חוות דעת על רסיבר + רמקולים 5.1 בתקציב של 6.8K
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

- תגובות: 65
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום,
אני מעוניין לקנות רסיבר ורמקולים לסרטים + מוסיקה (בעיקר לסרטים).
לאחר שיטוטים אני חושב לקנות:
מגבר YAMAHA RXV663
רמקולים Bose AM6 5.1
ממדי החדר הם 4x2.9 מטרים הטלוויזיה במרחק 2.6 מטר (כנראה תהייה פלזמה מתלבט בין 42 ל37 אינטש, ובגלל שיקולי תקציב כנראה hd ready)
* המערכת צריכה להתאים גם לחדר גדול יותר בעתיד (5x4 בערך)
* מעוניין בתמיכה בפורמטי השמע החדשים. (Dolby True HD, DTS ES , DTS-HD)
* התקציב נמתח עד הקצה...
האם מה שאני מתכנן הגיוני מבחינת הספקים/צרכים (ראיתי במפרטים שהרסיבר נותן 665W - האם זה אומר שכל עוד אני עם 5.1 הרסיבר מספיק אבל אם בעתיד אני ארצה להוסיף 2 רמקולים אני אצטרך להחליף רסיבר (כי אז הרסיבר נותן 95x7 והספק הרמקולים הוא 100W)
אשמח לביקורות / הצעות לרכיבים אחרים שיתאימו לצרכי יותר טוב.
תודה מראש.
אני מעוניין לקנות רסיבר ורמקולים לסרטים + מוסיקה (בעיקר לסרטים).
לאחר שיטוטים אני חושב לקנות:
מגבר YAMAHA RXV663
רמקולים Bose AM6 5.1
ממדי החדר הם 4x2.9 מטרים הטלוויזיה במרחק 2.6 מטר (כנראה תהייה פלזמה מתלבט בין 42 ל37 אינטש, ובגלל שיקולי תקציב כנראה hd ready)
* המערכת צריכה להתאים גם לחדר גדול יותר בעתיד (5x4 בערך)
* מעוניין בתמיכה בפורמטי השמע החדשים. (Dolby True HD, DTS ES , DTS-HD)
* התקציב נמתח עד הקצה...
האם מה שאני מתכנן הגיוני מבחינת הספקים/צרכים (ראיתי במפרטים שהרסיבר נותן 665W - האם זה אומר שכל עוד אני עם 5.1 הרסיבר מספיק אבל אם בעתיד אני ארצה להוסיף 2 רמקולים אני אצטרך להחליף רסיבר (כי אז הרסיבר נותן 95x7 והספק הרמקולים הוא 100W)
אשמח לביקורות / הצעות לרכיבים אחרים שיתאימו לצרכי יותר טוב.
תודה מראש.
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

שלום ותודה על התגובה המהירה.
גם אני לא יודע כמה מעבר ל7.1 יתן, מעולם לא שמעתי תצורה כזו (אולי בקולנוע בלי שהייתי מודע).
אבל עוד שנה שנתיים זה יהפוך למיינסטרים ואז מה? אצטרך לקנות מגבר חדש? (ברור לי שאני אצטרך להוסיף 2 רמקולים, או שהכוונה שלך היתה גם שהרמקולים הנ"ל לא יהיו מספיק טובים?)
לגבי יד שניה - זה קצת מרגיש לי לא טוב - אין עם מי לדבר אם יש בעיות, אין אפשרות להסכים על להחזיר אם לא מוצא חן בעיני. בשביל שאני אקנה יד שניה אני ארצה שמישהו שמבין יותר ממני ישמע אותם יבדוק אם הם בסדר, וגם צריך לדעת איזה מגברין היו מאחוריהם בתקופת חייהם.
גם אני לא יודע כמה מעבר ל7.1 יתן, מעולם לא שמעתי תצורה כזו (אולי בקולנוע בלי שהייתי מודע).
אבל עוד שנה שנתיים זה יהפוך למיינסטרים ואז מה? אצטרך לקנות מגבר חדש? (ברור לי שאני אצטרך להוסיף 2 רמקולים, או שהכוונה שלך היתה גם שהרמקולים הנ"ל לא יהיו מספיק טובים?)
לגבי יד שניה - זה קצת מרגיש לי לא טוב - אין עם מי לדבר אם יש בעיות, אין אפשרות להסכים על להחזיר אם לא מוצא חן בעיני. בשביל שאני אקנה יד שניה אני ארצה שמישהו שמבין יותר ממני ישמע אותם יבדוק אם הם בסדר, וגם צריך לדעת איזה מגברין היו מאחוריהם בתקופת חייהם.
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
לגבי המגבר - הוא תומך ב-7.1, אני אולי אפילו אעשה ניסוי כזה בקרוב, אבל אישית נראה לי שיש זמן עד ש-7.1 יהיה מיינסטרים.
לגבי הרמקולים - אם התקציב שלך הוא 6.8, אז אחרי הרסיבר ישארו לך משהו באזור ה-3-3.5 ל-5 רמקולים וסאבוופר.
מה התכנים שלהם תאזין ומה התמהיל?
לגבי הרמקולים - אם התקציב שלך הוא 6.8, אז אחרי הרסיבר ישארו לך משהו באזור ה-3-3.5 ל-5 רמקולים וסאבוופר.
מה התכנים שלהם תאזין ומה התמהיל?
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

בעיקר סרטים - הרוב כנראה יהיה AC3 / DTS בזמן הקרוב.
מוזיקה - הכל בערך חוץ ממוזיקה ישראלית
מוזיקה - הכל בערך חוץ ממוזיקה ישראלית
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

בעיקר סרטים.
סט מצויין, הרמקולים הקטנים של בוס יכולים להוציא סאונד מצויין ויחידה של הבאס טובה יחסית לגודלה, תתקין את הסט הזה כמו שצריך ואתה תהנה ממנו. , לא ברור לי למה אמרתה שתצטרך להחליף את הרסיבר אם תרצה להוסיף עוד 2 רמקולים.
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

נתחיל מכך שאני לא באמת מבין בנושא.
קראתי באתר של ימאהה שההספק לכל ערוץ כשמחברים 7.1 הוא 95W . (ב5.1 ההספק לערוץ הוא 130W)
הספק הרמקולים הנ"ל הוא 100W.
באחד המדריכים שקראתי רשום שצריך שהרסיבר צריך להיות עם הספק שווה או גבוהה מהספק הרמקולים על מנת שהרמקולים לא יהרסו.
ד"א מישהו יודע היכן והאם הרסיבר הנ"ל זמין לקניה? (אם הוא כבר לא נמכר אז אין טעם לחשוב איך ומה בהקשר של הרסיבר הזה)
קראתי באתר של ימאהה שההספק לכל ערוץ כשמחברים 7.1 הוא 95W . (ב5.1 ההספק לערוץ הוא 130W)
באחד המדריכים שקראתי רשום שצריך שהרסיבר צריך להיות עם הספק שווה או גבוהה מהספק הרמקולים על מנת שהרמקולים לא יהרסו.
ד"א מישהו יודע היכן והאם הרסיבר הנ"ל זמין לקניה? (אם הוא כבר לא נמכר אז אין טעם לחשוב איך ומה בהקשר של הרסיבר הזה)
misanthrope כתב:נתחיל מכך שאני לא באמת מבין בנושא.
ד"א מישהו יודע היכן והאם הרסיבר הנ"ל זמין לקניה? (אם הוא כבר לא נמכר אז אין טעם לחשוב איך ומה בהקשר של הרסיבר הזה)...
http://audioclub.digitalst.co.il/,prodinfo,133
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

מצאתי את המאמר ממנו הסקתי מסקנות:
http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.as ... ID=533#top (בין הספק להתנגדות):
כמו כן, הקפידו שהספק הרמקולים יהיה שווה להספק של המגבר או קטן ממנו. חשוב לדעת כי דווקא מגבר בעל הספק נמוך מהרמקול עלול לגרום נזק לרמקול....
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

נ.ב. תודה על הלינק לקניית המגבר.
misanthrope כתב:מצאתי את המאמר ממנו הסקתי מסקנות:
כמו כן, הקפידו שהספק הרמקולים יהיה שווה להספק של המגבר או קטן ממנו. חשוב לדעת כי דווקא מגבר בעל הספק נמוך מהרמקול עלול לגרום נזק לרמקול.......
הכוונה היא להספק הנמוך בהרבה יותר מ 5 ואט. אל תדאג, לא תצטרך להחליף בעתיד הקרוב את הרסיבר.
-
misanthrope
-
- חבר פעיל

אוקיי.
תודה.
אז הרסיבר הזה והרמקולים ביחד יתנו סאונד טוב בסרטים בעיקר?
תודה.
אז הרסיבר הזה והרמקולים ביחד יתנו סאונד טוב בסרטים בעיקר?