Final Fantasy XIII נראה טוב יותר על ה PS3

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73424
שם מלא: ערן

שליחה

http://ps3.ign.com/articles/106/1061287p1.html

[left]Both PS3s and 360s were being used to show off the game, which was great as I was able to see both versions running side-by-side. As expected, the 360 version was noticeably less crisp than its PS3 counterpart, but it still ran nicely. [/left]

עיתונאים שצפו במשחק רץ על ה PS3 ועל ה XBOX אחד ליד השני מדווחים שהתמונה על ה PS3 יותר איכותית. בנוסף המפתחים הודו כי המשחק פותח קודם ל PS3 ואח"כ עבר המרה/PORT ל XBOX מכיוון שלדיבריהם:

[left] It was easy to port to the Xbox. Porting to the PS3 is harder. The PS3 has more processing power but you have to do it properly.[/left]

מה שבהחלט יכול להסביר את המקרה.

בנוסף, גירסת ה PS3 שוקלת 38 גיגה בעוד גירסת ה XBOX מגיעה רק על 3 דיסקים (מקסימום 25 גיגה). בהתחשב בזה שהמשחק עצמו (ללא הסרטונים/מוזיקה וכו) שוקל רק כ 8 גיגה, כנראה שבגרסת ה XBOX הסירטונים ושאו הסאונד באיכות נמוכה יותר.

טוב לדעת שלא סירסו את המשחק על ה PS3 בשביל להתאים אותו גם ל XBOX (Y)

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585

שליחה

הובר, לא רק הסרטונים באיכות נמוכה יותר. סביר להניח שגם הטקסטורות נפגעו.

נקודה למחשבה - קיימת טענה (שלא מצאתי תמיכה רשמית בה, ולכן אני לא מקשר) שבמשחקים הקודמים של SE שיצאו על מספר דיסקים לאקסבוקס, כל דיסק הכיל את כל המשחק, ורק הסרטונים השתנו מדיסק לדיסק. אם זה נכון, וזה המשיך גם עם FF13, המשחק צריך לתפוס הרבה פחות מ8 גיגה בגרסת האקסבוקס.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני מאז הכרזה על יציאת המשחק לשתי הקונסולות שובר את הראש איך יעשו את המשחק זהה בשניהן כשידוע שיש שם סירטונים מטורפים בגודלם וב XBOX אין ממש מדיית איכסון הולמת. בהתחלה חשבתי שאולי תצא מהדורה עם מספר לא מבוטל של דיסקים (מה שכבר ירד מהפרק, ידוע שיש רק 3), אח"כ חששתי שפשוט סירסו את המשחק בשביל להתאים אותו גם ל XBOX, ככה שנחמד לדעת שהחשש שלי לא היה מוצדק. אני מביא את הידיעה הזו מתוך הבנה שיהיה פה מישהו שיצעק "פאנבוי", אבל מכיוון שהידיעה מבוססת על מידע רישמי (מגיע מכתב של אחד מאתרי משחקים המובילים ברשת) אני יודע שהמידע מהימן וזה לא סתם השמצות של מתלהמים.

idanb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 264

שליחה

קצת בשורות טובות עוד לא הרגו אף אחד

שמחתי לשמוע שמערכת הקרב ופיתוח הדמויות רק השתפרו - אני בעד מקסימום שליטה של השחקן - FF לדורותיו תמיד דרש קצת יותר הבנה מהשחקן.
עדיין מפתיע אותי שבכל משחק הם משנים את מערכת פיתוח הדמות ורק משפרים אותה (למרות שגם אהבתי את הסכמה ב FFX עדיין ב FFXII יכלתי לשלוט יותר על התפתחות הדמות)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מתחיל לדלוף מידע שב XBOX הרזולוציה היא 1024×576/2xAA בעוד ב PS3 הרזולוציה היא 1280×720/2xMSAA, לא בדיוק מה שהמפתחת הכריזה בהתחלה (הם טענו שלא יהיה הבדל בין שני הגירסאות). הנה ההשוואה:

http://www.neogaf.com/forum/showpost.ph ... ount=12055

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

http://www.qj.net/qjnet/xbox-360/report ... -18gb.html

גירסת ה XBOX 360 תופסת רק 18 גיגה, לעומת גירסת ה PS3 שתופסת 38 גיגה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

http://www.eurogamer.net/articles/digit ... i-face-off

באתר הבא השוו את שני הגירסאות והגיעו למסקנה שגירסת ה XBOX אכן מגיע ברזולוציה נמוכה יותר. האתר הרים מאמר די מעניין על הנושא למי שמעוניין לדעת קצת מעבר.

[left]The rumours are true. Final Fantasy XIII on Xbox 360 isn't anywhere near as impressive as it is on PlayStation 3. The real kicker is that it's a lot worse than it should have been. [/left]

[left]So, are the stories about a reduced resolution on FFXIII 360 true? You betcha. [/left]

MAL - זה בשבילך:

[left]The sheer idea of porting over a massive Blu-ray game like this onto the Xbox 360 seems like lunacy, but the good news from a conversion perspective is that the game itself is extremely linear.[/left]

חזור אל “קונסולות”