הגדרת pass through לDD/DTS גורמת להעפת 7MC/WMP12

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אני עם GA-MA78GM-UD2H של Gigabyte וW7 32bit
הגדרתי בffdshow לפי המדריך המצוין 'חיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי'
סימנתי את DD וDTS כpass through
ואם אני מנסה לנגן קובץ ב7MC או WMP הם פשוט עפים(Windows Media Center as stopped working)

אני משתמש ב ffdshow rev 3200 והדרייברים של כרטיס הקול הם האחרונים מGigabyte גרסא 2.31
ולא מ-Realtek
בהגדרת כרטיס הקול היציאה מוגדרת נכון וגם מסומן שההתקן תומך בDD וDTS.

אם אני מסמן את ( AC3 (S/PDIF encode mode אז אני מקבל 5.1 וכביכול הכל תקין אבל אני מבין שזאת לא ההגדרה הרצויה.

בPDVD אני מקבל 5.1 עבור סרטי בלוריי.

רעיונות מה אפשר לבדוק?
למישהו עם קונפיגרציה דומה זה עובד תקין?

תודה...

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

בזמנו שעבדתי עם מדיה סנטר זה קרה גם לי, אז לא עשיתי PASS THROUGH, אלא פענחתי בתוך FFDSHOW.

כיום אין לי 7MC אבל מדיה פלייר עושה PASSTHROUGH ולא מתרסק, עם SHARK אחרון.

Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

יש טעם לנסות להתקין SHARK?
חשבתי שזה רק FFDSHOW עם כמה הגדרות.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

ממש לא, זה בעצם ארגון ושליטה של כל הקודקים במחשב.
מה שיפה גם , זה שהשינוי הוא מיידי, לא צריך לאתחל כל פעם שמשנים הגדרה של מקודד.
כלומר תוכל לנסות בקלות איך וידאו מתנגן תחת תצורות שונות - ולשחק עם זה
למשל
MPC לוידאו + FFDSHOW לאודיו או למשל כתוביות VOBSUB או FFDSHOW וכו וכו
שימושי ויעיל ביותר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

yes-man, אני מוכן להסתכן ולאמר שהאשם במקרה זה הוא לא ffdshow אלא PowerDVD. אני כמעט בטוח שאם תעביר את הקבצים דרך graphedit נגלה שמפצל המדיה וה demuxer של PowerDVD השתרבב באמצע.

אפשר כמובן לתקוף את הבעיה מזוית אחרת ולנסות SVN אחר של ffdshow או לבדוק בשרשור האינסופי בפורומים של doom9 אם בעיה דומה דווחה כבר על ידי משתמשים אחרים.

אישית אני לא ממש מחזיק מ shark007. זו בסך הכל חזית שמתיימרת בלא הרבה הצלחה להציג מסך שינוי תצורת לקודקים ידועים ומוכרים, אבל anything that rock your boat...
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

Catskinner כתב: אישית אני לא ממש מחזיק מ shark007. זו בסך הכל חזית שמתיימרת בלא הרבה הצלחה להציג מסך שינוי תצורת לקודקים ידועים ומוכרים, אבל anything that rock your boat...
...
אני לא עובד אצלו או משהו , אבל, בוא נעשה ניסיון
קח מחשב חדש נקי מפורמט, ותתקין בו SHARK, תנסה לשחק עם ההגדרות שלו קצת , ותבין שהוא לא פוגע במערכת אלא להיפך, מאגד את הקודקים במקום אחד, ושום הגדרה לא בורחת.
אני בטוח שתשנה את דעתך ואולי אף תגיד למצב בו אתה ממליץ עליו :) (למרות שמהכרותי הקצרה איתך, קשה לי להאמין שתעשה את זה...) (Y)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

בפארפרזה על יוליוס קיסר: "באתי, ניסיתי, לא התרשמתי". לדעתי shark007 מנסה לפתור בעיה שכלל אינה קיימת ואינה עושה דבר כדי לסייע למשתמש ההדיוט.

הכוונה היא שאותה חבילה, ממש כמו יתר החבילות, יוצאת מנקודת ההנחה שהבעיה היא להגדיר מה צופים ועם מה וזה כבר מזמן לא הבעיה האמיתית בתחום המולטימדיה על המחשב כי רוב השאלות נוגעים לכיצד לקנפג את הכלים שהותקנו וכאן חבילת shark007 אינה שונה מ k-lite: היא נכשלת בענק. היא לא תסייע לך להגדיר נכון את האפשרויות בקודקים שהותקנו, היא לא תסדר לך את הפונטים של הכתוביות ובוודאי שלא תעשה דבר אם בטעות אתה שולח RGB 0-255 במקום 16-235 ולא מבין למה כל הצבעים התחרבשו לך בטלביזיה.

הטיפול בכתוביות הוא דוגמא קלסית לראש העקום: לא עובד לך? טוב אז תבחר את פורס הכתוביות השני, זה פחות או יותר סך האפשרויות שיש בתפריטי המסך של החבילה.. אין שום דרך בתפריטים של shark לקנפג נכון את האפשרויות ב ffdshow או ב directvobsub המיותר לכשעצמו.

לסיכום, חבילות קודקים בכלל ו shark007 בפרט אולי טובות למי שחושב שהבעיה היא מה להתקין אבל לא עושה דבר כדי לסייע לך אחרי ההתקנה. כך שבעצם יש כאן פרדוקס: המשתמש שהכי זקוק לחבילת קודקים הוא זה שייתקע הכי הרבה פעמים בגללן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

Catskinner כתב: היא לא תסייע לך להגדיר נכון את האפשרויות בקודקים שהותקנו, היא לא תסדר לך את הפונטים של הכתוביות ובוודאי שלא תעשה דבר אם בטעות אתה שולח RGB 0-255 במקום 16-235 ולא מבין למה כל הצבעים התחרבשו לך בטלביזיה.

הטיפול בכתוביות הוא דוגמא קלסית לראש העקום: לא עובד לך? טוב אז תבחר את פורס הכתוביות השני, זה פחות או יותר סך האפשרויות שיש בתפריטי המסך של החבילה.. אין שום דרך בתפריטים של shark לקנפג נכון את האפשרויות ב ffdshow או ב directvobsub המיותר לכשעצמו.
...
הנה דוגמה מהבוקר: ניסיתי להפעיל סרט AVI דרך מדיה פורטל , נתקלתי בשגיאה שלא ניתן לנגן, אז מייד פתחתי שארק, עברתי לעמודה של AVI ושיניתי שם מהמפצל של MICROSOFT , לזה של HAALI, והנה - הסרט התנגן.
עכשיו תגיד לי כמה זמן ייקח לך לסדר את זה בדרך אחרת? אני מניח שיותר מ 10 שניות, (שזה מה שלקח לי).

יש קישור מהתוכנה עצמה , לכל התכונות ב FFDSHOW. אפשר לפתוח גם את החלון הקלאסי של FFDSHOW ולעבוד דרכו.

לגבי טווח הצבעים אתה שוב טועה, יש אפשרות לבחור במסך הראשי - אם אנחנו משתמשים במסך (16-255) או טלויזיה (0-255) , ושוב, השינוי הוא מיידי, ללא צורך לאתחל וכו.

לגבי כתוביות, פשוט בוחרים FFDSHOW ונכנסים לאפשרות FFDSHOW ומסדרים את הגודל וכו שם.

לא נתקלתי באחד שהסתבך עם SHARK, להיפך, אם תעיין בפורום תראה שלרוב האנשים (נוציא מהכלל NOOB גמור, שגם התקנה ללא שארק תהיה לו מסובכת) זה דווקא פתר בעיות וסיבוכים של קודקים במערכת.

היתרון הגדול ביותר של התוכנה לדעתי זו האפשרות לשנות את ההגדרות בזמן אמת בלי להתחיל לשחק עם הגדרות MERIT דרך תוכנות מוזרות, או בלי לנסות שוב ושוב להתקין FFDSHOW או HAALI ולצפות ש"יתפוס".

אל תשווה את שארק ל KLITE, שארק בעצם עובד עם אותם קודקים שאתה ממליץ כל הזמן, ולא מכניס דברים לא טובים למחשב, מה גם שהוא מתעדכן כל הזמן לפי ה SVN של FFDSHOW ומכיל אפשרויות רבות ומגוונות חוץ מהשליטה בקודקים.

תנסה להיות קצת פחות מקובע...
:קריצה:

Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

בינתיים הספקתי לעשות את הדברים הבאים
בדקתי ב-VISTA עם גירסת FFDSHOW אחרת 31XX, ראיתי שה-audio לא עובר דרך FFDSHOW, סידרתי שזה יעבור דרך FFDSHOW וזהעבד תקין עם הגדרת pass through
רק אשמח לאישורכם: אם ה-audio עובר דרך ה-FFDSHOW והוא מוגדר כ-pass through עצם העובדה שאין נתונים של שימוש ב-CPU (כמו שיש ב-FFDSHOW של ה-video) וה-icon הופיע ב-tray זה עדיין מעיד שה-audio עובר דרך ffdshow, נכון?

ב-7MC בדקתי ב-graphedit ובניגוד להערכת CatSkinner ה-AUDIO עובר דרך FFDSHOW.
ניסיתי להתקין את הגירסא האחרונה של FFDSHOW ועדיין לא עובד.

בערב אנסה את SHARK...

תודה לכם.

avizov2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

לי התרחשה בדיוק אותה בעיה.. ברגע שהתקנתי אתמול את הגירסא האחרונה של ffdshow...
אומנם זה היה על VISTA אבל בדיוק אותה בעיה.
פירמטתי והתקנתי Windows 7 וShark ועובד מעולה... אני גם התנגדתי לחבילות codec אבל היא פשוט מצויינת.

Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

גם אצלי התקנת Shark007 פתרה את הבעיה, אז אני כנראה אהיה במחנה של תומכי shark.

תודה לכולם.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”