מבולבל בכל כל הקטע של רזולוציה ו- Scaling/Upconvertion

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום רב לכל חברי הפורום,

לפני מספר ימים קניתי טלויזיה חדשה, Panasonic THP42C10 ועכשיו אני מחפש רסיבר. הקטע הוא שאני קצת מבולבל בקשר לכל מה שקשור להתאמות הרזולוציה. מסתב שהרזולוציה הטבעית של הטלויזיה היא 1024X768 - שזה בכלל 4:3 ולא 720, למרות שהיא כביכול מתאימה ל 720P. כל העסק הזה ממש לא מובן לי.

עכשיו אני מחפש רסיוורים ואני רואה שהרבה מהם מציאים אופציות של scaling לגדלים שונים ו upconvertion מאנלוגי לדיגיטאלי. זה מבלבל אותי עוד יותר.

השאלות שלי הם:
1. מישהו יכול להסביר לי קצת על הרזולוציה של הטלויזיה שלי ועל איך היא מסתדרת עם גדלים שונים של 16:9 ועם 1080P?
2. בהנחה שאני אחבר לטלויזיה (דרך הרסיוור) ממיר רגיל של ייס HTPC/streamer/PS3 להזרמת סרטים מהמחשב (סרטים שרובם הגדול הוא Divx/Xvid/MKV ב 480P/720P, איזה יכולות Scaling/Upconvertio אני צריך לחפש ברסיוור והאם אני בכלל צריך את זה ברסיוור?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

1. אתה יוצא מתוך הנחה שפיקסלים חייבים להיות ריבועיים. אין שום צורך שפיקסלים יהיו ריבועיים ובמסכי HD READY ובפלזמות בעיקר, הפיקסלים פשוט מלבניים.

המקום היחיד שזה צריך להפריע לך זה עם מחשב HTPC (סלוני). לפחות ב-WINDOWS עשו את אותה הנחת היסוד לגבי זה שפיקסלים צריכים להיות ריבועיים וזה יגרום לעיוות כאשר תנסה להציג תמונה ביחס 4:3.

מעבר לזה, אין שום סיבה לדאגה ולא צריך להפריע לך שהפיקסלים שלך מלבניים :)

2. מרבית הרסיברים יעשו UPCONVERT כיום בלי הרבה מחשבה. רובם גם יעשו את זה די רע...

לגבי UPSCALE, זה כבר משתנה מחברה לחברה ולרוב צריך להיות רסיברים די יוקרתיים בשביל שזה בכלל יהיה פיצ'ר רלוונטי. יתרון בולט בשימוש כך ברסיבר הוא שיש לך מקור מיתוג אחד שאחראי לך על הכל.

החיסרון הוא שמרבית הרסיברים ידעו לתת לך או 720P או 1080i (במקרה הטוב 1080P) עם UPSCALING בינוני פלוס.

כמובן שזה תלוי ביצרן ובחברה. רצוי לרוב לבדוק אם יש ברסיבר מנגנון HQV, GENNUM או DVDO, שלושת החברות המובילות בתחום ה-UPSCALING.

תהנה, ואחלה ניק יש לך :)

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה על התגובה המהירה! :)

לא ממש הבנתי אבל בקשר לפיקסלים. את כל מה שאני יודע על רזולוציה ופורמטים אני יודע רק מהתחום של מחשבים, אז אפשר בבקשה לקבל הסבר יותר טכני ומעמיק?

כמו כן, קראתי בפורומים שונים שבדרך כלל הטלויזיות בימיונו יודעות לעשות scaling יותר טוב מרסיוורים (אלא אם כן מדובר ברסיוורים שעולים אלפי דולרים). האם זה נכון לגבי הטלויזיה שלי (ובמיוחד לאור העובדה שאני בכלל לא צריך scaling ל 1080P)? הסיבה שאני שואל היא שאם scaling ברסיוור לא נותן לי כלום אז אני אלך על רסיוור שעולה 1500+/- אבל אם scaling כן יעזור לי להעלות את איכות תמונות ה SD שלי אז אני אצטרך להשקיע לפחות 3000 ש"ח.

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מישהו?

וגם, האם הטלויזה הופכת בעצמה סרת של 24-30fps ל 50-60hz, או שרסיוור שזאת פונקציה של רסיוור?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

אין מה להעמיק יותר בנושא של הפיקסלים. כמו שעופר הסביר לך , יש גם מסכים עם פיקסלים מלבניים ולא רק ריבועיים.
כך יוצא שיש מסכים בפורמט 16:9 שהרזולוצייה שלהם היא כביכול של 4:3.
הדבר לא יפריע לך בשידורים רגילים כי המסך "מודע" לכך שהוא רחב ולא ריבועי והוא ייפרוש את התמונה בצורה נכונה.
בחיבור למחשב, כאשר תגדיר רזולוצייה של 1:1 עבור כל פיקסל , כלומר 1024X769, תקבל תמונה מעוכה.
*הדבר פתיר בניגון סרטים. לדוגמא בנגן BS-PLAYER אפשר לבחור את רזולוציית המסך וגם לסמן שמדובר במסך רחב והוא ייפרוש את זה נכון ויפה.

לגבי שאלות ה UPSCALE,
בסכומים שאתה מתכוון להשקיע עדיף לך לרדת מהנושא.
מעבדי תמונה טובים וייעודים עולים יותר וממש לא קיימים ברסיברים באזור ה 3000 ש"ח.
וברור לך שאתה לא צריך שום מעבד תמונה עבור PS3, HTPC וסטרימר, נכון ? הם גם ככה מוציאים תמונה מעולה.
מעבד תמונה נועד ברוב המקרים לעשות שיפור לשידורי SD עבור מסכים ברזולוצייה גבוהה.
אין בו ממש צורך בשידורי HD וגם בחיבור שלושת המכשירים שציינתי למעלה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #6 

כתבנו על כך אין ספור פעמים, כך שאם אתה מחפש הסבר יותר מעמיק שווה לעשות חיפוש מראש העמוד.

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

1. OK, אני מתחיל להבין, אבל אני עדיין לא ממש שם. נגיד המסך מקבל תמונה ברזולוציה של 1280X720 (תמונת 720P ביחס 16:9). הרזולוציה של המסך שלי היא 1024x768 - כלומר המסך צריך להשמיט שורות אנכיות ולהשלים שורות אופקיות, נכון? שזה אומר שהוא מגדיל את התמונה עוד יותר (להגיע מ 720 ל 768) ואז מקצץ אותה עוד יותר (להגיע מ 1366 ל 1024). כלומר במסך יש איזשהו מעבד תמונה שעושה את זה לפי אלגוריטמים? הבנתי נכון? אם כן, אז האם אפשר לסמוך על מסך כמו שלי (שהוא ממש לא high end) לעשות עבודה טובה בהמרות רזולוציות מסובכות כל כך?

כמו כן, איך המסך שלי מתמודד עם אות ב 1080P/I?

2. אני מדבר גם על תכני SD. רוב הסרטים שיש לי הם לא ב 720/1080 וגם הייס לא בהכרח HD. יש רסיוורים בגבולות ה 3000 ש"ח (כמו הדנון 1909) שתאורטית יש להן יכולות Scaling/Upconvertion נרחבות. השאלה היא האם יכולות עיבוד התמונה המובנות במסך שלי הן יותר טובות. (מקריאה בפורומים והתיעצות עם אנשים, הדיעות חלוקות)

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הקפצה!

חיפשתי שוב בפורום אבל עדיין לא מצאתי תשובות ממצות.

erezm_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 277
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #9 

מבולבלים ???? גם אנחנו ...... :D

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

1. לא משמיטים קוים אלא פשוט עושים DOWNSCALING שזה סוג של עיבוד תמונה שעושה ממוצע חכם לפיקסלים הרלוונטיים.

אם אפשר לסמוך על המסך או לא, לא ממש רלוונטי במקרה שלך - כי אין לך ממש אלטרנטיבות. באופן אידאלי כדאי תמיד להשתמש ב-NATIVE RESOLUTION (כלומר להמנע מהמרות ומעיבודי תמונה). לכן מסכים עם פיקסלים רבועיים לא הכי מומלצים עבור מי שמשתמש במחשב בתור מקור וידאו.

2. רסיברים לרוב לא עושים עבודה מי-יודע-מה, אבל אי אפשר לדעת מי עושה את זה יותר טוב המסך או הרסיבר (אני מהמר שזה יהיה בערך באותה רמה).

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #11 

אתה חייב להבין דבר אחד בסיסי. צילום וידאו של המציאות לא מגיע לרמת דיוק גבוהה מספיק כדי שתוכל לראות הבדל בין 1024X768 ל1280X720.
אתה כן תוכל לראות הבדל בממשקי המחשב השונים(תוכנת ההפעלה, משחקי מחשב וכו') כלומר בפלט 1:1 של כרטיס מסך ובמיוחד כשהמסך שלך מורכב מפיקסלים מלבניים וממשקי המחשב השונים מיועדים לפיקסלים ריבועיים(תתקבל תמונה מעוותת).

oferlaor
"לכן מסכים עם פיקסלים רבועיים לא הכי מומלצים עבור מי שמשתמש במחשב בתור מקור וידאו".
התכוונת במקרה למסכים עם פיקסלים מלבניים?

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

oferlaor כתב:1. לא משמיטים קוים אלא פשוט עושים DOWNSCALING שזה סוג של עיבוד תמונה שעושה ממוצע חכם לפיקסלים הרלוונטיים.
...
קראתי את המאמר על scaling פה באתר ועוד כמה מאמרים ואני עדיין לא ממש מבין איך בדיוק זה עובד בהקשר של פיקסלים מלבניים. אתה יכול להפנות אותח לחומר בנושא?
oferlaor כתב:1. באופן אידאלי כדאי תמיד להשתמש ב-NATIVE RESOLUTION (כלומר להמנע מהמרות ומעיבודי תמונה)..
...
אבל תמיד יהיה שינוי ברזולוציה - המסך חייב להראות תמונה של 1024X768 פיקסלים. אם אני רואה תמונה של נגיד 606x385 (לא המצאתי את זה, באמת יש לי איזשהו סרט בפורמט כזה) אז או שהוא ימתך אותו או שהוא ישאיר מסגרת שחורה מסביב לתמונה.

השאלה היא האם כדאי שהמחשב/סטרימר ימתח אותה, הרסיבר או המסך עצמו.

(אגב, להשאיר מסגרת שחורה אלול ליצור צבירה/צריבה, נכון?)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”