קירור לאחר הקליה
יש שיטות קליה הדורשות מאיתנו לקרר בעצמנו. אני אישית משתמש במאוורר גדול המכוון כלפי מעלה ופשוט מנער המסננת מעליו. זה מקרר מהר מאוד, תוך כדקה. השאלה היא האם הקירור המיידי והרוח החזקה לא גורמים לפגיעה בטעם?
מעבר לעקרונות חשבתי לעשות ניסוי, לקלות ואז לקרר חצי בשיטה שלי וחצי שני בשיטה אגרסיבית פחות. עד אז אשמח לשמוע דעות נוספות
מעבר לעקרונות חשבתי לעשות ניסוי, לקלות ואז לקרר חצי בשיטה שלי וחצי שני בשיטה אגרסיבית פחות. עד אז אשמח לשמוע דעות נוספות
היחס שלי לקירור עד עכשיו היה בסגנון של כל המרבה הרי זה משובח, וניסיון להגיע לקירור כמה שיותר מהיר ואגרסיבי. יש סיבה שגרמה לך להניח שעלולה להיות פגיעה בטעם?
עם הסייג שמה שהרגשתי היה פסיכולוגי, כל שיטת קירור מהירה ואגרסיבית שניסיתי (מים, מזגן) סייעה לקפה לשמור על טריות לאורך זמן ארוך יותר עם השפעה מינורית אם בכלל על הטעם.
עם הסייג שמה שהרגשתי היה פסיכולוגי, כל שיטת קירור מהירה ואגרסיבית שניסיתי (מים, מזגן) סייעה לקפה לשמור על טריות לאורך זמן ארוך יותר עם השפעה מינורית אם בכלל על הטעם.
שיטת קרור במים כשהיא לא מדויקת תגרום לפולים לחים ויכולים לגרום להברקת הפולים(למי שלא אוהב פולים מבריקים ושומניים-בפרט לבעלי מטחנות רוקי).
אני חושב שלחביתוש שלך הכי מתאימה שיטת המחבת והמסננת,בגמר הקליה מעבירים את הפולים למחבת,ומעבירים מן המחבת למסננת מגובה,כך הפולים מתקררים וגם המוץ עף,יתכן שבגלל "העיכוב" בקרור הקליה תמשיך זמן מה גם לאחר הגעת הפולים למסננת ואז תקבל קליה כהה יותר ולא מתוכננת.
שיטת קירור של סבתא שעובדת,אגב גם החביתוש מבוססת על שיטת קליה של סבתא,
אני חושב שלחביתוש שלך הכי מתאימה שיטת המחבת והמסננת,בגמר הקליה מעבירים את הפולים למחבת,ומעבירים מן המחבת למסננת מגובה,כך הפולים מתקררים וגם המוץ עף,יתכן שבגלל "העיכוב" בקרור הקליה תמשיך זמן מה גם לאחר הגעת הפולים למסננת ואז תקבל קליה כהה יותר ולא מתוכננת.
שיטת קירור של סבתא שעובדת,אגב גם החביתוש מבוססת על שיטת קליה של סבתא,
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני משתמש ב 2 מסננות זה נראה לי הרבה יותר מהיר מהשיש - מה גם שזה יצריך לנקות את השיש.
מכונות קלייה גדולות מקררורת עם אוורור ולא במגע כי זה אטי יותר ולכן פחות מבוקר לדעתי
מכונות קלייה גדולות מקררורת עם אוורור ולא במגע כי זה אטי יותר ולכן פחות מבוקר לדעתי
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה זה משנה מה הכיוון של הרוח? זה עדיין יותר מהיר מהולכה של חום.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)