LCD איך אני משפר את איכות הצפיה בHOT

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yiftahf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי
אחרי שעזרתם לי להתפקס הלכתי על טושיבה 27WL55E.
כבר בחנות ראיתי שהשידור בYES הוא לא מהמשובחים אבל נסבל.
שחיברתי אותה לממיר HOT בבית זה כבר היה בלתי נסבל.
הזמנתי טכנאי של HOT שאמר שיש לי בעיה של אות חלש והחליף כבל מה שעזר רק במעט.
אחרי שחזרתי ואיימתי לעבור לYES הסכימו להחליף לי את הממיר לדוקסיס ומחר אכן זה יקרה.באותה נשימ הגם נאמר לי ע"י אחד המנהלים "שהדוקסיס לא ישנה לי את האיכות בכלום ושאני צריך חלק שעולה 800 ש"ח ". חוץ מהמחיר הוא לא ידע לי להגיד לי הרבה על החלק :)
עכשיו כל הסיפור ואחרי שקראתי את המאמרים על סוגי החיבורים. לדגם הנ"ל מה הוא סוג החיבור האופטימלי לממיר דוקסיס ואיך אני יכול לשפר את האיכות (טרנסקודר?)
תודה

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #2 

מה החיבורים במסך ? SCART או קומפננט ? איך ההית מחובר עד עכשיו ?

yiftahf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

למסך יש COMPONENT . לא מצאתי כניסת SCART וגם לא S-VIDEO !!
המתקין חיבר לCOMPOSITE עם כבל שנראה מצוקמק.
הדגם הוא טושיבה 27WL55.
האם בדוקסיס יציאת הSCART היא RGB והאם שווה לי לקנות TRANSCODER ולחבר לקומפוננט בטלויזיה?

golan-rca
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 941
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

הכניסות של המסך שלך לפי המפרט הן:
EXT 1: Component + Composite + Audio, EXT 2: Composite + Audio
EXT 3: Composite + Audio, EXT 4: PC INPUT
לכן חוברת בחיבור קומפוזיט.
ליציאת SCART בממיר דוקסיס ניתן להגדיר RGB או PAL או S-VHS.(לא עוזר לך)
האפשרות שלך כפי שאני מעריך הוא להשתמש ב TRANSCODER שיבצע לך המרה מיציאת SCART בממיר לכניסת הקומפוננט אצלך במסך.
לגבי מחיר אני לא סגור- אתה יכול לבצע חיפוש באתר (מאמין שחיפוש בפורומים יעזור).

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

וכמובן שלא רק שתצתרך טרנסקודר שעולה איזה 500 ש"ח אלא גם שלא יהיה לך איפה למקסם את חיבורי ה-DVD (שזה אחד היתרונות הגדולים של ה-LCD).

הייתי ממליץ לך להשאיר את הקומפוננט ל-DVD ואת ההוט להשאיר כמו שעכשיו, אתה עשית קפיצת ראש עם המסך הזה ועכשיו תחיה עם התוצאות אבל אם אתה לא מעוניין ב-DVD בכלל אז תוכל לשקיע עוד 500 ש"ח ולקבל איכות יותר טובה אך זה לא מבטיח שההבדל הזה אכן ישתלם לך.
ואגב הוט ויס היום כמעט אותו דבר, תבדוק את איכות השידורים של יס היום ותבין מה אני מתכוון .

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אני חושב ההפך, כדאי להשקיע בטרנסקודר על מנת להשיג את החיבור הטוב ביותר ל HOT ואת ה DVD לחבר בקומפוזיט התמונה תראה טוב גם באופציה זו.

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #7 

טרנסקודר כדי לפתור את הבעיה של איכות התמונה,הכל,אבל הכל עדיף מלראות בקומפוזיט...
ובמידה ויש לך מחסור בחיבורים אז תמיד אפשר לנתק ידנית את כבל הקומפוננט ולהעביר לDVD,אני משער שרוב הצפיה שלך היא ב שידורי טלוויזיה?!
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

yiftahf פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

זה מה שהחלטתי לעשות. בכמות שאני רואה DVD נראה לי שעדיף שאני אוכל לנתק ולחבר לCOMPONENT.

דרך אגב קיבלתי את הדוקסיס והתמונה אכן השתפרה. לדברי הטכנאי זה רק בגלל שהממיר הישן היה לא תקין.אני מקווה שטרנסקודר יתן שיפור נוסף.

NCODER יכול להיות שזו קפיצת ראש אבל בחדר שינה לא היתה לי כל כך אלטרנטיבה. 37 אינצ' היה בומבסטי מדי ו לCRT אין מקום.

תודה על העזרה

נדב
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #9 

השאלה האם הטראנסקודר יספק אותך מבחינת שידורי הוט במסך LCD "בינוני" (זה לא בדיוק שארפ או פיליפס מהדור האחרון).

אני לא מבין למה לקנות מסך כזה לשידורי TV בלבד? אם השאיפה היא להנות משידורי HD עתידיים אז זה מובן אך הטראנסקודר יהיה מתישהוא מיותר כי סביר להניח שהממיר העתידי יכיל יציאת קומפוננט (שלא לדבר על HD DVD שעשוי להגיע כבר השנה).
אתה אתה מוכן להשקיע במשהו שעשוי להיות מיותר בעתיד הקרוב\רחוק אז אחלה .

אם הוחלט על LCD לשם צפייה עיקרית בכבלים וללא מחשבה על HDTV אז לפחות תבדוק אפשרות לנסות את הטראנסקודר לפני הקנייה, לא כולם מבחינים בהבדלים ולא כולם יסכימו לשלם על ההבדל קטן או גדול ככל שיהיה.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

Ncoder

אם אתה מתכוון לשידורי HD אז הממירים העתידיים יהיו עם חיבורי HDMI על מנת שתהיה אפשרות להצפין את השידורים , קומפננט בכלל לא על הפרק.
לגבי הטרנסקודר ,מקומפוזיט ל חיבור SCART שתומך ב RGB יורגשו ההבדלים, הרבה דווקא לא מוצאים הבדלים בין SVIDEO ל RGB.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”