שאלות לגבי אוהם והמלצה לרמקולים רצפתיים
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

- תגובות: 67
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
יש לי רסיבר של קנווד מדגם KRF-V8080D
הרמקולים בזמן האחרון התחילו לזייף והגיע הזמן להחליפם.
נתחיל במפרט הרסיבר כפי שמופיע בחוברת הפעלה שלו,
עוצמת יציאה בעת מצב סטריאו 100 וואט+ 100 וואט
עוצמת יציאה אפקטיבית במצב שמע היקפי
קדמיים (63HZ-12Khz 0.09% T.H.D,6ohm) הספק 100 וואט+100 וואט
(1khz 0.07% T.H.D 6ohm) הספק 130+130 וואט
מכיוון שאני מתעניין רק בקדמיים לא העתקתי את המפרט של שאר הרמקולים.
עכשיו לשאלות/בקשות.
1. מישהו יכול להסביר לי קצת מה המפרט הזה אומר ?
2.הסתכלתי מעט על רמקולים ושמתי לב שהם עובדים ב-8 אוהם, האם יש עם זה בעיה או השפעה כל שהיא ?
3.התקציב שלי לרמקולים ריצפתיים עומד על 2300 ש"ח, השימוש דיי רחב ויהיה לסרטים, פלייסטיישן 3 ומוזיקה מכל הסוגים, אשמח להמלצות היות והמבחר עצום.
זהו לבנתיים.
תודה.
עכשיו לשאלות/בקשות.
2.הסתכלתי מעט על רמקולים ושמתי לב שהם עובדים ב-8 אוהם, האם יש עם זה בעיה או השפעה כל שהיא ?
3.התקציב שלי לרמקולים ריצפתיים עומד על 2300 ש"ח, השימוש דיי רחב ויהיה לסרטים, פלייסטיישן 3 ומוזיקה מכל הסוגים, אשמח להמלצות היות והמבחר עצום.
זהו לבנתיים.
תודה.
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
כאילו לפי הזמנה, רמקולים אחלה עם התאמה מלאה למגבר שלך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32712
אתה יכול להרגע ולרדת מכל הנתונים הטכנים, בתקציב שלך, כל רמקול שתמצא יתאים למגבר שלך. רמקולים הדורשים הגברה חזקה ויותר איכותית שיורדת ל-4 אום ופחות, עולים הרבה, הרבה יותר.
הרמקולים שהצעתי לך נצילים ובעלי יחס עלות תועלת מאוד גבוה, גם כחדשים בזמנם ובטח במחיר יד שניה.
כל רמקול שתקנה חדש בכזה תקציב ישמע על ידם כמו רמקול של טרנזיסטור.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=32712
אתה יכול להרגע ולרדת מכל הנתונים הטכנים, בתקציב שלך, כל רמקול שתמצא יתאים למגבר שלך. רמקולים הדורשים הגברה חזקה ויותר איכותית שיורדת ל-4 אום ופחות, עולים הרבה, הרבה יותר.
הרמקולים שהצעתי לך נצילים ובעלי יחס עלות תועלת מאוד גבוה, גם כחדשים בזמנם ובטח במחיר יד שניה.
כל רמקול שתקנה חדש בכזה תקציב ישמע על ידם כמו רמקול של טרנזיסטור.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

בכל מקרה סתם לידע כללי אשמח להסבר קצר על המפרט.
לגבי הרמקולים אני מחפש לקנות חדשים,בעיקר בגלל התשלום.
לגבי הרמקולים אני מחפש לקנות חדשים,בעיקר בגלל התשלום.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
GiladOshri כתב:שלום,
הסבר:
המגבר מסוגל לספק מאה ואט של חשמל לכל רמקול כאשר המדידה בוצעה גם בצלילים קיצוניים בגל גבוה של 12 אלף תנודות בשניה ובבאס של 63 תנ"ש. הבדיקה בוצעה בסריקת כל התדרים (כל פעם תדר בודד) ונלקחו אלפי מדידות (אל
דאגה זה נעשה היום לגמרי אוטומטית) בכל מדידה הכמות הכוללת של העיוותים היתה לא יותר מ- 0.09% מאותם מאה וואט. הדיקה בוצעה על עומס - שהוא נגד שהתנגדותו 6אוהם. סוף תשובה
הסבר:
זוהי בדיקה אחרת בגל אחד של 1000 תנודות בשניה, כל השאר כמו בבדיקה הקודמת. הבדיקה היא באמצע התחום ולכן היא בתחום העבודה הכי אופטימלי של המגבר, לכן היא מאפשרת להראות מספרים יותר גבוהים.
מי שקורא נתונים צריך להיות בעל מספיק ידע בשביל להבין מתוך השורות מה מסתירים, ולגלות מהי היכולת האמיתית של מוצר מסוים בתנאים הקשים ביותר. לכן אי אפשר להסתמך כמו שענה לך כאן מישהו על הנתונים הללו, בודאי כאשר אין רקע מקצועי. לאותו מספר של של 130+130 אפשר גם לכתוב שהספק השיא הוא 260, והמגבר מוציא טוטל 520,
כאשר יצרן אחר יכול לכתוב בשורה מסוימת שהרסיבר שלו נותן 70 אפקטיבי לערוץ בכל תחום התדרים, בכל הערוצים מועמסים יחדיו, וב8 אוהם, קרוב לודאי שהוא מעט יותר חזק מהקנווד, למרות להטוטי המספרים. סוף תשובה
עכשיו לשאלות/בקשות.
זהו לבנתיים.
תודה....
- yosihary
- חבר ותיק

ועוד תוספת:GiladOshri כתב:בכל מקרה סתם לידע כללי אשמח להסבר קצר על המפרט.
לגבי הרמקולים אני מחפש לקנות חדשים,בעיקר בגלל התשלום....
רוב הרמקולים נמכרים היום עם "התנגדות" או "עכבה" של 8 אוהם. לרוב רובם יש התנגדות/עכבה מורכבת שעולה ויורדת. הערכים יכולים להיות בין 4 עד 24 אוהם ואפילו יותר במקרים קיצוניים. העליה והירידה משתנים בתלות בתדר.
החברות מבצעות את המדידות באמצעות נגד פשוט שמציג התנגדות קבועה פחות אות יותר בכל תחום השמיעה.
בכל מגבר או רסיבר סביר, שבנוי טרנזיסטורים (לא שפופרתי) המדידה ב- 6 תניב מספר יותר גבוה מאשר מדידה ב- 8. לאחרונה נהוג למדוד ב- 6 בכדי "לשפר" את הנתונים בהתבסס על כך שממוצע ההתנגדות של מספר ניכר מהרמקולים המודרניים הוא נמוך מ- 8.
ברסיברים מודרניים יש היום אפשרות גם להתאים את מוד העבודה שלהם ל- 8 או ל- 6.
לסיום, אין לבלבל את כל האמור במקרה של מגברים שפופרתיים שבהם זו אופרה אחרת לגמרי
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

תודה.
אם אני רואה רמקולים 8 אוהם, איזו עוצמה תתאים לי לרסיבר ?
בתהייחס לזה שאצלי הרסיבר מוציא 100 וואט בהתנגדות של 6 אוהם.
יש המלצות לגבי רמקולים ?
ראיתי בזאפ שיש מבחר די גדול בטווח מחירים הזה.
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... 7772=67931
אם אני רואה רמקולים 8 אוהם, איזו עוצמה תתאים לי לרסיבר ?
בתהייחס לזה שאצלי הרסיבר מוציא 100 וואט בהתנגדות של 6 אוהם.
יש המלצות לגבי רמקולים ?
ראיתי בזאפ שיש מבחר די גדול בטווח מחירים הזה.
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e- ... 7772=67931
חבל.GiladOshri כתב:
לגבי הרמקולים אני מחפש לקנות חדשים,בעיקר בגלל התשלום....
הם יהיו משמעותית פחות איכותיים ממה שדני הציע לך ספציפית ועל פי רוב ממה שאפשר להשיג ביד 2 .
תחשוב שמחירי יד 2 מייצגים בדרך כלל ~ 50% ממחיר חדש ובטווח המחירים שאתה מכוון אליו יש תמורה למחיר.
זה פחות נכון כאשר מדובר על רמקולים יקרים יותר.
רוב הרמקולים בלינק שנתת נחותים באופן ברור וחלקם חברות מדבקה שלא כדאי לגעת בהם גם עם מקל.
חלקם יכולים להיות סבירים אבל היות ולא שמעתי אותם אז אינני יכול להמליץ או לא.
מהרשימה שנתת, אם אתה ממש מתעקש על חדש, הייתי מנסה לשמוע את :
- CELESTION F30
- DIAMOND 9.4 Wharfedale
- R50 Polkaudio
- Mission M33I
אין לי מושג אם הרמקולים הללו זמינים במלאי או בתצוגה.
לא הייתי מעז לרכוש אף אחד מהם מבלי לשמוע יחד עם המגבר שברשותך.
מציע לך לשמוע זוג אחד רו שניים חדשים עם המגבר שלך ואחר כך את הרמקול שדני המליץ לך.
יהיה מעניין לשמוע את התרשמותך.
ארז
[/b]
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

במידה ואני מחליט לללכת על הרמקולים האלה, איך אני יכול לדעת כמה הם עבדו ומה עבר עליהם ?
יהיה לי חבל לקנות רמקולים שאני אפילו לא יודע בני כמה הם ומה עבר עליהם ואחרי שנה יתחילו לזייף לי.
זאת אחת הסיבות שאני מפחד לקנות רמקולים כאלה.
יהיה לי חבל לקנות רמקולים שאני אפילו לא יודע בני כמה הם ומה עבר עליהם ואחרי שנה יתחילו לזייף לי.
זאת אחת הסיבות שאני מפחד לקנות רמקולים כאלה.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
צריך ללכת ולשמוע... לראות שכל הדרייברים במצב טוב (לא קרועים או משהו כזה...כי אז..
)
ולא, לא נראה לי שהרמקול שדני הציע לך יתחיל לזייף ככה סתם פתאום.
גם לדעתי הוא עדיף ממה שהצעת למרות שהוא מיד שניה.
בהצלחה.
ולא, לא נראה לי שהרמקול שדני הציע לך יתחיל לזייף ככה סתם פתאום.
גם לדעתי הוא עדיף ממה שהצעת למרות שהוא מיד שניה.
בהצלחה.
- danlior
- חבר מכור קשה

מה זה לזייף? אין פה מנוע או כל רכיב אחר שזז.GiladOshri כתב:במידה ואני מחליט לללכת על הרמקולים האלה, איך אני יכול לדעת כמה הם עבדו ומה עבר עליהם ?
זאת אחת הסיבות שאני מפחד לקנות רמקולים כאלה....
רמקולים אמורים להחזיק ארבעים שנה ואחרי מספר מועט של שנים הסאונד שלהם רק משביח.
מדובר במודל שקיים בערך עשר שנים, אז בן כמה הם כבר יכולים להיות?
לך אליו, האזן לרמקולים, פתח את הגרילים ובדוק את המצב של האלמנטים בעין - אם הכל נראה כשורה אתה יכול להיות רגוע.
- danlior
- חבר מכור קשה

yosihary
ומדוע יש במגברי מנורות שתי יציאות ניפרדות לרמקולים של 4 אום ושל 8 אום? מה ההבדל בפועל בין היציאות הנ"ל?
אנא הרחב על מנת שאוכל להחכים!לסיום, אין לבלבל את כל האמור במקרה של מגברים שפופרתיים שבהם זו אופרה אחרת לגמרי...
ומדוע יש במגברי מנורות שתי יציאות ניפרדות לרמקולים של 4 אום ושל 8 אום? מה ההבדל בפועל בין היציאות הנ"ל?
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

תראה הרמקולים שיש לי כרגע הם סוג של חברת מדבקה אצלנו מעל 10 שנים (אל"ט מ-97)danlior כתב:מה זה לזייף? אין פה מנוע או כל רכיב אחר שזז.GiladOshri כתב:במידה ואני מחליט לללכת על הרמקולים האלה, איך אני יכול לדעת כמה הם עבדו ומה עבר עליהם ?
זאת אחת הסיבות שאני מפחד לקנות רמקולים כאלה....
רמקולים אמורים להחזיק ארבעים שנה ואחרי מספר מועט של שנים הסאונד שלהם רק משביח.
מדובר במודל שקיים בערך עשר שנים, אז בן כמה הם כבר יכולים להיות?
לך אליו, האזן לרמקולים, פתח את הגרילים ובדוק את המצב של האלמנטים בעין - אם הכל נראה כשורה אתה יכול להיות רגוע....
בחודשים האחרונים יש עיווטים בצליל ורעשים מהטוויטרים, זה כמובן קורה רק בתדרים מסויימים ולא תמיד.
חוץ מלשמוע אותם ולבדוק את הרמקולים עצמם לקרעים ופגיעות, מה עוד עלי לבדוק/לשאול ?
כאשר הרמקולים האלו היו חדשים כמה הם עלו ? סתם מעניין אותי לדעת את המחיר הנדר עכשיו לעומת המחיר ששולם בפועל.
הרמקולים האלה באים כהתחלה להחלפה של כל הסט (סנטר ואחורי בעתיד הקרוב), פרט לסאב.
- danlior
- חבר מכור קשה

GiladOshri
תבדוק לפי העין שהרכיבים נראים בסדר, לא שרוטים ולא מחוררים ולפי האוזן שהכל נשמע בסדר ללא ציפצופים או טירטורים וזהו! דרך צלחה!
מחירם בארץ היה קרוב ל-10,000 ש"ח.
תבדוק לפי העין שהרכיבים נראים בסדר, לא שרוטים ולא מחוררים ולפי האוזן שהכל נשמע בסדר ללא ציפצופים או טירטורים וזהו! דרך צלחה!
מחירם בארץ היה קרוב ל-10,000 ש"ח.
- yosihary
- חבר ותיק

בגלל זה זה אופרה אחרת.danlior כתב:yosihary
אנא הרחב על מנת שאוכל להחכים!לסיום, אין לבלבל את כל האמור במקרה של מגברים שפופרתיים שבהם זו אופרה אחרת לגמרי...![]()
ומדוע יש במגברי מנורות שתי יציאות ניפרדות לרמקולים של 4 אום ושל 8 אום? מה ההבדל בפועל בין היציאות הנ"ל?...
מגבר טרנזיסטורי ב 99% מהמעגלים (1% סתם לבטחון) הוא מקור מתח, שבעוצמת וליום מסוים, מספק מתח מסוים לעומס.
ככל שנקטין את העומס יגדל באופן יחסי הזרם, ואז יגדל ההספק. למה כי אם נקטין את העומס לחצי, הזרם גדל פי 2, וההספק משתנה לפי גידול הזרם בריבוע = פי4 כפול קיטון ההתנגדות לחצי = סה"כ 4 כפול חצי = פי שניים.
כמובן שבמציאות יש מגבלות של יכולת הזרמת הזרם, העמסת הספק ושאר ירקות, אבל כללית מגבר טרנזיסטורי אינו זקוק לתיאום עומסים.
במגברי שפופרות התפוקה שלהם היא זרם נמוך במתח גבוה מאוד, והם דומים יותר למקור מתח שיש לו התנגדות יציאה גבוהה יחסית מה שהופך את המגבר לבעל תכונה שדומה יותר למקור זרם.
השפופרות בשביל להוציא את ההספק המיטבי ואת הצליל המיטבי זקוקות לעומס שמתנהג כמו 2000 עד 10000 אוהם.
מכיוון שלא ניתן לייצר רמקולים כאלה, משמשים בשנאי יציאה, שמתאם בין הרמקול לשפופרת.
בשנאי אפשר לשים סנפים = יציאות שמאפשרות לתאם רמקולים בעלי עכבה שונה כך שתוצר ההתאמה הטובה ביותר בין עכבתם למה שהשפופרות זקוקות.
- danlior
- חבר מכור קשה

תודה!

בעולם אופטימאלי כמובןככל שנקטין את העומס יגדל באופן יחסי הזרם, ואז יגדל ההספק. למה כי אם נקטין את העומס לחצי, הזרם גדל פי 2, וההספק משתנה לפי גידול הזרם בריבוע = פי4 כפול קיטון ההתנגדות לחצי = סה"כ 4 כפול חצי = פי שניים....
מעניין, האם איכות השנאי תשפיע על איכות הסאונד?השפופרות בשביל להוציא את ההספק המיטבי ואת הצליל המיטבי זקוקות לעומס שמתנהג כמו 2000 עד 10000 אוהם.
מכיוון שלא ניתן לייצר רמקולים כאלה, משמשים בשנאי יציאה, שמתאם בין הרמקול לשפופרת....
- yosihary
- חבר ותיק

רצית לומר בעולם אידאלי
או בהחלט. אחד החלקים היקרים ביותר במגבר, טיב השנאי קובע בצורה נחרצת את טיב המגבר, עניין מורכב כשלעצמוdanlior כתב:תודה!
בעולם אופטימאלי כמובןככל שנקטין את העומס יגדל באופן יחסי הזרם, ואז יגדל ההספק. למה כי אם נקטין את העומס לחצי, הזרם גדל פי 2, וההספק משתנה לפי גידול הזרם בריבוע = פי4 כפול קיטון ההתנגדות לחצי = סה"כ 4 כפול חצי = פי שניים....![]()
כתבתי שיש השפעות על הזרם והעמסת הספק
מעניין, האם איכות השנאי תשפיע על איכות הסאונד?השפופרות בשביל להוציא את ההספק המיטבי ואת הצליל המיטבי זקוקות לעומס שמתנהג כמו 2000 עד 10000 אוהם.
מכיוון שלא ניתן לייצר רמקולים כאלה, משמשים בשנאי יציאה, שמתאם בין הרמקול לשפופרת.......
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

איך הרמקולים של CERWIN VEGA ?
יש כאן כמה בתקציב, אשמח לחוות דעת.
שניהם 150 וואט
http://www.odc.co.il/Pages/Product.aspx?Product=8312
http://www.odc.co.il/Pages/Product.aspx?Product=9013
תודה.
יש כאן כמה בתקציב, אשמח לחוות דעת.
שניהם 150 וואט
http://www.odc.co.il/Pages/Product.aspx?Product=8312
http://www.odc.co.il/Pages/Product.aspx?Product=9013
תודה.
נערך לאחרונה על ידי GiladOshri ב 15/02/2010 21:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
GiladOshri
-
- חבר פעיל

ועוד משהו, כאשר אני מסתכל על נתוני רמקולים כמו נצילות וטווח תדרים, מה אני מחפש בעצם ?
- danlior
- חבר מכור קשה

GiladOshri
סרווין-וגה יכול להתאים לך אם אתה אוהב רוק ופופ עם הרבה באס דופק. הייתי ממליץ לך להתמקד בסדרת ה-CLS שלהם.
לגבי הנתונים - תתעלם מטווח תדרים, נצילות ועכבה, פרטים חשובים לשידוך נכון של מגברים לרמקולים אבל בתקציבים האילו זה פחות רלוונטי. המגבר שלך יוכל להזיז כל רמקול שתקנה בתקציב הזה.
סרווין-וגה יכול להתאים לך אם אתה אוהב רוק ופופ עם הרבה באס דופק. הייתי ממליץ לך להתמקד בסדרת ה-CLS שלהם.
לגבי הנתונים - תתעלם מטווח תדרים, נצילות ועכבה, פרטים חשובים לשידוך נכון של מגברים לרמקולים אבל בתקציבים האילו זה פחות רלוונטי. המגבר שלך יוכל להזיז כל רמקול שתקנה בתקציב הזה.