טוב, זה לא שלא נהניתי מ-HD אלא שתמיד זה היה על מקרן (המקרן האחרון הוא המיצובישי 7000) והעדפתי לשדרג אותו כל הזמן עבור תכני ה-HD ולהשאיר את ה-CRT עבור תכני ה-SD, אך לאחרונה, במיוחד לאור ערוצי הסדרות HD של YES ולאור זה שיש תכני HD שהם יותר CASUAL ולא תכנים "קריטיים", כלומר, שבישבילם שווה להחשיך את כל הבית, להרים את הסטאפ וכו', החלטתי לעבור למסך דק.
לאחר הרבה בדיקות והתייעצויות עם עפר, נפל הפור על הסמסונג B7000 בגודל 55" (מרחק צפייה של 4 מטרים).
אני מניח שרובכם מכירים את המסך הזה (לפחות איך הוא נראה חיצונית) ואכן מדובר על אחד המסכים היותר יפים שקיימים (עוד לפני שהוא נדלק).
התמונה לדעתי (לפני כיול מסודר) היא פנטסטית. רמות השחור הן פסיכיות ומכיון שמדובר על EDGE LED עם קונטראסט דינאמי, דיי חששתי מהניגודיות שהמסך יציג בתמונות מעורבות, כלומר, שהן לא כהות מידי ולא בהירות מידי (שזה אני מניח מרבית התוכן....) ולמרות שלא מדובר על LOCAL DIMMING, התמונה מאוד קונטראסטית ומאוד תלת מימדית.
בזכות טכנולוגית ה-LED אני לא מבחין במריחות שהיו כל כך אופייניות ל-LCD מדורות קודמים (ושאותי אישית שיגעו).
על מנגנון ה-FRAME INTERPOLATION לא הייתי מוכן לוותר ולכן ידעתי שבמסך הדק שיהיה לי, המנגנון הזה חייב להיות, אך מכיון שהוא לא חף מבאגים באף מסך/מקרן שראיתי, היה חשוב לי שתהיה רמת שליטה במנגנן הזה לא רק בצורה של ON/OFF אלא בצורה של רמות.
היחידה שקיבלתי סבלה לטעמי מזליגות אור ב-3 פינות (אני חייב להגיד שהרבה אנשים שהיו אצלי לא ידעו על מה אני מדבר אבל לזכותי יאמר שאפילו אשתי היקרה ראתה אותן מהמטבח תוך כדי אפיית עוגה....
אני לא ארחיב על הפונקציות של המסך הזה (הוא נסקר בגודל 46" ע"י עפר, כך שזה מיותר), אבל אני מאוד מבסוט, גם על שידורי SD וה-DVD של הילדים.
אני רוצה להודות לזוהר שמש מארמגדון, על השירות הנפלא כמו תמיד, על הסבלנות האדירה שלו לשיגועים, ההתלבטויות, שינויי ההחלטה וכמובן על ההחלפה של המסך.