FIREFOX לא תומך ב-H264 ב-HTML5, הנפגעים? צופי YOUTUBE
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
http://tech.walla.co.il/?w=/4007/1636069
האירוניה היא ש-HTML5 אמור להיות התקן שעליו הדור הבא של האינטרנט יבנה, אבל הוא מבוסס על H264 שהיא טכנולוגיה עם הרבה מאוד פטנטים מסחריים - מה שמונע ממנו שימוש חינמי ברשת.
מי כן תומך ב-H264 כמו שצריך? CHROME, ספארי ו-FLASH...
האירוניה היא ש-HTML5 אמור להיות התקן שעליו הדור הבא של האינטרנט יבנה, אבל הוא מבוסס על H264 שהיא טכנולוגיה עם הרבה מאוד פטנטים מסחריים - מה שמונע ממנו שימוש חינמי ברשת.
מי כן תומך ב-H264 כמו שצריך? CHROME, ספארי ו-FLASH...
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
מוזילה יצטרכו לעשות חושבים טוב טוב.
אגב, כבר עכשיו אפשר להירשם ולהתחיל לראות חלק מקטעי הוידאו ב Youtube ב HTML5 במקום ב Flash!
זה האתר להירשם לשירות:
http://www.youtube.com/html5
הנה דוגמא לסירטון שיציג לכם את הסרט ב H264 במידה והצטרפתם לשירות באתר למעלה ובמידה וכמובן תפתחו בדפדן שתומך בכך (Join the HTML5 Beta). על מנת לראות את זה אתם חייבים לעשות את זה מתוך האתר של youtube ולא מהפורום הנ"ל (לא Embedded)
זה האתר להירשם לשירות:
http://www.youtube.com/html5
הנה דוגמא לסירטון שיציג לכם את הסרט ב H264 במידה והצטרפתם לשירות באתר למעלה ובמידה וכמובן תפתחו בדפדן שתומך בכך (Join the HTML5 Beta). על מנת לראות את זה אתם חייבים לעשות את זה מתוך האתר של youtube ולא מהפורום הנ"ל (לא Embedded)
ייתכן שיש במהלך הזה משהו הרבה יותר עמוק ומשמעותי, בסופו של יום!
ייתכן שגוגל סוף-סוף מצאו עוד דרך לכמת את המוצר\מפלצת שלהם, "youtube" לכסף שיגיע בעקיפין משרותים אחרים של גוגל. כגון דפדן ה Chrome שלהם, מערכת ההפעלה שהם יום אחד יוציאו, או אחרי ההשקה של הנקסוס אחד, אני גם לא אופתע אם האנדרויד יהיה ב OS היחיד למובייל שיתמוך ב HTML5
ייתכן שגוגל סוף-סוף מצאו עוד דרך לכמת את המוצר\מפלצת שלהם, "youtube" לכסף שיגיע בעקיפין משרותים אחרים של גוגל. כגון דפדן ה Chrome שלהם, מערכת ההפעלה שהם יום אחד יוציאו, או אחרי ההשקה של הנקסוס אחד, אני גם לא אופתע אם האנדרויד יהיה ב OS היחיד למובייל שיתמוך ב HTML5
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
ממש לא נראה לי, נשמע רעיון עקום לגמרי.osherov כתב:ייתכן שיש במהלך הזה משהו הרבה יותר עמוק ומשמעותי, בסופו של יום!
ייתכן שגוגל סוף-סוף מצאו עוד דרך לכמת את המוצר\מפלצת שלהם, "youtube" לכסף שיגיע בעקיפין משרותים אחרים של גוגל. כגון דפדן ה Chrome שלהם, מערכת ההפעלה שהם יום אחד יוציאו, או אחרי ההשקה של הנקסוס אחד, אני גם לא אופתע אם האנדרויד יהיה ב OS היחיד למובייל שיתמוך ב HTML5...
לא חושב שמישהו יבסס על זה מודל עיסקי.
מקווה שיחליפו את ה codec או יעבירו אותו ל open source license
הרעיון הוא להגדיר את הסטנדרט. ברגע שאתה כמעט מונפול בתחום מסויים (youtube) תנסה לקבוע עובדות בשטח שלא ישאירו ברירה לכל שאר החברות אלא ליישר קו עם העובדה שקבעת (כל שאר הדפדפנים). מיקרוסופט עושים את זה שנים, לדעתי גם גוגל רוצים לעשות את זה על מנת לקדם פתרונות שלהם כגון הדפדפן שלהם! (אני לא קונה את זה, שכל כך חשוב להם להחליף את ה flash ב HTML5 רק כי הוידאו אולי קצת יותר טוב). זה משהו הרבה יותר עמוק מזה, קרא את הכתבה הבאה:boazj כתב:ממש לא נראה לי, נשמע רעיון עקום לגמרי.osherov כתב:ייתכן שיש במהלך הזה משהו הרבה יותר עמוק ומשמעותי, בסופו של יום!
ייתכן שגוגל סוף-סוף מצאו עוד דרך לכמת את המוצר\מפלצת שלהם, "youtube" לכסף שיגיע בעקיפין משרותים אחרים של גוגל. כגון דפדן ה Chrome שלהם, מערכת ההפעלה שהם יום אחד יוציאו, או אחרי ההשקה של הנקסוס אחד, אני גם לא אופתע אם האנדרויד יהיה ב OS היחיד למובייל שיתמוך ב HTML5...
לא חושב שמישהו יבסס על זה מודל עיסקי.
מקווה שיחליפו את ה codec או יעבירו אותו ל open source license...
http://mashable.com/2009/09/22/google-chrome-frame/
לא הבנתי אם אתה אומר את זה בצחוק או ברצינותortori כתב:אקספלורר 8 הכי טוב, בלי בעיות, בלי סיבוכים, בלי בעיות עם העברית, עדכוני אבטחה ישירות ממייקרוסופט, מה צריך יותר?...
האקספלורר (גם גירסה 8 ) הוא-הוא הגורם לפריצה המדוברת כל כך בתקופה האחרונה נגד חשבונות של Gmail בסין הרחוקה. ג'וגל נכנסו ראש בראש בממשל הסיני בגלל הארוע הזה בו האקרים (כנראה מטעם השלטון) פרצו לחשבונות של אנשים השייכים לארגוני זכויות האדם (ובגלל הצנזורה שגוגל מחויבים להטיל על שרותי החיפוש שלהם בסין). כרגע יש ממש מלחמת עולם בין גוגל לסינים (שגם הממשל האמריקאי מעורב בבלאגן הזה). גוגל מאיימים בנטישה של כל השוק הסיני בגלל מה שהולך שם, וכל זה התחיל בגלל פירצה שהתגלתה ב IE (שתיקון לפירצה הופץ רק בימים האחורנים)
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
לא הבנתי מה הדיון סביב FF,
הסירטון עובד מצויין (אצלי) על גירסא 3.6 ברזולוציית 1080p, אחרי החתימה של HTML5.
אוקיי... הבנתי.
אפשר לצפות בו תחת FLASH ב- 1080p,
אבל לא תחת HTML5.
הסירטון עובד מצויין (אצלי) על גירסא 3.6 ברזולוציית 1080p, אחרי החתימה של HTML5.
אוקיי... הבנתי.
אפשר לצפות בו תחת FLASH ב- 1080p,
אבל לא תחת HTML5.