למה אנחנו פראיירים?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
יוני_א
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #21 

אני מעיר את השירשור הזה מהאוב עקב הגילוי של הבאג בנוגע לפורמטים החדשים בצ'יפים של realtek, מה שמלמד אותנו שאנחנו טסטרים לא רק של הסטרימרים, אלא גם של חברות הצ'יפים. אני לא יכול לתאר לעצמי מה היה קורה אילו באג בכזה סדר גודל היה מתגלה היום במעבדים של אינטל למשל (ראו מקרה ה floating point bug)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #22 

יש לי שני מזרימי מדיה, בשניהם היו ויש באגים, מרימדיה שונה מהותית ממסך דק או רסיביר בכך שמלכתחילה הוא מכוון לשוק אחר, שוק של משתמשים מתקדמים שמבינים שלא תמיד הכל עובד, גם לא במחשב אישי.
החוויה האישית שלי הי שמעולם לא עמדתי מתוסכל מול המכשיר בגלל באג כלשהו. הדברים הכי גרועים שקרו לי הם תקיעות, וכישלון לנגן קובץ, שני דברים שקורים גם במחשב אישי, וזה המוצר אליו אני משווה מזרימדיה, בטח לא טלוויזיה או רסיבר, שני מוצרים שפועלים בעולם ה-ר-ב-ה יותר סטנדרטי מאשר העולם בו פועל מזרימדיה.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #23 

אם הכל היה תקין על מה היה לנו לדבר ?????? :D :D :D :D

izucker
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 342
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #24 

efi1965 כתב:אם הכל היה תקין על מה היה לנו לדבר ?????? :D :D :D :D
...
ענק! :lol:

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #25 

הסיבה העיקרית אנחנו נכנסים לזה (לפחות מי שאני מכיר)
כי:
נכון, אנחנו אוהבים לראות HD ולהנות מהטכנולוגיה
אבל גם אוהבים שזה משתנה ומתווספים דברים
וכן, אוהבים להתעסק עם זה
ויש בונוס
קיטורים, עצבים, תלונות :)
העם דורש..... כל מיני דברים

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #26 

אני דווקא חושב קצת הפוך... הכעס שלי לא על חברות המזרימדיות - אלא על החברות האחרות.

אתם באמת חושבים - שכל המסכים שיוצרו, כל הרסיברים וכל שאר המכשירים שיש להם קושחה אין להם שום באג? לא פעם הם הרבה יותר מסובכים.
לא נראה לי הגיוני בעליל. לפחות במזרימדיות - אני יודע שגם שנתיים אחרי - עדיין מוציאים עדכוני קושחה.
את העיקר - מירב המזרימדיות עושה טוב מהבית.
אם מישהו פה דיבר על תקינה לכתוביות - הבעייה היא שאין בכלל תקינה לקבצים שאנחנו מנגנים - ומשם מתחילה הבעייה.

יש בלוריי מלא שבו יש רק קובץ אחד ענק עם הסרט, ואחר עם 300 קבצים שמהווים את הסרט.

חוץ מזה - זה מכשיר מבוסס תוכנה בעיקר - וטוב שמנסים לסדר ולתקן כל העת. בדיוק כמו מחשבים, PS3, WII , IPHONE, והבנתם את הרעיון.
וזה ההבדל משאר המכשירים הבנויים על מעבדים ו/או תוכנה שלא ניתנת לשדרוג.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #27 

לגבי הדוגמאות שנתת Iphone, WII, PS3 , מחשבים - בכולם ללא יוצא מן הכלל (למעט BIOS) השדרוג של התוכנה הרבה יותר פשוט ונעים מהסטרימר שלי (xtreamer)
לא יודע לגבי שאר הסטרימרים אבל לפחות שיתנו דרכים נוחות יותר לשדרוג/שינוי, זה ממש מטופש שאני צריך להוריד ידנית קובץ מהאינטרנט, לשים אותו על כונן USB ולכוון את הסטרימר לקובץ

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #28 

פופקורן עושה את זה דרך המכשיר עצמו אם הוא מחובר לרשת.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #29 

מה זה xtreamer? בכל אופן - זה המחיר למחיר הזול ביותר שקיים.
לא נראה לי סוף העולם. עם כמות המידע שאנחנו מורידים + כמות הפעמים ביום שמתעסקים עם DOK - זה מחיר קטן.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #30 

בזמנו הייתה לי התרשמות דומה לגבי כמות הבאגים וכמות ההבטחות שקיימות בכל מזרימי המדייה חדשים, אפילו העלתי את דעתי אז (האם כל מזרימי המדיה החדשים מלאים באגים? האם המלך בכלל עירום?). אני לא מכיר מספיק סטרימרים ולכן את רוב ההתרשמות השלילית שלי קיבלתי בעיקר כששיחקתי עם ה Xtremer המדובר ובעקבות קריאת כל שרשורי התלונות ועדכוני הקושחה של כמעט כל סטרימר קיים כאן בפורום.

זיו,
הדבר שמעניין אותי לשאול אותך הוא האם זאת תובנה חדשה שקיבלת במשך הזמן עקב ההתעסקות שלך עם כל כך הרבה סטרימרים בשוק או אתה בסה"כ אתה מעלה גחמה לפורום שהייתה ידועה לך כבר הרבה מאוד זמן?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4892
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #31 

נראה לי שהסיבה נעוצה בבסיס השימוש.
כלומר -
אין מקום להשוואה לרסיברים טלוויזיות ושאר מכשירים נטולי עידכוני קושחה.
מאחר ומכשירים אלו נהנים מסטנדרטיזצייה. ישנו סטנדרט מוגדר היטב עבור מרחב השימוש של כל אחד מהם.
לדוגמא - שידורי טלוויזיה, ממירים של חברות כבלים/לווין, פורמט קובץ השידור (דיגטלי) וכד'.
בעולם הסטרימרים הסטנדרט לא קיים אך הוא נקבע על בסיס השימוש הנפוץ עבור חתך מסויים.
החתך הזה (אנחנו) חתך הרבה יותר דורשני ומבין מאשר כלל משתמשי הטלוויזיה למשל.
התוצאה היא שלא רק שמחסור הסטנדרט מהווה קושי מרכזי בהקטנת מספר האגים,
אנו גם שמים לב יותר לבאגים ומאתרים אותם בקלות יחסית.

בתמונה הרחבה יותר, אם תקחו כל מזרימדיה ותנו למשתמש שאיננו מתקדם במיוחד המשתמש בסרטים בפורמט הכי פשוט ונפוץ,
שעינו לא רגישה לבאגים (כמו רינדור הכתוביות), תראו שהוא יהיה מרוצה עד הגג ממכשיר שבסך הכל עושה את העבודה.

אל תשכחו שהמשימה שלהם לא פשוטה בגלל העדרות סטנדרט.
כל חברת חומרה חיה בעולם של סטנדרטים, מלבד חברות הסטרימרים.
אם אתם רוצים להשוות למשהו - תשוו לימים הראשונים של נגני ה- MP3 שהגיעו עם יכולת לנגן פורמט אחד (גג שניים),
באיכויות סבירות וזיכרון של 128 מגה בייט במקרה האופטימי. ואם הוא היה משוכלל במיוחד היה גם רדיו FM.
זאת רק כי השימוש ב- MP3 היה הנפוץ ביותר ובעיקבות כך הפך ל"סטנדרט" לא רשמי.
אולי (כנראה) זה יקרה גם בעולם הוידאו.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

ufffnick, נדמה לי שאתה ועוד כמה כאן דווקא מאוד סלחנים ליצרני הסטרימרים ושמחים למצוא להם הסברים - אני לא טוען שההסבר לא נכון אבל אני כן טוען שהוא לא מסביר את מירב הבעיות עם סטרימרים ובטח שלא נותן מענה לדברים כמו סטרימרים שמגיעים עם מפרט שונה ממה שטען היצרן.
ההנהגות של סטרימרים במצבי "שגיאה/בעייה" היא מחפירה, רמת הבדיקות שהיצרנים עושים לקושחות שלהם לפני שמשחררים אותם היא עלובה, הממשקים גרועים ובכלל החלק הארי של הבעיות לא קשור לנושאים שנובעים ממחסור בסטנדרט.
זה שאנחנו רוצים דברים שהם ב"חזית" הטכנולגיה לא אומר שאנחנו מחלקת QA או בטא טסטרים של החברות.

וחוץ מבאגים - יש גם המון עניינים של הנדסת אנוש וקיצורי דרך שהיצרנים עושים כנראה בגלל שהם יודעים שהמשתמשים שלהם נוטים להיות "מביני עניין" - ובכל
לדוגמא כבר הרבה זמן שכמעט לכל מכשיר סלולרי (חוץ מהזבל של מיקרוסופט) אפשר לעדכן קושחה או דרך האוויר או ע"י חיבור למחשב ושימוש בתוכנה פשוטה של יצרן המכשיר - למה משתמשי סטרימרים עדיין צריכים למצוא קושחות לבד , לפרוס אותן , למצוא דרך להעביר אותם לסטרימר ושם ללכת לבקש עדכון.
תאמין לי שיחסית לייצרני סלולר לייצרני סטירמרים זה הרבה יותר קל לממש תהליך אוטמטי / תהליך שייתבצע ללא צורך במחשב / תהליך שייתבצע בפשטות ע"י חיבור למחשב - ובכל זאת אנחנו לא מקבלים רמת גימור כזו מפיצ'רים של סטרימרים.

רוחב הפס בוויפי לא מספיק בשביל ההזרמה ? סבבה, לא אשמת הסטרימר- שיכניס את הסרט ל pause ויציג לי חלון שהוא קורא עכשיו באפר גדול ושאמתין בשקט - במקום זה אנחנו מבלים גמגומים ותקיעות.

המכשיר קרס ? שיבקש ממני בעלייה הבאה לשלוח LOG לחברה ... שייתן לי אפשרות לקרוא לקרוא LOG ... שייתן לי משהו

אני יודע שזה לא HTPC אלא חומרה ייעודית, ואולי אני מצפה פה להתנהגות של מחשב ללא הכאב ראש של מחשב , אבל זה אומר שאני לא בסדר ? אני מגזים בזה שאני רוצה מוצר מצויין ובמקום זה אני בקושי מקבל מוצר בינוני ?

זה נכון שהמשימה שלהם לא פשוטה, אז מה ? שייעבדו יותר קשה

מקום שאולי אני כן יכול להפנות בו אצבע מאשימה אלינו הצרכנים - איכשהו קורה שאנחנו במקום לחפש סטרימר שעושה את תפקידו בצורה מצויינת אנחנו נותנים דגש לחיפוש של סטירמרים שעושים יותר ויותר ויותר . בזה אנחנו חוטאים ומכניסים את היצרנים למרדף אחרי מאות פיצ'רים שרק חלק קטן יעשו בהם שימוש.

נ.ב.
את הדיעות שלי גיבשתי בעיקר אחרי עבודה עם הסטרימר שלי שלא נכנס עכשיו לאיזה סוג הוא ומה מי מו (אבל הוא זול- אם הייתי מאמין שסטירמר ייקר ייתן לי חוויה הרבה יותר טובה כנראה שהייתי מחליף או מלכתיכלה קונה סטרימר יותר "רולס רוייסי")

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #33 

אני לא יודע אם זה בטא טסטר או שפשוט השוק בארץ מוצף בסחורה סוג ד.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 01/03/2010 17:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #34 

zeev78 - קודם כל - לא צריך לצטט בשביל להגיב.

בנוגע לתגובה - העובדה שמוציאים עדכוני קושחה - מעידה שלא מדובר רק בישראל. הבעיות אינן חומרתיות אלא ברמת התוכנה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #35 

שבלול

הבעיות שאתה מעלה הן אופייניות לסטרימר אחד ולא לכלל החברות.
בסטרימר שלי יש (גם בגרסתו הקודמת, שבזכות החוויה שם שידרגתי לחדש),
עידכוני הקושחה נעשו ברשת,
וכל זמן הישמוש בו (שנה וקצת) הביעה היחידה היתה בשידרוג קושחה ספציפית שגרמה לדונגל להפסיק לעבוד.
מה שתוקן בגירסה אח"כ.
מלבד זאת 0 תקלות, 0 תלונות ובעיה אחת של פורמט איזוטרי שלא הצליח להפעיל.
בגרסתו החדשה השיפור ניכר (מאוד) בכל התחומים ועד כה לא מצאתי דבר אחד להתלונן עליו.

לבוא ולקחת את כלל מרחב הבעיות של חברה אחת במכשיר הראשון שלה,
ולהכליל על כל שוק הסטרימרים זה לעשות עוול למתחרים ולשוק.

כן יש בעיות, ולא הן לא מה שאתה ציינת בחוייה שלך עם המכשיר הספציפי הזה.

בנושא הבאפר - אני לא הייתי רוצה לדמיין את משך ההמתנה בשביל באפר מתאים כדי להזרים סרט HD דרך WIFI,
זה סדר גודל של העתקה והיא ארוכה יותר מאורך הסרט.
בנושא ה- LOG, את המשתמש הממוצע זה פשוט לא מעניין.
מה שמעניין זה שלא יהיו קריסות.
בחוויית השימוש שלי לא היו קריסות (כלל) כך שנושא ה- LOG נשמע לי מיותר.
מה גם - אני לא מאמין ברעיון שליחת ה- LOG ליצרן. אם לי יש את התקלה והוא לא מודע לתקלה שיש לי,
אני מעדיף לשלוח את המכשיר ושיתקנו אותו מאשר תיקשורת ארוכה ומתישה על איבחון התקלה שייחודית למכשיר שלי.

לי נשמע שאתה מחפש תכונות HTPC בתוך סטרימר.
אי אפשר הכל, ואני דווקא מאוד מרוצה מהמכשיר שלי (משניהם למעשה).

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14364
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #36 

gro111 כתב:במחשבה שנייה, אני מניח, שהרבה מהבעיות מגיעות דווקא בגלל ההקשרים הישירים של סטרימרים לפירטיות, שוב, אני מניח.
אני חושב שללא הסיבות הללו, היו סטרימרים של כל חברות האלקטרוניקה והמחשוב, ואז באמת היינו נהנים :D
...
ברור כשמש :!: תאמין לי שאם לא הייתה בעיית הפירטיות, היו מזרימי מדיה של פיוניר, פאנסוניק, סמסונג ועוד
ואלו לא היו סובלים מאותן בעיות ומחלות ילדות ועם גרסאות בטא במשך כמעט כל אורך חיי המוצר....
המשאבים הכלכליים, האנושיים והיכולות הטכניות של החברות הגדולות שונות לחלוטין מהחברות שמייצרות היום את מזרימי המדיה שלעיתים כל צוות העובדים שלהן ביחד הוא 5 אנשים ....

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #37 

לא מבין את הקשר לפירטיות
למה? הCD וה DVD של פיוניר היו הראשונים לקרוא צרובים
מה ההבדל? המדיה בה משתמשים?
כל המכשירים מנגנים היום MP3 ן DIVXמה אנשים מנגנים עלייהם?

זה ענין של שמרנות של החברות הגדולות
הכל יגיע לשם

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #38 

Itay_Pollak כתב:zeev78 - קודם כל - לא צריך לצטט בשביל להגיב.

איפה אתה רואה ציטוט :מלאך:
...

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #39 

ufffnick כתב:שבלול

הבעיות שאתה מעלה הן אופייניות לסטרימר אחד ולא לכלל החברות.
בסטרימר שלי יש (גם בגרסתו הקודמת, שבזכות החוויה שם שידרגתי לחדש),
עידכוני הקושחה נעשו ברשת,
וכל זמן הישמוש בו (שנה וקצת) הביעה היחידה היתה בשידרוג קושחה ספציפית שגרמה לדונגל להפסיק לעבוד.
מה שתוקן בגירסה אח"כ.
מלבד זאת 0 תקלות, 0 תלונות ובעיה אחת של פורמט איזוטרי שלא הצליח להפעיל.
בגרסתו החדשה השיפור ניכר (מאוד) בכל התחומים ועד כה לא מצאתי דבר אחד להתלונן עליו.

לבוא ולקחת את כלל מרחב הבעיות של חברה אחת במכשיר הראשון שלה,
ולהכליל על כל שוק הסטרימרים זה לעשות עוול למתחרים ולשוק.

כן יש בעיות, ולא הן לא מה שאתה ציינת בחוייה שלך עם המכשיר הספציפי הזה.

בנושא הבאפר - אני לא הייתי רוצה לדמיין את משך ההמתנה בשביל באפר מתאים כדי להזרים סרט HD דרך WIFI,
זה סדר גודל של העתקה והיא ארוכה יותר מאורך הסרט.
בנושא ה- LOG, את המשתמש הממוצע זה פשוט לא מעניין.
מה שמעניין זה שלא יהיו קריסות.
בחוויית השימוש שלי לא היו קריסות (כלל) כך שנושא ה- LOG נשמע לי מיותר.
מה גם - אני לא מאמין ברעיון שליחת ה- LOG ליצרן. אם לי יש את התקלה והוא לא מודע לתקלה שיש לי,
אני מעדיף לשלוח את המכשיר ושיתקנו אותו מאשר תיקשורת ארוכה ומתישה על איבחון התקלה שייחודית למכשיר שלי.

לי נשמע שאתה מחפש תכונות HTPC בתוך סטרימר.
אי אפשר הכל, ואני דווקא מאוד מרוצה מהמכשיר שלי (משניהם למעשה).
...
אני ממש מאוכזב ממך, אתה מכנה את עצמך אופניק ואתה הכי רחוק מזה שאפשר

זה נכון שאת הבעיות שאני מתאר חוויתי בעיקר בשימוש אישי בסטרימר שלי אבל אני מסתובב בפורום הזה מספיק זמן ולרב לא א מדלג על שרשורים בנושאי סטרימרים.
הבעיות השונות והמשונות קיימות בגרסאות כאלה ואחרות בכל הסטרימרים - 10 דקות של סיור בפורום פה יציגו את זה.
שים לב גם מי פתח את השרשור וכמה נסיון יש לו בתחום

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #40 

שבלול,

אל תשכח שמי שפתח את השירשור פתח אותו כדי ליצור דיון סביב נושא שהועלה בכמה שירשורי תקלות.
לגבי סטרימרים אחרים -
אתה לא יכול לדעת כמה תקלות יש לפי פורום תמיכה.
פורום תמיכה ריק מיותר לחלוטין ומצביע של שני מצבים אפשריים - אין תקלות (לא סביר) או *** תמיכה (יותר סביר).
פורום תמיכה עמוס בתקלות מראה שיש הרבה משתמשים קרי קהילה גדולה, לא יותר מזה.
אם תסנן את התקלות/תלונות שחוזרות על עצמן (שזה המקרה של תקלה אמיתית שרלוונטית כמאפיינת למוצר),
את התקלות שפותח אותו אדם (שיותר מצביע על רמת ההבנה וההתמודדות עם המוצר או מקרה נקודתי של מוצר פגום),
תמצא שאין כל כך הרבה תקלות/בעיות כמו שנדמה (במוצרים מסויימים).
גם אני עוקב אחרי שירשורים שרלוונטים לסטרימרים שאני משתמש בהם ואני חייב לציין שלא נתקלתי באף אחת מה"תקלות",
אלא יותר בשירשורי שימוש לא נכון שהביאו לתופעה שנראת כמו תקלה.
אגדיל ואומר שמירב הנושאים סביב שניהם קשורים בשידרוגים, תוספים ושיפורים יותר מאשר "תקלות/בעיות".
אבל שוב, היה מקרה שמצאתי עצמי משנה גירסת קושחה (שמשתמש הממוצע באוכלוסיה לא היה מצליח לפתור את הבעיה בקלות).

המבחן הפשוט הוא אישתי -
אין לה שום חוש טכנולוגי והיא המשתמש העיקרי בסטרימר.
השימוש המרכזי הוא בהזרמה אלחוטית מהמחשב (בחדר אחר) לטלוויזיה.
בכל הפעמים שהיא קראה לי להתמודד עם בעיה אלה היו בעיות בנתב ולא בסטרימר.
מלבד זאת היא עצמה חושבת שזו הרכישה הכי מוצלחת שלנו מעולם (טוב... מלבד הרומבה שנחתה אתמול בבית :) ).

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”