MythTV ו- DTT - שימוש במס' Frontend

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני אתחיל ברקע קצר לכל העניין:
90% מהבית מחובר לרשת בצורה קווית לנתב של Linksys.
יש שרת במרפסת - מאפשר גישה מרכזית לכל התכנים.
התשלום ל YES גבוה מאוד ואין בהם צורך. יש 5 ערוצים המשודרים בחופשיות (22, 11, 10, 33 ו- 99) ויש מאגר סרטים וסדרות (כולל Hulu).

עכשיו,
לצורך העניין הרכבתי מחשב חדש - Mini-ITX, שהייעוד שלו הוא התחברות לטלוויזיה (42" בסלון), ואיפשור צפייה בטלוויזיה.
המחשב הזה משמש אותי כ- Backend ו- Frontend ע"י MythTV (מצאתי ש MythTV הכי נוחה).
במחשב מותקן כרטיס DVB-T מ- eBay.

הצלחתי לגרום למחשב הזה לקבל שידור (בצורה מצויינת אפילו),
אבל לא הצלחתי להשתמש ב LiveCD MythTV Frontend כדי לקבל שידור במחשב נייד כלשהו בבית. הקליינט בצד הנייד ממשיך להגיד "MythTV is using all inputs" למרות ששום שידור לא פעיל במחשב הראשי - ולמרות שגם אם כן, הרי שהערוצים משודרים על אותו תדר (514000MHz) ולכן לא אמורה להיות שום בעייה.

יש למישהו רעיון?

תודה מראש (Y)

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את התוכנה, אבל לידיעתך, מדיה פורטל עובדת מדהים בתצורה של קליינט-סרבר.

חוצמזה, אשמח אם תוכל לומר לי איך התקנת את הדונגל DVB-T שלך , אני מנסה כבר כמה ימים תחת אובונטו 9.10 ולא מצליח. אם תוכל, תענה לי פה http://www.hometheater.co.il/vt104343

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

staticx כתב:לא מכיר את התוכנה, אבל לידיעתך, מדיה פורטל עובדת מדהים בתצורה של קליינט-סרבר.

חוצמזה, אשמח אם תוכל לומר לי איך התקנת את הדונגל DVB-T שלך , אני מנסה כבר כמה ימים תחת אובונטו 9.10 ולא מצליח. אם תוכל, תענה לי פה http://www.hometheater.co.il/vt104343
...
אני אסתכל על השרשור עוד מעט,

אבל בקשר למדיה פורטל - ניסיתי אותה תחת Windows 7, עבד טיפה, ואז המחשב התרסק ל BSOD עם הודעת השגיאה IRQL NOT EQUAL OR LESS (משהו בסגנון, לא התעמקתי). זה קרה כמה פעמים, אז וויתרתי על התוכנה וניסיתי את מזלי עם mythtv..

אם יש לך רעיונות בנוגע למסך הכחול, אשמח לשמוע.

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #4 

המסך הכחול קשור במקרה זה , להתקן חומרה - כלומר דרייבר כושל.
ניחוש שלי - פשוט להתקין שוב דרייבר של כרטיס מסך...
בכל מקרה אני עובד עם בטא 1.1 + SVN אחרון והיא יציבה כסלע, וכל המבנה של קליינט/סרבר + 2 קליינטים עובד מעולה.

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

היי,

הצלחתי בינתיים להשתמש ב MythTV בתצורת סרבר + קליינט בצורה יחסית טובה. אם יעשה בעיות, אני אנסה מדיה פורטל - תודה :)

בקשר לדונגל שלך,
אנחנו משתמשים בדונגלים שונים כנראה - שלי מזוהה בצורה אחרת (CE9500) מאשר שלך (AF.....), אני מניח שלשלי יש דרייברים מובנים..
נקנה מ EBAY בזמנו. לא עשיתי שום דבר מיוחד, רק חיברתי, הרצתי את הפקודה scan שיוצרת את הקבצים עם התדרים ומשם סרקתי את United Kingdoom ובאיזור ה 5138333 זה מצא לי את ה 35 ערוצים.
אגב סריקות, לא מצאתי את הערוצים בסריקה של ה MYTHTV, אלא רק בסריקה דרך שורת הפקודה ויצירת channels.conf ואז השתמשתי בו בתוכנה.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

TomerP,
אתה יכול להסביר כיצד פתרת את הבעיה שלך ? (לדורות הבאים).

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

tur כתב:TomerP,
אתה יכול להסביר כיצד פתרת את הבעיה שלך ? (לדורות הבאים).
...
המ,

את העניין של MythTV is using all inputsאני לא בטוח שבכלל פתרתי. זה עדיין עושה את זה לפעמים. האפשרויות שאולי השפיעו על העניין וגרמו לו לקרות פחות:
- ביטלתי את ה V בהגדרות backend שאומרת שהמקלט תמיד יהיה בשימוש ע"מ לעדכן EPG.
- ביטלתי את ה V שנועל את המקלט לשימוש של MythTV בלבד - גם כן בהגדרות backend.

הייתה עוד צרה, והיא שלא יכולתי להתחבר ל backend ממחשב אחר המריץ LiveCD של ה frontend - זה נפתר ע"י הגדרת ה IP החיצוני (של הרשת, 192.168.x.x) ב 2 השדות ב Backend (הגדרות שנקראות General). הטעות שלי הייתה שה IP הראשון היה 127.0.0.1 ולכן לא ניתן היה לגשת למכונה.

אגב, למי שצריך ליצור channels.conf ולא ממש מצליח - אחרי שהאנטנה מכוונת למיקום הנכון, ויש אור אדום על הדונגל - (גם בזה הייתה לי בעיה פשוט, עד שהצלחתי)

קוד: בחירת הכל

scan
scan /usr/local/share/dvb/scan/dvb-t/uk-Divis > channels.conf
זה ייצור channels.conf לשימוש בהגדרת ערוצים. לפונקצייה scan אני קורא בפעם הראשונה ע"מ ליצור את הקבצים (uk-Divis וכיו"ב), בפעם השנייה אני קורא לה עם uk-Divis - פשוט כי אין ישראל ו UK משתמשים בתדרים שאנחנו משתמשים בהם..

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”