מערכת סראונד חדשה.. -עזרה-

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
FULLAUDIO פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

השאלה היא כזאת, האם לקנות את הסט של JAMO S406.
או, לקנות סט של פירלס שאני יודע שתרוצו(לא כולם) ותגידו שזו חברת מדבקה, לא יותר מסתם רהיט, או חומר בערה לל"ג בעומר.
את ספר ההומור הזה, לא רצתי לקנות וזאת משום שיש לי כרגע/מאז ומעולם בחדר, שני פירלס קדמיים שעושים את העבודה פחות או יותר, ואין לי תלונות מיוחדות כלפיהם.
ברור שבהשוואה -חיה- ביניהם לכל רמקול אחר בעל מותג "אמיתי" יהיה הבדל, משמעותי או לא, זה כבר עניין של מחיר וטעם אישי.
הבעיה היא כזאת: סט של פירלס- שיש כאלה בערך 4 ,5 כאלה שכל אחד מהם מציע דגם שונה עם 220 250 ועד 400 RMS לרמקול אחד קדמי, פלוס אחוריים וסנטר כמובן, מיד שניה. או ללכת על הג'אמו שגם הוא יד שניה שהרבה פחות RMS, נע סביב ה-100, וכבר נקרע לי רמקול בטעות בגלל שהוא לא התאים לRMS מהמגבר וכן אני יודע שהמוצא של המגבר נמדד ב6 אוהם בתדר מסויים..
חשוב לציין ולומר שמחירם של הג'אמו נע על ה1100 שקלים, הפירלס לא יותר מ-400 500 גג ואפילו פחות מ-400 לאחר הנחה.
מה גם שאפשר לציין, שכרגע יש לי סאב של ג'אמו 10 אינץ'.
אז מה דעתכם, שרשרו אותה! :)
שאלה נוספת: יש הבדל אם הטוויטר נמצא למעלה, מעלה הרמקול (נראה כיחידה נפרדת) (נמצא בדגמי פירלס וווירפידל ועוד), אם יש הבדל, אשמח לדעת מהו.
והקטע של וופר בגדלים של 10 אינץ' פלוס מינוס בצד הרמקול, שזאת נראה בעיקר בדגמי פירלס, האם זה משפיע ודופק עם התאבכות/גלים עומדים, בתוך הרמקול עצמו. אני מניח שהתשובה תהיה, כנראה שכן, כי פירלס לוקחים אלמנטים ומחברים אותם לעץ בלי מכשור מסויים/מדוייק ובלי מדידות בקיצור.. אבל עדיין, אשמח לדעת אם יש למישהו ידע אמיתי בנושא.
תודה!!!!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #2 

לא מובנת לי החשיבות העצומה שאתה מייחס להספק של הרמקולים, כאילו שזה פרמטר קריטי בבחירה של רמקולים.
אתה מתכוון לשמוע בעוצמה של דיסקוטק?
האם רק העוצמה חשובה לך ? אם כן, אז אולי כדאי שתחשוב על רמקולים של תקליטנים, אלה מהסוג שמיועדים להפציץ...
תבין, על מנת לקרוע רמקול צריך לעשות משהו מאוד חריג, הן מבחינת העוצמה ו/או מבחינת ההתאמה להגברה.
אני לא מאמין שהסנטר שקרעת לא היה מתאים להגברה. רגע, איזה הגברה יש לך? אולי אתה באמת מחזיק משהו חריג...

ארז

FULLAUDIO פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ממ לא משו חריג בכלל, ידוע לי שהגומיות שתפסו הממברנות היו ישנות ובלויות ובגלל שהעליתי עוצמות הן פשוט נקרעו,
לגבי ההגברה, כולה רסיבר פיוניר VSX519.. ורק שתדע, הRMS הוא לא הדבר -"שהכי חשוב לי" כמו שבטח הבנת מהכתוב.
פשוט בגלל שאני מאמין שהRMS של הסנטר היה על 75 80 ואני הגברתי יותר מדי, אז דברים נוטים לההרס בגלל חוסר התאמה. לזה התכוון המשורר.
אני אוהב עוצמות גבוהות, אך עם זאת באיכות מקס'.
לכן אני לא עובר את ה-70% שהרסיבר מפיק.
ובכן לאחר כל הנאמר, מהי המלצתך? נכון שה-JAMO?
האמת שיש את הסט של פירלס MAGIC 4, לא הדה בסט שלהם ב550 עם אחריות לשנה ומשלוח הביתה.
אגב על הJAMO ועוד הסט הספציפי הזה רשומים דברים לא רעים..
וכן אני יודע שדי עניתי לעצמי

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

מציע לך בחום לשמוע אותם לפני הרכישה ובעוצמה שאתה אוהב לשמוע....
שלא יהיו לך הפתעות נוספות.

ארז

FULLAUDIO פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

לשמוע את הג'אמו כמובן, נכון?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

חיובי.
יש מידי פעם וורפדייל דיאמונד ביד 2 .
מדובר ברמקולים טובים מאוד למחירם הזול.
נסה לשמוע כאלו . אולי הם ימצאו חן בעיניך.

ארז

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

אם יש לך את האפשרות לקנות את ה JAMO S406 בתקציב שלך אל תחשוב הרבה ותקנה לפני שיגמר. ההבדלים ברמה בין הסט של JAMO לפירלס הוא שמיים וארץ. שים לב רק למצב של הרמקולים לפני שאתה קונה (אני מבין שמדובר ביד 2) ואל תעשה עוד פעם שטויות כמו שעשיתה עם הסנטר :wink:

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #8 

FULLAUDIO כתב:ממ לא משו חריג בכלל, ידוע לי שהגומיות שתפסו הממברנות היו ישנות ובלויות ובגלל שהעליתי עוצמות הן פשוט נקרעו,
לגבי ההגברה, כולה רסיבר פיוניר VSX519.. ורק שתדע, הRMS הוא לא הדבר -"שהכי חשוב לי" כמו שבטח הבנת מהכתוב.
פשוט בגלל שאני מאמין שהRMS של הסנטר היה על 75 80 ואני הגברתי יותר מדי, אז דברים נוטים לההרס בגלל חוסר התאמה. לזה התכוון המשורר.
אני אוהב עוצמות גבוהות, אך עם זאת באיכות מקס'.
לכן אני לא עובר את ה-70% שהרסיבר מפיק.
ובכן לאחר כל הנאמר, מהי המלצתך? נכון שה-JAMO?
האמת שיש את הסט של פירלס MAGIC 4, לא הדה בסט שלהם ב550 עם אחריות לשנה ומשלוח הביתה.
אגב על הJAMO ועוד הסט הספציפי הזה רשומים דברים לא רעים..
וכן אני יודע שדי עניתי לעצמי
...
נשמע לי מוזר....
שמעתי אצל חבר רסיבר כמו שלך משודך לELTEX או משהו כזה, מהדיוטי פרי.
כאבו לי האוזניים מהצווחות, אבל לקרוע ממברנות, ועוד אם כזה רסיבר :מבולבל:
אני כמעט בטוח שהרסיבר שברשותך, לא יכול להפיק 80RMS CONTINUOUS נקי, וכמו שנאמר פה לפניי, זה לא האישיו (Y)
ברמת התקציב שלך, כדאי לך, לפי דעתי כמובן, לחפש יד שניה, יש אחלה מציאות (Y)
ככה גם תהנה מהדרך, ותזכה להאזין לרמקולים שונים ומגוונים, עד שתפגע בטעמך :wink:

FULLAUDIO פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

תאמין לי שהרסיבר שלי אם הוא מגיע ל-80 או יותר מזה.. זה לא משנה, הוא פותח רמקולים בינוניים, גדולים אפעם לא ניסיתי וכנראה שגם לא אצליח לנסות עקב מחסור ובור בתקציב..
אני יכול להגיד לך שאני מרוצה מאיכות ההגברה ומהתצורה הכללית.
אגב, אני לא חושב שיש פה הרבה על מי ומה לעבוד, הניסויים במעבדה אצלהם היו ב-6 אוהם וכמה HZ שאיני זוכר,
הסנטר JBL שנקרע היה ישן גם ככה, במצב חדש, רק הגומיות היו דרדלה, מה גם שהוא היה 6 אוהם ו70 80 RMS, כך שכמו שנאמר בשירשור זה או אחר, אני רק עזרתי להם להקרע ולהתשחרר לחופשי.
אני בעז"ה אלך על הJAMO במידה ויכנס לי תקציב משגע לבנק..כרגע אני מתפלל שהוא לא ימכר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”