סאונד לא מסונכרן בחיבור HDMI ל- Toshiba LCD TV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
POD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,
יש לי טלויזיה דגם 32AV500E ואני מחבר אליה HTPC עם צ'יפסט Nvidia 8200 בחיבור HDMI. מערכת הפעלה XP. יש תמונה ויש סאונד רק שהסאונד לא מסונכרן. למשל, בהשמעת MP3 הסאונד ישמע רק אחרי שעברו 2 שניות מהשיר. הדבר המוזר הוא שבהשמעת MP3 (ב-WMP), כשאני מחזיר את השיר להתחלה, השיר מושמע מההתחלה כמו שצריך. כאילו, כל עוד תוכנת ההשמעה פתוחה עם השיר, הסינכרון נשמר, אך הוא אובד כאשר מפעילים את ה-WMP מחדש.
ניסיתי לשחק עם הגדרות הסאונד בטלויזיה, בין השאר גם עם ה- LIP SYNC, כיביתי הדלקתי... שום דבר לא עוזר.
אשמח לקבל עצות :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום!
זה נשמע כמו קודקים לא טובים שהתקנת, למשל אם התקנת את חבילת הקודקים הידועה לשמצה K-Lite זה בהחלט יכול להסביר את הבלגן שיש לך במערכת.
איזה מעבד יש לך במחשב? בדוק גם ב-Task Manager מהי צריכת המעבד (CPU) בכל ליבה שלו כשאתה מנגן תכנים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

POD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה pixies.
האמת היא שעדיין לא התקנתי שום חבילת קודקים (מה גם שאני עובד עם k-lite על מחשב אחר ואין לי בעיות איתה- מה יותר טוב ממנה?).
אבל גם בלי חבילת קודקים הסאונד צריך לעבוד כמו שצריך, למשל, אפילו הצלילים של WINDOWS מושמעים בעיקוב, הם לא מושמעים במלואם, אלא רק הסוף של הצליל. זה כאילו הסאונד "זורם" לטלויזיה... היא מחכה... ואז היא נזכרת שהיא צריכה להשמיע את הצליל. אבל אז זה כבר מאוחר מידי.
צריכת המעבד בסדר גמור ואין עומס. שוב, כל עוד Windows Media Player נשאר פתוח עם השיר, ברגע שאני לוחץ על PLAY הסאונד מתחיל מההתחלה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

K-Lite היא חבילת קודקים איומה, שעושה בלגן מטורף במערכת ההפעלה, מתקינה הרבה מאוד קודקים מיותרים וגורמת להרבה בעיות. נכתב על כך רבות ברשת. זה בעייתי במיוחד בניגון תכני HD, בתכני DVDRIP זה פחות נראה לעין.
יש בראש הפורום את המדריך לסדר התקנה מומלץ של מערכת ההפעלה. מוסבר שם מה מומלץ כן להתקין.

לענייננו: האם חיברת את כניסת ה-SPDIF הפנימית של כרטיס המסך שלך ליציאת ה-SPDIF על לוח האם בעזרת כבל מיוחד פנימי (ככה כרטיס המסך הזה מעביר סאונד ב-HDMI)?
האם הגדרת במערכת ההפעלה שהסאונד אצלך יוצא דרך היציאה הדיגיטלית של כרטיס הקול ולא דרך הרמקולים האנלוגיים?
האם עדכנת לדרייברים הכי עדכניים של יצרן כרטיס הקול מאתר היצרן (ולא מעדכון אוטומטי של מערכת ההפעלה)?

POD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

זה כרטיס מסך ON BOARD. וכן, זה מוגדר לעבוד עם הדרייברים של היציאה בדיגיטלית (Nvidia High Definition) ולא דרך היציאה האנלוגית( Realtek).
התקנתי את הדרייברים שבאו על הדיסק עם הלוח אם (Gigabyte), שכללו Nvidia High Definition. מה שמוזר הוא שבאתר של Gigabyte לא מספקים דרייברים של NVIDIA (דיגיטלי) אלא רק של REALTEK (אנלוגי). גם באתר של NVIDIA לא מצאתי דרייברים לצ'יפסט שלי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

אכן אין צורך בכבל פנימי אם מדובר בכרטיס מסך מובנה. טעות שלי.
תנסה להתקין את הדרייברים של רילטק, שהם היצרנים של האודיו צ'יפסט עבור אנוידיה (וגם ATI).

POD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

התקנתי כבר את הדרייברים של REALTEK, אבל הם משמשים רק את היציאה האנלוגית. בכל זאת ניסיתי להשתמש בהם בתור Default Device בלוח בקרה, אך כמובן שאז אין שום צליל בכלל.
אולי זה קשור לגרסת ה-HDMI של היציאה מהלוח/ כבל/ כניסה בטלויזיה? הבנתי שיש כמה גרסאות לתקן הזה. יתכן שהבעיה נובעת מחיבור מכשירים שונים עם גרסאות HDMI שונות? אך האם יתכן שבמצב כזה יהיה בכלל סאונד?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

כשאתה מנגן צלילים רגילים של המערכת, כמו למשל ה"בינג" שמושמע כל פעם שמורידים ומעלים ווליום, האם אתה שומע אותם מיידית?

POD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

לא, כי הצליל הזה קצר מידי.הצליל שמושמע כשה-WINDOWS עולה למשל, או כשהוא נסגר, אני שומע רק את החלק הסופי שלו, אולי את החצי שניה האחרונה שלו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”