בזק בינ'ל (014) מגבילה הגישה לאינטרנט, תקנוס ותנתק לקוחות חורגים
השרשור המקורי - כאן :
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =138211345
בהסכמי התקשרות חדשים של 014 נכתב :
"גלישה ללא הגבלת זמן במהירות של עד 1.50 מס"ש קצב הורדה ו-300 קס"ש קצב העלאה בהיקף העברת נתונים (הורדה והעלאה) של עד 65 ג"ס בחודש שירות"
נציג של בזב'ל אישר ש "מדובר בסעיף כללי של בזק בינלאומי".
מכאן ניתן להבין שמגבלה זו מוכנסת בכל חבילות ההתקשרות של בזב'ל עם לקוחותיה, אם כי לא ברור מה מגבלת הנפח.
חשוב לשים לב ש 65G (ולא ניכנס לוויכוח בין סיבית [בית] לביט [8 סיביות]) זה פחות משביעית (!) נפח התעבורה האפשרי בחבילה.
למעשה, במקרה של חבילת 1.5M מדובר על הורדה אפקטיבית של מהירות החבילה לפחות מ 225K ! ומי שלוקח "פריבט NGN" - שיחשוב מה בעצם הוא מקבל תמורת התשלום הגבוה שהוא נדרש לשלם.
בנוסף, בזב'ל קובעת שהיא תקנוס ו/או תנתק מהאינטרנט לקוחות שיחרגו מהמגבלה. סעיפים 3.5 ו 3.6 ב"הסכם התקשרות לשרותי אינטרנט" שלה קובעים :
"3.5 . הלקוח יהיה רשאי לעשות שימוש בשירותי הגישה לאינטרנט בהיקף שלא
יעלה על זה שהוסכם בינו לבין החברה, במעמד ההתקשרות (להלן:
"מסגרת חבילת הגישה"), כמפורט במכתב ההתקשרות או בטופס
ההזמנה. הלקוח יחויב בתשלום נוסף בגין שימוש בשירותי הגישה
לאינטרנט בהיקף החורג ממסגרת חבילת הגישה (להלן: "שימוש חורג"),
בהתאם לתעריף לשימוש חורג שייקבע על ידי החברה מעת לעת.
3.6 . על אף האמור לעיל בסעיף 3.5 לעיל, תהא החברה רשאית, על פי שיקול
דעתה הבלעדי, שלא לאפשר ללקוח לעשות שימוש חורג בשירותי הגישה
לאינטרנט, בכפוף למתן הודעה ללקוח."
אז, כשבזב'ל מבטיחה לכם בפעם הבאה "אינטרנט מהיר", "Private NGN" ושאר מלים יפות - כדאי שתדעו למה הם *עצם* מתכוונים.
אני מציע ללקוחות בזב'ל להתלונן במשרד התקשורת http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx מתוך תקווה שתנאים מגבילים אלה יוסרו. ולפני התקשרות חדשה עם בזב'ל, כדאי ללקוח הפוטנציאלי לברר את הנושא ולהשוותו לחברות אחרות.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =138211345
בהסכמי התקשרות חדשים של 014 נכתב :
"גלישה ללא הגבלת זמן במהירות של עד 1.50 מס"ש קצב הורדה ו-300 קס"ש קצב העלאה בהיקף העברת נתונים (הורדה והעלאה) של עד 65 ג"ס בחודש שירות"
נציג של בזב'ל אישר ש "מדובר בסעיף כללי של בזק בינלאומי".
מכאן ניתן להבין שמגבלה זו מוכנסת בכל חבילות ההתקשרות של בזב'ל עם לקוחותיה, אם כי לא ברור מה מגבלת הנפח.
חשוב לשים לב ש 65G (ולא ניכנס לוויכוח בין סיבית [בית] לביט [8 סיביות]) זה פחות משביעית (!) נפח התעבורה האפשרי בחבילה.
למעשה, במקרה של חבילת 1.5M מדובר על הורדה אפקטיבית של מהירות החבילה לפחות מ 225K ! ומי שלוקח "פריבט NGN" - שיחשוב מה בעצם הוא מקבל תמורת התשלום הגבוה שהוא נדרש לשלם.
בנוסף, בזב'ל קובעת שהיא תקנוס ו/או תנתק מהאינטרנט לקוחות שיחרגו מהמגבלה. סעיפים 3.5 ו 3.6 ב"הסכם התקשרות לשרותי אינטרנט" שלה קובעים :
"3.5 . הלקוח יהיה רשאי לעשות שימוש בשירותי הגישה לאינטרנט בהיקף שלא
יעלה על זה שהוסכם בינו לבין החברה, במעמד ההתקשרות (להלן:
"מסגרת חבילת הגישה"), כמפורט במכתב ההתקשרות או בטופס
ההזמנה. הלקוח יחויב בתשלום נוסף בגין שימוש בשירותי הגישה
לאינטרנט בהיקף החורג ממסגרת חבילת הגישה (להלן: "שימוש חורג"),
בהתאם לתעריף לשימוש חורג שייקבע על ידי החברה מעת לעת.
3.6 . על אף האמור לעיל בסעיף 3.5 לעיל, תהא החברה רשאית, על פי שיקול
דעתה הבלעדי, שלא לאפשר ללקוח לעשות שימוש חורג בשירותי הגישה
לאינטרנט, בכפוף למתן הודעה ללקוח."
אז, כשבזב'ל מבטיחה לכם בפעם הבאה "אינטרנט מהיר", "Private NGN" ושאר מלים יפות - כדאי שתדעו למה הם *עצם* מתכוונים.
אני מציע ללקוחות בזב'ל להתלונן במשרד התקשורת http://www.moc.gov.il/26-he/MOC.aspx מתוך תקווה שתנאים מגבילים אלה יוסרו. ולפני התקשרות חדשה עם בזב'ל, כדאי ללקוח הפוטנציאלי לברר את הנושא ולהשוותו לחברות אחרות.
לגיטימי לגמרי, ועדיף מאשר כל מיני הגבלות שמטילים בסתר בלי להגיד ללקוחות. הם שקופים, וכל הכבוד להם. באופן הזה, לקוחות קטנים ומסכנים כמו סבא וסבתא שלי לא צריכים לשלם מחירים גבוהים על אינטרנט רק בגלל שאנשים אחרים מורידים כל קובץ אפשרי באינטרנט. אם כל המפעילות יהיו שקופות בצורה הזאת, כל אחד ישלם בשביל מה שהוא צורך. זה הכי הוגן.
מעוניין לשלם לפי צריכה? בטח שלא. אני מעדיף שסבתא שלך עם החיבור 1K למיילים בלבד תשלם עלי הרבה יותר ממה שהיא היתה צריכה בנפח שהיא משתמשת. באמת הייתי מעדיף את זה. אבל זה הוגן? זה הגון? יושבים כאן הצרכנים הכי גדולים של רוחב פס בישראל, וצועקים, כשכל הציבור סוחב אותם על הגב שלו. אז נחמד לקטר ולהתלונן, ובישראל בכלל יש גישה של "הכל מגיע לי", אבל בסופו של דבר, הדרישה שלנו היא חוצפה ממדרגה ראשונה. הבעיה היא כמובן שאין מי שיצעק בשביל הציבור החלש, המסכן, שבקושי ידו משגת להשיג חיבור אינטרנט, אותו ציבור שנשאר מאחור. חלק מזה - בגלל אנשים כמונו. אפשר גם להיות הגונים מדי פעם, זה לא יזיק וגם נותן הרגשה טובה.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אם השימושים הם מינימלים אפשר לקחת חבילה של מגה וחצי
ב 018 זה עולה 29 + תשתית (כמה שהם גונבים)
זו עלות נמוכה.
אולי אני לא מבין מה אתה אומר....
אתה רוצה שסבתא שלך תקנה חבילה לפי שימוש... כלומר אם היא גולשת 1K בחודש היא תשלם רק על ה 1K?
נשמע לך הגיוני שמשהו כזה יקרה?
כשתהיה כזאת חבילה - הם ידרשו עלות חודשית קבועה.
ב 018 זה עולה 29 + תשתית (כמה שהם גונבים)
זו עלות נמוכה.
אולי אני לא מבין מה אתה אומר....
אתה רוצה שסבתא שלך תקנה חבילה לפי שימוש... כלומר אם היא גולשת 1K בחודש היא תשלם רק על ה 1K?
נשמע לך הגיוני שמשהו כזה יקרה?
כשתהיה כזאת חבילה - הם ידרשו עלות חודשית קבועה.
בשביל הרבה אנשים חבילה של מגה וחצי גם יקרה מדי. גם התשתית יקרה מדי. למה? בגלל אנשים שצורכים המון *נפח* (בהבדל מרוחב פס גרידא) ובגללם צריך להשקיע כל הזמן בעוד ועוד תשתיות ותקשורת לחו"ל. הדברים האלה הם עובדה. זה בדיוק כמו כביש 6. סבתא שלך נוסעת בכביש 6 פעם בשנה, אז היא משלמת פעם בשנה. אני נוסע כל יום, אני משלם המון. אני דורש שיקחו מסבתא שלך, ומכל הציבור, יותר כסף, כדי שאני אוכל לנסוע באותו מחיר כמו סבתא שלך. זה נראה לך הגון? מי שמשתמש באינטרנט לשלוח מיילים לנכדים (מהסוג שהמחשב בד"כ מכוסה בבד עם ריקמה שסבתא הכינה, ופותחים רק פעם ביום, בחרדת קודש), יכול לשלם הרבה פחות מ29 ש"ח לחודש. כולל תשתית. רק מה, מישהו (וזה לא אני ולא אתה, אלא כל הציבור) צריך לשלם על עוד תקשורת לחו"ל, עוד נפח במרכזות, עוד עוד עוד. אם יש מחסור בנפח, ויש, אז התוצאה הכי הגונה לכולם היא שאינטרנט יהיה כמו חשמל - צרכת יותר, שילמת יותר. ברור שהצרכנים הכבדים צועקים, הם רוצים שכולם יסחבו אותם על הגב שלהם. אבל זה באמת המצב. אינטרנט = חשמל = מים = כביש 6. מה לעשות, משתמש יותר, משלם יותר. הסיפור של "רוחב הפס" ("חבילה" של מגה וחצי וכל זה) זה מה שקוראים "פרוקסי". ההנחה היא שחבילה "צרה" יותר תשמש לפחות נפח, גם מבחינה אבסולוטית התעבורה יותר איטית, וגם מבחינת האנשים שמשתמשים הם פחות נוטים לגנוב תכנים באינטרנט (או להוריד תכנים חוקיים, לא משנה). אבל זה לא מדוייק. הדרך המדוייקת היא למדוד נפח. כי ברוחבי הפס של היום, מאוד קל גם בחבילה בינונית לצרוך המון המון נפח. וזה בא על חשבון מישהו אחר. וזה לא הוגן.
לא כלכך ברור לי העניין. האם הכוונה שהם מגבילים חבילות רגילות (לא NGN) בתעבורה חודשית??
אם כן, זה בסדר גמור.
אין שום סיבה שמשתמשים קלים יסחבו את המשתמשים הכבדים.
השאלה היא, האם בזב'ל עושים זאת בכדי ליצור פילוח לקוחות נכון או בכדי לאלץ את המשתמשים הכבדים לשלם יותר??
אם כן, זה בסדר גמור.
אין שום סיבה שמשתמשים קלים יסחבו את המשתמשים הכבדים.
השאלה היא, האם בזב'ל עושים זאת בכדי ליצור פילוח לקוחות נכון או בכדי לאלץ את המשתמשים הכבדים לשלם יותר??
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
אין כיום מנוס ממעבר למודל של עלות לפי צריכה.
המהירות חסרת כל משמעות. לדעתי צריך לתת לכולם אוטומטית מהירות מקסימלית ולשלם אך ורק לפי צריכה (ולפי תיעדוף).
כל מודל אחר גורם לעיוות לא הגיוני במודל התשלומים שבו מישהו שלא משתמש באינטרנט משלם בדיוק אותו דבר כמו צרכנים כבדים.
מודלים כמו GAMER פשוט כבר לא עושים את העבודה.
המהירות חסרת כל משמעות. לדעתי צריך לתת לכולם אוטומטית מהירות מקסימלית ולשלם אך ורק לפי צריכה (ולפי תיעדוף).
כל מודל אחר גורם לעיוות לא הגיוני במודל התשלומים שבו מישהו שלא משתמש באינטרנט משלם בדיוק אותו דבר כמו צרכנים כבדים.
מודלים כמו GAMER פשוט כבר לא עושים את העבודה.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אין לי בעיה עם זה.
013 פעם ניסו ליישם את זה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3227077,00.html
013 פעם ניסו ליישם את זה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3227077,00.html
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
באופן כללי אני תומך ומוכן לשלם לפי צריכה למרות שככל הנראה זה אומר העלת תעריפים עבורי, זה הצעד ההגון והמתבקש ביותר. זה לא תקין שחברה כלשהי משלמת על מוצר כלשהו לפי כמות ואילו ללקוח היא מוכרת אותו בflat rate, זה מוביל למצב הקיים שבו לקוחות "קלים" מסבסדים לקוחות "כבדים" שסובלים כי החברות מנסות להגביל אותם.
באופן עקרוני לגבי הסעיף הזה אמרתי לא פעם ולא פעמיים שכל מה שלא הוזכר והוסכם בשיחת ההצטרפות לא שווה את הדיו שהודפס איתו או את המקלדת שאיתה כתבו אותו. אם לא הודיעו לי על זה ולא דרשו את הסכמתי לסעיף הזה (או לתנאי שירות בכלל) זה פשוט לא תופס, ההסכם שנסגר טלפונית נחשב כחוזה בע"פ ולא שום דבר אחר, חברה לא יכולה להחזיק במקל משני קצותיו - מצד אחד להציע ללקוח תנאים אטרקטיביים ומהצד השני לפרסם תנאי שירות דרקוניים שהוא לא יודע על קיומם.
נוסף בעריכה:
ובלי קשר למה שכתבתי למעלה, אם הם מכניסים סעיף כזה ראוי שגם יתנו ללקוח כלי שבעזרתו הוא יוכל לבדוק כמה נפח הוא צרך.
באופן עקרוני לגבי הסעיף הזה אמרתי לא פעם ולא פעמיים שכל מה שלא הוזכר והוסכם בשיחת ההצטרפות לא שווה את הדיו שהודפס איתו או את המקלדת שאיתה כתבו אותו. אם לא הודיעו לי על זה ולא דרשו את הסכמתי לסעיף הזה (או לתנאי שירות בכלל) זה פשוט לא תופס, ההסכם שנסגר טלפונית נחשב כחוזה בע"פ ולא שום דבר אחר, חברה לא יכולה להחזיק במקל משני קצותיו - מצד אחד להציע ללקוח תנאים אטרקטיביים ומהצד השני לפרסם תנאי שירות דרקוניים שהוא לא יודע על קיומם.
נוסף בעריכה:
ובלי קשר למה שכתבתי למעלה, אם הם מכניסים סעיף כזה ראוי שגם יתנו ללקוח כלי שבעזרתו הוא יוכל לבדוק כמה נפח הוא צרך.
drixie, אתה כנראה לא מבין לאן אתה חותר ולדעתי גם החברות לו.
אם אנחנו נשלם לפי נפח, נחזור שנות אור לאחור בצריכת אינטרנט.
עלינו בשיתוף משרד התקשורת לעצור את זה כאן ועכשיו.
בהמשך לשרשור שלי, יש להזהר מבזק בינלאומי ולנתק כל מגע איתם וכל ספקית אחרת שעושה כך.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
בהמשך לשרשור שלי, יש להזהר מבזק בינלאומי ולנתק כל מגע איתם וכל ספקית אחרת שעושה כך.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני לא מסכים, המצב העקום הוא הנוכחי שמאלץ את החברות להגביל משתמשים ושבו לקוחות קלים נאלצים לסבסד לקוחות כבדים. זה לא שההוצאה של החברות היא תעריף קבוע, הן משלמות לפי נפח גלישה ואין שום סיבה שמודל הגבייה מהלקוחות לא יהיה זהה. (בהנחה כמובן שהמחיר יהיה בפרופורציה ולא שהן ינצלו את זה כדי להעלות את הרווחים ב200%).Nissim כתב:drixie, אתה כנראה לא מבין לאן אתה חותר ולדעתי גם החברות לו.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=...
במקרה שלך אני מבין את הכעס אבל מבין גם את בזק בינלאומי, יש התחייבות וקנס היציאה הוא גובה התשלומים שנותרו עד תום ההתחייבות. (זה משהו שגם נאמר כשמתחברים, לפחות לי אמרו את זה)
זה שהבנאדם עזב את הארץ זה לא אשמתם, אם הוא המשתמש היחיד הוא היה צריך לרשום את הקו על שמו.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
חבר'ה..
אתם יכולים להירגע, ספקיות האינטרנט לא פראייריות.
המודל יהיה מודל של קנסות על חריגה, משמע:
המשתמשים הכבדים ישלמו ע"פ צריכה,
הקלים ישלמו מחיר FIX..
אתם יכולים להירגע, ספקיות האינטרנט לא פראייריות.
המודל יהיה מודל של קנסות על חריגה, משמע:
המשתמשים הכבדים ישלמו ע"פ צריכה,
הקלים ישלמו מחיר FIX..
...
אני כנראה לא מבין משהו... נשמע לכם הגיוני שיהיה כזה מודל בישראל בעוד שהוא לא באמת ממומש בעולם ?
עם כל הכבוד לבבל"ט , האינטרנט היה לפניהם.. היה חופשי, ולא הוגבל בנפח. העולם השתנה, נכון. אבל לא ראיתי חוזים כאלו נכפים בעולם..
מדוע דווקא כאן? הסיבה האמיתית פשוטה:
יש לי רוחב פס קבוע שהוא האילוץ שלי (בזק משלמת עבור נפח שימוש בצינור התת ימי) , אני בתור חברה רוצה למקסם את הרווחים שלי
והטכנולוגיה הרי ממשיכה להתעדכן. אני משפר את השתיות הפנימיות (NGN) וכו'.. מה שיבטיח מהירות מהירה ביני לבין הלקוח
מאידך אותו רוחב פס קבוע שאני משלם עבורו לא גדל. ז"א שיפרתי את המהירות אבל אני עדיין משלם על אותו נפח (אני כבב"ל).
מה לעשות שמנוי NGN בהתחייבות שווה יותר מסתם מנוי 1-2.5-5 וכו' מגה ביט? אני רוצה יותר NGN !!
מה עושים?
א') מהירות משתנה ע-ד המהירות שהתחייבת עליה (הרי לא כולנו גולשים קבוע במהירות שאנחנו משלמים עליה, יש גם אילוץ טכנולוגי כמובן, אבל תוסיפו לו אילוץ בשרתים שלהם וקיבלתם וואחד צוואר בקבוק).
ב') תעדוף - נותן יותר למי שמשלם יותר, למרות ששניהם משלמים על אותה מהירות.
ג') חסימות - כל דבר שעוקף, או הרבה אנשים משתמשים בו ויוצר אצלי עומס אני דואג לחבל בו.
ד') שירות לקוחות \ תמיכה לא מיומן וגרוע - זה הספוג האנושי שידאג שלא באמת יהיה עם מי לדבר.
ה') התחייבויות ארוכות - מה שיבטיח שכשבעתיד הטכנולוגיה תשתפר, השיפור יבוא על חשבונך שאתה מחוייב 3 שנים במהירות איטית.
ו') קנסות - הן על יציאה מההתחייבות (ללא תלות בשירות שקיבלת), כמו שזה נראה (אולי בעתיד הקרוב) מגבלה על נפח התעבורה.
עכשיו אני שואל אתכם, מכובדיי... מה הקשר לסבתא שלך(שליט"א)? מה הקשר בין מים=חשמל=אינטרנט?
סלח לי אבל... לכתוב כזה דבר זה... לא הכי חכם בעולם. האילוצים שיש על מים וחשמל ללא מתאם לאילוצים שיש על אינטרנט. הרי להעביר צינור תת-ימי נוסף או להגדיל את הנפח של הקיים, זה משהו שחברות (האינטרנט!) יכולות לבצע... אבל אין סיבה לעשות זאת כל עוד השוק פרוץ וסעיפים א'-ו' לא נאכפים ע"י אף גוף. בארה"ב על תעדוף \ הגבלה היו לא רק שקונסים במיליונים אבל שוללים רישיון ספק על תנאי (ראה קומקאסט לדוגמא)
הבעיה היא שיש לקוחות כמו חלק לא מבוטל מהמגיבים כאן שמצדדים בספקיות ומסנגרים עליהן כאילו המדובר בעמותת רווחה למען הסבתות שגולשות.
עם כל הכבוד לבבל"ט , האינטרנט היה לפניהם.. היה חופשי, ולא הוגבל בנפח. העולם השתנה, נכון. אבל לא ראיתי חוזים כאלו נכפים בעולם..
מדוע דווקא כאן? הסיבה האמיתית פשוטה:
יש לי רוחב פס קבוע שהוא האילוץ שלי (בזק משלמת עבור נפח שימוש בצינור התת ימי) , אני בתור חברה רוצה למקסם את הרווחים שלי
והטכנולוגיה הרי ממשיכה להתעדכן. אני משפר את השתיות הפנימיות (NGN) וכו'.. מה שיבטיח מהירות מהירה ביני לבין הלקוח
מאידך אותו רוחב פס קבוע שאני משלם עבורו לא גדל. ז"א שיפרתי את המהירות אבל אני עדיין משלם על אותו נפח (אני כבב"ל).
מה לעשות שמנוי NGN בהתחייבות שווה יותר מסתם מנוי 1-2.5-5 וכו' מגה ביט? אני רוצה יותר NGN !!
מה עושים?
א') מהירות משתנה ע-ד המהירות שהתחייבת עליה (הרי לא כולנו גולשים קבוע במהירות שאנחנו משלמים עליה, יש גם אילוץ טכנולוגי כמובן, אבל תוסיפו לו אילוץ בשרתים שלהם וקיבלתם וואחד צוואר בקבוק).
ב') תעדוף - נותן יותר למי שמשלם יותר, למרות ששניהם משלמים על אותה מהירות.
ג') חסימות - כל דבר שעוקף, או הרבה אנשים משתמשים בו ויוצר אצלי עומס אני דואג לחבל בו.
ד') שירות לקוחות \ תמיכה לא מיומן וגרוע - זה הספוג האנושי שידאג שלא באמת יהיה עם מי לדבר.
ה') התחייבויות ארוכות - מה שיבטיח שכשבעתיד הטכנולוגיה תשתפר, השיפור יבוא על חשבונך שאתה מחוייב 3 שנים במהירות איטית.
ו') קנסות - הן על יציאה מההתחייבות (ללא תלות בשירות שקיבלת), כמו שזה נראה (אולי בעתיד הקרוב) מגבלה על נפח התעבורה.
עכשיו אני שואל אתכם, מכובדיי... מה הקשר לסבתא שלך(שליט"א)? מה הקשר בין מים=חשמל=אינטרנט?
סלח לי אבל... לכתוב כזה דבר זה... לא הכי חכם בעולם. האילוצים שיש על מים וחשמל ללא מתאם לאילוצים שיש על אינטרנט. הרי להעביר צינור תת-ימי נוסף או להגדיל את הנפח של הקיים, זה משהו שחברות (האינטרנט!) יכולות לבצע... אבל אין סיבה לעשות זאת כל עוד השוק פרוץ וסעיפים א'-ו' לא נאכפים ע"י אף גוף. בארה"ב על תעדוף \ הגבלה היו לא רק שקונסים במיליונים אבל שוללים רישיון ספק על תנאי (ראה קומקאסט לדוגמא)
הבעיה היא שיש לקוחות כמו חלק לא מבוטל מהמגיבים כאן שמצדדים בספקיות ומסנגרים עליהן כאילו המדובר בעמותת רווחה למען הסבתות שגולשות.
אני צהוב-סגול בנשמה, יאלללה חולון מלחמה!
חולוניה!
חולוניה!
בלי להתיחס להגזמה של שנות אור (התכוונת כמובן לשנים, שנת אור זה לא זמן:-) ), למה "לאחור"?Nissim כתב: אם אנחנו נשלם לפי נפח, נחזור שנות אור לאחור בצריכת אינטרנט....
מתי היה בעבר תשלום לפי נפח?
זה לא "שנים לאחור" אלא פשוט "צעד אחד טבעי קדימה".
לגבי מה שנאמר שלקוחות בעלי צריכה נמוכה ישלמו Fixed זה נכון אבל גם זה סביר מבחינת מודל כלכלי משקף כי יש גם עלות קבועה על החזקת לקוח (למשל, הקצאת תומכים).
חשבון חשמל, טלפון וכל הדברים הדומים שכבר הגיעו למודל יציב לאחר עשרות רבות של שנים כולם מורכבים ממחיר קבוע בסיסי + תשלום על צריכת המשאב הנמכר.
משה