מידע שפורסם לגבי המעבד של ה IPAD
-
יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אפל הציגו את המעבד של ה IPAD, כמעבד הראשון שתוכנן ע"י אפל - A4. לפי הכתבה המצורפת, לא מדובר ע"י מעבד שתוכנן באמת על ידם (יותר נכון על ידי החברה שאותה רכשו לא מזמן - PA Semi), אלא על מערכת SOC המשלבת מעבד ו GPU של ARM. כלומר אפל תיכננו את החיבוריות, והוסיפו בקר זיכרון.
מקור: http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... -gpu!.aspx
מקור: http://www.brightsideofnews.com/news/20 ... -gpu!.aspx
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שום דבר ממה שהם מיצרים לא תוכנן על ידם.
למעשה הם לא ממציאים או המציאו שום דבר חדש.
הם שואלים טכנולוגיות קיימות ומגישים אותם בעטיפת מתנה. עד עכשיו זה הלך להם לא רע בכלל.
אני טוען שזו שאלה של זמן עד שאנשים יתחילו להבין שהם משלמים יותר מדי בשביל מעט מדי או לחילופין היו יכולים לשלם הרבה פחות בשביל
אותו הדבר ..
אבל אני ? מה אני מבין בכלל ..
הריי מי שמוציא 700 דולר על טלפון ( שיש כאלה שאומרים שהוא הכל חוץ מטלפון ) חייב להבין יותר ממני ..
למעשה הם לא ממציאים או המציאו שום דבר חדש.
הם שואלים טכנולוגיות קיימות ומגישים אותם בעטיפת מתנה. עד עכשיו זה הלך להם לא רע בכלל.
אני טוען שזו שאלה של זמן עד שאנשים יתחילו להבין שהם משלמים יותר מדי בשביל מעט מדי או לחילופין היו יכולים לשלם הרבה פחות בשביל
אותו הדבר ..
אבל אני ? מה אני מבין בכלל ..
הריי מי שמוציא 700 דולר על טלפון ( שיש כאלה שאומרים שהוא הכל חוץ מטלפון ) חייב להבין יותר ממני ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
עוד מידע/שמועות:
מבוסס על מעבד ARM Cortex-A8 או A9. צריכת הספק לכל המערכת - 0.8W בתנאי TDP. שכרו ארכיטקט ראשי מ ATI עבור תכנון ה SOC. ה GPU כנראה מבוסס על PowerVR SGX 5 של חברת Imagination.
מקור: http://venturebeat.com/2010/02/05/apple-a4-ipad/
מבוסס על מעבד ARM Cortex-A8 או A9. צריכת הספק לכל המערכת - 0.8W בתנאי TDP. שכרו ארכיטקט ראשי מ ATI עבור תכנון ה SOC. ה GPU כנראה מבוסס על PowerVR SGX 5 של חברת Imagination.
מקור: http://venturebeat.com/2010/02/05/apple-a4-ipad/
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
בלי תמיכה ב-FLASH, מחשב זה לא שווה כלום,
האמירות המגעילות של Jobs נגד Adobe ו-Google השבוע לא עזרו אלא להפיך
האמירות המגעילות של Jobs נגד Adobe ו-Google השבוע לא עזרו אלא להפיך
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
מה שכל העיתונים והמדיה האינטרנטית פספסו זה דבר חשוב אחד - העובדה שהם שולטים ב-GPU/CPU על ידי SOC משל עצמם לא יועד להעניק לציוד שלהם יותר כח מחשוב או אפילו לשפר את נושא זמן הבטריה. עם בטריה בגודל כזה החברה יכולה להריץ 10 שעות על גבי מעבד ARM רגיל (A4) ו-GPU כמו שכבר היא משתמשת באייפון (רק CLOCKED גבוה יותר).
המטרה כאן היא שליטה מלאה על החומרה, בכדי להגיע למצב שבו יהיה קשה הרבה יותר (עד בלתי אפשרי) לפרוץ את ה-BOOT-ROM ואת המכשיר עצמו.
בניגוד לאייפון, כאן מדובר על מעבר לתחום ממוחשב, שהוא חצי קונסולת משחק וחצי לפטופ.
כדאי לשים לב שמעולם לא היה מחשב שהיה WALLED GARDEN בעולם (תמיד זה הוגבל לקונסולות משחק או מכשירים ניידים יותר). זה די קריטי עבור האסטרטגיה שלהם שלא יהיו פריצות למכשירים. כבר היום אנחנו רואים כיצד ה-PS3 מצליח, בעיקר בזכות חומרה לגמרי לא סטנדרטית, לשמור על WALLED GARDEN למשך שנים.
אני אישית לעולם לא ארכוש מכשיר בסדר גודל כזה שהוא WALLED GARDEN.
אני מקווה שהאייפון 4 יהיה בעל יכולות כמו ה-3GS רק ללא צורך בפריצות (קרי: LOCK SCREEN, MULTI TASKING, תמונות ב-CONTACTS, ו-SMS חכם יותר) כי זה באמת יהיה שיפור משמעותי. בעניין הסלולרי - אני לחלוטין מקבל את הגישה הסגורה ואת היתרונות שבה.
מצד שני, במחשב כמו ה-iPad זה לחלוטין יותר מדי קשה עבורי.
לדעתי כל נושא החסרונות של האייפד הם בעיקר בעיות תוכנה שכנראה יפתרו עם OS4, שלדעתי יצא מהר מאוד אחרי המכשיר (אם לא ביחד עם המכשיר בכלל...). עם זאת, ללא פלאש (מה שלא מסתמן בקרוב) וללא ריבוי משימות - המכשיר כרגע הוא בהחלט לא "הדפדפן הטוב ביותר" אלא דפדפן נייד ונכה.
עם FLASH, אני מעריך שזמן הבטריה ירד בחצי.
מצד שני, אני עדיין לא ממש סגור על מה אפשר לעשות עם מכשיר כזה. כמו העורך של ENGADGET, היישום העיקרי שאני אישית יכול לעשות איתו זה להשתמש בו בכדי לקרוא ולכתוב דואל ליד המיטה. בכל מקום אחר יש לי או מחשב נייד חזק בהרבה, או אייפון שהוא נייד בהרבה.
המטרה כאן היא שליטה מלאה על החומרה, בכדי להגיע למצב שבו יהיה קשה הרבה יותר (עד בלתי אפשרי) לפרוץ את ה-BOOT-ROM ואת המכשיר עצמו.
בניגוד לאייפון, כאן מדובר על מעבר לתחום ממוחשב, שהוא חצי קונסולת משחק וחצי לפטופ.
כדאי לשים לב שמעולם לא היה מחשב שהיה WALLED GARDEN בעולם (תמיד זה הוגבל לקונסולות משחק או מכשירים ניידים יותר). זה די קריטי עבור האסטרטגיה שלהם שלא יהיו פריצות למכשירים. כבר היום אנחנו רואים כיצד ה-PS3 מצליח, בעיקר בזכות חומרה לגמרי לא סטנדרטית, לשמור על WALLED GARDEN למשך שנים.
אני אישית לעולם לא ארכוש מכשיר בסדר גודל כזה שהוא WALLED GARDEN.
אני מקווה שהאייפון 4 יהיה בעל יכולות כמו ה-3GS רק ללא צורך בפריצות (קרי: LOCK SCREEN, MULTI TASKING, תמונות ב-CONTACTS, ו-SMS חכם יותר) כי זה באמת יהיה שיפור משמעותי. בעניין הסלולרי - אני לחלוטין מקבל את הגישה הסגורה ואת היתרונות שבה.
מצד שני, במחשב כמו ה-iPad זה לחלוטין יותר מדי קשה עבורי.
לדעתי כל נושא החסרונות של האייפד הם בעיקר בעיות תוכנה שכנראה יפתרו עם OS4, שלדעתי יצא מהר מאוד אחרי המכשיר (אם לא ביחד עם המכשיר בכלל...). עם זאת, ללא פלאש (מה שלא מסתמן בקרוב) וללא ריבוי משימות - המכשיר כרגע הוא בהחלט לא "הדפדפן הטוב ביותר" אלא דפדפן נייד ונכה.
עם FLASH, אני מעריך שזמן הבטריה ירד בחצי.
מצד שני, אני עדיין לא ממש סגור על מה אפשר לעשות עם מכשיר כזה. כמו העורך של ENGADGET, היישום העיקרי שאני אישית יכול לעשות איתו זה להשתמש בו בכדי לקרוא ולכתוב דואל ליד המיטה. בכל מקום אחר יש לי או מחשב נייד חזק בהרבה, או אייפון שהוא נייד בהרבה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
חוסר תמיכה ב-FLASH זה דבר פוליטי לחלוטין
נכון, חוסר פלאש הוא פוליטי לחלוטין, אבל חייבים להודות, ישנה בעיה יסודית עם פלאש וכל המשאבים שהיא צורכת. אני אישית לא הייתי מתנגד אם היו משתמשים בחלופה אחרת יותר יעילה. אולי HTML5, וקוויקטיים אם זה היה תלוי באפל...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
פלאש כבר שנים הגורם הראשי לתקיעות בדפדפנים, התרסקויות ועומס מיותר על המעבד.
אדובי היו צריכים לטפל בזה ממזמן.
אדובי היו צריכים לטפל בזה ממזמן.