בעיית באס - אקוסטיקה או סאב?
שלום,
אני נהנה מסאב עוצמתי של JMLAB דגם אלקטרה 33a (אלמנט 13" , עוצמת מגבר 175W ).
האלמנט של הסאב יורה כלפי מטה כאשר לדגם הזה יש פלטת עץ מובנית שאליה הוא יורה.
מתחת לפלטת העץ של הסאב שמתי משטח בידוד של אורלקס (כדי לא להסתבך עם השכן מלמטה...).
הוא משלים את התחום נמוך עד בערך 65HZ כאשר הקדמיים שלי הם פוקאל 806 .
יש לו באס רך, עמוק ומלא עוצמה.
מתוך 6 שנתות בסקלת הווליום של הסאב הוא מכוון על הראשון ובדרך כלל עוצמת הבאס מאוזנת עם שאר תחום התדרים.
אלא ששמתי לב שיש קטעים בהופעות חיות שיש לי ויברציות באס מהדהדות בחדר (מרעיד את הקירות).
זה נחמד בק"ב אבל לא ממש צריך להיות במוזיקה....
גודל החדר 3*3.5 והסאב ממוקם בפינה (כ 15 ס"מ מקיר אחד ו 10 ס"מ מהקיר השני) ואין לי אפשרות להרחיק אותו יותר (הוא גדול במימדיו).
האם זו בעיה של הסאב או בעיה של אקוסטיקה?
אם אשים לוכדי באס בקירות הפינתיים ליד הסאב, האם זה יעזור או שזה לא קשור?
אגב,
אני שומע בווליום נמוך. זה ממש לא בגלל שמיעה בווליום גבוה.
אודה לעצתכם.
ארז
מתחת לפלטת העץ של הסאב שמתי משטח בידוד של אורלקס (כדי לא להסתבך עם השכן מלמטה...).
מתוך 6 שנתות בסקלת הווליום של הסאב הוא מכוון על הראשון ובדרך כלל עוצמת הבאס מאוזנת עם שאר תחום התדרים.
אלא ששמתי לב שיש קטעים בהופעות חיות שיש לי ויברציות באס מהדהדות בחדר (מרעיד את הקירות).
גודל החדר 3*3.5 והסאב ממוקם בפינה (כ 15 ס"מ מקיר אחד ו 10 ס"מ מהקיר השני) ואין לי אפשרות להרחיק אותו יותר (הוא גדול במימדיו).
אגב,
אודה לעצתכם.
ארז
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
ארז_וחני פשוט תוריד את ההרצים מאחוריי הסאב וגם באיקולזייר של הרסיבר (אם יש לך ) כי אצלי זה כן מפחית את ויברציות.
ויש לי שאלה אלייך לא קשורה לבעייה שלך, האם הפלטה ששמת מיתחת לסאב מונעת בצורה משמעותית את חדירות הבאס לשכנים?
ואם כן האם זה מוריד את האיכות/עוצמת הסאב.
תודה מחכה לתשובה.
ויש לי שאלה אלייך לא קשורה לבעייה שלך, האם הפלטה ששמת מיתחת לסאב מונעת בצורה משמעותית את חדירות הבאס לשכנים?
תודה מחכה לתשובה.
הסאב מכוון עד 65HZ כי הקדמיים המדפיים יורדים עד 55HZ .
אני יכול להוריד ל 60HZ אבל לא נראה שזה יפתור את הבעיה.
גם לא נראה לי שזו בעיה של ווליום כי בדרך כלל הוא נשמע מאוזן עם שאר התדרים.
בקשר למשטח האורלקס, את האמת, לא ירדתי לשכן לשמוע איך זה עם המשטח ובלי המשטח אז אני לא יכול לאמר לך.
עצם העובדה שהוא מבודד את הסאב מהרצפה אמורה להפחית את הויברציות בהגדרה.
עד היום לא קיבלתי תלונה מהשכן אז כנראה שאני לא מגזים בעוצמה....אמרתי שאני שומע בווליום נמוך.
לגבי הפחתה בעוצמה או באיכות - לא נראה לי, כי ממילא הסאב הזה בנוי על פלטת עץ מובנית שאליה הוא יורה את הבאסים. בעצם החברה שבנתה אותו אומרת בזה שלא חשוב על איזה משטח הלקוח ישים אותו, הם כבר דאגו שזה יהיה בסדר.
עוצמה זה הדבר האחרון שחסר לי עם הסאב הזה ולגבי שינוי באיכות הבאס - ניסיתי פעם אחת ולא הבחנתי בשום הבדל.
למה רק פעם אחת? כי אין לי כוח להרים כל פעם 32 ק"ג...
ארז
אני יכול להוריד ל 60HZ אבל לא נראה שזה יפתור את הבעיה.
גם לא נראה לי שזו בעיה של ווליום כי בדרך כלל הוא נשמע מאוזן עם שאר התדרים.
בקשר למשטח האורלקס, את האמת, לא ירדתי לשכן לשמוע איך זה עם המשטח ובלי המשטח אז אני לא יכול לאמר לך.
עצם העובדה שהוא מבודד את הסאב מהרצפה אמורה להפחית את הויברציות בהגדרה.
עד היום לא קיבלתי תלונה מהשכן אז כנראה שאני לא מגזים בעוצמה....אמרתי שאני שומע בווליום נמוך.
לגבי הפחתה בעוצמה או באיכות - לא נראה לי, כי ממילא הסאב הזה בנוי על פלטת עץ מובנית שאליה הוא יורה את הבאסים. בעצם החברה שבנתה אותו אומרת בזה שלא חשוב על איזה משטח הלקוח ישים אותו, הם כבר דאגו שזה יהיה בסדר.
עוצמה זה הדבר האחרון שחסר לי עם הסאב הזה ולגבי שינוי באיכות הבאס - ניסיתי פעם אחת ולא הבחנתי בשום הבדל.
למה רק פעם אחת? כי אין לי כוח להרים כל פעם 32 ק"ג...
ארז
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לדעתי יש לך בעיית אקוסטיקה קלאסית.ארז_וחני כתב:שלום,
אגב,
אודה לעצתכם.
ארז...
באופן עקרוני בכל חדר מלבני נוצרים גלים עומדים בין כל שני משטחים ישרים, ובין אלכסוני הפינות של החדר. ראה הסבר עם חישובים וטבלאות להלן:
http://www.audioholics.com/education/ac ... coustics-1
למעשה, לא משנה איפה שמים את הסאב, הגלים מסתדרים להם בתוך חלל החדר שהוא חלל תהודה קלאסי,
ולפי Fig 3 ניתן לראות שתמיד יהיה תדר מתאים שבו נקבל שיא ליד הקיר ו/או הפינה.
לכן אתה זקוק לדיסק בדיקה של תדרים נמוכים כמו הדיסק Stereo Review Gold שמריץ בדיקה בתדרים נמוכים.
דבר ראשון הדיסק מאפשר לגלות פריטים בחדר שרועדים פיזית (כמו הקרש האחורי של שידה, תמונה או מראה, זגוגית של חלון) ואז ניתן לשפר את הקיבוע שלהם. ושנית את התדר של ההפרעה. אני חושב שתגלה שלא הקיר רועד, אלא אם זה קיר גבס או עץ. קיר בטון - איני חושב שהקיר רועד.
מלכודת בס יכולה בהחלט לעזור אבל מבלי לדעת את תדרי ההפרעה, המלכודת עלולה להיות בלתי מתאימה אם התדר המפריע מאוד נמוך, וכנראה שההפרעה לפי דבריך מתחת ל- 65.
אפשרות אחרת לסדר בצורה שונה את החדר עם רהיטים ששוברים את החלוקה הסימטרית. אם אתה בר מזל תוכל כך לפתור.
הנושא אינו קל, אחד הקשים לפתרון על פי תיאוריה. לכן כאן לרוב נדרשת עצת מקצוען בתחום.
יכול להיות שזה גל עומד
בדוק האם בכל החדר שומעים אותו באותה עוצמה, או שיש איזורים "חזקים יותר".
ייתכן שתידרש להזיז את הסאב.
אופסס... אני שהקדימו אותי וענו בהרחבה מעלי.
אופסס... אני שהקדימו אותי וענו בהרחבה מעלי.
- yosihary
- חבר ותיק

Re: יכול להיות שהכוונה טובה
mati כתב:בדוק האם בכל החדר שומעים אותו באותה עוצמה, או שיש איזורים "חזקים יותר".
אופסס... אני שהקדימו אותי וענו בהרחבה מעלי....
וזה העיקר לא?
תודה על התגובות.
זה נשמע כמעט אחיד בכל החדר...למעשה, במקלחת הצמודה שיש כניסה אליה מהחדר , זה נשמע חזק יותר.
אין לי גמישות להזיז אותו. גם כך מדובר בקופסא גדולה למדי שבקושי נמצא לה מקום.
מדובר, כאמור, בחדר לא גדול שיש בו מיטה זוגית, ארון עץ 4 דלתות, כסא מרופד, 2 שידות מיטה ובסה"כ כמעט ואין מרחב פנוי.
יש משהו שאני יכול לעשות או שאני חייב עזרת מומחה?
איפה אני יכול להשיג את דיסק הבדיקה וגם אם אשיג אותו ואדע באיזה תדרים הבעיה, אז איך אדע היכן לשים את המלכודות באס?
ארז
זה נשמע כמעט אחיד בכל החדר...למעשה, במקלחת הצמודה שיש כניסה אליה מהחדר , זה נשמע חזק יותר.
מדובר, כאמור, בחדר לא גדול שיש בו מיטה זוגית, ארון עץ 4 דלתות, כסא מרופד, 2 שידות מיטה ובסה"כ כמעט ואין מרחב פנוי.
איפה אני יכול להשיג את דיסק הבדיקה וגם אם אשיג אותו ואדע באיזה תדרים הבעיה, אז איך אדע היכן לשים את המלכודות באס?
ארז
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

yosihary גם לי יש חדר מרובע כלומר כול צלע שווה לשניה (3.10)
כלומר החדר מאוד קטן בעוד שהמערכת היא עוצמתית יחסית, (שני רמקולים של סרוין ווגה 12' וגם סאב מאותה סידרה 15' ועוד זוג רמקולים אחוריים 8'.)
והבעיה שלי היא שהסאב הוא קשה כזה ואף לא נעים לשמיעה לפעמים. חשבתי על שטיח מקיר לקיר שיעזור למרות שאינו מטפל בתדרים הנמוכים אך יכול להיות שהוא ישפר בכללי את הכול וזה יפתור לי את הבעיה.
אני חושב על שטיח מכיון שלדוד שלי יש אותו מערכת רמקולים ואצלו זה נישמע מצוין כלומר הסאב עמוק יותר וכוליי..והוא בעל שטיח עווה יחסית.
אך יש לו גם חדר שונה משלי כלומר החדר לאורך ולא מרובע. אז אני תוהה אם עצמי האם זה השטיח או צורת החדר.
האם זיהית את הבעיה ואתה יכול לעזור לי לפתור את הבעיה בכול דרך שלא נסיתי עדיין?
תודה.
כלומר החדר מאוד קטן בעוד שהמערכת היא עוצמתית יחסית, (שני רמקולים של סרוין ווגה 12' וגם סאב מאותה סידרה 15' ועוד זוג רמקולים אחוריים 8'.)
והבעיה שלי היא שהסאב הוא קשה כזה ואף לא נעים לשמיעה לפעמים. חשבתי על שטיח מקיר לקיר שיעזור למרות שאינו מטפל בתדרים הנמוכים אך יכול להיות שהוא ישפר בכללי את הכול וזה יפתור לי את הבעיה.
אני חושב על שטיח מכיון שלדוד שלי יש אותו מערכת רמקולים ואצלו זה נישמע מצוין כלומר הסאב עמוק יותר וכוליי..והוא בעל שטיח עווה יחסית.
אך יש לו גם חדר שונה משלי כלומר החדר לאורך ולא מרובע. אז אני תוהה אם עצמי האם זה השטיח או צורת החדר.
תודה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אתה יכול לרכוש את ה EQ-1 של SVS שיעשה לך RC לתדרי הבאס(כ- מ4000 ש"ח בהזמנה מחו"ל.טיפול אקוסטי פסיבי ,כולל מדידות החדר ע"י איש מקצוע יעלה לך יותר בודאות.). דרך אגב במידה ויש לך סאב טוב מאוד מומלץ לחתוך את כל הרמקולים ב 80HZ ולתת לו לטפל בכל התדרים מנקודה זו ומטה.ארז_וחני כתב:תודה על התגובות.
ארז...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מנסיון אישי הפלטה הזו זה כמו כוסות רוח למת לגבי מניעה של תדרי הבס מלהגיע למבנה ולעצבן את השכן.zion1234 כתב:ארז_וחני פשוט תוריד את ההרצים מאחוריי הסאב וגם באיקולזייר של הרסיבר (אם יש לך ) כי אצלי זה כן מפחית את ויברציות.
תודה מחכה לתשובה....
האם RC הוא תחליף לטיפול אקוסטי פסיבי?istarmini כתב:
אתה יכול לרכוש את ה EQ-1 של SVS שיעשה לך RC לתדרי הבאס(כ- מ4000 ש"ח בהזמנה מחו"ל.טיפול אקוסטי פסיבי ,כולל מדידות החדר ע"י איש מקצוע יעלה לך יותר בודאות.)...
ארז
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

סליחה על הבורות פשוט לא הבנתי את הביטוי "כמו כוסות רוח למת לגבי ". האם זה כדי או לא, כי יש לי בעיה רצינית עם השכנים שלא נותנים לי לישמוע חצי שיר וזה לא בציניות.istarmini כתב:מנסיון אישי הפלטה הזו זה כמו כוסות רוח למת לגבי מניעה של תדרי הבס מלהגיע למבנה ולעצבן את השכן.zion1234 כתב:ארז_וחני פשוט תוריד את ההרצים מאחוריי הסאב וגם באיקולזייר של הרסיבר (אם יש לך ) כי אצלי זה כן מפחית את ויברציות.
תודה מחכה לתשובה.......
- yosihary
- חבר ותיק

איני יכול להוסיף הרבה על מה שאמרתי לארז
אני תמיד מיעץ מנסיוני המוגבל לבדוק טוב טוב שאין רעידות נסתרות לעין. שטיח כאמור לא פותר גלים עומדים.zion1234 כתב:yosihary גם לי יש חדר מרובע כלומר כול צלע שווה לשניה (3.10)
תודה....
וברגע שחדר שונה אזי הכל שונה. יש חדרים קלים שכמעט כל רמקול נשמע בהם טוב, ויש חדרים שבהם כמעט כל רמקול נשמע רע. ראה כמה מאמץ אנשים משקיעים בשביל להתאים למקום ההאזנה את הרמקול המתאים.
אקוסטיקה, אקוסיטקה ועוד הפעם אקוסטיקה.
ציוד RC יכול לעזור , אבל זה תופס אך ורק לנקודת ההאזנה שבא יושבים. לא חייבים לקפוץ על משהו יקר, אפשר
לנסות מכשיר כמו ה antimode שנבחן באתר.
המשטח בידוד של אורלקס (או כל משטח אחר) לא מונע מעבר של הבסים אל השכנים נקודה
ציוד RC יכול לעזור , אבל זה תופס אך ורק לנקודת ההאזנה שבא יושבים. לא חייבים לקפוץ על משהו יקר, אפשר
לנסות מכשיר כמו ה antimode שנבחן באתר.
המשטח בידוד של אורלקס (או כל משטח אחר) לא מונע מעבר של הבסים אל השכנים נקודה
אופס...אז אני מניח שמה שכתוב כאן זה שקר?HazooM כתב:
המשטח בידוד של אורלקס (או כל משטח אחר) לא מונע מעבר של הבסים אל השכנים נקודה...
http://www.auralex.com/sound_isolation_ ... ubdude.asp
The Auralex SubDude(HD) is a 15" x 15" x 2.5" platform wrapped with ozite to fit any room setting. Its purpose is to prevent sound from transmitting through your subwoofer to surrounding surfaces.
ארז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ועל זה נאמר חארטטה בארטטה.ארז_וחני כתב:אופס...אז אני מניח שמה שכתוב כאן זה שקר?HazooM כתב:
המשטח בידוד של אורלקס (או כל משטח אחר) לא מונע מעבר של הבסים אל השכנים נקודה...
http://www.auralex.com/sound_isolation_ ... ubdude.asp
The Auralex SubDude(HD) is a 15" x 15" x 2.5" platform wrapped with ozite to fit any room setting. Its purpose is to prevent sound from transmitting through your subwoofer to surrounding surfaces.
ארז...
גם אני קראתי את זה. גם אני קניתי את זה וגם אצלי השכן סובל(ואני יחד איתו). אני הולך להשקיע סכום כסף מטורף על מנת לעבות את אחד הקירות בחדר+התקנה של שתי דלתות אקוסטיות מיוחדות. הפתרון למניעת זליגת רעש לשכן זה קירות עם מסה גדולה. קירות בלוקים ודלתות פנדור לא שווה כלום.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לעיתים כן. מדובר ב RC לתדרי הבאס בלבד .ארז_וחני כתב:האם RC הוא תחליף לטיפול אקוסטי פסיבי?istarmini כתב:
אתה יכול לרכוש את ה EQ-1 של SVS שיעשה לך RC לתדרי הבאס(כ- מ4000 ש"ח בהזמנה מחו"ל.טיפול אקוסטי פסיבי ,כולל מדידות החדר ע"י איש מקצוע יעלה לך יותר בודאות.)...
ארז...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא כדאי חד משמעית, מנסיון.zion1234 כתב:סליחה על הבורות פשוט לא הבנתי את הביטוי "כמו כוסות רוח למת לגבי ". האם זה כדי או לא, כי יש לי בעיה רצינית עם השכנים שלא נותנים לי לישמוע חצי שיר וזה לא בציניות.istarmini כתב:מנסיון אישי הפלטה הזו זה כמו כוסות רוח למת לגבי מניעה של תדרי הבס מלהגיע למבנה ולעצבן את השכן.zion1234 כתב:ארז_וחני פשוט תוריד את ההרצים מאחוריי הסאב וגם באיקולזייר של הרסיבר (אם יש לך ) כי אצלי זה כן מפחית את ויברציות.
תודה מחכה לתשובה..........
זה לא מה שיגרום לשכנים שלך לאפשר לך לשמוע מוזיקה, מבלי להתלונן שזה מפריע להם.
ארז_וחני - אם תקרא את הציטוט מהאתר של החברה שכתבת תראה שהמוצר מיועד לבודד את הסאב מלהעביר
וויברציות למשטחים לידו. בסים מטבעם נעים רחוק (ודרך קירות) ושום משטח לא משנה כלום במקרה הזה.
וויברציות למשטחים לידו. בסים מטבעם נעים רחוק (ודרך קירות) ושום משטח לא משנה כלום במקרה הזה.
נכון ואני הבנתי את זה שהם לא מעבירים את הויברציות לרצפה (שהיא התקרה של השכן מלמטה). אני בטוח שלא רק אני מבין את זה כך...HazooM כתב:ארז_וחני - אם תקרא את הציטוט מהאתר של החברה שכתבת תראה שהמוצר מיועד לבודד את הסאב מלהעביר
וויברציות למשטחים לידו. בסים מטבעם נעים רחוק (ודרך קירות) ושום משטח לא משנה כלום במקרה הזה....
אולי החבר Sync יכול לעזור בהבהרת הנושא.
היו כבר פוסטים בנושא, למשל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 139#811139
להלן ציטוט נבחר מדברי Sync :
"קיימים מתקנים ספציפיים המיועדים לניתוק סאב מרצפה המיועדים לשתי מטרות עיקריות: שיפור הסאונד מחד ומניעת מעבר רעידות אל המבנה והסביבה מאידך. ניתוק הסאב מהרצפה מונע תהודה בלתי רצויה בתדר הנמוך הנובע מרעידות המבנה ותכולתו, מאפשר לשמוע את הסאונד האמיתי של הרמקול, מקטין באופן משמעותי מעבר רעידות אל הסביבה כולל בני בית ושכנים. מובן שבידוד מוצלח כולל גם מרכיבים אחרים כמו מניעת מעבר סאונד בדרכים עוקפות אולם הניתוק הוא הצעד הראשון ואחד החשובים שבהם."
ארז