מבקש חוות דעת על מטחנת Ascaso i-steel
הייתי רוצה להתעניין איתכם לגבי המטחנה Ascaso i-steel
(ראו תמונה מצורפת וגם וידאו)
היא דיי דומה ascaso i mini
ההבדלים הם שה- i-steel עשוייה מאלומיניום ונראית יותר טוב לטעמי ויש לה Timer (חסרון בעיני)
מבפנים זו בדיוק אותה מטחנה.
הדבר שהכי מטריד אותי הוא שכנראה שאי אפשר לבטל את ה- Timer של המכונה אין כפתור off כמו באיבריטל. תקנו אותי אם אני טועה
האם אפשר לדעתכם לבטל את כפתור ה- Timer כך שאני אוכל להתחיל ולהפסיק טחינה בכל זמן שארצה ?
[url/]
(ראו תמונה מצורפת וגם וידאו)
היא דיי דומה ascaso i mini
ההבדלים הם שה- i-steel עשוייה מאלומיניום ונראית יותר טוב לטעמי ויש לה Timer (חסרון בעיני)
מבפנים זו בדיוק אותה מטחנה.
הדבר שהכי מטריד אותי הוא שכנראה שאי אפשר לבטל את ה- Timer של המכונה אין כפתור off כמו באיבריטל. תקנו אותי אם אני טועה
האם אפשר לדעתכם לבטל את כפתור ה- Timer כך שאני אוכל להתחיל ולהפסיק טחינה בכל זמן שארצה ?
[url/]
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נראית מעולה!
איפה מצאת אותה? לא הצלחתי למצוא באתרים ישראליים. נראה לי שהיא חדשה, אני צודק?
לגבי הטיימר - לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית. אני מנחש שאין בעיה, גם כשיש טיימר, להפעיל ידנית. ובכל אופן - תמיד אפשר לפרק את הטיימר ולעקוף אותו.
יש מחיר?
איפה מצאת אותה? לא הצלחתי למצוא באתרים ישראליים. נראה לי שהיא חדשה, אני צודק?
לגבי הטיימר - לא הצלחתי למצוא תשובה חד משמעית. אני מנחש שאין בעיה, גם כשיש טיימר, להפעיל ידנית. ובכל אופן - תמיד אפשר לפרק את הטיימר ולעקוף אותו.
יש מחיר?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הנושא של הטיימר מאוד חשוב לי (לא זקוק לטיימר) אם יהיה אפשרי להשתמש במטחנה גם ללא הטיימר אולי אני אלך עליה
קחו לדוג' את המטחנה של איבריטל אין אפשרות לעקוף את הטיימר ולהשתמש בצורה ידנית.
אני לא מעוניין להתעסק בפירוקים בטח שאני קונה מטחנה חדשה.
מנגד יש את ה- i - mini שהיא אותה מטחנה רק בנויה אחרת מבחינה חיצונית ובנוסף אין לה טיימר (יתרון בעיני) וגם חסר לה תופסן לידית. בגדול אני חושב שה- i-steel יותר מרשימה.
hosq צבע שחור לא יתאים לי מבחינת עיצוב מכיוון שיש לי את הסילביה שהיא כסופה
להשוואה קלה שמתי תמונה של שני המטחנות
מוטי נראה לי שהיא חדשה משיחה עם ''קדמה'' הוסבר לי שהחל מהשבוע הבא הם יתחילו לייבא את המטחנה באופן בלעדי רק ב''קדמה''
המחיר כפי שמוגדר אצלהם כמבצע יהיה 1290 ש''ח.
משתלם?!
קחו לדוג' את המטחנה של איבריטל אין אפשרות לעקוף את הטיימר ולהשתמש בצורה ידנית.
אני לא מעוניין להתעסק בפירוקים בטח שאני קונה מטחנה חדשה.
מנגד יש את ה- i - mini שהיא אותה מטחנה רק בנויה אחרת מבחינה חיצונית ובנוסף אין לה טיימר (יתרון בעיני) וגם חסר לה תופסן לידית. בגדול אני חושב שה- i-steel יותר מרשימה.
hosq צבע שחור לא יתאים לי מבחינת עיצוב מכיוון שיש לי את הסילביה שהיא כסופה
להשוואה קלה שמתי תמונה של שני המטחנות
מוטי נראה לי שהיא חדשה משיחה עם ''קדמה'' הוסבר לי שהחל מהשבוע הבא הם יתחילו לייבא את המטחנה באופן בלעדי רק ב''קדמה''
המחיר כפי שמוגדר אצלהם כמבצע יהיה 1290 ש''ח.
משתלם?!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לא יקר אבל גם לא זול. זה איזור המחירים של כל מטחנות ה-38 מ"מ הטובות. למשל הלליט עולה 1350 ש"ח בקופיטיים.
אם כבר תחרות, אז שים אותה מול ה-I2, לא מול ה-mini. לדעתי מחיר דומה, ביצועים דומים. רק ענין של טעם.
בכל אופן, ה-i-steel הזו נראית כאופציה מעולה. הייתי משווה אותה ראש בראש מול הלליט.
אם כבר תחרות, אז שים אותה מול ה-I2, לא מול ה-mini. לדעתי מחיר דומה, ביצועים דומים. רק ענין של טעם.
בכל אופן, ה-i-steel הזו נראית כאופציה מעולה. הייתי משווה אותה ראש בראש מול הלליט.
לליט חדשה אפשר להשיג בארץ גם ב- 1200 ש''ח אבל היא מכוערת לטעמי נראית כמו הכלאה של רובטריק מצוי
משמועות ממקורבים אומרים שהלליט שמיובאת לארץ זו לא אותה לליט שמוכרים בחו''ל מאיזושהי סיבה היבואן בארץ מסיר רכיבים שונים במטחנה נשמע תמוה
ה- I2 מטחנה מעולה אבל העיצוב חשוב לי לא פחות מהאיכות והיא די גדולה בשבילי ולכן המיני או ה- steel יותר יתאימו לי
להתלבטות שלי נראה לי שאני אכניס לתמונה גם את ה- Rancilio Rocky שלגמרי שכחתי ממנה
לטעמי קיימים שני חסרונות במטחנה:
1. היא טוחנת לאט, האם זה באמת חיסרון?
2. יש אומרים שהיא לא טוחנת דק מספיק לרנצ'יליו סילביה, האומנם!?
3. אני אוהב להשאיר את הפולים במיכל הפולים של המטחנה, הייתי אצל חבר שבוע שעבר שקנה את המטחנה מיד שנייה ושמתי לב שהמכסה של המיכל דיי רופף והוא (המכסה) לא סגור בלחץ קל או אטום לחלוטין.
לבעליי הרוקי, האם גם אצלכם המצב דומה?
* היתרון הגדול של הרוקי שהיא שקטה לעומת הנמוקס לוקס שלי שאם אני מפעיל אותה אני צריך אטמי אוזניים
אז מה אתם אומרים?
משמועות ממקורבים אומרים שהלליט שמיובאת לארץ זו לא אותה לליט שמוכרים בחו''ל מאיזושהי סיבה היבואן בארץ מסיר רכיבים שונים במטחנה נשמע תמוה
ה- I2 מטחנה מעולה אבל העיצוב חשוב לי לא פחות מהאיכות והיא די גדולה בשבילי ולכן המיני או ה- steel יותר יתאימו לי
להתלבטות שלי נראה לי שאני אכניס לתמונה גם את ה- Rancilio Rocky שלגמרי שכחתי ממנה
לטעמי קיימים שני חסרונות במטחנה:
1. היא טוחנת לאט, האם זה באמת חיסרון?
2. יש אומרים שהיא לא טוחנת דק מספיק לרנצ'יליו סילביה, האומנם!?
3. אני אוהב להשאיר את הפולים במיכל הפולים של המטחנה, הייתי אצל חבר שבוע שעבר שקנה את המטחנה מיד שנייה ושמתי לב שהמכסה של המיכל דיי רופף והוא (המכסה) לא סגור בלחץ קל או אטום לחלוטין.
לבעליי הרוקי, האם גם אצלכם המצב דומה?
* היתרון הגדול של הרוקי שהיא שקטה לעומת הנמוקס לוקס שלי שאם אני מפעיל אותה אני צריך אטמי אוזניים
אז מה אתם אומרים?
אם כך השאלה היא למה שתרצה להחליף את הנמוקס?
אם אתה מחפש קפה טוב יותר, כנראה שזה לא יקרה. מה שכן, המטחנות הנ"ל עדיפות בהרבה בשאר הפרמטרים - איכות בניה, מראה וכו'.
לטעמי, הרוקי הולכת מצויין עם הסילביה, גם מבחינת מראה. אבל האסקסו ייחודית ויפה הרבה יותר מהרוקי (לא חוכמה...הרוקי נראית כמו מיקסר)
טיפ - ציוד קפה זה משהו שלא כדאי להזמין דרך האינטרנט. צריך להתנסות ולראות אם זה מה שאתה מצפה לקבל. חוצמזה שהקניה עצמה היא כיף.
בקשר ל IMINI - תאמין לי שפלסטיק אפור לא יתאים לסילביה. זה לא מתכת.
יש כאן עוד שיקולים - מחיר (הרוקי יקרה משמעותית), כוונון צעדים נוח(רוקי) לעומת רציף מדוייק אבל קצת מציק
אם אתה מחפש קפה טוב יותר, כנראה שזה לא יקרה. מה שכן, המטחנות הנ"ל עדיפות בהרבה בשאר הפרמטרים - איכות בניה, מראה וכו'.
לטעמי, הרוקי הולכת מצויין עם הסילביה, גם מבחינת מראה. אבל האסקסו ייחודית ויפה הרבה יותר מהרוקי (לא חוכמה...הרוקי נראית כמו מיקסר)
טיפ - ציוד קפה זה משהו שלא כדאי להזמין דרך האינטרנט. צריך להתנסות ולראות אם זה מה שאתה מצפה לקבל. חוצמזה שהקניה עצמה היא כיף.
בקשר ל IMINI - תאמין לי שפלסטיק אפור לא יתאים לסילביה. זה לא מתכת.
יש כאן עוד שיקולים - מחיר (הרוקי יקרה משמעותית), כוונון צעדים נוח(רוקי) לעומת רציף מדוייק אבל קצת מציק
what's next?
אני לא רוצה להחליף את הנמוקס אני צריך עוד מטחנה את הנמוקס אני אעביר כנראה להורים.
לאחר חישוב כל הפרמטרים נראה לי שהקנייה הטובה ביותר היא הרנצ'יליו רוקי
אוקי לגבי חיסרון מספר 3 שציינתי בהודעה האחרונה מצאתי פתרון נחמד שנקרא Click Clack, מה אתם אומרים?
[url/][url]
יש למישהו ממכם את זה?
*פתחתי שרשור חדש לגבי ה- Click Clack
לאחר חישוב כל הפרמטרים נראה לי שהקנייה הטובה ביותר היא הרנצ'יליו רוקי
אוקי לגבי חיסרון מספר 3 שציינתי בהודעה האחרונה מצאתי פתרון נחמד שנקרא Click Clack, מה אתם אומרים?
[url/][url]
יש למישהו ממכם את זה?
*פתחתי שרשור חדש לגבי ה- Click Clack
נערך לאחרונה על ידי itzik_vip ב 29/01/2010 18:45, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם אתה רוצה עוד אפשרות אז יש את הקומפאק K3 אצל רוני בקפה רות.
יש לה כוונון רציף סביב צעדים שמזיזים את כל הראש.
עולה בערך כמו הרוקי וקונקורדיה אמר שהיא טובה יותר.
אבל הרוקי עובדת מעולה עם הסילביה - זה אותו יצרן לא?!?!? מה הם לא יטחנו בעצמם לסילביה????
יש לה כוונון רציף סביב צעדים שמזיזים את כל הראש.
עולה בערך כמו הרוקי וקונקורדיה אמר שהיא טובה יותר.
אבל הרוקי עובדת מעולה עם הסילביה - זה אותו יצרן לא?!?!? מה הם לא יטחנו בעצמם לסילביה????
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

איציק, העלית כמה נקודות:
1. לגבי הלליט - אני לא שמעתי את השמועות האלו והאמת שזה נשמע לי די מופרך. משאירים חלקים בחוץ? אילו חלקים בדיוק? בכל אופן - מדובר במטחנה מעולה. השתמשתי בה כמה פעמים (אח שלי קנה אותה) ואהבתי אותה מאוד. היתרון המשמעותי שלה מול הרוקי - היא טוחנת מאוד מהר. לגבי איכות הטחינה - לא בדקתי ראש בראש, אבל אני מניח שהיא מעולה בדיוק כמו שאר מטחנות ה-38 מ"מ.
2. הרוקי אכן טוחנת לאט יחסית. לוקח לי זמן לטחון לסלסלה הכפולה, במיוחד כשאני טוחן דק. זה לא מאוד מציק לי, למעט מקרים נדירים שבהם אני צריך לטחון הרבה (למשל, צנצנת קטנה של קפה טחון למקינטה שאני מביא לחבר או לוקח לחו"ל).
3. טחנתי עם הרוקי לקפה טורקי בלי שום בעיה. אין לי ספק שהיא יכולה לסתום את הסילביה בקלי קלות.
4. לגבי מיכל הפולים - הוא אכן לא אטום הרמטית, אבל לדעתי אין שום משמעות לאטימה הרמטית כי גם ככה נכנס אויר מלמטה. *אבל*, היתרון הגדול של הרוקי מול כל המטחנות האחרות שאנחנו מביאים כאן הוא שהמיכל צבוע בכחול ומסנן קרינה. יש הטוענים שהדבר עוזר מאוד לשמוע על טריות הפולים. אישית זה לא מפריע לי, כי אני גם ככה צורך את הפולים תוך פרק זמן קצר. מבחינתי היתרון בצבע הוא פשוט אסתטי - היא נראית "מקצועית" יותר
1. לגבי הלליט - אני לא שמעתי את השמועות האלו והאמת שזה נשמע לי די מופרך. משאירים חלקים בחוץ? אילו חלקים בדיוק? בכל אופן - מדובר במטחנה מעולה. השתמשתי בה כמה פעמים (אח שלי קנה אותה) ואהבתי אותה מאוד. היתרון המשמעותי שלה מול הרוקי - היא טוחנת מאוד מהר. לגבי איכות הטחינה - לא בדקתי ראש בראש, אבל אני מניח שהיא מעולה בדיוק כמו שאר מטחנות ה-38 מ"מ.
2. הרוקי אכן טוחנת לאט יחסית. לוקח לי זמן לטחון לסלסלה הכפולה, במיוחד כשאני טוחן דק. זה לא מאוד מציק לי, למעט מקרים נדירים שבהם אני צריך לטחון הרבה (למשל, צנצנת קטנה של קפה טחון למקינטה שאני מביא לחבר או לוקח לחו"ל).
3. טחנתי עם הרוקי לקפה טורקי בלי שום בעיה. אין לי ספק שהיא יכולה לסתום את הסילביה בקלי קלות.
4. לגבי מיכל הפולים - הוא אכן לא אטום הרמטית, אבל לדעתי אין שום משמעות לאטימה הרמטית כי גם ככה נכנס אויר מלמטה. *אבל*, היתרון הגדול של הרוקי מול כל המטחנות האחרות שאנחנו מביאים כאן הוא שהמיכל צבוע בכחול ומסנן קרינה. יש הטוענים שהדבר עוזר מאוד לשמוע על טריות הפולים. אישית זה לא מפריע לי, כי אני גם ככה צורך את הפולים תוך פרק זמן קצר. מבחינתי היתרון בצבע הוא פשוט אסתטי - היא נראית "מקצועית" יותר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מטחנת לליט זה מותג מדבקה זאת נגזרת סטפלס של נמוקס לוקס.
יונתן בזמנו חיפש מטחנה בשם כזה בעוד מקום בעולם ולא מצא.
יונתן בזמנו חיפש מטחנה בשם כזה בעוד מקום בעולם ולא מצא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
לליט זה אכן מותג OEM (כמו נמוקס בדיוק אגב), אבל בוודאי שהוא נמכר בעולם. הנה המטחנה בארה"ב:
http://www.1st-line.com/machines/home_m ... t/PL53.htm
http://www.1st-line.com/machines/home_m ... t/PL53.htm
moti_r כתב:
1. לגבי הלליט - מדובר במטחנה מעולה. השתמשתי בה כמה פעמים (אח שלי קנה אותה) ואהבתי אותה מאוד. היתרון המשמעותי שלה מול הרוקי - היא טוחנת מאוד מהר. לגבי איכות הטחינה - לא בדקתי ראש בראש, אבל אני מניח שהיא מעולה בדיוק כמו שאר מטחנות ה-38 מ"מ.
...
מנסיון אישי - יש לי את הלליט כבר למעלה מחצי שנה והיא טוחנת מעולה!!!
בהתייחס לאתר שקרמריקה נתן: http://www.1st-line.com/machines/home_m ... t/PL53.htm
אכן בלליט ה"ישראלית" שיש לי חסרים כמה אביזרים שכן רואים בתמונה שבאתר: מפסק ידני בצד המכשיר, מיכל גדול יותר, מגש מתחת למשפך הקפה.
דני
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

וואלה, זו אכן הלליט.
אם כך, הטענה שמדובר במוצר מדבקה היא לא נכונה.
לגבי החלקים שחסרים: סוויץ' מצד ימין הוא מיותר לגמרי (מעולם לא השתמשתי בסוויץ' הזה ברוקי), ותחתית היא גם רק מיותרת לטעמי (הרבה יותר קל לנקות בלעדיה). לגבי המיכל - זו לדעתי הנקודה הכי חלשה של הלליט - המיכל שלה ממש קטן מדי.
מישהו יודע אם אפשר לקבל מיכל גדול יותר מהיבואן?
אם כך, הטענה שמדובר במוצר מדבקה היא לא נכונה.
לגבי החלקים שחסרים: סוויץ' מצד ימין הוא מיותר לגמרי (מעולם לא השתמשתי בסוויץ' הזה ברוקי), ותחתית היא גם רק מיותרת לטעמי (הרבה יותר קל לנקות בלעדיה). לגבי המיכל - זו לדעתי הנקודה הכי חלשה של הלליט - המיכל שלה ממש קטן מדי.
מישהו יודע אם אפשר לקבל מיכל גדול יותר מהיבואן?