מעבד חזק

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
hazizo פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,

אני מעוניין להרכיב מחשב לניגון קבצי HD כבדים מאוד. אני בכוונה לא אומר HTPC, כי לא מדובר במחשב כזה במובן הקלאסי, ולכן שיקולים כמו גודל, רעש וכו' לא כל כך חשובים עבורי.

הייתי מעוניין לקבל הבהרות לנקודות הבאות-
1. ישנן מספר הודעות (אינני זוכר מי הכותב שלהן) שבהן נכתב כי איכות התמונה פחות איכותית כאשר משתמשים בפענוח חומרה, האם יש בכך ממש? עד כמה עניין זה צריך לבוא כשיקול בבחירת מעבד חזק יותר?

2. קיימים מספר פורמטים של 1080P שלא יכולים להתנגן ע"י פענוח חומרה, אלא אך ע"י המעבד. עד כמה הם נפוצים? אם מדובר בשיחרורים שלאחריהם מגיע PROPER, אז מדובר בשיקול זניח.

3.מהי רמת המינימום עבור מעבד חזק מספיק כדי שיוכל להתמודד עם ניגון סרטי1080P כבדים בפענוח תוכנה? האם מעבד כזה יוכל להתמודד גם עם משחקים? ראיתי שבשרשורים הנעוצים מוזכרים הe8400 וה-e7400, מה לגבי הcore i3/i5 החדשים, האם הם עדיפים? אשמח גם לקבל דגמים של AMD.

תודה מראש לכל המשיבים!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. לדעתי ההבדל זניח. עבור תכני HD, לא הצלחתי לראות הבדל של ממש באיכות התמונה, אבל ייתכן שיש כאלה שיותר רגישים לנושא.
2. לדעתי שיקול זניח, אבל מעבדים מספיק חזק לפענוח תוכנה מאוד נפוצים היום ואף זולים (למשל, AMD Athlon II x2 250).
3. אינטל E7500 ומעלה או AMD Athlon II x2 215 ומעלה מצויינים לתכני HD. ה-Core i3 (וכמובן גם ה-i5) גם מצויינים והרבה יותר חזקים מהמינימום הנדרש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”