שאלה על חיבור כבל בין הממיר למסך
שלום יש לי כמה שאלות,
יש לי LCD 32 אינצ' HD Ready של היטאצ'י. אני רוצה לחבר אותה לממיר רגיל של יס.
כמה שאלות:
1. יש לי כבל שבצד אחד הוא סקארט ובצד שני RCA. זה משנה איזה צד הולך לאן בשביל איכות מירבית?
2. האם יש הבדל בין הכבל שציינתי למעלה לבין כבל שהוא סקארט משני צדדיו?
ושאלה שקצת לא קשורה: לפי מה שאני יודע יש בהוט פילטר מסוים שעוזר לשפר את איכות הצפיה בשביל מסכי LCD.
האם יש ביס דבר כזה?
תודה.
יש לי LCD 32 אינצ' HD Ready של היטאצ'י. אני רוצה לחבר אותה לממיר רגיל של יס.
כמה שאלות:
1. יש לי כבל שבצד אחד הוא סקארט ובצד שני RCA. זה משנה איזה צד הולך לאן בשביל איכות מירבית?
2. האם יש הבדל בין הכבל שציינתי למעלה לבין כבל שהוא סקארט משני צדדיו?
ושאלה שקצת לא קשורה: לפי מה שאני יודע יש בהוט פילטר מסוים שעוזר לשפר את איכות הצפיה בשביל מסכי LCD.
האם יש ביס דבר כזה?
תודה.
לשונית: הגדרות
בתוך הלשונית:
אתחול מתקדם
הגדרות SCART
RGB
הפילטרים שהם מביאים הם מונעים הפרעות וגלים, הם לא משפרי איכות.
אולי אמרו לך שזה משפר איכות, כי מי ששמו לו את זה, ראה יותר טוב אחרי.
שבעצם הוא ראה את האיכות במקור, ולפני הפילטר הוא לא טוב.
בתוך הלשונית:
אתחול מתקדם
הגדרות SCART
RGB
הפילטרים שהם מביאים הם מונעים הפרעות וגלים, הם לא משפרי איכות.
אולי אמרו לך שזה משפר איכות, כי מי ששמו לו את זה, ראה יותר טוב אחרי.
שבעצם הוא ראה את האיכות במקור, ולפני הפילטר הוא לא טוב.
תיקון טעות
האיכות לא משתפרת בין אם כבל rca ובין אם scart
נכון שיש בממיר הגדרות לכך אך מבחינת איכות לא תראה הבדל .
הסיבה הינה באיכות השידור - שניהם מעבירים סיגנל זהה ואת האיכות המשודרת .
מתי תראה שינוי - כאשר תשים כבל מוזהב באיכות טובה ? גם לא תמיד זה מאוד תלוי באיכות השידור .
אם כך מתי השינוי משמעותי - כאשר נצפה בדיוידי למשל תכני hd אודיו ברמה גבוהה המכשיר פולט זאת באיכות גבוהה , אם נשים rca scart בעצם פגענו בשידור קבלנו איכות גבוהה והכבל הוריד לנו אותה .
לכן נשתמש במקרים כאלו ואחרים בכבל ברמה גבוהה יותר וכך נקבל בעצם את האיכות האמיתית !
מתי תראה שינוי - כאשר תשים כבל מוזהב באיכות טובה ? גם לא תמיד זה מאוד תלוי באיכות השידור .
אם כך מתי השינוי משמעותי - כאשר נצפה בדיוידי למשל תכני hd אודיו ברמה גבוהה המכשיר פולט זאת באיכות גבוהה , אם נשים rca scart בעצם פגענו בשידור קבלנו איכות גבוהה והכבל הוריד לנו אותה .
לכן נשתמש במקרים כאלו ואחרים בכבל ברמה גבוהה יותר וכך נקבל בעצם את האיכות האמיתית !
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
amitsound, אם הבנתי אותך נכון, אתה טוען שאין הבדל באיכות התמונה בין חיבור עם כבל RCA לבין חיבור עם SCART ?
אם כן, זאת שטות גמורה.
בוודאי שיש הבדל באיכות וביכולת הטכנית של כל כבל.
ומנסיון אישי אני יכול להעיד שאיכות התמונה אצלי טובה משמעותית בחיבור ממיר YES בעזרת SCART במקום חיבור הקומפוזיט (RCA).
אם כן, זאת שטות גמורה.
בוודאי שיש הבדל באיכות וביכולת הטכנית של כל כבל.
ומנסיון אישי אני יכול להעיד שאיכות התמונה אצלי טובה משמעותית בחיבור ממיר YES בעזרת SCART במקום חיבור הקומפוזיט (RCA).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
Re: תיקון טעות
זה ממש לא נכון. RGB וקומפוזיט זה לא אותו סיגנל.amitsound כתב:האיכות לא משתפרת בין אם כבל rca ובין אם scart
לכן נשתמש במקרים כאלו ואחרים בכבל ברמה גבוהה יותר וכך נקבל בעצם את האיכות האמיתית !...