רוצים לדעת למה Final Fantasy XIII ליניארי?

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73337
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

http://www.ff-xiii.net/index.php?page=a ... -Work--514

הרבה מאוד גיימרים (יפנים כרגע) מדווחים על ליניאריות מזעזעת במשחק Final Fantasy XIII. ריאיון עם מפתחי המשחק מגלה את הסיבה. נראה שלמפתחי המשחק היה קשה ליצור ערים ברזולוציה שהקונסולה תומכת בה. הנה הציטוט המדוייק:

[left]The game’s linearity was just because depicting towns and so on like we did before was impossible to do on an “HD” console – it was too much work.[/left]

רק לי זה נשמע כמו תירוץ?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 01/02/2010 18:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

ועל זה נאמר יאללה יאללה :lol:
Vocare Ad Regnum

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

אני תמיד מוכן לקבל משחק יותר ליניארי שיראה יותר טוב (Uncharted2, COD6) על משחק SandBox שיראה פחות טוב משמעותית (GTA4, Infamous וכו')
Need more cowbell

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

משחק יכול להיות גם כזה וגם כזה ועדיין להיות איכותי. אני למשל ׁכנראה בניגוד אליך אם הבאת אותו כדוגמאׂ מאוד מאוד נהניתי מ Infamous. למען האמת נהניתי מכל ארבעת המשחקים שציינת (לפחות מהשלושה ששיחקתי, אנצ'רטד 2 שיחקתי רק בדמו).

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

Huber כתב:משחק יכול להיות גם כזה וגם כזה ועדיין להיות איכותי. אני למשל ׁכנראה בניגוד אליך אם הבאת אותו כדוגמאׂ מאוד מאוד נהניתי מ Infamous. למען האמת נהניתי מכל ארבעת המשחקים שציינת (לפחות מהשלושה ששיחקתי, אנצ'רטד 2 שיחקתי רק בדמו).
...
ארבעתם איכותיים אבל הגרפיקה במשחקי Sandbox לרוב חלשה יחסית. זה ה Trade Off
Need more cowbell

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #6 

סלח לי, אבל COD6 ממש לא נראה טוב. הגרפיקה היא באותה רמה כמו COD4, והיא פחות טובה מבאינפאמוס. היא יותר טובה מב GTA4, אבל זאת לא חוכמה גדולה.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Malcontent כתב:סלח לי, אבל COD6 ממש לא נראה טוב. הגרפיקה היא באותה רמה כמו COD4, והיא פחות טובה מבאינפאמוס. היא יותר טובה מב GTA4, אבל זאת לא חוכמה גדולה.
...
לא מסכים, אע"פ שהרזולוציה של המשחק נמוכה האנימציה והאפקטים הנוספים כמו הצללה, תאורה, עשן, ערפל וכו' נראו מעולה.
Need more cowbell

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

על מה הויכוח? ממתי גרפיקה זו הדרישה המרכזית מההנאה במשחק? אני מכיר הרבה משחקים עם גרפיקה מעולה שלא גרמו לי שום הנאה ומצד שני הרבה משחקים עם גרפיקה סבירה שנהניתי מהם מאוד. אני אעדיף בכל יום נתון משחק מהנה עם גרפיקה סבירה ממשחק פנומנאלי גרפית ומשעמם "מישחקית". אצלי הגרפיקה היא שיקול יחסית מישני - ברור שאעדיף גרפיקה טובה אבל לא אשלול משחק רק בגלל שהגרפיקה שלו סבירה ולא TOP OF THE LINE. העובדה היא שב Infamous שיחקתי פעמיים ברצף - אני לא זוכר מתי זה קרה לי בשנים האחרונות (ב COD6 אפילו לא שקלתי לרגע לשחק שוב).

ד"א, בחזרה לנושא הת'רד - משיהו באמת מאמין להצהרה שהם לא יכלו לפתח ערים? לא נשמע הזוי כשיש היום לא מעט משחקים/מפתחות משחקים שכן מצליחות? נשמע לי כמו קשקוש אחד גדול.

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

Huber כתב:על מה הויכוח? ממתי גרפיקה זו הדרישה המרכזית מההנאה במשחק? אני מכיר הרבה משחקים עם גרפיקה מעולה שלא גרמו לי שום הנאה ומצד שני הרבה משחקים עם גרפיקה סבירה שנהניתי מהם מאוד. אני אעדיף בכל יום נתון משחק מהנה עם גרפיקה סבירה ממשחק פנומנאלי גרפית ומשעמם "מישחקית". אצלי הגרפיקה היא שיקול יחסית מישני - ברור שאעדיף גרפיקה טובה אבל לא אשלול משחק רק בגלל שהגרפיקה שלו סבירה ולא TOP OF THE LINE. העובדה היא שב Infamous שיחקתי פעמיים ברצף - אני לא זוכר מתי זה קרה לי בשנים האחרונות (ב COD6 אפילו לא שקלתי לרגע לשחק שוב).
...
שוב אני מוצא עצמי מסכים עם דעתו של Huber
לפעמים שוכחים שחלק גדול מההנאה ממשחק תלוי בסיפור, במקוריות, ממשק ועוד.
כל מי ששיחק בעבר הרחוק משחקים בעלי גרפיקה מזעזעת ועדיין היה מרותק אליהם יוכל להבין זאת.
יותר מדי משחקים חדשים מציגים את עצמם רק מכיוון הגרפיקה ( ולא שצריך לזלזל בה אבל זה לא 100% מחווית המשחק)

grifin
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 0

שליחה #10 

שוב אני מוצא עצמי מסכים עם דעתו של Huber
לפעמים שוכחים שחלק גדול מההנאה ממשחק תלוי בסיפור, במקוריות, ממשק ועוד.
כל מי ששיחק בעבר הרחוק משחקים בעלי גרפיקה מזעזעת ועדיין היה מרותק אליהם יוכל להבין זאת.
יותר מדי משחקים חדשים מציגים את עצמם רק מכיוון הגרפיקה ( ולא שצריך לזלזל בה אבל זה לא 100% מחווית המשחק)
...

מה שנכון נכון
אמנם התלהבתי בטירוף מהגרפיקה של הדמו של GOW3
אבל אני עדיין מוצא את עצמי משחק מידיי פעם בstarcon2
ונהנה מכל רגע.
כנראה שאני באמת זקן אם ליזר שעשוי מ3 פיקסלים על המסך עושה לי את זה

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Huber כתב:
ד"א, בחזרה לנושא הת'רד - משיהו באמת מאמין להצהרה שהם לא יכלו לפתח ערים? לא נשמע הזוי כשיש היום לא מעט משחקים/מפתחות משחקים שכן מצליחות? נשמע לי כמו קשקוש אחד גדול.
...
כמו כל Franchise חזק שעשה את המעבר לדור הבא כנראה גם Final Fantasy עבר אינספור איטרציות וכשהחברה כבר ננעלה על מה היא רוצה לעשות נגמר להם התקציב\זמן\סבלנות של סוני.
ע"ע Gran Turismo5 ו GOW3
Need more cowbell

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

Pavelz כתב:אני תמיד מוכן לקבל משחק יותר ליניארי שיראה יותר טוב (Uncharted2, COD6) על משחק SandBox שיראה פחות טוב משמעותית (GTA4, Infamous וכו')
...
גיימפליי > גרפיקה.
אבל גם במשחק פתוח כמו GTA יש כמה דברים מדהימים ויזואלית שלא רואים במשחקים האחרים שהזכרת כאן. לכל משחק יש את הדברים שהוא עושה יותר טוב ופחות טוב.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

gulmer כתב:
Pavelz כתב:אני תמיד מוכן לקבל משחק יותר ליניארי שיראה יותר טוב (Uncharted2, COD6) על משחק SandBox שיראה פחות טוב משמעותית (GTA4, Infamous וכו')
...
גיימפליי > גרפיקה.
אבל גם במשחק פתוח כמו GTA יש כמה דברים מדהימים ויזואלית שלא רואים במשחקים האחרים שהזכרת כאן. לכל משחק יש את הדברים שהוא עושה יותר טוב ופחות טוב.
...
אני מסכים איתך מאה אחוזים. אבל הבעיה עם GTA שגם הגיימפליי עבורי היה די חלש.
Need more cowbell

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

ככל שאני קורא יותר על FF13, אני שוקל לוותר עליו לגמרי.
היום יצא WKC, נראה לי שאני אלך עליו במקום.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

Pavelz כתב:
gulmer כתב:
...
גיימפליי > גרפיקה.
...
אני מסכים איתך מאה אחוזים. אבל הבעיה עם GTA שגם הגיימפליי עבורי היה די חלש.
...
GTA? ברצינות? זה אחד המשחקים שיותר נהניתי מהם ב PS3.

לגבי FFXIII, אני גם בספק אם אני ארצה לשחק בו - אבל אני אמתין לביקורות לפני שאקבע דיעה סופית. מה זה WKC?

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

WKC = White Knight Chronicles​
עוד אחד ממשחקי ה RPG היפניים, אבל הוא יצא בסוף 2008 ורק עכשיו הוסב (רציתי לכתוב גויר) לאנגלית

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

White Knight Chronicles יש מזמן ל XBOX ויש לו XBOX, אז למה לחכות לגירסת ה PS3?

אני אישית לא מתחבר ל JRPG, היחיד שאיכשהו נהניתי ממנו היה FF והאחרון ששיחקתי היה על ה PS2 ככה שיש אצי הרבה סימני שאלה לגבי האם לרכוש אותו או לא.

BarBA
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
שם מלא: בר
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

הובר אתה מתבלבל בין White Knight Chronicles למשחק אחר כי White Knight Chronicles(והבאים אחרים תחת אותו שם) אקסקלוסיביים לPS3

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

Huber כתב:White Knight Chronicles יש מזמן ל XBOX ויש לו XBOX, אז למה לחכות לגירסת ה PS3?

אני אישית לא מתחבר ל JRPG, היחיד שאיכשהו נהניתי ממנו היה FF והאחרון ששיחקתי היה על ה PS2 ככה שיש אצי הרבה סימני שאלה לגבי האם לרכוש אותו או לא.
...
אין ספק שליפנים יש שריטה עמוקה אבל בכל זאת הם יודעים לעשות RPG ...
קשה לי לחשוב על מצב שלא ארכוש את FFXIII אחרי ששיחקתי את FFX ו FFXII על ה PS2. (טוב אולי לא ביום שהוא יצא אבל אוכל להמתין קצת ולקוות לירידה קלה במחיר)

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

ממה שמספרים, נראה ש WKC יהיה הרבה יותר דומה למשחקי FF ישנים מאשר FF13.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”