המלצה לרסיבר ק"ב רמת כניסה 5.1 התומך בכניסת וידאו דיגיטלית ויציאה אנאלוגית
שלום חברים,
מבקש המלצתכם לרסיבר\מגבר ק"ב המסוגל לקבל בנוסף לאודיו גם אות וידאו דיגיטלי HDMI או DVI
ולהוציא HDMI בנוסף ליציאה אנאלוגית (SCART . SVIDEO)
אני מבין שהוא אמור לבצע את ההמרה מאותות דיגיטליים לוידאו אנאלוגי - יש בכלל חיה כזו ברמת הכניסה?
יחובר בעיקר למחשב HTPC שהנו גם בעל יציות סאונד דיגיטאלי (אופטי\קואקס) , לממיר YES (לא HD בינתיים) ומכשיר DVD סטנדרטי (שכנראה יושבת בקרוב).
לא הכרחי תמיכה בכל פורמטי האודיו\וידאו הכי מתקדמים - אך רצוי לצורך שדרוג עתידי.
לא חייב להיות בעל עוצמה גבוהה במיוחד (חדר קטן),
בינתיים יחובר למערכת רמקולים 5.1 של LG (סטליטים + סאב מוגבר) .
אין לי בעיה עם יד2 אם ניתן למצוא במצב סביר.
תקציב עד 2000ש"ח (רצוי פחות אם יד2).
על איזה כיוון אתם ממליצים?
איזה חברה תתן תמורה טובה למחיר בטווח הנמוך?
יש דגמים ספציפיים שתוכלו להמליץ עליהם?
תודה מראש,
גל
[/b]
מבקש המלצתכם לרסיבר\מגבר ק"ב המסוגל לקבל בנוסף לאודיו גם אות וידאו דיגיטלי HDMI או DVI
אני מבין שהוא אמור לבצע את ההמרה מאותות דיגיטליים לוידאו אנאלוגי - יש בכלל חיה כזו ברמת הכניסה?
יחובר בעיקר למחשב HTPC שהנו גם בעל יציות סאונד דיגיטאלי (אופטי\קואקס) , לממיר YES (לא HD בינתיים) ומכשיר DVD סטנדרטי (שכנראה יושבת בקרוב).
תודה מראש,
גל
[/b]
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
Re: המלצה לרסיבר ק"ב רמת כניסה 5.1 התומך בכניסת וידאו דיגיטלית ויציאה אנאל
אני יכול להמליץ על HK מודל 255. אבל אני לא יודע אם יש כבר כמוהו ביד שניה. והרסיבר תומך בפורמטים החדשים, ויש לו עוצמה טובה ומסבר גם צליל טוב מאוד, רק צריך להתאים רמקולים באיכות יותר טובה מ- LG. אם הצליל ב- LG לא יהיה טוב בעניך דע את מי להאשים.galgo כתב:שלום חברים,
תודה מראש,
גל
[/b]...
הדרישות שלך מוזרות אם לא מעט מטופשות. בשביל מה להמיר אות וידאו HDMI בחזרה לאנלוגי?
כל הענין הוא שהרסיבר מקבל את כל האותות הנחותים ומוציא אותם דרך כבל אחד HDMI, ללא ספגטי של חוטים.
עד כמה שאני יודע, אף יצרן לא מנסה למכור DownScale, מדיגיטלי. רוב הרסיברים היום מתפארים ב- UPSCALE אם בסיסי או מהמעלה הראשונה. זכור לי שזה אפשרי ברסיברים יקרים רק בין האותות האנלוגיים, אבל לא מ- HDMI.
מכיוון שכרגע הוא צפוי להתחבר לטלוויזית CRT וכמו כן קיבלתי מקרן וידאו בעל כניסות SVIDEO וCOMPONENT בלבד.הדרישות שלך מוזרות אם לא מעט מטופשות. בשביל מה להמיר אות וידאו HDMI בחזרה לאנלוגי?...
ברורה לי הפגיעה באיכות הפלט ואכן אמצעי התצוגה המתוכנן יקבל גם HDMI אך אני רוצה פיתרון גמיש שיאפשר לי לנצל ציוד קיים.
מקווה שעכשיו זה נשמע קצת פחות מוזר ומטופש (או שאולי לא !?)
האם הרסיבר שציינת אכן מסוגל להוציא פלט וידאו אנאלוגי?
תודה בכל מקרה,
גל
- yosihary
- חבר ותיק

כפי שהגדרת זאת זה מטופש
כן הרסיבר מוציא פלט וידאו אנלוגי ממקור אנלוגי. וכרגע אין לך ממילא מקור אחר. הרסיבר של הרמן קרדון AVR 255 אזל אצל היבואן והוחלף בדגם חדש, כך שיתכן שתוכל להשיגו ביד שניה.galgo כתב:מכיוון שכרגע הוא צפוי להתחבר לטלוויזית CRT וכמו כן קיבלתי מקרן וידאו בעל כניסות SVIDEO וCOMPONENT בלבד.הדרישות שלך מוזרות אם לא מעט מטופשות. בשביל מה להמיר אות וידאו HDMI בחזרה לאנלוגי?...
ברורה לי הפגיעה באיכות הפלט ואכן אמצעי התצוגה המתוכנן יקבל גם HDMI אך אני רוצה פיתרון גמיש שיאפשר לי לנצל ציוד קיים.
מקווה שעכשיו זה נשמע קצת פחות מוזר ומטופש (או שאולי לא !?)
האם הרסיבר שציינת אכן מסוגל להוציא פלט וידאו אנאלוגי?
תודה בכל מקרה,
גל...
מהרסיבר תוכל לחבר את ה- CRT בקומפוזיט, ואת המקרן בקומפוננט.
ותוכל לחבר את ה- DVD בקומפוזיט או SV לרסיבר, והוא מסוגל להמיר זאת לקומפוננט או גם HDMI.
הבקשה כפי שהגדרת מטופשת. זאת למה? כי גם אם תקנה נגן DVD/BD עם יציאת HDMI, לא תצטרך את הרסיבר להמיר HDMI לאנלוגי. לכל הנגנים הללו יש היום יציאות אנלוגיות וגם לממירי HD של יס/הוט.
אתה לא זקוק ברסיבר להמרה מ- HDMI לאנלוגי.
אבל זה בדיוק העניין - דווקא כן יש לי מקור דיגיטלי - מחשב הHTPC !!! (עם DVI/HDMI)כן הרסיבר מוציא פלט וידאו אנלוגי ממקור אנלוגי. וכרגע אין לך ממילא מקור אחר....
אחרת לא הייתי מנסה לעשות את כל ה"קומבינה"....
.
ברור לי שברגע שיש לי מקור שמסוגל להוציא גם דיגיטלי וגם אנאלוגי אז אין בעיה ואוכל לחברו ישירות - אך המחשב מוציא רק דיגיטלי (ליתר דיוק יש גם VGA שהוא אנאלוגי אך אינני חושב שזה רלוונטי - או שכן!?)הבקשה כפי שהגדרת מטופשת. זאת למה? כי גם אם תקנה נגן DVD/BD עם יציאת HDMI, לא תצטרך את הרסיבר להמיר HDMI לאנלוגי. לכל הנגנים הללו יש היום יציאות אנלוגיות וגם לממירי HD של יס/הוט.
אתה לא זקוק ברסיבר להמרה מ- HDMI לאנלוגי....
אני מכיר את הממירים הקטנים שמקבלים אות VGA ומוציאים SVIDEO וכו' - אך אני מנסה להמנע מרכישה מיותרת כנ"ל ומעדיף לרכז את כל היכולות במכשיר אחד שממילא אאלץ לרכוש בקרוב לטובת האודיו (יש לי מערכת 5.1 שלמעשה אינה מנוצלת היום מכיוון והמגבר שהגיע איתה לא מסוגל כלל לקבל מידע מעבר לשני ערוצים).
אגב - כל הנושא נבע מכך שנאלצתי לשדרג לוח אם עם מעבד גרפי מובנה שכלל יציאת וידאו אנאלוגית (SVIDEO) בכרטיס נפרד המכיל יציאות HDMI/DVI/VGA וכל מה שאני רוצה בינתיים זה לחבר אותו לתצוגה האנאלוגית...
אם הבקשה עדיין מטופשת - אשמח לשמוע מהן החלופות המקובלות (מלבד להחלפת אמצעי התצוגה לכזה המקבל אות דיגיטלי...)
תודה,
גל
- yosihary
- חבר ותיק

בדרך כלל ניתן מכל כרטיס עם DVI/HDMI
לקבל גם יציאה אנלוגית. וכן VGA זוהי יציאה אנלוגית. וזה מה שהיית צריך לשאול,galgo כתב:אבל זה בדיוק העניין - דווקא כן יש לי מקור דיגיטלי - מחשב הHTPC !!! (עם DVI/HDMI)כן הרסיבר מוציא פלט וידאו אנלוגי ממקור אנלוגי. וכרגע אין לך ממילא מקור אחר....
אחרת לא הייתי מנסה לעשות את כל ה"קומבינה"....
.ברור לי שברגע שיש לי מקור שמסוגל להוציא גם דיגיטלי וגם אנאלוגי אז אין בעיה ואוכל לחברו ישירות - אך המחשב מוציא רק דיגיטלי (ליתר דיוק יש גם VGA שהוא אנאלוגי אך אינני חושב שזה רלוונטי - או שכן!?)הבקשה כפי שהגדרת מטופשת. זאת למה? כי גם אם תקנה נגן DVD/BD עם יציאת HDMI, לא תצטרך את הרסיבר להמיר HDMI לאנלוגי. לכל הנגנים הללו יש היום יציאות אנלוגיות וגם לממירי HD של יס/הוט.
אתה לא זקוק ברסיבר להמרה מ- HDMI לאנלוגי....
אני מכיר את הממירים הקטנים שמקבלים אות VGA ומוציאים SVIDEO וכו' - אך אני מנסה להמנע מרכישה מיותרת כנ"ל ומעדיף לרכז את כל היכולות במכשיר אחד שממילא אאלץ לרכוש בקרוב לטובת האודיו (יש לי מערכת 5.1 שלמעשה אינה מנוצלת היום מכיוון והמגבר שהגיע איתה לא מסוגל כלל לקבל מידע מעבר לשני ערוצים).
אגב - כל הנושא נבע מכך שנאלצתי לשדרג לוח אם עם מעבד גרפי מובנה שכלל יציאת וידאו אנאלוגית (SVIDEO) בכרטיס נפרד המכיל יציאות HDMI/DVI/VGA וכל מה שאני רוצה בינתיים זה לחבר אותו לתצוגה האנאלוגית...
אם הבקשה עדיין מטופשת - אשמח לשמוע מהן החלופות המקובלות (מלבד להחלפת אמצעי התצוגה לכזה המקבל אות דיגיטלי...)
תודה,
גל...
ולהבא כאשר אתה שואל, אז בטובך כי רב תפרט מה יש לך, ומהי הבעיה. במקום זה הלכת סחור סחור, הסתרת מידע, החלטת שאתה יודע מהי הבעיה וכוונת בשאלה שלך לפתרון, בקיצור סמטוחה ממש.
הבעיה בכלל אינה לפורום הזה אלא למביני מחשוב ו HTPC. מקווה שהם יוכלו לעזור לך יותר ממני.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
ההמלצה שלי - ביחס לתקציב שלך
רסיבר שראיתי בפעולה שמעתי אותו ויחסית למחיר הפתיע לטובה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735825
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735825
- yosihary
- חבר ותיק

המלצה טובה שלא תפתור את הבעיה שלו.
הבחור מחפש דרך להוציא וידאו אנלוגי ממחשב עם יציאות VGA - DVI - HDMI, והוא החליט משום מה שיש רסיבר שיכול לעשות זאת.gechts כתב:ההמלצה שלי - ביחס לתקציב שלך
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735825...
לכן הכותרת היתה צריכה להיות איך מחברים את המסך (הוא לא ציין איזה מסך ואיזה כניסות) למחשב שיש לו את הנ"ל.