למה אנחנו פראיירים?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
לפעמים נמאס להיות בטא טסטר של מזרימדיות. למה אחרי שאנחנו משלמים בין $100 ל $600 על מזרימדיה, אנחנו צריכים לקבל מכשיר שלא מנגן קבצים, מתרסק, בעל מפרט ששונה בתכונותיו ממה שפורסם באתר היצרן וכזה שתלוי רבות בגחמות של היצרן להוציא עדכוני קושחה אשר ייצבו אותו מראש למצב בו חשבנו שנקבל אותו ברגע שקנינו אותו.
מה לגבי קושחות שיוצאות למכביר בקבוצות בטא סודיות? למה היצרן נעזר בלקוחות שרכשו את המכשיר מתוצרתו כ QA ולא עושה זאת על חשבונו? רק אותי מרגיז החסכון הזה?
לא יישמע מצב כזה בתחום כמו רסיברים או מסכים דקים. מוצר בקטגוריות הללו אשר יוצא לשוק - נידון לכשלון, על הגב הוא ינשא אות קלון לעולמים בשל יציבות רעועה והעתיד שלו עם מוצרים חדשים נידון לכשלון.
אז למה אנחנו מסכימים לקבל התנהגות כזאת? ועוד לשלם עליה?
מה לגבי קושחות שיוצאות למכביר בקבוצות בטא סודיות? למה היצרן נעזר בלקוחות שרכשו את המכשיר מתוצרתו כ QA ולא עושה זאת על חשבונו? רק אותי מרגיז החסכון הזה?
לא יישמע מצב כזה בתחום כמו רסיברים או מסכים דקים. מוצר בקטגוריות הללו אשר יוצא לשוק - נידון לכשלון, על הגב הוא ינשא אות קלון לעולמים בשל יציבות רעועה והעתיד שלו עם מוצרים חדשים נידון לכשלון.
אז למה אנחנו מסכימים לקבל התנהגות כזאת? ועוד לשלם עליה?
אני לא מסכים, ולפי דעתי עדיף מחשב, גם אם זה מחובר אצל הסבתא
במידה ויש PS3, אז אפשר להשתמש בו כמזרים מדיה "על הדרך"...
לשלם כמה מאות דולרים כדיי להשתתף בניסוי, לא תודה, עם כל הכבוד ל"פשטות" של הפעלתו.
זיו,
אתה מבין בתחום הרבה יותר מרובנו (לפחות ממני), אשמח לשמוע דווקא את דעתך, איך בשוק כל כך מתפתח, עדיין סובלים מחבלי לידה? שעל פני השטח פתירים לחלוטין בעולם הPC.
איך זה שרק עכשיו מתחילים לראות פתרונות נגישים וזולים לבעיית הפורמטים החדשים גם בעולם הPC?
במידה ויש PS3, אז אפשר להשתמש בו כמזרים מדיה "על הדרך"...
לשלם כמה מאות דולרים כדיי להשתתף בניסוי, לא תודה, עם כל הכבוד ל"פשטות" של הפעלתו.
זיו,
אתה מבין בתחום הרבה יותר מרובנו (לפחות ממני), אשמח לשמוע דווקא את דעתך, איך בשוק כל כך מתפתח, עדיין סובלים מחבלי לידה? שעל פני השטח פתירים לחלוטין בעולם הPC.
איך זה שרק עכשיו מתחילים לראות פתרונות נגישים וזולים לבעיית הפורמטים החדשים גם בעולם הPC?
השאלה רטורית?אלולא הייתי רואה את כל הביקורות והכתבות של אותם סטרימרים באתר בו אתה כותב לא הייתי רוכש אחד כזה למה לסקר מוצרים שאינך מאמין בהם ?ולמה ליצור התעניינות בעצם הסיקור אם המוצר אינו בשל לצרכן מלכתחילה?רוב הרוכשים קיבלו את המידע הראשוני מאתר כדגמת זה שאתה נמנה על כותביו.אולי לא הבנתי את כוונתך אך אני דיי מרוצה מהמוצר ב 100$ שעולה כמו מכשיר דוידי טוב ועושה הרבה יותר.
אני לחלוטין מסכים עם הטענות שעלו...
אם אתה באמת מצפה לתשובה על ה"למה אנחנו עדיין קונים?" אז לדעתי זה פשוט כי אין אלטרנטיבות יותר טובות, עם כל הכבוד למחשבים סטירמר עדיין יותר נח והרבה פחות כאב ראש ממחשב.
אולי הבעיה גם נעוצה בזה שאותן חברות שעושות מסכים דקים ורסירים לא עושות סטרימרים... לא ממש ברור לי זה איך החברות הגדולות (למעט אפל) והמוכרות לא נכנסות לתחום, אני בטוח שאם סמסונג/סוני/ או אולי אפילו חברות מחשבים טובות כגון לוגי'טק שלא מפחדים להוציא סטרימרים לתחום האודיו (שם יותר טוב?) היו מוציאות סטרימרים הדברים היו נראים יותר טוב
נקודה להגנתם של יצרני הסטרימרים - עולם המחשבים וריבוי הפורמטים והנישות בו ממש לא מקל על המצב... עד שכבר מוציאים סטנדרט הוא לא מספיק מקיף ולא עונה על כל הצרכים של העולם האמיתי
אפילו נושא כמו כתוביות - למה לעזאזל אף ארגון תקינה לא יוזם תקן בנושא, ואני לא מדבר על כתוביות מובנות או כתוביות שהם חלק מתקן גדול אחר (תסלחו לי אם יש תקן שאני לא מודע אליו, אבל זה שאני לא מודע אליו כבר אומר משהו)
גם אנחנו בתור צרכנים של תוכן לא בדיוק שמרניים בהתנהגות שלנו, לא צריך הרבה בשביל אותנו מפורמט לפורמט
(מצטער על הבלגן בתגובה)
אם אתה באמת מצפה לתשובה על ה"למה אנחנו עדיין קונים?" אז לדעתי זה פשוט כי אין אלטרנטיבות יותר טובות, עם כל הכבוד למחשבים סטירמר עדיין יותר נח והרבה פחות כאב ראש ממחשב.
אולי הבעיה גם נעוצה בזה שאותן חברות שעושות מסכים דקים ורסירים לא עושות סטרימרים... לא ממש ברור לי זה איך החברות הגדולות (למעט אפל) והמוכרות לא נכנסות לתחום, אני בטוח שאם סמסונג/סוני/ או אולי אפילו חברות מחשבים טובות כגון לוגי'טק שלא מפחדים להוציא סטרימרים לתחום האודיו (שם יותר טוב?) היו מוציאות סטרימרים הדברים היו נראים יותר טוב
נקודה להגנתם של יצרני הסטרימרים - עולם המחשבים וריבוי הפורמטים והנישות בו ממש לא מקל על המצב... עד שכבר מוציאים סטנדרט הוא לא מספיק מקיף ולא עונה על כל הצרכים של העולם האמיתי
אפילו נושא כמו כתוביות - למה לעזאזל אף ארגון תקינה לא יוזם תקן בנושא, ואני לא מדבר על כתוביות מובנות או כתוביות שהם חלק מתקן גדול אחר (תסלחו לי אם יש תקן שאני לא מודע אליו, אבל זה שאני לא מודע אליו כבר אומר משהו)
גם אנחנו בתור צרכנים של תוכן לא בדיוק שמרניים בהתנהגות שלנו, לא צריך הרבה בשביל אותנו מפורמט לפורמט
(מצטער על הבלגן בתגובה)
זיו, הC200 זה הקש ששבר את גב הגמל? או שזה דווקא בגלל משהו אחר?
אני כמובן מסכים עם כל מילה שכתבת... מצד שני כשיש כזאת תחרות, והמוצרים, תכלס, מבחינה טכנית הם מאוד מסובכים ומורכבים... והטכנולוגיה כל הזמן רצה.. אז יש חבלי לידה ארוכים... והחברה צומחת על גב הלקוחות, השאלה היא האם היא: האם התמיכה שלה בנו גדלה ביחס ישר לגודל החברה שגדל.. ?
אני כמובן מסכים עם כל מילה שכתבת... מצד שני כשיש כזאת תחרות, והמוצרים, תכלס, מבחינה טכנית הם מאוד מסובכים ומורכבים... והטכנולוגיה כל הזמן רצה.. אז יש חבלי לידה ארוכים... והחברה צומחת על גב הלקוחות, השאלה היא האם היא: האם התמיכה שלה בנו גדלה ביחס ישר לגודל החברה שגדל.. ?
אני צהוב-סגול בנשמה, יאלללה חולון מלחמה!
חולוניה!
חולוניה!
יצרן של רסיבר או דיוידי עובד על תקנים מוסכמים מראש. גם להם התחילו בעיות ברגע שהם היו צריכים להוציא לשוק
מכשירי דיוידי שקוראים סרטים "צרובים". עכשיו ניקח את זה ונכפיל פי כמה וכמה את כמות הקבצים/פורמטים
שהמזרימדיות צריכים לתמוך בהם וזה או מתכון למה שקורה היום או מוצר שבחיים לא יצא לשוק. חוץ מזה גם שעדיין
מדובר על מוצר יחסית נישתי (לא מבחינת מחיר).
מכשירי דיוידי שקוראים סרטים "צרובים". עכשיו ניקח את זה ונכפיל פי כמה וכמה את כמות הקבצים/פורמטים
שהמזרימדיות צריכים לתמוך בהם וזה או מתכון למה שקורה היום או מוצר שבחיים לא יצא לשוק. חוץ מזה גם שעדיין
מדובר על מוצר יחסית נישתי (לא מבחינת מחיר).
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
הסיבה היא שאין שום חברה שמשחררת כתוביות שלא כחלק מתקן שלם כמו Blu-ray או DVD ולכן אין שום מניע כלכלי ליצור תקן כזה, אין מי שירוויח ממנו כסף.שבלול כתב: אפילו נושא כמו כתוביות - למה לעזאזל אף ארגון תקינה לא יוזם תקן בנושא, ואני לא מדבר על כתוביות מובנות או כתוביות שהם חלק מתקן גדול אחר (תסלחו לי אם יש תקן שאני לא מודע אליו, אבל זה שאני לא מודע אליו כבר אומר משהו)
...
שלום זיו
המוצר צריך לצאת כאשר הוא פועל בצורה יציבה לפי QA של החברה המשווקת
כאשר יש באגים קודם כל נפגע שם החברה (ראה טויוטה)
אני גם לא מבין מדוע אנשים ממהרים להוריד גירסה חדשה ולא לחכות שהגרסה תיהיה יציבה
לפי דעתי חלק מההנאה של האנשים למצוא בעיות -חלק מהענין.
דבר נוסף גם חברות ענקיות כמו מיקרוסופט נעזרת במשתמשים כדי לגלות באגים.
לפעמים דוקא משתמש פשוט עושה פעולות שבודק QA אשר מכיר את המכשיר לא יעשה וכך יעלה על בעיות.
ודבר אחרון מי שמגלה באגים זכאי לתמורה .
המוצר צריך לצאת כאשר הוא פועל בצורה יציבה לפי QA של החברה המשווקת
כאשר יש באגים קודם כל נפגע שם החברה (ראה טויוטה)
אני גם לא מבין מדוע אנשים ממהרים להוריד גירסה חדשה ולא לחכות שהגרסה תיהיה יציבה
לפי דעתי חלק מההנאה של האנשים למצוא בעיות -חלק מהענין.
דבר נוסף גם חברות ענקיות כמו מיקרוסופט נעזרת במשתמשים כדי לגלות באגים.
לפעמים דוקא משתמש פשוט עושה פעולות שבודק QA אשר מכיר את המכשיר לא יעשה וכך יעלה על בעיות.
ודבר אחרון מי שמגלה באגים זכאי לתמורה .
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
תשלם לי לי אני לא חוזר ל HTPC.
וה 6500 עם הקושחה האחרונה יציב מאד, מנגן הכל חלק.
מה הבעיה?
ולשאלתך, זה שוק פרוץ, אלה מוצרים שנותנים תשובה לקהל לקוחות שעושה משהו "לא מיינסטרים", בוא נגדיר זאת כך,
וככזה, לא מדובר ב R&D של פיליפס או סוני, שמחוייבים לתכנים חוקיים-רישמיים ולא למישהו שמוריד MKV מהרשת.
אז גם להנות וגם להתלונן?
וה 6500 עם הקושחה האחרונה יציב מאד, מנגן הכל חלק.
מה הבעיה?
ולשאלתך, זה שוק פרוץ, אלה מוצרים שנותנים תשובה לקהל לקוחות שעושה משהו "לא מיינסטרים", בוא נגדיר זאת כך,
וככזה, לא מדובר ב R&D של פיליפס או סוני, שמחוייבים לתכנים חוקיים-רישמיים ולא למישהו שמוריד MKV מהרשת.
אז גם להנות וגם להתלונן?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
התפתחות מוצר על חשבון הצרכנים זה משהו שמפתיע אותכם?
מיקרוסופט עשתה את זה עם ויסטה
נוקיה עושה את זה עם המכשירים שלה.
ATI עושה את זה עם הכרטיסי מסך שלה:
http://hwzone.co.il/news/133052
אפילו YES עושה את זה עם הMAX
אפילו YES עושה את זה עם הMAX
zovirax כתב:התפתחות מוצר על חשבון הצרכנים זה משהו שמפתיע אותכם?
אפילו YES עושה את זה עם הMAX...
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אני מסכים עם רוב הטענות פה, אולם אלמנט אחד חשוב שכחתם להזכיר, אנחנו בתור משתמשי קצה, "רגישים" לבאגים מעבר למשתמש סביר, שגם ככה בקושי מגיע לפתרונות מהסוג הנ"ל, ולכן האספקלריה שלנו שונה במהותה ממשתמש סביר\פשוט ומכאן נובעות כל טענות התסכול.
באותה נשימה, אני טוען שיש הרבה פלוסים כמו שציין מרטין בלהיות הראשון לסגל מוצרים שכאלה ובלהיות ראשון יש גם מינוס אחד גדול, אתה זה שעליו כולם מתגלחים
באותה נשימה, אני טוען שיש הרבה פלוסים כמו שציין מרטין בלהיות הראשון לסגל מוצרים שכאלה ובלהיות ראשון יש גם מינוס אחד גדול, אתה זה שעליו כולם מתגלחים
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- mama105
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 116
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
זה הסיבה העיקרית מדוע קניתי את ה Tvix 6500a בזמן שיצא ה - 6600 . אני חושב שבשוק הסטריימרים אסור לקפוץ לסיסמאות של היצרנים.
אני מעריך שעוד כמה שנים שאני יחליף את הסטריימר למשהו מתקדם יותר אני אפעל באותה שיטה.
אני מעריך שעוד כמה שנים שאני יחליף את הסטריימר למשהו מתקדם יותר אני אפעל באותה שיטה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אני חושב שזה מתבקש בעיקר בגלל המהירות שבה מצפים ממוצרים לצאת לשוק. מי שלא מוציא מוצרים חדשים תקוע ואינו יכול להתקדם הלאה וגם נתפס בציבור ככזה ששוקע או אינו מתקדם.
אנשים ככל הנראה מוכנים לקבל מוצרים חצי אפויים במחיר של לקבל אותם ראשונים. אם אנשים מוכנים לקבל את זה, החברות בוודאי שלא יתנגדו למכור את זה.
מי שאוהב לחיות על ה-BLEEDING EDGE, צריך לצפות להחתך ממנו.
ספציפית לגבי מזרימדיות, אני מבין לחלוטין את התסכול של זיו. הדור האחרון לא רק שבקושי משפר את היכולות של הדורות הקודמים, אלא במקרים רבים הולך אחורה ופחות תואם או פחות יציב ממה שהיה לנו לפני שנה.
אני מסתכל על ה-DUNE הראשון או על ה-6500 (או לחליפין על ה-A110) ואני מסתכל על הדור הנוכחי של נגנים (6600, C200, XTREAMER ודומיהם) ואני פשוט רואה שהם פחות יכולים ופחות יציבים ממה שהיה לנו לפני שנה ויותר וזה מתסכל אותי לא פחות.
אני מבין לחלוטין את הצורך בקדמה, אבל בעוד שהדורות הקודמים בנו על הבסיס של המוצרים שקדמו להם, הדור הנוכחי עושה רושם שהוא לא בונה על כלום ומתמקד בהורדת עלויות.
פיצ'רים זה נחמד מאוד, אבל לדעתי צריך לייצב קודם כל ומראש, את כל הדברים שעבדו בדור אחד לפני ורק אחרי זה שיוציאו את היכולות החדשות.
אנשים ככל הנראה מוכנים לקבל מוצרים חצי אפויים במחיר של לקבל אותם ראשונים. אם אנשים מוכנים לקבל את זה, החברות בוודאי שלא יתנגדו למכור את זה.
מי שאוהב לחיות על ה-BLEEDING EDGE, צריך לצפות להחתך ממנו.
ספציפית לגבי מזרימדיות, אני מבין לחלוטין את התסכול של זיו. הדור האחרון לא רק שבקושי משפר את היכולות של הדורות הקודמים, אלא במקרים רבים הולך אחורה ופחות תואם או פחות יציב ממה שהיה לנו לפני שנה.
אני מסתכל על ה-DUNE הראשון או על ה-6500 (או לחליפין על ה-A110) ואני מסתכל על הדור הנוכחי של נגנים (6600, C200, XTREAMER ודומיהם) ואני פשוט רואה שהם פחות יכולים ופחות יציבים ממה שהיה לנו לפני שנה ויותר וזה מתסכל אותי לא פחות.
אני מבין לחלוטין את הצורך בקדמה, אבל בעוד שהדורות הקודמים בנו על הבסיס של המוצרים שקדמו להם, הדור הנוכחי עושה רושם שהוא לא בונה על כלום ומתמקד בהורדת עלויות.
פיצ'רים זה נחמד מאוד, אבל לדעתי צריך לייצב קודם כל ומראש, את כל הדברים שעבדו בדור אחד לפני ורק אחרי זה שיוציאו את היכולות החדשות.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
ולי יש תחושה שזיו לא ממש מתוסכל מהעניין. הוא די אוהב את ההתעסקות הזו, כמוני אני מניח.
יש כאן שאלה שחובה להעלות אותה לאוויר, וזה מה שהוא עשה.
יש את כל התשובות הברורות, בעיקר כמו שאמר מרטין, שוק של EARLY ADOPTERS, עם
כל המשמעויות הנלוות אליו. אין לי ספק שבסוף - לכל אחד יהיה אחד כזה בבית, שיוזן ממקורות חוקיים ואונליינים בד"כ ולא ידרוש תחזוקה שוטפת (נו, בעצם יס-מקס זה השלב הראשון באבולוצית המוצרים הזו ל MASS MARKET).
בכל מקרה, אני נהנה מההתעסקות, לדעתי מדובר בגאדג'ט לא נורמלי שמספק לי שעות של הנאה ואתגר טכנולוגי.
ולו סתם לבהות ב MOVIE WALL המרשים לאחר חריש עמוק בפורומים של NMT.
אנחנו פשוט אוהבים את זה.
יש כאן שאלה שחובה להעלות אותה לאוויר, וזה מה שהוא עשה.
יש את כל התשובות הברורות, בעיקר כמו שאמר מרטין, שוק של EARLY ADOPTERS, עם
כל המשמעויות הנלוות אליו. אין לי ספק שבסוף - לכל אחד יהיה אחד כזה בבית, שיוזן ממקורות חוקיים ואונליינים בד"כ ולא ידרוש תחזוקה שוטפת (נו, בעצם יס-מקס זה השלב הראשון באבולוצית המוצרים הזו ל MASS MARKET).
בכל מקרה, אני נהנה מההתעסקות, לדעתי מדובר בגאדג'ט לא נורמלי שמספק לי שעות של הנאה ואתגר טכנולוגי.
ולו סתם לבהות ב MOVIE WALL המרשים לאחר חריש עמוק בפורומים של NMT.
אנחנו פשוט אוהבים את זה.
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 949 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
אני חושב שאנחנו הצרכנים, לא פחות אשמים מהיצרן.
אנחנו רוצים לקנות מכשיר עכשיו, אבל שיוכל לתפעל פיצ'רים שיצאו בעוד שנה?
מה היה קורה אם המושג 'עידכון גירסא' לא היה קיים? מי היה קונה סטרימר ב 600$ שעוד שנה לא יהיה רלוונטי?
אני רכשתי בקיץ האחרון TVIX 6500 ובהתחלה, כאשר ראיתי את כל הבעיות שלו, חשבתי להחזיר את המכשיר! אבל היתה התקדמות מתמשכת, שפטרה את רוב הבעיות, והיום יש אפילו תמיכה מלאה בעברית. על כך אני מאוד מעריך את DVICO ומרוצה מאוד מהמכשיר.
אנחנו רוצים לקנות מכשיר עכשיו, אבל שיוכל לתפעל פיצ'רים שיצאו בעוד שנה?
מה היה קורה אם המושג 'עידכון גירסא' לא היה קיים? מי היה קונה סטרימר ב 600$ שעוד שנה לא יהיה רלוונטי?
אני רכשתי בקיץ האחרון TVIX 6500 ובהתחלה, כאשר ראיתי את כל הבעיות שלו, חשבתי להחזיר את המכשיר! אבל היתה התקדמות מתמשכת, שפטרה את רוב הבעיות, והיום יש אפילו תמיכה מלאה בעברית. על כך אני מאוד מעריך את DVICO ומרוצה מאוד מהמכשיר.