזמן שדוושת הגז לחוצה, לא אמורה לעצור את הרכב?!

על מה אתה מדבר!!zeev78 כתב:הוא היה צריך לכבות את המנוע ולהשאיר את המפתחות בפנים, להדליק את אורות המשולש כדי להראות לרכבים שנוסעים מאחוריו שהוא בבעיה, לשלב להילוך ראשון, ללחוץ על הבלמים ולהרים את האמברקס. האדישות של הבן אדם מהצד השני של הטלפון והטימטום שלו כנראה הרגו אותם. מסכנים....
osherov כתב:על מה אתה מדבר!!zeev78 כתב:הוא היה צריך לכבות את המנוע ולהשאיר את המפתחות בפנים, להדליק את אורות המשולש כדי להראות לרכבים שנוסעים מאחוריו שהוא בבעיה, לשלב להילוך ראשון, ללחוץ על הבלמים ולהרים את האמברקס. האדישות של הבן אדם מהצד השני של הטלפון והטימטום שלו כנראה הרגו אותם. מסכנים....
האדם בצד השני של הקו מ 911, בקושי הבין מי מדבר איתו וכבר הכל נגמר!!
הרכב הגיע למהירות 190 קמ"ש לפני שהוא עף מהכביש!!
אדם מן השורה לא אמור במצב מצוקה כל כך קיצונית לבצע משהו שהוא לא אינטואטיבי בשבילו!
הדבר ההגיוני היחידי במקרה הזה הוא ללחוץ על דוושת הברקס.
אולי, במקרה קיצוני יותר להרים את האמברקס (שגם פעולה כזאת במהירות של 190 קמ"ש לא תיגמר בשלום)...
Shed כתב:הדבר הכי הגיוני לעשות הוא לנתק את המנוע מהגלגלים - ואת זה עושים על ידי העברה להילוך סרק (קרי ניוטרל) או לחיצה על קלאץ' (ברכבים בעלי גיר ידני).
ברגע שהמנוע נותק מהגלגלים - אין שום בעיה לבלום....

הבנתי יופי למה אתה מתכוון והביקורת שרשמתי בדיוק מתייחסת לדברים שרשמת לגבי אותו האדם שישב במוקד!!zeev78 כתב:osherov כתב:על מה אתה מדבר!!zeev78 כתב:הוא היה צריך לכבות את המנוע ולהשאיר את המפתחות בפנים, להדליק את אורות המשולש כדי להראות לרכבים שנוסעים מאחוריו שהוא בבעיה, לשלב להילוך ראשון, ללחוץ על הבלמים ולהרים את האמברקס. האדישות של הבן אדם מהצד השני של הטלפון והטימטום שלו כנראה הרגו אותם. מסכנים....
האדם בצד השני של הקו מ 911, בקושי הבין מי מדבר איתו וכבר הכל נגמר!!
הרכב הגיע למהירות 190 קמ"ש לפני שהוא עף מהכביש!!
אדם מן השורה לא אמור במצב מצוקה כל כך קיצונית לבצע משהו שהוא לא אינטואטיבי בשבילו!
הדבר ההגיוני היחידי במקרה הזה הוא ללחוץ על דוושת הברקס.
אולי, במקרה קיצוני יותר להרים את האמברקס (שגם פעולה כזאת במהירות של 190 קמ"ש לא תיגמר בשלום)...
הייתי במקרה דומה , במהירות אומנם יותר נמוכה אבל בכביש מושלג, עם רכב ששקל יותר מטון ובלי ABS ואני עדין פה אז תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר! שאמרתי טימטום ואדישות התכוונתי לבחור שישב במוקד ולא הפנתי שום אצבע מאשימה כלפי הנוסעים או הנהג. אני מציע לך בפעם הבאה לשאול אם משהו לא ברור או לא מובן לפני שאתה קופץ....

זה אולי היה יכול לעזור בהרבה, תלוי בכמה כביש עוד נותר לו.osherov כתב: אגב, אם הבנתי נכון אז במידה והברקסים שלו כבר התחממו לגמרי ולא עצרו את הרכב אז גם אם הוא היה מעביר ל N ומנסה לחיצה נוספת על הברקס, זה לא היה עוזר להם!...
יש אנשים שיתמודדו עם זה מצויין ויש אנשים שהפחד ישתק אותם. תלויי באופי של הבן אדם, סביר להניח שטייס בחיל האוויר לדוגמא יתפקד במקרים כאלה טוב יותר מבן אדם רגיל כי הוא תורגל לתפקד במצבי חירום. בנוסף לאופי צריך גם לדעת מה לעשות במצבים כאלה ואיך ליישם אותם ברכב שבו נוסעים.moco כתב:תן לי קרדיטשמעתי על הנדברקס, הנושא המדובר היה ברור והצלחתי, תאמין או לא, להבין במה מדובר.
![]()
אתה צודק שתיאורטית גם בלם החירום יכול להוסיף משהו אך זה תיאורטי לחלוטין. יהיה טוב אם נהג במצב נורא כזה יזכור לעשות פעולה אחת נכונה. לא מצפה שיזכור את הפעולה הרביעית בחשיבותה ובתוספת הבלימה שלה.
אגב, אצל נהג שלא יאבד את העשתונות, הבלמים הרגילים לא יתחממו כל כך כי הוא יבין מייד שהגז תקוע.
הבעייה העיקרית היא שאף אחד לא יודע איך הוא יתפקד במצב כזה ואם בכלל יזכור מה צריך לעשות....