מצחיק שמישהו קלט בריסטה מתחבא מאחורי מישהו באיזה סרט ישן והפך את זה לקטע קאלט
לי ניראה שהוא עובד מהר מידי - יום אחד אני אבין למה
ואיך הידית עולה בסוף עד למעלה?
נראה לי שהידית עולה כי אין קפיץ שיעכב אותה וזו אולי מכונה עם חיבור אז יש לך לחץ מים של הרשת שעובד ברקע.
יאללה hosq תקנה להמרצוקו וזהו יותר טוב מזה כמעט אין חוץ מה speedster.
אני חושב שיש שם גם post infusion שקובע איך המשאבה תסיים את החליטה.
ניסיתי היום משהו שמשום מה הצליח - בהשראת הסרט:
טחינה עבה, מקסימום קפה ודחיסה חזקה (יחסית למכונה שלי כמובן... עם האסקסו זו היתה הדחיסה הממוצעת)
הורדה מהירה כמו בסרטון, עליה חצי דרך, שוב ירידה מהירה, עזיבה של הידית, קיבלתי התנגדות מיידית = הקפה ספוג במים
הקפה התחיל לזלוג מאוד יפה עם המון קרמה ובצורה אחידה - קשה מאוד להשגה במכונות מנוף
בתמורה קיבלתי גוד שוט אמיתי מקולומביה אקסלסו. יצא מדהים.
ההיגיון מאחורי הפעולות הנ"ל - העמסת קפה ודחיסה חזקה אמורים לגרום למים לא לחלחל לתוך הקפה אלא להיתקע מעליהם עד הפליני מוב. כיון שהבוכנה דוחסת את המים לתוך הקפה זה נעשה בצורה אחידה ולא כמו שהמים מחלחלים בעצמם. לפחות זה מה שעבר לי בראש
לדעתי הבעיה של קרמה אצלך לא קשורה למכונה אלא למטחנה שלא טוחנת מספיק אחיד אולי.
אם אתה מוריד מהר את הידית אתה גורם לכניסה של אויר מהירה דרך העוגה מה שיכול לעשות טאנלינג אחר כך.
נראה לי שצריך רק להתרשם ממה שהוא עושה ולא לעשות אותו דבר כי בכל זאת זו מכונה אחרת לגמרי ממה שאנחנו מכירים.
יש לי בעיה לבוא ולהגיד "הקפה השתפר אימים בעקבות בלה בלה" כי תמיד איכשהו אחר כך יש רגרסיה
הסיבה היא כנראה שיותר מפרמטר אחד משפיע ולא תמיד מודעים לזה.
אבל העובדה היא - הקפה השתפר אימים מאז שהתחלתי להשתמש בשיטה הזו. נכון שמדובר בחמש - שש מנות ולא יותר, אבל כולן מצויינות, זולגות יפה ועם הרבה קרמה. אחת הבעיות היא שהקפה באמת השתפר והתחלתי לשתות אספרסו והרבה. כבר יומיים אני מסתובב עם כאבי ראש.
השיטה נכון לעכשיו - טחינה גסה, הרבה קפה והידוק בריא, הורדת ידית מהירה יחסית, העלאה בלי המתנה של רבע מהלך, הורדה, העלאה של רבע מהלך, הורדה ועזיבה. הקפה נחלט בצורה אחידה. אגב השמן שהבאת לי לגומיות עזר מאוד. ברגע שתהיה לי סבלנות אני אצלם ואעלה.
נראה ששום גריז לא יעזור לי - כנראה שאני צריך להחליף גומיות, נראה שהן איבדו את האלסטיות שלהן. מחר ננסה לגרז שוב אבל לא נראה לי שזה יעזור.
עכשיו צריך לראות מאיפה משיגים גומיות כאלה.