תעוד קולי מצמרר של תקלה בדוושת הגז ברכב של טויוטה בארה"ב

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #1 

מחריד :עצוב:
בתאונה נהרגו כל ארבעת היושבים ברכב (בני אותה משפחה)
אגב, שאלת תם, האם לחיצה על דוושת הברקס בזמן שדוושת הגז לחוצה, לא אמורה לעצור את הרכב?!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בהתחלה זה יאט אותו, אבל בהמשך, ברגע שהרפידות מתחממות - הן מאבדות יעילות.
לכן, בירידות קיצוניות, מומלץ להוריד הילוך (לתת למנוע "לבלום את עצמו") ולפמפם על דוושת הגז.

במצב בו הגז נתקע, וכמה "דפיקות" על הדוושה עם הרגל לא עוזרות (זה עוזר עם מדובר במשהו מכני שמפריע, למשל השטיחון), הפתרון הטוב ביותר הוא להעביר לניוטרל.
אם לא מצליחים / לא עוזר, צריך לכבות את המנוע (אבל חשוב להשאיר את המפתח בפנים, למנוע נעילה של ההגה).

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

הוא היה צריך לכבות את המנוע ולהשאיר את המפתחות בפנים, להדליק את אורות המשולש כדי להראות לרכבים שנוסעים מאחוריו שהוא בבעיה, לשלב להילוך ראשון, ללחוץ על הבלמים ולהרים את האמברקס. האדישות של הבן אדם מהצד השני של הטלפון והטימטום שלו כנראה הרגו אותם. מסכנים.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #4 

zeev78 כתב:הוא היה צריך לכבות את המנוע ולהשאיר את המפתחות בפנים, להדליק את אורות המשולש כדי להראות לרכבים שנוסעים מאחוריו שהוא בבעיה, לשלב להילוך ראשון, ללחוץ על הבלמים ולהרים את האמברקס. האדישות של הבן אדם מהצד השני של הטלפון והטימטום שלו כנראה הרגו אותם. מסכנים.
...
על מה אתה מדבר!!
האדם בצד השני של הקו מ 911, בקושי הבין מי מדבר איתו וכבר הכל נגמר!!
הרכב הגיע למהירות 190 קמ"ש לפני שהוא עף מהכביש!!
אדם מן השורה לא אמור במצב מצוקה כל כך קיצונית לבצע משהו שהוא לא אינטואטיבי בשבילו!
הדבר ההגיוני היחידי במקרה הזה הוא ללחוץ על דוושת הברקס.
אולי, במקרה קיצוני יותר להרים את האמברקס (שגם פעולה כזאת במהירות של 190 קמ"ש לא תיגמר בשלום)

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

הדבר הכי הגיוני לעשות הוא לנתק את המנוע מהגלגלים - ואת זה עושים על ידי העברה להילוך סרק (קרי ניוטרל) או לחיצה על קלאץ' (ברכבים בעלי גיר ידני).
ברגע שהמנוע נותק מהגלגלים - אין שום בעיה לבלום.
You are never fully dressed without a smile

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

osherov כתב:
zeev78 כתב:הוא היה צריך לכבות את המנוע ולהשאיר את המפתחות בפנים, להדליק את אורות המשולש כדי להראות לרכבים שנוסעים מאחוריו שהוא בבעיה, לשלב להילוך ראשון, ללחוץ על הבלמים ולהרים את האמברקס. האדישות של הבן אדם מהצד השני של הטלפון והטימטום שלו כנראה הרגו אותם. מסכנים.
...
על מה אתה מדבר!!
אדם מן השורה לא אמור במצב מצוקה כל כך קיצונית לבצע משהו שהוא לא אינטואטיבי בשבילו!
אולי, במקרה קיצוני יותר להרים את האמברקס (שגם פעולה כזאת במהירות של 190 קמ"ש לא תיגמר בשלום)
...

הייתי במקרה דומה , במהירות אומנם יותר נמוכה אבל בכביש מושלג, עם רכב ששקל יותר מטון ובלי ABS ואני עדין פה אז תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר! שאמרתי טימטום ואדישות התכוונתי לבחור שישב במוקד ולא הפנתי שום אצבע מאשימה כלפי הנוסעים או הנהג. אני מציע לך בפעם הבאה לשאול אם משהו לא ברור או לא מובן לפני שאתה קופץ.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

Shed כתב:הדבר הכי הגיוני לעשות הוא לנתק את המנוע מהגלגלים - ואת זה עושים על ידי העברה להילוך סרק (קרי ניוטרל) או לחיצה על קלאץ' (ברכבים בעלי גיר ידני).
ברגע שהמנוע נותק מהגלגלים - אין שום בעיה לבלום.
...

בעצירת חירום שילוב להילוך ראשון מוסיף כוח בלימה (הורס את הצורה של המנוע אבל שמדובר בחיי אדם ברור מה עדיף).

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #8 

לדעתי כל בעל רשיון צריך לדעת שיש עוד שיטות לעצור את הרכב חוץ מללחוץ על הבלמים, לצערי זה לא המצב.

במקרה כזה צריך:
1. לתת כמה דפיקות על הגז כדי לנסות לשחרר אותו.
2. ללחוץ על הבלמים הכי חזק שאפשר.
3. להעביר לניוטרל.
4. לסובב את המפתח כדי לכבות את המנוע אבל לא להוציא אותו כדי שההגה לא ינעל.
5. להרים בלם-יד. (שונא את המילה "אמברקס", אם כבר אז "הנד-ברייק/ס".

אם זה גיר ידני אז קודם כל ללחוץ על הקלאץ' ולשלב עם הבלמים.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

zeev78 כתב:
osherov כתב:
...
על מה אתה מדבר!!
...

הייתי במקרה דומה , במהירות אומנם יותר נמוכה אבל בכביש מושלג, עם רכב ששקל יותר מטון ובלי ABS ואני עדין פה אז תאמין לי שאני יודע על מה אני מדבר! שאמרתי טימטום ואדישות התכוונתי לבחור שישב במוקד ולא הפנתי שום אצבע מאשימה כלפי הנוסעים או הנהג. אני מציע לך בפעם הבאה לשאול אם משהו לא ברור או לא מובן לפני שאתה קופץ.
...
הבנתי יופי למה אתה מתכוון והביקורת שרשמתי בדיוק מתייחסת לדברים שרשמת לגבי אותו האדם שישב במוקד!!
מהצד, לעיתים, זה קל לזרוק ולהגיד "טימטום ואדישות" על משהו שאם בוחנים אותו קצת יותר מבינים שאין סיכוי לעשות משהו מעבר למה שנעשה בשיחת טלפון הקצרה הזאת. המוקדן בקושי התחיל לדבר ואני מניח שהוא לא הבין בכלל במה מדובר והעסק הסתיים. ניחא זה, גם אם היה לו 2 דקות להגיב, האם אתה חושב שחובתו בכלל לדעת מה צריך לעשות במקרה כזה?! אתה חושב שהוא צריך לעבור איזה סדנה בטיפול מצבים בהם רכב נוסע ב 190 קמ"ש והגז תקוע ואין לו בלמים!!
אגב, אם הבנתי נכון אז במידה והברקסים שלו כבר התחממו לגמרי ולא עצרו את הרכב אז גם אם הוא היה מעביר ל N ומנסה לחיצה נוספת על הברקס, זה לא היה עוזר להם!

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

כן, אנשים בעבודה כמו שלו צריכים לעבור סדנה איך לטפל במקרה חירום ומתי להבין בכלל שמתרחש מקרה חירום ולהגיב מהר. כנראה שבמקרה הזה דרך הפעולה היתה צריכה להיות כפי שהסירטון מראה:

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #11 

האם זה נכון שטויוטה העבירה חלק מהייצור של החלקים של הרכבים שלה לסין ואחד מהם זאת דוושת הגז הדביקה?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #12 

מזעזע 8O

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #13 

לא אמין בעליל ..
אני לא מבין למה אי אפשר לכבות את הרכב או להכניס להילוך סרק.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

Lior_M כתב:לא אמין בעליל ..
אני לא מבין למה אי אפשר לכבות את הרכב או להכניס להילוך סרק.
...
קוראים לזה "לחץ".

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #15 

osherov כתב: אגב, אם הבנתי נכון אז במידה והברקסים שלו כבר התחממו לגמרי ולא עצרו את הרכב אז גם אם הוא היה מעביר ל N ומנסה לחיצה נוספת על הברקס, זה לא היה עוזר להם!
...
זה אולי היה יכול לעזור בהרבה, תלוי בכמה כביש עוד נותר לו.
ברגע שהיה בניוטרל המכונית הייתה מאיטה מאוד בגלל התנגדות האויר (במהירויות גבוהות זה כוח אדיר).
אני מאמין, שאחרי שהמכונית הייתה נרגעת מהר לכיוון ה80-60 קמ"ש, גם הבן אדם היה נרגע קצת, וזה הדבר שהכי היה פה קריטי. אולי היה מתעשת ומכניס להילוך ראשון.
גם אם הבלמים החמים, יש להם השפעה לא קטנה. שוב, בהנחה שהיה לו מספיק כביש.

כל מה שנאמר פה נכון, אך הקטע של בלם החירום (בחיים לא שמעתי על "אמברקס" :-) ) הוא יחסית שולי. זה בלם חלש שנועד למנוע התדרדרות רכב עומד במורד, הכוח שלו יחסית לבלמים הרגילים זניח. לא יצא לכם שנסעתם כמה מטרים עם בלם חירום בגלל שיכחה עד שבכלל שמתם לב שמשהו מעכב את האוטו?
משה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

[

כל מה שנאמר פה נכון, אך הקטע של בלם החירום (בחיים לא שמעתי על "אמברקס" :-) ) הוא יחסית שולי. זה בלם חלש שנועד למנוע התדרדרות רכב עומד במורד, הכוח שלו יחסית לבלמים הרגילים זניח. לא יצא לכם שנסעתם כמה מטרים עם בלם חירום בגלל שיכחה עד שבכלל שמתם לב שמשהו מעכב את האוטו?[/quote]

לבד הכל זניח, ביחד הכל משמעותי. כל פעולה שמורידה מהירות היא פעולה טובה. אם לא שמעתה אף פעם מה זה אמברקס איך ידעתה שזה בלם יד :lol: ?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #17 

תן לי קרדיט :) שמעתי על הנדברקס, הנושא המדובר היה ברור והצלחתי, תאמין או לא, להבין במה מדובר. :roll:

אתה צודק שתיאורטית גם בלם החירום יכול להוסיף משהו אך זה תיאורטי לחלוטין. יהיה טוב אם נהג במצב נורא כזה יזכור לעשות פעולה אחת נכונה. לא מצפה שיזכור את הפעולה הרביעית בחשיבותה ובתוספת הבלימה שלה.

אגב, אצל נהג שלא יאבד את העשתונות, הבלמים הרגילים לא יתחממו כל כך כי הוא יבין מייד שהגז תקוע.
הבעייה העיקרית היא שאף אחד לא יודע איך הוא יתפקד במצב כזה ואם בכלל יזכור מה צריך לעשות.
משה

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

moco כתב:תן לי קרדיט :) שמעתי על הנדברקס, הנושא המדובר היה ברור והצלחתי, תאמין או לא, להבין במה מדובר. :roll:

אתה צודק שתיאורטית גם בלם החירום יכול להוסיף משהו אך זה תיאורטי לחלוטין. יהיה טוב אם נהג במצב נורא כזה יזכור לעשות פעולה אחת נכונה. לא מצפה שיזכור את הפעולה הרביעית בחשיבותה ובתוספת הבלימה שלה.

אגב, אצל נהג שלא יאבד את העשתונות, הבלמים הרגילים לא יתחממו כל כך כי הוא יבין מייד שהגז תקוע.
הבעייה העיקרית היא שאף אחד לא יודע איך הוא יתפקד במצב כזה ואם בכלל יזכור מה צריך לעשות.
...
יש אנשים שיתמודדו עם זה מצויין ויש אנשים שהפחד ישתק אותם. תלויי באופי של הבן אדם, סביר להניח שטייס בחיל האוויר לדוגמא יתפקד במקרים כאלה טוב יותר מבן אדם רגיל כי הוא תורגל לתפקד במצבי חירום. בנוסף לאופי צריך גם לדעת מה לעשות במצבים כאלה ואיך ליישם אותם ברכב שבו נוסעים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #19 

ויותר מאופי, יש את התרגול למקרי חירום שזה הדבר העיקרי אצל טייסים, רק שאף אחד לא מתרגל דברים כאלה.
האמת, לא ברור אם יש טעם לתרגל מקרים נדירים ביותר שכאלה. הרבה יותר כדאי לתרגל מקרי חירום שהם הרבה יותר נפוצים כמו מכונית שסוטה מולך או ילד שקופץ לכביש.
משה

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #20 

אני יספר לכם משהו באמת.

אצלי ברכב טיוטה די חדשה 2009 קיבלתי אותה ליסינג יד ראשונה.
אחרי כמה חודשים אמרתי למנכל של החברה שהגז נתקע וזה טיפה מלחיץ הוא צחק עלי טיפה ואמר לי "אז אל תלחץ עד הסוף" והבנתי שיש בזה משהו.
אבל מה עם עקיפה וכ'ו יוצא שאני לוחץ וזה נתקע.
אלדן לקחו את הרכב לפחות 6 פעמים על דברים שונים ותמיד אמרתי גם בכל טיפול על הגז שנתקע ותמיד אמרו לי שזה תקין ו"אני מדמיין"
כיום לאחר הכתבה אמרתי את זה זה למנכל שלנו הוא שוב אדיש "אל תלחץ עד הסוף"

אני כבר יודע להמודד עם זה לא מפריע לי, או מכה חזקה על הגז או פשוט ללחוץ על ברקס או פשוט להעביר ל N זה גיר רובוטי :-)
מה שכן זה משעשע....
סוף מונולוג מצחיק עצוב.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”