מספר שאלות בנושא 1080P

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
contra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום ,
מבקש תשובה למספר שאלות מצומצם כדי שאוכל לסגור כמה פינות של ידע בתחום ה-HD :
1.האם תכני BluRay הם תכני High Definition שלא עברו שום כיווץ ?
2.מה הביטרייט המקסימלי של דיסק בלוריי איכותי ?
3.מה הביטרייט המקסימלי של שידורי הטלויזיה 1080I היום בעולם ?
4. האם מתוכננים שידורי טלויזיה 1080P בקרוב או בכלל ?

מודה מראש לכל העוזרים .

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

1. אין דבר כזה אין כיווץ. לשדר שנייה בודדת ב- 1080p24 ללא כיווץ לוקח משהו כמו 1.2Gbit (עבור 8 ביט לפיקסל, ואם זה יותר ביטים לפיקסל אז זה אפילו יותר). זה המון. לכן חייבים לכווץ.
2. תלוי באורך התוכן המנוגן. לדיסק בעל שכבה כפולה יש 50GB. צריך לדאוג שכל התוכן ייכנס לדיסק. לרוב זה מכווץ סביב ה- 30-40Mbit/s שזה ממש טוב, בנוסף יש גם track-ים של סאונד שגם לוקחים חלק מהמקום.
3. אני לא חושב שיש ערוץ שחוצה את ה- 15Mbit/s ב- H.264 ואת ה- 20Mbit/s ב- MPEG-2 (אם מישהו עוד משתמש בכיווץ הזה ל- HD). מכיוון שהיצע הערוצים רק עולה ורוחב הפס לא תמיד עולה איתו ה- bitrate לכל ערוץ רק הולך ויורד עם הזמן.
4. יש ביפן נראה לי. ובארה"ב יש תכני 1080p בשירותי VOD של חלק מהחברות כבלים ולווין.

contra פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה רבה smallville4r
בקשר לנקודה 3 , אני חושב שבארה"ב מגיעים גם לביטרייט של 40Mbit . זכור לי שראיתי באינטרנט כמה פרקים של דרות בקצב הזה .
גם השבוע ראיתי ששודר פרק של לוסט בקצב של 22Mbit על H.264 , כך שניראה לי שהערכה שלך לגבי מקסימום של 15Mbit על H.264 שגויה במקרה הזה .

smallville4r כתב:1. אין דבר כזה אין כיווץ. לשדר שנייה בודדת ב- 1080p24 ללא כיווץ לוקח משהו כמו 1.2Gbit (עבור 8 ביט לפיקסל, ואם זה יותר ביטים לפיקסל אז זה אפילו יותר). זה המון. לכן חייבים לכווץ.
2. תלוי באורך התוכן המנוגן. לדיסק בעל שכבה כפולה יש 50GB. צריך לדאוג שכל התוכן ייכנס לדיסק. לרוב זה מכווץ סביב ה- 30-40Mbit/s שזה ממש טוב, בנוסף יש גם track-ים של סאונד שגם לוקחים חלק מהמקום.
3. אני לא חושב שיש ערוץ שחוצה את ה- 15Mbit/s ב- H.264 ואת ה- 20Mbit/s ב- MPEG-2 (אם מישהו עוד משתמש בכיווץ הזה ל- HD). מכיוון שהיצע הערוצים רק עולה ורוחב הפס לא תמיד עולה איתו ה- bitrate לכל ערוץ רק הולך ויורד עם הזמן.
4. יש ביפן נראה לי. ובארה"ב יש תכני 1080p בשירותי VOD של חלק מהחברות כבלים ולווין.
...

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”