רזולוציה גבוהה בחיבור המחשב למסך טלוויזיה - כדאי ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 341
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברים,

לאחרונה שיניתי את הרזולוציה במחשב מ1920X1080 לנמוכה יותר . בעיקר כי זה קטן מידי ולא נוח לצפייה.
(ניסיתי לבצע התאמות לתצודה כפי שהוצע באחד הדביקים אבל זה לא ממש נוח לי..)

רציתי לדעת, מה המשמעות של הורדת הרזולוציה..? האם קבצים שאני רואה מושפעים מזה? כלומר, האם יהיו דברים שאני לא אוכל לצפות בהם או שאיכות הצפייה בהם תהיה נמוכה יותר?

איך זה בדיוק בא לידי ביטוי?

תודה,
עדי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

איזה טלביזיה יש לך ומה היה קטן מידי?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש לי מסך Philips 42PFL8404.

כשאני על רזולוציה של 1920X1080 אני רואה הכל קטן מאוד על המסך וזה לא נוח ככה...
(אלא אם אתה מכיר שיטה לפתור את זה)

מה שיותר חשוב לי להבין זה מה המשמעות של להשאיר את זה על רזולוציה גבוהה כזו?
האם אני יכול להוריד רזולוציה מבלי לדאוג שמשהו ייפגע מכך?

תודה,
עדי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

לא ניסית פשוט להגדיל את ה DPI או ההגדלה?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ניסיתי וזה לא נוח. (יש על זה דביק)
כי אמנם הכל גדול וברור יותר אבל כשפותחים דפדפן צריך להשתמש בCTRL ובעכבר כדי להגדיל ולהקטין וזה לא ממש נוח..

אבל שוב, אני אשמח להבין מה המשמעות של שינוי הרזולוציה.. ? האם זה ישפיע לרעה על תכנים שאני מנסה לנגן ?
או בכלל איך זה משפיע ?

תודה,
עדי

Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי להבין מה המשמעות של שינוי הרזולוציה מ1920X1080 לנמוכה יותר.(?!)

כמו שציינתי קודם , המחשב שלי מחובר למסך Philips PFL8404 בחיבור HDMI. הבעיה היא שברזולוציה גבוהה כזו הכל קטן מידי ולכן קשה מאוד לנווט במסך בין התפריטים השונים.

למרות שיש דביק בנושא , הוא מדבר על שינוי של DPI או הגדרות ויזואליות אחרות כדי לראות טוב יותר אבל כשאני פותח דפדפן, הכל עדיין קטן ואני צריך להשתמש בSCROLL על העכבר וCTRL כדי להגדיל או להקטין דפים (וזה ממש לא נוח).

*כרגע הגדרתי את המחשב ברזולוציה נמוכה יותר כדי לראות הכל בצורה גדולה וברורה. מה שכן, במצב הנוכחי ברזולוציה הזו מופיע קו דק מאוד בתחתית המסך (לפעמים הוא בצבע ירוק ולפעמים באדום) וזה ממש לא כיף לראות ככה סרטים...

Thoughts Anyone??

Adi123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מישהו יכול לעזור בעניין??

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #8 

בשביל כיוון השוליים ברזולוציה הנמוכה יותר, תנסה לחפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך פרמטרים של overscan/underscan ותנסה לשחק איתם. כמו כן, נסה לשנות קצב רענון (50/60 הרץ וכו), אולי זה יעלים את הקו האדום.
פתרון אפשרי נוסף: יש תוכנות מדיה סנטר וניגון מדיה שניתן לקבוע שהן ישנו את הרזולוציה ל-1920 על 1080 כשהן מופעלות, וברגע שסוגרים אותן הדסקטופ יחזור לרזולוציה הנמוכה יותר שקבעת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #9 

עדי - זו בעיה מוכרת וכאובה. אני אומנם לא עם מסך טלוויזיה, אלא מסך מחשב בגודל 23 אינץ', אבל גם אכלתי איתו מרורים עד שהגעתי למצב שאני מרוצה, פחות או יותר.

הבעיה העיקרית בעבודה ברזולוציה נמוכה יותר היא שאתה עובד ברזולוציה שהיא אינה הרזולוציה הטבעית של המסך. במסךי LCD, ברגע שאתה מציג תמונה ברזולוציה נמוכה יותר, אתה מקבל תמונה הרבה פחות איכותית וחדה. אני מתכוון שאם היה לך מסך HD READY והיית עובד איתו ברזולוציה המקסימלית שלו, היית מקבל תמונה באיכות טובה מאוד, אבל אם במסך FULL HD תכוון את הרזולוציה לכזו עם 720 קווי רוחב, תקבל תמונה הרבה פחות חדה. בעיניי זה נראה ממש רע. מה גם שאם אתה זומם להריץ סרטי 1080P דרך המחשב, אז אין לך ברירה, אלא לעבוד ברזולוציה המתאימה.

אני פתרתי את הבעיה של הטקסטים הקטנים דרך שינוי הגדרת התצוגה ב WIN7 ל 125%. את הבעיה בדפדפן פתרתי באמצעות תוסף לפיירפוקס בשם nosquint שמאפשר לעשות זום באופן קבוע לכל האתרים ואף להגדיר זום שונה לכל אתר.

לעתים זה קצת משבש את מבנה העמוד, אבל זה לא נורא מפריע, מה גם שלא מצאתי שום פתרון ראוי אחר.

הבעיה היחידה שעדיין לא הצלחתי להתגבר עליה היא שהשילוב של עבודה ברזולוציה כל כך גבוהה + הזום גורמים לכך שאתרים מסויימים נגללים לי באיטיות בלתי נסבלת (הפורומים של hometheater במיוחד, ולא ברור לי למה, כי זה לא אתר מאוד עמוס מבחינה גראפית). ברגע שאני מוריד את התצוגה לרזולוציה נמוכה יותר, הגלילה חוזרת להיות מהירה כמו פעם. אני משתגע מזה ולא מבין למה זה קורה. זה לא שהמחשב שלי עגלה....

ניסיתי את כל הדפדפנים הקיימים ובכולם אני סובל מבעיית הגלילה - פיירפוקס, כרום, ספארי ואקספלורר. היחיד שנתן לי תוצאות טובות משמעותית הוא אופרה. בו כמעט כל האתרים נגללים כמו שצריך. ניסיתי אפילו את גרסת הפרה-אלפא שלו (10.5) ושם גם מעט האתרים שנגללו באיטיות טסים (ובכלל יש שיפור מדהים בגרסה הזאת, מעוד הרבה בחינות, אבל אני לא ממליץ בינתיים לנסות כי כיאה לפרה-אלפא עוד יש המון באגים, ובראשם, באג שידוע לפתחים - זלילת זכרון היסטרית שגורמת לפיירפוקס להראות כמו יישום של דוס).

אני כבר כמה שבועות מנסה לעבור לאופרה - אבל קשה לי, ממש קשה לי. כל כך התרגלתי לנוחות של פיירפוקס, ולמרות שבאופרה יש תמיכה מובנית בדברים שבפיירפוקס אני צריך להשתמש עבורם בתוספים (הוספת מנועי חיפוש ובעיקר חסימת פרסומות) יש בה כמה דברים שקשה לי להתרגל אליהם - כמו קורא ה RSS, הבוקמרקס, ובעיקר העובדה שאין (או לפחות לא מצאתי) תחליף לתוסף NOSQUINT, ואין אפילו אפשרות להגדיר זום קבוע לכלל האתרים כמו באקספלורר, או זום שיזכר עבור כל אתר כמו בפיירפוקס ללא התוסף. כך שהאפשרות שלי כרגע היא או להתרגל לטקסטים הקטנטנים, או לעשות את הזום בכל פעם שאני נכנס לאתר, וזה די מעצבן. אם למישהו יש פתרון עבורי, אני אשמח.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #10 

חברים, כנראה שהמחשבים שלכם עגלות.
המחשב שלי גולל אתרים בקלות, תחת פיירפוקס.
ולא צריכים להיות קטנוניים! ה ZOOM בפיירפוקס נשמר לכל אתר, ובתכלס - לכמה אתרים שונים אתם כבר נכנסים??
אז נכון, בשבוע הראשון צריך לשחק עם CTRL גלגלת - אבל זה בדיוק שנייה לוקח. יש מאוד דברים שאתם משקיעים בהם יותר זמן... אז זה מה שמפריע?

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

staticx - אמנם המחשב שלי הוא כבר ישיש בן שנתיים וחצי, אבל רחוק מלהיות עגלה. amd 4600 עם 2 ג'יגה זיכרון וכרטיס מסך RADEON 4300. קצת לא מסתדר לי שמחשב שמנגן 1080P חלק, וללא האצה גרפית 720P חלק מתקשה להתמודד עם הפורומים של HOMETHEATER ועוד אתרים אחרים. עצם העובדה שבאופרה הגלילה עובדת חלק, לעומת כל שאר הדפדפנים, עוד יותר מוזרה לי.

לגבי עניין הזום - אתה צודק, זה לא כזה סיפור, אבל אם אתה יכול באמצעות תוסף פשוט להקל על עצמך את החיים, אז למה לא? ממש חבל לי שאין כזאת אפשרות באופרה (שאפילו לא שומר את ההגדרות פר אתר).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #12 

amittzor ועדי_יגיל, אני חושב שאתם בכלל מפספסים כאן את הנקודה.
מסך FULL HD לסלון לא מיועד לעבודה מרחוק עם מחשב בתוכנות דסקטופ כמו דפדפן, צ'ט ואופיס, אלא למסך שאתם יושבים קרוב אליו על שולחן משרדי ולא עם מקלדת אלחוטית מהספה במרחק 4 מטר.
בשביל המסך הגדול בסלון יש את תוכנות המדיה סנטר השונות - 7MC, MythTV, מדיה פורטל, GBPVR, XBMC, Boxee וכו, שדואגות לתפריטים נוחים ופונטים גדולים.

עבור פתיחה פה ושם של אתר באקספלורר, יש את אופציות הזום השונות. מספיק טוב.
כדי לבצע הורדות, הכנת כתוביות ותחזוקה, מתחברים אל ה-HTPC מממחשב אחר בבית בעזרת תוכנת שליטה מרחוק כמו Remote Desktop, VNC וכו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”