שאלה בנוגע ל-2 פורמטי דחיסה (MPEG2 ו-MPEG4) בסרטי HD. תודה.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #1 

שלום,

כפי שאתם יודעים נמצאים באינטרנט תכני HD אשר רובם ברזולוציה של 1080i ובפורמט MPEG-2.

בזמן האחרון אני נתקל בדיי הרבה תכני HD ברזולוציה של 720p בפורמט MPEG-4 (הרוב ב-X.264)

לפי מה שאני יודע, כל עניין ה"מהפכה" בשידורי HD נע סביב המעבר לשידור בפורמט MPEG-4 במקום MPEG-2 שכנראה יותר יעיל. מסתבר שהתופעה כפי שתיארתי קודם לכן הגיעה גם אל האינטרנט.

השאלה היא בהנחה שהתצוגה שלי בעלת רזולוציה של 720p האם יהיה הבדל כלשהוא בין סרט HD מסויים (לדוגמא מטריקס) אשר מקודד בפורמט MPEG-4 ושוקל כ-4.5GB לבין אותו הסרט רק שמקודד בפורמט MPEG-2 ברזולוציה של 1080i, בביטרייט גבוהה יותר ושוקל כ-12GB (כפי-2.6) ?

הערה: שימו לב לכך שכפי שכתבתי התצוגה היא ברזולוציה של 720p ככה שיתרון הרזולוציה שאמור להיות לסרט בפורמט MPEG-2 בטל ואולי אפילו לסרט שבמקור 720p יהיה יתרון בנושא עקב אפשרות שה-Deinterlacing יהיה לא במיטבו.

תודה מראש.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #2 

הסיבה שזה עובר לאינטרנט היא פשוט מכיוון שאנשים מקליטים את זה מהשידורים שקיימים באוויר. גם בארה"ב מתחילים לשדר ב-H264 ובאירופה ישדרו HDTV אך ורק בשיטה זו. מכיוון שזה מה שמקליטים, זה גם מה שיהיה באינטרנט בעתיד.

לגבי MPEG4, יש לו יתרונות רבים . אחד מהם הוא ב-VARIABLE BLOCK SIZE אשר גורם להפחתה בתחושה של ריבועים כפי שיש ב-MPEG2, מה שמאפשר הורדה של קצב הנתונים ועדיין לשמור על תחושה של תמונה איכותית. ההבדל צריך להיות בסביבות 20% שיפור ביכולת הכיווץ לכל היותר. כלומר, אם יש לך שני קבצים, כאשר ה-MPEG4 קטן ב-20% מהקובץ ב-MPEG2, אזי הם יהיו בערך באותה איכות.

אם ההפרש גדול יותר. כלומר, ירידה דרמטית של קובץ 12G ל-4.5G, פשוט כיווצו יותר על ידי הורדת הביטרייט, והאיכות תפגע. במקרה כזה, גירסאת ה-MPEG2 תהיה טובה מהשניה.

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #3 

תודה.

בנוגע לפסקה הראשונה - צר לי שלא הסברתי את עצמי טוב, התכוונתי שגרסאת ה-MPEG-4 היא בעצם Re-encode של גרסאת ה-MPEG2 אשר דיברתי עליה.

בכל מקרה, לצערי לא אספיק להוריד את הסרט בפורמט MPEG-2 לפני שימחק מהשרת (עברו כבר 24 יום והשרת שומר ל-25 כמו רוב השרתים באותו טווח מחירים) ככה שנותר לי רק להוריד את הסרט ב-X.264 ולקוות לתמונה סבירה.

שוב תודה על ההסבר.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #4 

אוקיי,

לגבי REENCODE, אתה מפסיד כמה דברים:
1. המקור כבר קודד כמ-MPEG2, כך שהמקרובלוקים והבלוקים כבר קיימים במערכת (אי אפשר להוציא אותם).
2. כבר איבדנו מידע חשוב בקידוד הראשון.
3. הקידוד השני תמיד חייב להיות אגרסיבי יותר.

לכן, כשיש מצב של REENCODING עדיף לוותר מראש (אלא אם כן המקור ב-BITRATE גבוה, והגירסא השניה בקידוד בגודל סביר ולא נורא רחוק מהמקור).

MarioMan פותח השרשור
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

OK אז על הסרט הזה אני אוותר בנתיים, עד שיעשו לו REPOST.

ד"א, לפני כמה חודשים העלו את ה-Extended Edition של LOTR:ROTK ב-HD (רזולוציה של 800p) בפורמט XVID.
הקטעים של הגרסא התיאטרלית הם ממקור 1080i בפורמט MPEG-2 בביטרייט דיי גבוהה והגרסא המורחבת שוקלת ג'יגה יותר (או אולי ג'יגה פחות) מאשר הגרסא התיאטרלית.

זה שקודד טוען שבעזרת סקריפט של Avisynth הוא תיקן\העלים את המאקרובלוקים ואנשים בפורום של a.b.hdtv (שכרגע למטה משום מה) טוענים שבהשוואה של אותן סצינות למקור ברזולוציית 1080i בפורמט MPEG-2 באמת יש שיפור ניכר מאד.

ככה שבנוגע ל-1 יכל להיות שכן אפשר להוציא אותם.
לי בכל מקרה כבר אין את הגרסא התיאטרלית ככה שאין באפשרותי לעשות השוואה כזו.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”