רוצים לדעת למה Final Fantasy XIII ליניארי?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73337
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.ff-xiii.net/index.php?page=a ... -Work--514
הרבה מאוד גיימרים (יפנים כרגע) מדווחים על ליניאריות מזעזעת במשחק Final Fantasy XIII. ריאיון עם מפתחי המשחק מגלה את הסיבה. נראה שלמפתחי המשחק היה קשה ליצור ערים ברזולוציה שהקונסולה תומכת בה. הנה הציטוט המדוייק:
[left]The game’s linearity was just because depicting towns and so on like we did before was impossible to do on an “HD” console – it was too much work.[/left]
רק לי זה נשמע כמו תירוץ?
הרבה מאוד גיימרים (יפנים כרגע) מדווחים על ליניאריות מזעזעת במשחק Final Fantasy XIII. ריאיון עם מפתחי המשחק מגלה את הסיבה. נראה שלמפתחי המשחק היה קשה ליצור ערים ברזולוציה שהקונסולה תומכת בה. הנה הציטוט המדוייק:
[left]The game’s linearity was just because depicting towns and so on like we did before was impossible to do on an “HD” console – it was too much work.[/left]
רק לי זה נשמע כמו תירוץ?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 01/02/2010 18:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

משחק יכול להיות גם כזה וגם כזה ועדיין להיות איכותי. אני למשל ׁכנראה בניגוד אליך אם הבאת אותו כדוגמאׂ מאוד מאוד נהניתי מ Infamous. למען האמת נהניתי מכל ארבעת המשחקים שציינת (לפחות מהשלושה ששיחקתי, אנצ'רטד 2 שיחקתי רק בדמו).
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
ארבעתם איכותיים אבל הגרפיקה במשחקי Sandbox לרוב חלשה יחסית. זה ה Trade OffHuber כתב:משחק יכול להיות גם כזה וגם כזה ועדיין להיות איכותי. אני למשל ׁכנראה בניגוד אליך אם הבאת אותו כדוגמאׂ מאוד מאוד נהניתי מ Infamous. למען האמת נהניתי מכל ארבעת המשחקים שציינת (לפחות מהשלושה ששיחקתי, אנצ'רטד 2 שיחקתי רק בדמו)....
Need more cowbell
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
סלח לי, אבל COD6 ממש לא נראה טוב. הגרפיקה היא באותה רמה כמו COD4, והיא פחות טובה מבאינפאמוס. היא יותר טובה מב GTA4, אבל זאת לא חוכמה גדולה.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

לא מסכים, אע"פ שהרזולוציה של המשחק נמוכה האנימציה והאפקטים הנוספים כמו הצללה, תאורה, עשן, ערפל וכו' נראו מעולה.Malcontent כתב:סלח לי, אבל COD6 ממש לא נראה טוב. הגרפיקה היא באותה רמה כמו COD4, והיא פחות טובה מבאינפאמוס. היא יותר טובה מב GTA4, אבל זאת לא חוכמה גדולה....
Need more cowbell
-
Huber
- חבר במועדון HT

על מה הויכוח? ממתי גרפיקה זו הדרישה המרכזית מההנאה במשחק? אני מכיר הרבה משחקים עם גרפיקה מעולה שלא גרמו לי שום הנאה ומצד שני הרבה משחקים עם גרפיקה סבירה שנהניתי מהם מאוד. אני אעדיף בכל יום נתון משחק מהנה עם גרפיקה סבירה ממשחק פנומנאלי גרפית ומשעמם "מישחקית". אצלי הגרפיקה היא שיקול יחסית מישני - ברור שאעדיף גרפיקה טובה אבל לא אשלול משחק רק בגלל שהגרפיקה שלו סבירה ולא TOP OF THE LINE. העובדה היא שב Infamous שיחקתי פעמיים ברצף - אני לא זוכר מתי זה קרה לי בשנים האחרונות (ב COD6 אפילו לא שקלתי לרגע לשחק שוב).
ד"א, בחזרה לנושא הת'רד - משיהו באמת מאמין להצהרה שהם לא יכלו לפתח ערים? לא נשמע הזוי כשיש היום לא מעט משחקים/מפתחות משחקים שכן מצליחות? נשמע לי כמו קשקוש אחד גדול.
ד"א, בחזרה לנושא הת'רד - משיהו באמת מאמין להצהרה שהם לא יכלו לפתח ערים? לא נשמע הזוי כשיש היום לא מעט משחקים/מפתחות משחקים שכן מצליחות? נשמע לי כמו קשקוש אחד גדול.
- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
שוב אני מוצא עצמי מסכים עם דעתו של HuberHuber כתב:על מה הויכוח? ממתי גרפיקה זו הדרישה המרכזית מההנאה במשחק? אני מכיר הרבה משחקים עם גרפיקה מעולה שלא גרמו לי שום הנאה ומצד שני הרבה משחקים עם גרפיקה סבירה שנהניתי מהם מאוד. אני אעדיף בכל יום נתון משחק מהנה עם גרפיקה סבירה ממשחק פנומנאלי גרפית ומשעמם "מישחקית". אצלי הגרפיקה היא שיקול יחסית מישני - ברור שאעדיף גרפיקה טובה אבל לא אשלול משחק רק בגלל שהגרפיקה שלו סבירה ולא TOP OF THE LINE. העובדה היא שב Infamous שיחקתי פעמיים ברצף - אני לא זוכר מתי זה קרה לי בשנים האחרונות (ב COD6 אפילו לא שקלתי לרגע לשחק שוב)....
לפעמים שוכחים שחלק גדול מההנאה ממשחק תלוי בסיפור, במקוריות, ממשק ועוד.
כל מי ששיחק בעבר הרחוק משחקים בעלי גרפיקה מזעזעת ועדיין היה מרותק אליהם יוכל להבין זאת.
יותר מדי משחקים חדשים מציגים את עצמם רק מכיוון הגרפיקה ( ולא שצריך לזלזל בה אבל זה לא 100% מחווית המשחק)
שוב אני מוצא עצמי מסכים עם דעתו של Huber
לפעמים שוכחים שחלק גדול מההנאה ממשחק תלוי בסיפור, במקוריות, ממשק ועוד.
כל מי ששיחק בעבר הרחוק משחקים בעלי גרפיקה מזעזעת ועדיין היה מרותק אליהם יוכל להבין זאת.
יותר מדי משחקים חדשים מציגים את עצמם רק מכיוון הגרפיקה ( ולא שצריך לזלזל בה אבל זה לא 100% מחווית המשחק)...
מה שנכון נכון
אמנם התלהבתי בטירוף מהגרפיקה של הדמו של GOW3
אבל אני עדיין מוצא את עצמי משחק מידיי פעם בstarcon2
ונהנה מכל רגע.
כנראה שאני באמת זקן אם ליזר שעשוי מ3 פיקסלים על המסך עושה לי את זה
- Pavelz
- חבר מביא חבר

כמו כל Franchise חזק שעשה את המעבר לדור הבא כנראה גם Final Fantasy עבר אינספור איטרציות וכשהחברה כבר ננעלה על מה היא רוצה לעשות נגמר להם התקציב\זמן\סבלנות של סוני.Huber כתב:
ד"א, בחזרה לנושא הת'רד - משיהו באמת מאמין להצהרה שהם לא יכלו לפתח ערים? לא נשמע הזוי כשיש היום לא מעט משחקים/מפתחות משחקים שכן מצליחות? נשמע לי כמו קשקוש אחד גדול....
ע"ע Gran Turismo5 ו GOW3
Need more cowbell
גיימפליי > גרפיקה.Pavelz כתב:אני תמיד מוכן לקבל משחק יותר ליניארי שיראה יותר טוב (Uncharted2, COD6) על משחק SandBox שיראה פחות טוב משמעותית (GTA4, Infamous וכו')...
אבל גם במשחק פתוח כמו GTA יש כמה דברים מדהימים ויזואלית שלא רואים במשחקים האחרים שהזכרת כאן. לכל משחק יש את הדברים שהוא עושה יותר טוב ופחות טוב.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

אני מסכים איתך מאה אחוזים. אבל הבעיה עם GTA שגם הגיימפליי עבורי היה די חלש.gulmer כתב:גיימפליי > גרפיקה.Pavelz כתב:אני תמיד מוכן לקבל משחק יותר ליניארי שיראה יותר טוב (Uncharted2, COD6) על משחק SandBox שיראה פחות טוב משמעותית (GTA4, Infamous וכו')...
אבל גם במשחק פתוח כמו GTA יש כמה דברים מדהימים ויזואלית שלא רואים במשחקים האחרים שהזכרת כאן. לכל משחק יש את הדברים שהוא עושה יותר טוב ופחות טוב....
Need more cowbell
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

ככל שאני קורא יותר על FF13, אני שוקל לוותר עליו לגמרי.
היום יצא WKC, נראה לי שאני אלך עליו במקום.
היום יצא WKC, נראה לי שאני אלך עליו במקום.
-
Huber
- חבר במועדון HT

GTA? ברצינות? זה אחד המשחקים שיותר נהניתי מהם ב PS3.Pavelz כתב:אני מסכים איתך מאה אחוזים. אבל הבעיה עם GTA שגם הגיימפליי עבורי היה די חלש.gulmer כתב:גיימפליי > גרפיקה.Pavelz כתב:אני תמיד מוכן לקבל משחק יותר ליניארי שיראה יותר טוב (Uncharted2, COD6) על משחק SandBox שיראה פחות טוב משמעותית (GTA4, Infamous וכו')...
אבל גם במשחק פתוח כמו GTA יש כמה דברים מדהימים ויזואלית שלא רואים במשחקים האחרים שהזכרת כאן. לכל משחק יש את הדברים שהוא עושה יותר טוב ופחות טוב.......
לגבי FFXIII, אני גם בספק אם אני ארצה לשחק בו - אבל אני אמתין לביקורות לפני שאקבע דיעה סופית. מה זה WKC?
-
Huber
- חבר במועדון HT

White Knight Chronicles יש מזמן ל XBOX ויש לו XBOX, אז למה לחכות לגירסת ה PS3?
אני אישית לא מתחבר ל JRPG, היחיד שאיכשהו נהניתי ממנו היה FF והאחרון ששיחקתי היה על ה PS2 ככה שיש אצי הרבה סימני שאלה לגבי האם לרכוש אותו או לא.
אני אישית לא מתחבר ל JRPG, היחיד שאיכשהו נהניתי ממנו היה FF והאחרון ששיחקתי היה על ה PS2 ככה שיש אצי הרבה סימני שאלה לגבי האם לרכוש אותו או לא.
- idanb
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 264
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אין ספק שליפנים יש שריטה עמוקה אבל בכל זאת הם יודעים לעשות RPG ...Huber כתב:White Knight Chronicles יש מזמן ל XBOX ויש לו XBOX, אז למה לחכות לגירסת ה PS3?
אני אישית לא מתחבר ל JRPG, היחיד שאיכשהו נהניתי ממנו היה FF והאחרון ששיחקתי היה על ה PS2 ככה שיש אצי הרבה סימני שאלה לגבי האם לרכוש אותו או לא....
קשה לי לחשוב על מצב שלא ארכוש את FFXIII אחרי ששיחקתי את FFX ו FFXII על ה PS2. (טוב אולי לא ביום שהוא יצא אבל אוכל להמתין קצת ולקוות לירידה קלה במחיר)
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

ממה שמספרים, נראה ש WKC יהיה הרבה יותר דומה למשחקי FF ישנים מאשר FF13.