אוזניות SkullCandy במבחן והשוואה

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
OReeh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93

שליחה

טוב, זו די הפעם הראשונה שאני משתף בפורומים כמו אלו את המסקנות שלי, אבל יוצא לי מדי פעם לשמוע הרבה מאוד סוגים של אוזניות בכל מיני הזדמנויות (עד כמה שאפשר לנצל אותן) ולבחון את האוזניות בכל מיני מצבים. הפעם היה מדובר באוזניות של חברה שאני שומע עליה המון, ולא רק בגלל העיצובים הצעירים והמגניבים שלה, אז החלטתי לשתף את המסקנות שלי עם אנשים שבאמת מבינים בסאונד, במיוחד פה, שיותר ממני. :)

אני מדבר על אוזניות Skullcandy. אוזניות שהיו עד כה מוכרות בעיקר בחו"ל והתחילו ליהיות מוכרות בארץ. הדגמים האלה מוכרים בעיקר בקרב צעירים ו-DJ למינהם בגלל העיצוב המגניב משהו שלהם. עד לא מזמן אתר Lockers הציע את הדגמים שלהם כחלק מהפרסים שבאתר. אנשים אומרים שיש להם סאונד "מפוצץ", "מגניב", "כיפי". (הכל ציטוטים, כמובן), ובגלל שהן גם נראות טוב, הן "מושלמות", שוב, יותר בקרב צעירים יותר. (הבנתי שבתיכונים בחו"ל מי שבא לכיתה עם אוזניות סקולקאנדי זוכה ללא מעט מבטים מקנאים)

לכן כשהייתה לי הזדמנות לשמוע את האוזניות האלו שמחתי, כי רציתי לראות על מה כל המהומה, למרות שלא ציפיתי למשהו שיכיר לי עולם חדש של סאונד, ולא בגלל העובדה שזה קרה במקרה לאחר כמה שעות מענגות של שמיעה עם ה-K701 האגדיות שלי, יותר בגלל שמשהו פה קצת נראה לי מסריח משום מה.

זה היה בעיקרון מפגש חברים של יומיים וכל אחד הביא את האוזניות שלו בשביל שנערוך מן סוג של השוואה בין האוזניות שלנו בשביל לגלות מי הזוג שנותן את איכות הסאונד הכי מדהימה (ה-K701 הפילו את כל ה "מתמודדים", תודה שתיהתם :D), ואחד החברים הגיע עם הדגם SkullCandy TI, בעיצוב שחור-כחול-כהה, בשווי 150 דולר לטענתו. אני אתאר את החוויה על שלביה.

כבר על המראה החיצוני ניבט שהאוזניות מעוצבות בסגנון "מגניב" וצעיר שכזה. תארתי לעצמי שאוזניות שמכוונות יותר לדור הצעיר יכללו כמות נכבדת של באס אז הכנתי את עצמי להתחיל בעיקר עם טראק מלא באס אבל גם הרבה אלמנטים אלקטרוניים וקלאסיים. בקיצור, טראק המבחן האולטימטיבי שלי.

האוזניות נראו כאילו הן לא תוכננו לשבת טוב על האוזניים (הן נורא קומפקטיות. בתמונות הן נראות הרבה יותר גדולות, אבל ניחא), ושערתי לעצמי נכון. הן אמנם ישבו על הראש אבל ממש לא היו נוחות. הן לחצו על הראש ולא עקפו כל כך את האוזן. מה שכן אני מניח שאפשר להתרגל אליהן אחרי כמה זמן, ניסיתי אוזניות שהיו גרועות בהרבה.

ועכשיו... לחלק העיקרי. האיכות.
לאחר שהן כבר ישבו טוב על הראש שלי הגיע הזמן לבחון את מה שהן מסוגלות לתת.
תחילה שמתי את הטראק המדובר מלמעלה. ציפיתי לאיזו מכת באס שהולכת לבוא, משהו יותר בומבסטי מאשר מפורט, ואוי א'ברוך... לזה באמת לא ציפיתי. זה נשמע פשוט, באמת ובתמים, נוראי. לא ידעתי מה לומר אחרת לחבר שלי שעמד לידי בפרצוף מצפה של "נו, איך האוזניות?" כי פשוט חייכתי, לא את אותו החיוך שחייכתי כששמעתי את ה AKG K701 לאחר שעברו הרצה וחוברו לכרטיס קול עם ההגברה שלי, חיוך של לא להאמין שאיכות, יותר נכון- תת-איכות כזו קיימת.

מה שהיה אמור להקרא באס פשוט עטף את כל הסאונד מכל כיוון אפשרי בצורה מוגזמת למדי ללא שום פירוט מינימלי (שהייתי מצפה לו באוזניות ששוות 150 דולר). הכל נשמע אטום מדי. במת הצליל הייתה נורא מינימלית. והבאס... אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה באס. זה לא נשמע כמו באס, יותר כמו מפעל תעשייתי בתוך האוזניים שלי. בדקתי אם יש בעיות עם ההגדרה של כרטיס הקול, אם אקולייזר דולק. אבל לא, זו פשוט הייתה האיכות.
אלה אוזניות שאם הייתי שומע בהן אחרי הוצאה של 150 דולר הייתי בוכה. כי אפילו אוזניות של 10 שקל מהום-סנטר נשמעות טוב יותר. עזבו- למה ללכת רחוק- אפילו בתקופה הפריהסטורית שלי לפני כמה שנים, שהשתוקקתי לאוזניות איכותיות והייתי שם את 2 הרמקולים על האוזניים שלי בשביל לקבל פירוט גבוהה יותר שמעתי איכות טובה יותר.
הורדתי אותן מעל האוזניים שלי אבל מיד חזרתי בשביל לנסות אותן בעוד סגנונות בציפיה לאיזה שינוי קטן שלצערי לא הגיע.

אפילו לא טרחתי להשוות אותן ל-AKG K701 שלי (שעזרו לי לחוויה המתקנת שאחרי זה). במקום זה ניסיתי דגמים אחרים של אוזניות שנשמעו לי כמו משהו הרבה יותר איכותי ועלו הרבה פחות מ-150 דולר.

חשוב לומר שאני לא הייתי היחיד שניסה אותן אלא גם מי שלא שמע אוזניות במעל ל-50 דולר בחייו. התגובה של השאר לאוזניות האלה, פה אחד, לא הייתה רחוקה משלי. אני מצטט- "זה כמו לשמוע עם 2 רמקולים מקולקלים בתוך האוזניים".

לסיכום- משהו קצת מעצבן אותי פה- שאוזניות ששוות כל כך הרבה כסף יחסית נותנות איכות נוראית כזו ואני מתחיל לרחם על מי שנתקע איתן אחרי שהוציא הרבה כסף. מה שיותר מעצבן זה שכל ההמולה מסביב היא רק בגלל כמה שהאוזניות האלה נראות מגניבות. ההגדרה המושלמת ל Overaited. לא, יותר ההגדרה המושלמת ל "אל תביט בקנקן".
אין לי מושג מאיזו איכות בדיוק אנשים מתלהבים- אני מניח שההתלהבות, שוב, באה מסביב לשם שלהן ובעיקר בגלל איך שהן מעוצבות... וההתלהבות מהאיכות באה מאנשים שלא מבינים דבר בסאונד.

אני חייב לציין לסיכום שאין בכוונתי "להפלות" את כל הדגמים של החברה או להשמיץ את החברה. אפשר לומר שאולי מדובר בדגם אחד ספציפי לא מוצלח, בניסיון להתעלם מהעובדה שמדובר בדגם לא זול במיוחד ושבא מתחתיו אמור ליהיות גרוע יותר. אני בעיקרון מדבר על הדגם הספציפי הזה בביקורת- אבל אם יצא לי לשמוע עוד דגמים שלהם, אני אעדכן אם יש שינוי. בעיקרון הבנתי שיש לחברה עוד דגמים שנחשבים טובים להציע, אבל על הדגם הזה לא הייתי ממליץ אפילו לשונאים שלי.

אשמח לתגובות. :) [/b]

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

טוב, קודם כל - ה Ti הן דגם של סביב ה 60$, ולא 150 (ה MSRP שלהן הוא 80 - http://www.skullcandy.com/shop/configab ... 935/cid/8/ ).

לגבי האיכות - קיבלתי בזמנו לביקורת פה את ה SK pro, שהן הדגם העליון שלהם - הוא מתומחר אכן ב 150$.
בהאזנה ראשונה - המצב היה בדיוק מה שאתה מתאר (ותיארתי זאת גם במאמר). היה דרוש burn in של כמה עשרות שעות עד שהאיכות השתפרה, וגם אז - ככל שהשתמשתי יותר הרגשתי הבדל באיכות.

אני לא מכיר את דגם ה TI אבל ייתכן ומדובר באזניות חדשות יחסית...

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”