מידע שפורסם לגבי המעבד של ה IPAD

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
שלח תגובה
יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

אפל הציגו את המעבד של ה IPAD, כמעבד הראשון שתוכנן ע"י אפל - A4. לפי הכתבה המצורפת, לא מדובר ע"י מעבד שתוכנן באמת על ידם (יותר נכון על ידי החברה שאותה רכשו לא מזמן - PA Semi), אלא על מערכת SOC המשלבת מעבד ו GPU של ARM. כלומר אפל תיכננו את החיבוריות, והוסיפו בקר זיכרון.

מקור: http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... -gpu!.aspx

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

שום דבר ממה שהם מיצרים לא תוכנן על ידם.
למעשה הם לא ממציאים או המציאו שום דבר חדש.
הם שואלים טכנולוגיות קיימות ומגישים אותם בעטיפת מתנה. עד עכשיו זה הלך להם לא רע בכלל.

אני טוען שזו שאלה של זמן עד שאנשים יתחילו להבין שהם משלמים יותר מדי בשביל מעט מדי או לחילופין היו יכולים לשלם הרבה פחות בשביל
אותו הדבר ..

אבל אני ? מה אני מבין בכלל ..
הריי מי שמוציא 700 דולר על טלפון ( שיש כאלה שאומרים שהוא הכל חוץ מטלפון ) חייב להבין יותר ממני ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

יוני_א פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 848
שם מלא: יוני
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

עוד מידע/שמועות:
מבוסס על מעבד ARM Cortex-A8 או A9. צריכת הספק לכל המערכת - 0.8W בתנאי TDP. שכרו ארכיטקט ראשי מ ATI עבור תכנון ה SOC. ה GPU כנראה מבוסס על PowerVR SGX 5 של חברת Imagination.
מקור: http://venturebeat.com/2010/02/05/apple-a4-ipad/

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #4 

בלי תמיכה ב-FLASH, מחשב זה לא שווה כלום,
האמירות המגעילות של Jobs נגד Adobe ו-Google השבוע לא עזרו אלא להפיך

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

אהיה מאד מופתע אם יש שם Cortex A9, במידה וכן זו מהפיכה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

מה שכל העיתונים והמדיה האינטרנטית פספסו זה דבר חשוב אחד - העובדה שהם שולטים ב-GPU/CPU על ידי SOC משל עצמם לא יועד להעניק לציוד שלהם יותר כח מחשוב או אפילו לשפר את נושא זמן הבטריה. עם בטריה בגודל כזה החברה יכולה להריץ 10 שעות על גבי מעבד ARM רגיל (A4) ו-GPU כמו שכבר היא משתמשת באייפון (רק CLOCKED גבוה יותר).

המטרה כאן היא שליטה מלאה על החומרה, בכדי להגיע למצב שבו יהיה קשה הרבה יותר (עד בלתי אפשרי) לפרוץ את ה-BOOT-ROM ואת המכשיר עצמו.

בניגוד לאייפון, כאן מדובר על מעבר לתחום ממוחשב, שהוא חצי קונסולת משחק וחצי לפטופ.

כדאי לשים לב שמעולם לא היה מחשב שהיה WALLED GARDEN בעולם (תמיד זה הוגבל לקונסולות משחק או מכשירים ניידים יותר). זה די קריטי עבור האסטרטגיה שלהם שלא יהיו פריצות למכשירים. כבר היום אנחנו רואים כיצד ה-PS3 מצליח, בעיקר בזכות חומרה לגמרי לא סטנדרטית, לשמור על WALLED GARDEN למשך שנים.

אני אישית לעולם לא ארכוש מכשיר בסדר גודל כזה שהוא WALLED GARDEN.

אני מקווה שהאייפון 4 יהיה בעל יכולות כמו ה-3GS רק ללא צורך בפריצות (קרי: LOCK SCREEN, MULTI TASKING, תמונות ב-CONTACTS, ו-SMS חכם יותר) כי זה באמת יהיה שיפור משמעותי. בעניין הסלולרי - אני לחלוטין מקבל את הגישה הסגורה ואת היתרונות שבה.

מצד שני, במחשב כמו ה-iPad זה לחלוטין יותר מדי קשה עבורי.

לדעתי כל נושא החסרונות של האייפד הם בעיקר בעיות תוכנה שכנראה יפתרו עם OS4, שלדעתי יצא מהר מאוד אחרי המכשיר (אם לא ביחד עם המכשיר בכלל...). עם זאת, ללא פלאש (מה שלא מסתמן בקרוב) וללא ריבוי משימות - המכשיר כרגע הוא בהחלט לא "הדפדפן הטוב ביותר" אלא דפדפן נייד ונכה.

עם FLASH, אני מעריך שזמן הבטריה ירד בחצי.

מצד שני, אני עדיין לא ממש סגור על מה אפשר לעשות עם מכשיר כזה. כמו העורך של ENGADGET, היישום העיקרי שאני אישית יכול לעשות איתו זה להשתמש בו בכדי לקרוא ולכתוב דואל ליד המיטה. בכל מקום אחר יש לי או מחשב נייד חזק בהרבה, או אייפון שהוא נייד בהרבה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #7 

חוסר תמיכה ב-FLASH זה דבר פוליטי לחלוטין

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #8 

נכון, חוסר פלאש הוא פוליטי לחלוטין, אבל חייבים להודות, ישנה בעיה יסודית עם פלאש וכל המשאבים שהיא צורכת. אני אישית לא הייתי מתנגד אם היו משתמשים בחלופה אחרת יותר יעילה. אולי HTML5, וקוויקטיים אם זה היה תלוי באפל...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #9 

פלאש כבר שנים הגורם הראשי לתקיעות בדפדפנים, התרסקויות ועומס מיותר על המעבד.

אדובי היו צריכים לטפל בזה ממזמן.

שלח תגובה

חזור אל “סלולר”