מסך טלויזיה או מסך משולב מחשב וטלויזיה
שלום, הייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי בהחלטה בבחירה האם לקנות מסך משולב (מחשב+טלויזיה) או רק מסך טלויזיה.
ואם מישהו יוכל להסביר לי מהם ההבדלים בעצם בין שני המוצרים?
ושאלה נוספת, האם רזולוציה של 1200 * 1920 היא גם FULL HD, ומה ההבדל בינה לבין 1080*1920?
אני מתנצל מראש אם השאלה הזאת כבר נשאלה, אבל ניסיתי לחפש את שתי השאלות באתר בפורומים ולא מצאתי...
ואם מישהו יוכל להסביר לי מהם ההבדלים בעצם בין שני המוצרים?
ושאלה נוספת, האם רזולוציה של 1200 * 1920 היא גם FULL HD, ומה ההבדל בינה לבין 1080*1920?
אני מתנצל מראש אם השאלה הזאת כבר נשאלה, אבל ניסיתי לחפש את שתי השאלות באתר בפורומים ולא מצאתי...
השאלה הנשאלת
מה השימושים שלך במסך מחשב/טלויזיה ,כלומר מה יעוד הצפייה שלך ,ומה התקציב ?
רזולוצית מסך של 1920:1200 בעצם אומרת שהמסך יכול להציג תמונה המורכבת מ1920 קוים לרוחב על 1200 קווים לגובה ,מה שבהחלט מגדיר מסך כזה כמסך התומך ברזולוזית 1920:1080 שהיא הרזולוציה המשויכת למושג FHD .כלומר המסך המדובר אפילו עולה מבחינת נתוני הגובה על 1080 קווים .
רזולוצית מסך של 1920:1200 בעצם אומרת שהמסך יכול להציג תמונה המורכבת מ1920 קוים לרוחב על 1200 קווים לגובה ,מה שבהחלט מגדיר מסך כזה כמסך התומך ברזולוזית 1920:1080 שהיא הרזולוציה המשויכת למושג FHD .כלומר המסך המדובר אפילו עולה מבחינת נתוני הגובה על 1080 קווים .
אז זה אומר שמסך של 1200:1920 יותר טוב מ1080:1920?
הייעוד הוא בעיקר יהיה כטלויזיה אבל אני גם אחבר אליו מחשב לראות סרטים ותוכניות. ייעוד משולב.
השאלה היא מהו ההבדל בין השניים?
עניין התקציב קצת מסובך, כי יש לי אופציה לרכוש מסך משולב במחיר מאד טוב (כמה מאות שקלים פחות), המחשבה היא אם לקחת את המשולב 26 במחיר מאד טוב או לשלם עוד 700-1000 שח ולקבל טלויזיה סבבה 32 (מבחינת נתונים ממה שאני קראתי, זה נראה שסה"כ הנתונים די דומים).
הייעוד הוא בעיקר יהיה כטלויזיה אבל אני גם אחבר אליו מחשב לראות סרטים ותוכניות. ייעוד משולב.
השאלה היא מהו ההבדל בין השניים?
עניין התקציב קצת מסובך, כי יש לי אופציה לרכוש מסך משולב במחיר מאד טוב (כמה מאות שקלים פחות), המחשבה היא אם לקחת את המשולב 26 במחיר מאד טוב או לשלם עוד 700-1000 שח ולקבל טלויזיה סבבה 32 (מבחינת נתונים ממה שאני קראתי, זה נראה שסה"כ הנתונים די דומים).
זה לא בהכרח אומר שהוא
יותר איכותי ולנתונים על הנייר בלבד ,מתווספים פרמטרים נוספים לקביעת איכות ,ומה שקובע בסוף זה לא הנתונים היבשים אלא התוצאה הסופית .קיימים לא מעט מסכי HD READY שנותנים תמורה ואיכות הרבה יותר גבוהה ממסכי FHD שעל הנייר אמורים לתת יותר . בכל מקרה עדיף ללכת על מסך הכי גדול שאתה יכול ,אבל שוב גודל בלבד לא מבטיח איכות .לא ציינת דגמים שמעניינים אותך ולא מחיר ,וגם לא נתוני גודל חדר .בכל מקרה קיימים היום לא מעט מתחרים בשוק בגדלי 26 -32" שיכולים לעניין אותך ,ויתאימו גם לצפייה במחשב וכטלויזיה .