סופרבול מחר
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נראה שגם השנה לא יהיה שידור חי ב׳hd
גררר
נראה לי שאמתין שזה יצא ברשת ובינתיים ניתוק מוחלט מכל דבר שנראה כמו חדשות...
מתי נצטרף לעולם המערבי ולספורט היחיד שאני מסוגל להתלהב ממנו (שילוב של טקטיקה, הכנה ואתלטיקה).
השנה זה יצולם בתלת מימד
גררר
נראה לי שאמתין שזה יצא ברשת ובינתיים ניתוק מוחלט מכל דבר שנראה כמו חדשות...
מתי נצטרף לעולם המערבי ולספורט היחיד שאני מסוגל להתלהב ממנו (שילוב של טקטיקה, הכנה ואתלטיקה).
השנה זה יצולם בתלת מימד
-
oferlaor
- מנהל

flsh,
יש למשחק הזה לא מעט צופים בישראל ולפני שנתיים, כאשר שידורי ה-HD רק התחילו היו שתי הקרנות של הסופרבול (אחת בזמן אמת, ושניה למחרת).
זה ספורט מעניין שבעתיים מכל ספורט אחר.
כשאני רואה טניס אני נרדם אחרי שניה (הכדור קופץ והוא בחוץ). גם כדורגל נראה לי כמו אין ספור שחקנים שפשוט רצים עד שפתאום במקרה מישהו עושה טעות וזה נכנס...
כדורסל הפך לכל כך משומן (ב-NBA) שקשה לי לעקוב מרוב נקודות (אלא אם כן זה פנונמנון).
לעומת זאת, הטכניקה של סופרבול היא כ"כ מתוחכמת והאופציות כל כך רבות. צריך שכל העסק, מרמת התכנון (תוכניות נשמרות בסוד וטקטיקה עושה את כל ההבדל) שזה בעיני שח מט של אתלטים ולא סתם עוד איזה משחק שבו זה שיותר מהיר או יותר חזק מנצח.
בשביל שזה יצליח צריך הרבה מאוד מח והרבה מאוד כח, ומהירות כמובן. בקיצור.
סופרבול!!!!
יש למשחק הזה לא מעט צופים בישראל ולפני שנתיים, כאשר שידורי ה-HD רק התחילו היו שתי הקרנות של הסופרבול (אחת בזמן אמת, ושניה למחרת).
זה ספורט מעניין שבעתיים מכל ספורט אחר.
כשאני רואה טניס אני נרדם אחרי שניה (הכדור קופץ והוא בחוץ). גם כדורגל נראה לי כמו אין ספור שחקנים שפשוט רצים עד שפתאום במקרה מישהו עושה טעות וזה נכנס...
כדורסל הפך לכל כך משומן (ב-NBA) שקשה לי לעקוב מרוב נקודות (אלא אם כן זה פנונמנון).
לעומת זאת, הטכניקה של סופרבול היא כ"כ מתוחכמת והאופציות כל כך רבות. צריך שכל העסק, מרמת התכנון (תוכניות נשמרות בסוד וטקטיקה עושה את כל ההבדל) שזה בעיני שח מט של אתלטים ולא סתם עוד איזה משחק שבו זה שיותר מהיר או יותר חזק מנצח.
בשביל שזה יצליח צריך הרבה מאוד מח והרבה מאוד כח, ומהירות כמובן. בקיצור.
סופרבול!!!!
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
עפר,
http://www.hometheater.co.il/vt105387.% ... 7%95%D7%95
בגלל שאני משתתף בצערך אני מוותר על הנוהל

http://www.hometheater.co.il/vt105387.% ... 7%95%D7%95
בגלל שאני משתתף בצערך אני מוותר על הנוהל
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46417
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
את זה אתה יכול להגיד על כל ספורט קבוצתי עם כדור, אין פה משהו מיוחד לפוטבול.oferlaor כתב:לעומת זאת, הטכניקה של סופרבול היא כ"כ מתוחכמת והאופציות כל כך רבות. צריך שכל העסק, מרמת התכנון (תוכניות נשמרות בסוד וטקטיקה עושה את כל ההבדל) שזה בעיני שח מט של אתלטים ולא סתם עוד איזה משחק שבו זה שיותר מהיר או יותר חזק מנצח....
את זה אתה יכול להגיד על כל ספורט קבוצתי עם כדור - כולל פוטבול.oferlaor כתב:כשאני רואה טניס אני נרדם אחרי שניה (הכדור קופץ והוא בחוץ). גם כדורגל נראה לי כמו אין ספור שחקנים שפשוט רצים עד שפתאום במקרה מישהו עושה טעות וזה נכנס......
מה שמייגע עבורי בפוטבול (לא שאני רואה בכלל ספורט ב TV) זה שהמשחק מתקיים באינטרוולים של 30 שניות לערך, רוב הזמן הם מתארגנים למהלך הבא - משהו שאתה לא רואה בשום ספורט אחר.
חוץ מזה, נראה לי לפעמים שרוב האנשים רואים את הסופרבול בשביל הופעת הפתיחה, הפרסומות והמעודדות.
-
oferlaor
- מנהל

sam22,
אני חושב שאתה טועה לחלוטין. אני (ורבים אחרים) אוהבים את הספורט הזה למרות ההפסקות בוודאי שלא בזכותם.
הסופרבול הוא כמובן השיא והאורך שלו זה בזיון (אם כי הכרח בגלל הכסף הגדול שהוא מגלגל).
העניין הוא אחר לחלוטין - ההכנות הן נדרשות מכיוון שכל מהלך הוא לא ספונטני אלא משהו שתוכנן לפעמים חודשים לפני כן.
תחשבו איך זה היה בכדורגל אם בכל פעם שמעבירים את הכדור לאחד השחקנים היו עוצרים את המשחק והמאמן היה מעביר במיקרופון לקוורטרבק את ההוראות לגבי איך לבעוט...
תחשבו על זה כמלחמה וכל מהלך הוא מיני קרב.
לא סתם קוראים למשחק הזה "קרב הגלדיאטורים של המאה ה-21", אלא שהספורט הוא רק חלק מזה.
קשה להסביר. אני מעולם ממש לא התלהבתי משום ספורט אחר (וכשגרתי בארה"ב הייתי גם במשחקים של ספורט אמריקאי כמו הוקי ובייסבול). זה הספורט היחידי שלא רק גורם לי להתלהב אלא להזיע בצפיה למשחק...
אני חושב שאתה טועה לחלוטין. אני (ורבים אחרים) אוהבים את הספורט הזה למרות ההפסקות בוודאי שלא בזכותם.
הסופרבול הוא כמובן השיא והאורך שלו זה בזיון (אם כי הכרח בגלל הכסף הגדול שהוא מגלגל).
העניין הוא אחר לחלוטין - ההכנות הן נדרשות מכיוון שכל מהלך הוא לא ספונטני אלא משהו שתוכנן לפעמים חודשים לפני כן.
תחשבו איך זה היה בכדורגל אם בכל פעם שמעבירים את הכדור לאחד השחקנים היו עוצרים את המשחק והמאמן היה מעביר במיקרופון לקוורטרבק את ההוראות לגבי איך לבעוט...
תחשבו על זה כמלחמה וכל מהלך הוא מיני קרב.
לא סתם קוראים למשחק הזה "קרב הגלדיאטורים של המאה ה-21", אלא שהספורט הוא רק חלק מזה.
קשה להסביר. אני מעולם ממש לא התלהבתי משום ספורט אחר (וכשגרתי בארה"ב הייתי גם במשחקים של ספורט אמריקאי כמו הוקי ובייסבול). זה הספורט היחידי שלא רק גורם לי להתלהב אלא להזיע בצפיה למשחק...
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
עפר,
לא הבנת אותי
אני מאוד אוהב פוטבול
אני אומר שהאמריקאים מוכנים לאהוב אותו כי הוא עם הפסקות (מוגזמות)
כמו כדורסל וכמו כדור בסיס
כדורגל הורג אותם
הם יכולים לראות כדורגל רק עם ריטלין
לא הבנת אותי
אני מאוד אוהב פוטבול
אני אומר שהאמריקאים מוכנים לאהוב אותו כי הוא עם הפסקות (מוגזמות)
כמו כדורסל וכמו כדור בסיס
כדורגל הורג אותם
הם יכולים לראות כדורגל רק עם ריטלין
העם דורש..... כל מיני דברים
משפט חזקoferlaor כתב:sam22,
תחשבו איך זה היה בכדורגל אם בכל פעם שמעבירים את הכדור לאחד השחקנים היו עוצרים את המשחק והמאמן היה מעביר במיקרופון לקוורטרבק את ההוראות לגבי איך לבעוט......
אגב, למרות לא מעט ניסיונות, פוטבול לא ממש תפס מחוץ לארה"ב וקנדה. אפילו לבייסבול יש יותר הצלחה בינלאומית. ספורט הייצוא של ארה"ב הוא כמובן כדורסל, שהוא גם הענף (המאז'ורי) היחידי שמקורו אמריקאי טהור.
משה
- tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: tovtovtov
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
כחובב ספורט, לפי דעתי זה עניין של תרבות וחשיפה.
באמריקה הפוטבול מאוד פופולארי בגלל התרבות שם - כל עניין הקולגי'ם ואחר כך הספורט המקצועני.
עובדה היא שניסו בעבר לקיים ליגה אירופאית בפוטבול וזה לא תפס.
זה עדיין לא משנה את העובדה שזה משחק מעניין אתלטי מאוד וסוחף.
צריך לזכור שהחשיפה פה עדיין מינימלית ביחס לחשיפה באמריקה.
באמריקה הפוטבול מאוד פופולארי בגלל התרבות שם - כל עניין הקולגי'ם ואחר כך הספורט המקצועני.
צריך לזכור שהחשיפה פה עדיין מינימלית ביחס לחשיפה באמריקה.
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
-
oferlaor
- מנהל

ב-METV?
באסה, שידרו את זה שנה שעברה עם כל הפרסומות.
אני ממתין לגירסאת USENET... בינתיים רק ה-HALF TIME SHOW יצאה.
באסה, שידרו את זה שנה שעברה עם כל הפרסומות.
אני ממתין לגירסאת USENET... בינתיים רק ה-HALF TIME SHOW יצאה.
אתה צודק, אבל זה הרבה יותר פרוזאי: מה שנחשפת אליו בתור ילד זה מה שיעניין אותך.tovtovtov כתב:כחובב ספורט, לפי דעתי זה עניין של תרבות וחשיפה.
צריך לזכור שהחשיפה פה עדיין מינימלית ביחס לחשיפה באמריקה....
משה
-
oferlaor
- מנהל

moco,
זה הקטע - אני מעולם לא התעניינתי בספורט, בפרט לא כדורגל וכדורסל (שנחשפתי אליהם הרבה בתור מתבגר).
לפוטבול נחשפתי טיפה כגרתי בארה"ב אבל כמעט ובכלל לא, וההתלהבות שלי התחילה דווקא בארץ לפני כמה שנים...
כך שהתאוריה נכשלת, לפחות לגבי - זה לא היה משהו שמגיע מתרבות (לא היה לי תרבות פוטבול בבית...) או שנחשפתי אליו כילד...
זה הקטע - אני מעולם לא התעניינתי בספורט, בפרט לא כדורגל וכדורסל (שנחשפתי אליהם הרבה בתור מתבגר).
לפוטבול נחשפתי טיפה כגרתי בארה"ב אבל כמעט ובכלל לא, וההתלהבות שלי התחילה דווקא בארץ לפני כמה שנים...
כך שהתאוריה נכשלת, לפחות לגבי - זה לא היה משהו שמגיע מתרבות (לא היה לי תרבות פוטבול בבית...) או שנחשפתי אליו כילד...
- tovtovtov
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: tovtovtov
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אז מאיפה זה כן מגיע?oferlaor כתב:moco,
כך שהתאוריה נכשלת, לפחות לגבי - זה לא היה משהו שמגיע מתרבות (לא היה לי תרבות פוטבול בבית...) או שנחשפתי אליו כילד......
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000
אז אני חושב שאתה באמת חריג, אם זה ממש התלהבות.oferlaor כתב:moco,
כך שהתאוריה נכשלת, לפחות לגבי - זה לא היה משהו שמגיע מתרבות (לא היה לי תרבות פוטבול בבית...) או שנחשפתי אליו כילד......
אני נחשפתי בילדותי לכדורגל בגיל 8-10, ובגיל 10-12 לענפים האמריקאים.
הכדורגל נתפס והענפים האמריקאים לא. גם כילד בארה"ב הייתי מחפש כדורגל בתחנות של מקסיקנים.
משה
פוטבול,
הוא אחד מענפי הספורט הכי שנויים במחלוקת! יש כאלה שמשוגעים עליו ויש כאלה שממש לא סובלים אותו!
בעיני הספורט הזה הלך קצת רחוק מידי לעבר המודרניזציה!
לטעמי חסר לו רגש, כמעט הכל שם עובד על אוטו', כמעט הכל שם זה סטטיסטיקה, ניתוחי מהלכים ובניית תרגילים לכל מצב במשחק, איפה הספונטניות? איך יכולים לצמוח המארדונה או המייקל גורדן מהענף הזה. זה ללא ספק הספורט הכי טלוויזיוני שיש! מצולם מכל זוית אפשרית ומקבלים הילוך חוזר בכל מהלך (down). יתרה מכך במהלך המשחק יש אפשרות להשתמש בשידורי הטלוויזיה (גם המאמנים יכולים לערער על מהלך ולחייב את השופט לראות אותו בשידור חוזר), המאמנים מתקשרים עם חלק מהשחקנים דרך מכשירי קשר (אוזניות) וכך הם מעבירים להם הוראות בכל מהלך ומהלך. בגלל שאין מגבלה לכמות החילופים, אז בכל קבוצה יש יותר מ 50 שחקנים (שחקן בכל תפקיד ובכל עמדה) ובגלל כמות השחקנים והתפקידים יש בקבוצה כמות עצומה של אנשים השייכים לצוות המקצועי (יותר מ 10!!). למשחק הזה יש הרבה מאוד חוקים שונים ומשונים ולאדם שלא מכיר אותם לעומק, המשחק יראה מאוד משעמם ושבלוני! אחד הדברים הבעיתיים בעיני בענף הזה הוא חוסר האפשרות להזדהות עם השחקנים מכיוון שהם עטופים במגינים שלהם מכף רגל ועד ראש (טוב שיש הפסקות בין המהלכים, שם השחקנים לפחות מורידים את הקסדות שלהם). הסיבה שהסופרבול הוא אירוע הספורט הכי נצפה בארה"ב הוא "סתאם" כי זה ארוע בודד שקובע את האלופה (כמו גמר המונדיאל). בשאר ענפי הספורט הפופולארים בארה"ב (בייסבול, כדורסל) האלופה נקבעת בסדרת גמר וזה הרבה פחות טוב לרייטינג מאשר משחק בודד על כל הקופה (אם היו משדרים משחק גמר בודד בביסבול בין הינקיס לרד סוקס או ב NBA בין הלייקרס לקליוולנד הרייטינג היה לא פחות גבוה מהסופרבול),
למרות הנאמר, אני חושב, שבסופו של דבר מה שקובע את היופי בספורט כלשהוא זה דווקא הסיפורים מאחורי השחקנים, מאחורי הקבוצות, מאחורי המשחקים ולא רק המשחק עצמו ולכן מי שמספיק מעריץ ומתמצא בענף הזה הוא יוכל למצוא בו עניין רב מאוד (אני פרשתי מאהבתי לענף הזה עוד בשנות ה 90 כשהסן פרנסיסקו 49 ירדו מהגדולה שלהם אחרי עידן ג'ו מונטנה, סטיב יאנג והאגדה ה-Wide Receiver, ג'רי רייס הגדול מכולם)
אגב, דווקא המהלך של הסופרפול אתמול דווקא נבע ממהלך לא מתוכנן של Interception ודהירה לטאצ'דאון יפה
הוא אחד מענפי הספורט הכי שנויים במחלוקת! יש כאלה שמשוגעים עליו ויש כאלה שממש לא סובלים אותו!
בעיני הספורט הזה הלך קצת רחוק מידי לעבר המודרניזציה!
לטעמי חסר לו רגש, כמעט הכל שם עובד על אוטו', כמעט הכל שם זה סטטיסטיקה, ניתוחי מהלכים ובניית תרגילים לכל מצב במשחק, איפה הספונטניות? איך יכולים לצמוח המארדונה או המייקל גורדן מהענף הזה. זה ללא ספק הספורט הכי טלוויזיוני שיש! מצולם מכל זוית אפשרית ומקבלים הילוך חוזר בכל מהלך (down). יתרה מכך במהלך המשחק יש אפשרות להשתמש בשידורי הטלוויזיה (גם המאמנים יכולים לערער על מהלך ולחייב את השופט לראות אותו בשידור חוזר), המאמנים מתקשרים עם חלק מהשחקנים דרך מכשירי קשר (אוזניות) וכך הם מעבירים להם הוראות בכל מהלך ומהלך. בגלל שאין מגבלה לכמות החילופים, אז בכל קבוצה יש יותר מ 50 שחקנים (שחקן בכל תפקיד ובכל עמדה) ובגלל כמות השחקנים והתפקידים יש בקבוצה כמות עצומה של אנשים השייכים לצוות המקצועי (יותר מ 10!!). למשחק הזה יש הרבה מאוד חוקים שונים ומשונים ולאדם שלא מכיר אותם לעומק, המשחק יראה מאוד משעמם ושבלוני! אחד הדברים הבעיתיים בעיני בענף הזה הוא חוסר האפשרות להזדהות עם השחקנים מכיוון שהם עטופים במגינים שלהם מכף רגל ועד ראש (טוב שיש הפסקות בין המהלכים, שם השחקנים לפחות מורידים את הקסדות שלהם). הסיבה שהסופרבול הוא אירוע הספורט הכי נצפה בארה"ב הוא "סתאם" כי זה ארוע בודד שקובע את האלופה (כמו גמר המונדיאל). בשאר ענפי הספורט הפופולארים בארה"ב (בייסבול, כדורסל) האלופה נקבעת בסדרת גמר וזה הרבה פחות טוב לרייטינג מאשר משחק בודד על כל הקופה (אם היו משדרים משחק גמר בודד בביסבול בין הינקיס לרד סוקס או ב NBA בין הלייקרס לקליוולנד הרייטינג היה לא פחות גבוה מהסופרבול),
למרות הנאמר, אני חושב, שבסופו של דבר מה שקובע את היופי בספורט כלשהוא זה דווקא הסיפורים מאחורי השחקנים, מאחורי הקבוצות, מאחורי המשחקים ולא רק המשחק עצמו ולכן מי שמספיק מעריץ ומתמצא בענף הזה הוא יוכל למצוא בו עניין רב מאוד (אני פרשתי מאהבתי לענף הזה עוד בשנות ה 90 כשהסן פרנסיסקו 49 ירדו מהגדולה שלהם אחרי עידן ג'ו מונטנה, סטיב יאנג והאגדה ה-Wide Receiver, ג'רי רייס הגדול מכולם)
אגב, דווקא המהלך של הסופרפול אתמול דווקא נבע ממהלך לא מתוכנן של Interception ודהירה לטאצ'דאון יפה