זקוק להמלצות לתשתית לדירה חדשה

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #21 

YossiFogel כתב:כמו שמרטין ו- michael123 הזכירו, יכול להיות שבתקציב הזה תוכל לעשות לפחות הכנות לכל מה שתצטרך בבית החכם, וזה לא מעט.

עכשיו נוח יותר לבצע את כל ההכנות כשאתה עדיין לא גר בבית ואתה לא מכניס את עצמך ל"שגרת שיפוצים" בעייתית.
התשתית הייעודית תאפשר לך להכניס בעתיד מערכות שונות, בהתאם לצרכים שלך בלי שתצטרך לחצוב מחדש בקירות.
...
(Y)

מאוד חשוב לעשות הכנה לפני שנכנסים.
וכמה שיותר כבלים מכל מיני סוגים :)
תתיעץ עם איש מקצוע אמין ומנוסה

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #22 

כמו שיוסי אמר, עכשיו הרבה יותר נוח מכל הבחינות לעשות את ההכנות שאתה צריך.

עלותה הכנות לא תשתנה אם תכנס לבית, הרי הבית כבר בנוי ואחורה אי אפשר לחזור.
אתה מעוניין בבית חכם והתקציב נכון לכרגע הוא 10K, בעוד העלות היא נניח לצורך העניין 40K.
אם תעשה עכשיו את ההכנות (שנניח עולות 10K), בהמשך תוכל להוסיף את מערכות הבית החכם בתוספת ה 30K ואולי אפילו פחות עקב שינויים\ירידת מחירים מסיבות כאלו ואחרות. במצב הזה פיצלת את ההוצאה על בית חכם, הקלת על חשבון הבנק ושאר פנים כלכליים הנובעים מכניסה לבית חדש ותקל על עצמך בעתיד כאשר תרצה בית חכם ולא תצטרך לעטוף ספות בניילונים ולנקות אחרי כל החציבות...

בלי קשר, אני לא יודע מה המחירים כל כך של בית חכם, אבל אם אתה יכול לעשות דברים פשוטים לבד אתה יכול לחסוך חלק גדול מאוד מעלות ההכנות. אני לדוגמא, חצבתי בקירות לבד והשחלתי (עד עכשיו, עוד לא סיימתי) כמעט 200 מטר של צינורות שרשוריים לחשמל\רמקולים\בית חכם ושאר ירקות. לסגור את הכל ולעשות צבע שזה משהו שאני לא אוהב אני אביא מישהו ביומית\קבלנות...
את הבית החכם אני אוסיף בהמשך, או שלא. אבל התחלתי עבודה והעלות השולית היתה נסבלת.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

psibeast כתב:טוב, אני מבין שעם התקציב הנ"ל בשלב הזה, כנראה שאני לא אשיג דבר. :(
תודה לכולכם.
...
לא קראת הודעה אחת מעל? :?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #24 

שלום לכולם ותודה על התגובות,

הכוונה שלי היתה שאני לא יודע אם אני רוצה להוציא סכום כמו 10,000 ש"ח שכרגע ואולי בשנים הקרובות אני לא אראה ממנו כל תועלת. הרי גם אם אני אמצא עוד כמה עשרות אלפי שקלים בעתיד להשלים את הפרוייקט, יתכן והפיתרון כבר בכלל לא ידרוש את התשתית הספציפית הזאת אז, אולי הכבלים יהיו כבר מיושנים, או שיהיה פיתרון אלחוטי יותר זול וכולי. אני כרגע במצב שלקחתי משכנתא כבדה לצורכי הדירה, ולכן אני לא רואה את עצמי מוציא תקציב נוסף בסדר גודל של עשרות אלפי שקלים בשנים הקרובות :(

אגב, תשתית שאני יודע בודאות שכן תהיה בדירה זה צינורות לרמקולים בסלון (במפרט הקבלן יש "הכנה לקולנוע ביתי", שאני מניח שזה זה). במפרט החוזה שחתמתי עליו רשום גם "הכנה לרשת תקשורת" (וזאת בנפרד מטלפון או טלוויזיה), כך שחלק מהצינורות אולי כבר יש, ואולי יהיה מצב לבצע משהו מוגבל במסגרת התשתית שתהיה קיימת כבר. מה שכן, רומבה אני בטוח אקנה אחרי שקראתי כמה אנשים פה היו מרוצים ממנו :)

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 332
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #25 

כשמדובר על תשתית, בד"כ לא מדובר על כבלים שיכולים להתיישן, אלא יותר על הכנות ברמת צינורות ריקים עם חוטי משיכה שיאפשרו לך להשחיל בעתיד כל כבל שתזדקק לו במסגרת הפתרון.

זה לא אומר שאם תרצה בעתיד להתקין דווקא פתרון אלחוטי, לא תוכל לעשות את זה. בתשתית כזו אתה פשוט שומר לעצמך את כל האופציות פתוחות.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

ולהכין צנרת כזאת זה סיפור של 10,000 ש"ח? זה נשמע לי כמו עבודה לא מקצועית במיוחד שאפשר לקחת סתם כל שיפוצניק לעשות.

אגב, אם אני ארצה להכין תשתית כזאת, אז מה שאני צריך לדאוג לו זה צינור מכל שקע לנקודה מרכזית בבית שתשמש כארון תקשורת, נכון?

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #27 

אפרופו לא מקצועי... נראה לי שלא יהיה מקצועי מצידי לתת לך כללים והנחיות לביצוע לפני שראינו את תכנית החשמל של הדירה והבנו עד הסוף מה נדרש מצד המערכות.

בשלב הזה אני אפילו לא יכול להגיד לך בוודאות אם נכון להעביר צינורות לארון התקשורת או לארון החשמל.
דבר אחד בטוח- אין סיבה להעביר צינור מכל שקע וגם לא מכל מנורה. חשוב לשבת ולקבוע בדיוק מהן הנקודות שדורשות את זה. פה אתה יכול לחסוך המון כסף ועבודה מיותרת.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #28 

ההחלטה אם להעביר את הצינורות לארון החשמל או לארון התקשורת לא נועלת אותי בעצם לטכנולוגיות מסוימות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

לא בהכרח.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #30 

הייתי רוצה להבין משהו כללי לגבי הנושא אם אפשר,
תוכנית החשמל בדירה מראה פשוט את מיקום קווי החשמל והשקעים בבית, לא?
מדוע המיקום המדויק הזה חשוב כל כך? נניח שהולכים על טכנולוגיה שדורשת קו בקרה במקביל לחשמל, אז אפשר פשוט לומר "צריך להוסיף צינור שיגיע לתאורה בסלון וצינור שיגיע לשקע של מערכת הקולנוע הביתי, וצינור שיגיע לנקודת חשמל שהתריס החשמלי מחובר אליה", לא? למה המיקום המדויק של אותם קווים כל כך חשוב, ולא הידיעה פשוט שהם קיימים?

אני מרגיש שחסר לי הרבה רקע בנושא. אפשר להפנות אותי לקצת חומר קריאה כדי שאני אהיה קצת פחות "פעור" בנושא?

ונושא שנזכרתי בו שהוא לא קשור ממש ישירות. ללא קשר לשאר מערכות הבית החכם, אני מתעניין באפשרות שבאחד מחדרי השירותים יהיה חיישן שמוריד את המים אוטומטית. יש לי חתולים שעושים את צרכיהם באסלה של בני אדם, ולצערי הם לא יודעים להוריד את המים. מישהו מכיר פיתרון שיזהה מתי החתול ביקר באסלה ועשה את צרכיו ויוריד את המים אח"כ? לא יודע אם כדאי לי לפתוח נושא חדש בקשר לזה או פשוט לנצל את השרשור הקיים.

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #31 

כשאני מדבר על תכנית החשמל של הדירה אני מדבר על שני דברים עיקריים:
1. התכנית האדריכלית עם מיקום כל נקודות החשמל בבית.
2. המירשם הקווי של הלוח וההזנות+ ההנחיות לחשמלאי לביצוע- התכנית של יועץ החשמל בפרוייקט.

שני הדברים ביחד מספקים תמונה מלאה של התשתית והנקודות. כשרוצים לבצע הכנות לבית חכם, חייבים לדעת בין היתר איזה קו הולך לאיזה צרכן, ובדיוק באיזה אופן הצרכן מחובר ללוח/ למעגלים אחרים, מה ניתן לשנות, איפה יש מקום לאלמנטים נוספים הנדרשים כחלק מהמערכות וכו'.

בהתאם לתשתית הקיימת אנחנו גם עושים חשיבה לגבי המערכות שדורשות את התשתיות שהכי רלוונטיות לביצוע בבית.

לגבי החתולים:

אפשרות אחת היא להתקין מזרם אלקטרוני לאסלה עם חיישן קירבה.
אפשרות אחרת היא לתלות עכבר צעצוע על ידית האסלה (אני לא מאמין שזה יפתור את הבעיה אבל זה יכול להצחיק בטירוף כשהחתול יתפוס את העכבר ואז ינוס בבהלה מהירידה של המים). :wink:

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #32 

אני עדיין בשוק שיש חתולים שהולכים לשרותים... 8O 8O 8O
של כל דבר עם 4 גלגלים!

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #33 

האסלות הן אסלות תלויות עם מיכל הדחה נסתר בקיר, כאשר ההדחה מתבצעת (ידנית) על ידי לחיצה על כפתור בקיר שמאחורי האסלה. לכן אין ידית הדחה שניתן לתלות עליה משהו.
חשבתי גם כן על חיישן קרבה כמו במשתנות ציבוריות מסוימות, אבל חשבתי גם אולי על האפשרות של חיישן משקל על מושב האסלה, שיופעל מכובד החתול שעולה עליו בטיימר (כלומר נניח ידיח את האסלה 2 דקות אחרי שהוא נלחץ). יש משהו כזה? או שאין מוצרים כאלה בשוק?

YossiFogel
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #34 

כמו שאמרתי- עדיף להתקין מזרם אלקטרוני לאסלה עם חיישן קירבה. (בדומה למה שקיים במשתנות הציבוריות).
תוכל למצוא את זה בחברות הברזים.

psibeast פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

אה, יופי, זה בדיוק המונח שהיה חסר לי - מזרם אלקטרוני לאסלה. תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”