האם כדאי להוסיף שני רמקולים אחוריים לצורך השלמת תצורה של 7.1?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב,
ברשותי מערכת קולנוע ביתית שאותה הצגתי בשרשור שלהלן:
http://www.hometheater.co.il/vt85429
לאחרונה, אני מוצא יותר ויותר סרטים שמגיעים עם פורמט סאונד של 7.1
השאלה, האם מומלץ עבורי להוסיף שני רמקולים אחוריים? האם חווית השמיעה תהיה עשירה יותר בצורה משמעותית?
במידה והתשובה חיובית- איזה רמקולים אני צריך בדיוק בכדי שיתאימו לסדרה שברשותי?
בהצצה באתר של סיריוס אלקטרוניקה (היבואנית של פולק אודיו), אפשר לראות מספר דגמים של רמקולים אחוריים:
http://www.sel.co.il/?page=store&trademark=2&cat=391
תודה רבה
השאלה, האם מומלץ עבורי להוסיף שני רמקולים אחוריים? האם חווית השמיעה תהיה עשירה יותר בצורה משמעותית?
בהצצה באתר של סיריוס אלקטרוניקה (היבואנית של פולק אודיו), אפשר לראות מספר דגמים של רמקולים אחוריים:
תודה רבה
לו הייתי בנעליך ובהנחה שיש לך מקום להוסיף עוד 2 רמקולים אחוריים, היתי משאיל זוג רמקולים אחוריים מחבר/משפחה/שכן ומנסה את זה.
אגב,
אם כיום יש לך רמקולים רגילים, יש מצב שרמקולים אחוריים קווד-פולריים יתנו לך יותר מאשר הוספת עוד זוג סראונד אחורי.
ארז
אגב,
אם כיום יש לך רמקולים רגילים, יש מצב שרמקולים אחוריים קווד-פולריים יתנו לך יותר מאשר הוספת עוד זוג סראונד אחורי.
ארז
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
bariko שלום לך .bariko כתב:שלום רב,
תודה רבה...
ראשית כן מומלץ להוסיף את הרמקולים האחריים להשלמת המערכת .
הסיבה העיקרית לכך היא שבסט של 5.1 יש יותר מידי איבוד מידע בין הרמקולים הקדמיים לאחוריים . ברגע שיש לך את האופצייה ברסיבר של 7.1 . אתה פשוט תהנה הרבה יותר . ופירוט הסאונד של הכותר יהיה הרבה יותר מדוייק ומפורט .
שים לב ...... אם צורת הישיבה שלך אינה צמודה לסוף החדר אז לא תהיה לך שום בעיה בהוספת רמקולים אחוריים .
לגבי סוג הרמקול הייתי מציע לך לרכוש את אותו המותג שיש ברשותך . כך שתהיה התאמה מלאה מבחינת האוהם של הרמקול . וכך החלוקה של היציאה מהרסיבר תהיה שווה .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ראשית תודה לכולכם על התגובות.
לצערי, אין לי ממי להשאיל זוג רמקולים אחוריים.
לפי מיטב הבנתי ה - FXI- A4 של פולק הינם קווד-פולריים. תקנו אותי אם אני טועה.
כרגע הרמקולים האחוריים נמצאים צמוד לקיר, ואני יושב מעט לפני.
תיאורטית אני יכול להוסיף זוג נוסף שיהיה ממוקם בקו הראש, אבל זה יהיה קרוב מדי לרמקולים האחוריים. (יש גם בעיה לוגיסטית של מזגן עילי הממוקם לאורך הסלון, ואיני רוצה שהרמקול יהיה קרוב מדי אליו)
עבורי הסאונד חשוב אפילו יותר מהתמונה ולכן ממש לא הייתי רוצה לאבד מידע (צובט בלב לראות בתצוגת הרסיבר כניסה של 7.1 ויציאה של 5.1
).
לסיכום מבחינת אילוצי החדר, הדבר היחיד שאני יכול אולי לעשות זה להוסיף זוג רמקולים אחוריים בצמוד לקיר, כך שתהיה לי למעשה רביעייה אחורית: זוג סראונד בפינות וזוג אחורי שיושב באמצע יותר.
השאלה אם זה ייתן לי משהו, או שמבנה כזה הוא חסר תועלת לחלוטין...
תיאורטית אני יכול להוסיף זוג נוסף שיהיה ממוקם בקו הראש, אבל זה יהיה קרוב מדי לרמקולים האחוריים. (יש גם בעיה לוגיסטית של מזגן עילי הממוקם לאורך הסלון, ואיני רוצה שהרמקול יהיה קרוב מדי אליו)
עבורי הסאונד חשוב אפילו יותר מהתמונה ולכן ממש לא הייתי רוצה לאבד מידע (צובט בלב לראות בתצוגת הרסיבר כניסה של 7.1 ויציאה של 5.1
לסיכום מבחינת אילוצי החדר, הדבר היחיד שאני יכול אולי לעשות זה להוסיף זוג רמקולים אחוריים בצמוד לקיר, כך שתהיה לי למעשה רביעייה אחורית: זוג סראונד בפינות וזוג אחורי שיושב באמצע יותר.
השאלה אם זה ייתן לי משהו, או שמבנה כזה הוא חסר תועלת לחלוטין...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

bariko כתב:ראשית תודה לכולכם על התגובות.
עבורי הסאונד חשוב אפילו יותר מהתמונה ולכן ממש לא הייתי רוצה לאבד מידע (צובט בלב לראות בתצוגת הרסיבר כניסה של 7.1 ויציאה של 5.1).
השאלה אם זה ייתן לי משהו, או שמבנה כזה הוא חסר תועלת לחלוטין......
bariko .
על כל מקרה ....... זה יהיה יותר טוב ממה שיש לך עכשיו .
הרבה אנשים היו רוצים שיהיה להם 4 רמקולי סראונד במקום 2 רמקולי סראונד .
דעתי האישית היא כן להוסיף את זוג הרמקולים כדי להשלים את ה 7.1 .
בהצלחה .
מרטין,MartinHSabag כתב:הכל פונקציה של תצורת החדר שלך ואיך אתה יושב יחסית לקיר האחורי.
אם אתה יושב צמוד לקיר האחורי, אין לך ממש איפה לשים אותם.......
בזמנו כשעשיתי שיפוץ כללי בדירתי הבאתי איש מקצוע (שאתה מכיר) על מנת לקבל יעוץ, בין היתר הוא תכנן לי את הסלון לתצורת 7.1 הכל כמובן עובר בקירות ומתחת לריצפה כשרמקולי הסראונד נמצאים בצדדים מאחור ורמקולי הסראונד האחורי נמצאים מאחור במרכז כמו שאמור להיות.
לומר את האמת עד לא מזמן בכלל לא השתמשתי בתצורת זו, אבל כשראיתי סרט שהוא 7.1 הגעתי למסקנה שאם אני מעביר את רמקולי הסראונד מטר אחד קדימה כשהם בצדדים אז האפקטים נשמעים מדהים.
....
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

לפי הדברים שלכם, זה נשמע שבהחלט כדאי לשקול את האופציה הזו.
טכנית לא תהיה לי אפשרות לעשות מרחק של מטר בין זוג הסראונד לזוג האחורי (כמו אצל yarino ) ,כי אז הרמקול כבר ממש יושב בתוך המזגן. אבל אולי מרחק קטן מזה יכול להסתדר.
בכל מקרה, השאלה המרכזית היא האם אכן הפורמט הזה הולך ותופס תאוצה, או שהסרטים שאני מצאתי הם יוצאי דופן.
אגב, מה שמעניין הוא שבכל הסרטים שבהם נתקלתי , פס הקול שמגיע בפורמט של ה-7.1 הוא רוסי. פס הקול המקורי הוא בד"כ 5.1
גם בסרט הבלו-ריי היחיד שקניתי עד עכשיו (הארי פוטר ונסיך חצוי הדם) כל פסי הקול הם 5.1
אז מה, יכול להיות שמדובר בטרנד שאופייני רק לרוסים?
טכנית לא תהיה לי אפשרות לעשות מרחק של מטר בין זוג הסראונד לזוג האחורי (כמו אצל yarino ) ,כי אז הרמקול כבר ממש יושב בתוך המזגן. אבל אולי מרחק קטן מזה יכול להסתדר.
בכל מקרה, השאלה המרכזית היא האם אכן הפורמט הזה הולך ותופס תאוצה, או שהסרטים שאני מצאתי הם יוצאי דופן.
אגב, מה שמעניין הוא שבכל הסרטים שבהם נתקלתי , פס הקול שמגיע בפורמט של ה-7.1 הוא רוסי. פס הקול המקורי הוא בד"כ 5.1
גם בסרט הבלו-ריי היחיד שקניתי עד עכשיו (הארי פוטר ונסיך חצוי הדם) כל פסי הקול הם 5.1
אז מה, יכול להיות שמדובר בטרנד שאופייני רק לרוסים?
- 9000es
- חבר במועדון 10K

barikobariko כתב:לפי הדברים שלכם, זה נשמע שבהחלט כדאי לשקול את האופציה הזו.
אז מה, יכול להיות שמדובר בטרנד שאופייני רק לרוסים?...
לפי מה שאני יודע . מרבית הכותרים בבלוריי הם 5.1 . לפי מה שאתה כתבת שיש בידך מספיק כותרים ב 7.1 .
אז הבנתי מדברך שהפורמט כן נכנס לתאוצה .
אם מדובר בפורמט 7.1 רק לפלח השוק הרוסי . אז אין כל עניין בתוספת זוג רמקולים נוספים .
יש לי הרבה ריפים של בלוריי שיש להם 6.1 או 7.1.
2 הרמקולים וורפידל MODUS1 עושים את האפקטים מצויין, אבל כמות האפקטים היא די זניחה.
למשל בTOKYO DRIFT זה הפעם הראשונה ששמעתי רוב סרט אפקטים מהאחוריים. לרוב זה מסתכם בהדים של יריות.
2 הרמקולים וורפידל MODUS1 עושים את האפקטים מצויין, אבל כמות האפקטים היא די זניחה.
למשל בTOKYO DRIFT זה הפעם הראשונה ששמעתי רוב סרט אפקטים מהאחוריים. לרוב זה מסתכם בהדים של יריות.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
זו לא הצהרה קצת גורפת?yarino כתב:שום רמקול בעולם לא יתן לך את האפקט שאתה תקבל ב 7.1ארז_וחני כתב: אגב,
ארז......
האם בכל מצב (כלומר, בכל חדר נתון) ה 7.1 יהיה אפקטיבי? גם כאשר האחוריים צמודים מידי לסראונד אחורי?
ארז
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

כנראה שלא ניסחתי את דבריי היטב בפתיח. התכוונתי שהתחלתי להיתקל בפורמטים של 7.1, דבר שקודם אף פעם לא ראיתי.
השאלה האם מדובר בסרטים בודדים שמצאתי במקרה, או שזה בעצם הזרזיף שמבשר על בוא המבול
במילים אחרות, האם נראה לכם ש 7.1 הולך להיות הפורמט הדומיננטי בזמן הקרוב, או ש 5.1 צפוי לשלוט עוד הרבה זמן?
ארז,
גם אני שאלתי שאלה דומה.
9000es טוען שאפילו אם זוג הסראונד וזוג האחורי יהיו ממוקמים על אותו קו אופקי, זה עדיין עדיף של זוג סראונד בלבד, כפי שיש לי כרגע.
השאלה האם מדובר בסרטים בודדים שמצאתי במקרה, או שזה בעצם הזרזיף שמבשר על בוא המבול
במילים אחרות, האם נראה לכם ש 7.1 הולך להיות הפורמט הדומיננטי בזמן הקרוב, או ש 5.1 צפוי לשלוט עוד הרבה זמן?
ארז,
גם אני שאלתי שאלה דומה.
9000es טוען שאפילו אם זוג הסראונד וזוג האחורי יהיו ממוקמים על אותו קו אופקי, זה עדיין עדיף של זוג סראונד בלבד, כפי שיש לי כרגע.
כמובן שאין טעם לשים את הרמקולים האחוריים כשהם צמודים לרמקולי הסראונד, כוונתי היתה שאם הוא ממקם את הרמקולים כמו שאצלי כשהסראונד מטר קדימה ובצדדים אז היתרון על קווד-פולריים הוא גדול.ארז_וחני כתב:זו לא הצהרה קצת גורפת?yarino כתב:שום רמקול בעולם לא יתן לך את האפקט שאתה תקבל ב 7.1ארז_וחני כתב: אגב,
ארז......
האם בכל מצב (כלומר, בכל חדר נתון) ה 7.1 יהיה אפקטיבי? גם כאשר האחוריים צמודים מידי לסראונד אחורי?
ארז...
....
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

yarino
ואם אין לי אפשרות לתת את המטר הזה קדימה, אלא רק פחות מכך- האם זה עדיין יהיה אפקטיבי?
אגב ניסיתי לברר באתר http://v3.newzbin.com/account/
כמה כותרים של 7.1 אפשר למצוא ביוזנט. אבל אין אופציה כזו בקטגוריה של AUDIO FORMAT
וגם אם רושמים 7.1 בשדה החיפוש, זה לא מעלה תוצאות רלוונטיות.
אולי למישהו יש רעיון מוצלח יותר, כיצד לבדוק את העניין
ואם אין לי אפשרות לתת את המטר הזה קדימה, אלא רק פחות מכך- האם זה עדיין יהיה אפקטיבי?
אגב ניסיתי לברר באתר http://v3.newzbin.com/account/
כמה כותרים של 7.1 אפשר למצוא ביוזנט. אבל אין אופציה כזו בקטגוריה של AUDIO FORMAT
וגם אם רושמים 7.1 בשדה החיפוש, זה לא מעלה תוצאות רלוונטיות.
אולי למישהו יש רעיון מוצלח יותר, כיצד לבדוק את העניין
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

yarino כתב:אם הם קרובים מאוד לאחוריים אז לא תבחין בהבדל.bariko כתב:yarino
ואם אין לי אפשרות לתת את המטר הזה קדימה, אלא רק פחות מכך- האם זה עדיין יהיה אפקטיבי?......
אם כך, אולי עדיף לשמור את הכסף לטלוויזיית תלת מימד