האם קיים כרטיס מסך HD חיצוני לנטבוק?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
אריה1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי נט בוק - Asus Eee PC 1005HA N280 . זה אמנם מחשב נחמד מאוד בעל יכולות לא רעות ביחס לגודלו ולמחירו אולם אין לו יציאת HDMI וגם לא DVI. בגלל מידותיו הקטנות גם אין לו מקום לכרטיסי הרחבה.
שאלתי היא, האם קיים כרטיס מסך חיצוני שיתחבר ליציאת USB של הנטבוק ושתהיה לו יציאת HDMI שיאפשר צפייה בסרטי HD?

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #2 

מה רע ב VGA?
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

אריה1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא אמרתי ש VGA זה רע. פשוט, הטכנולוגיה הולכת ומתקדמת וכמות התכנים שיגיעו ב HD תלך ותגדל.
מאחר ואנו עושים עכשיו שיפוץ כללי בבית ואני מכניס מסכי LCD חדשים לחדרים ולסלון, אני רוצה להיות מוכן לעתיד (הקרוב) עם צינורות השחלה בקירות וכו'.
אחד הדברים שאני שוקל זה לעבור לממירי HD בכבלים וחיבור המחשב בכל חדר לLCD.
אחת האפשרויות שאני בודק זה כרטיס מסך חיצוני שיעבוד עם הנטבוק. בינתיים מצאתי בזאפ שני כרטיסים חיצוניים כאלה עם יציאת DVI במחירים של 480-500ש"ח.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לא מכיר דגמים כאלו (מלבד אלו שבזאפ) - אבל אתה בטוח שהוא מנגן HD כמו שצריך?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #5 

קודם כל, ניתן עם VGA לנגן תכני HD, כולל רזולוציות של 1920 על 1080 וגם 1920 על 1200. מדובר בחיבור איכותי מאוד שניתן לקבל באמצעותו איכות כמו של HDMI.

ייתכן שאני טועה, אבל כרטיסים חיצוניים ללפטופים המתחברים ב-USB משמשים בד"כ לפרזנטציות פשוטות ולא לניגון תכני HD כבדים.

כמו כן, לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה לעשות בבית. זה ממש לא רעיון טוב להשחיל כבלי HDMI או VGA לאורך כל הבית. עדיף להעביר רשת ביתית קווית, וליד המסך לשים סטרימר או מחשב זעיר. הרבה יותר אלגנטי ונכון.

גם עם כזאת השקעה במסך בכל חדר גם לא הבנתי למה להישאר עם הנטבוק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

אריה1 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אולי לו הובנתי נכון.....
בסלון אכניס כנראה סטרימר.
בשני חדרי הילדים (בת 19 ו בן 26...) אני מכניס LCD לכל חדר ולכל אחד מהם יש מחשב שולחני עם יציאת DVI כך שגם בחדרים אין לי בעיה.
השאלה שלי נגעה ל LCD בחדר השינה. שם לא אכניס סטרימר או מחשב וגם לא אחבר אותו למחשבים אחרים בבית. מאחר ויש לי את הנטבוק הנ"ל, חשבתי שע"י כרטיס מסך חיצוני אוכל לצפות בסרטי HD ברמת HD.
כל זה בהנחה המבוססת שתכני הHD ילכו ויתרבו עד שתוך זמן לא ארוך יהפכו לסטנדרט.

אגב, ציינת שניתן לנגן קבצי HD דרך VGA. איך זה יכול להיות? הרי רזולוציות ה VGA נמוכות בהרבה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #7 

כמוש ציינתי קודם, VGA מעביר בלי בעייה 1920 על 1080 ו-1920 על 1200, ואף רזולוציות גבוהות יותר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”