המלצה לתוכנת מדיה סנטר על לינוקס ומחשב חלש יחסית ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.
הייתי שמח לקבל המלצות לתוכנת מדיה מבוססת לינוקס המיועדת למחשב חלש יחסית (תוכן SD בלבד):
AMD 4850e
2GB RAM
ASUS M2NPV-VM / GF 6150

אותו המחשב מיועד לשמש גם כ"שרת הורדות" Bittorent וFTP מזדמן
+שרת קבצים לשאר המחשבים בבית (NAS)
על כן חשוב שתהיה אופציה להפעיל אפליקציות כאלו (בסיגנון Transmission/rTorrent/MLDunkey)

אני לא זקוק ליכולת הקלטה DVR- אולי רק צפיה דרך כרטיס DVB-T (ועל כן MYTH לא נותנת יתרון משמעותי)
גם לא לחוץ על תמיכה בעברית.

מה שכן חשוב היא יכולת קיטלוג והורדה של מידע\כרזות וכו' לסרטים וסדרות שאני מוריד + אולי כתוביות (אנגלית בעיקר).

הדגש הוא על עבודה יעילה וחיסכון בחשמל - המחשב פועל 24/7 ואני לא רוצה שבאופן קבוע "יטחון" את הדיסקים וכו'..
(את הOS אני מפעיל מדיסק 2.5" חסכוני בחשמל - ואולי SSD בקרוב והאחסון נעשה על שני דיסקים 3.5" מסדרה GREEN של WD)
שקלתי חלופה של NAS ייעודי נפרד - אך העלות למכשיר עם היכולות הנ"ל גבוהה יחסית וכבר יש לי חומרה שעשויה להתאים אם אצליח להפעילה באופן חסכוני .

כרגע אני מתלבט בין Mythtv / mythBunto
או XBMC על בסיס Ubuntu Server

(שקלתי גם Boxee והממשק נחמד - אך לא יודע לגבי שילובה עם אפליקציות לניהול הורדות וכמו כן לא בטוח שהיא כל כך חסכונית בהתחשב באופי ה"LIVE" שלה והעדכונים התכופים לתוכן).

עד היום השתמשתי בXP SP3 עם MediaPortal אך השילוב הנ"ל (לדעתי) אינו יעיל, מבזבז הרבה ממשאבי המערכת וגורם לבזבוז חשמל (למרות שניסיתי הכל בכדי "לנקות" את ההתקנה ותוכנות בלתי רצויות - כמעט תמיד יש איזושהי פעילות לא רצויה ברקע ).

אני מקווה שעל בסיס לינוקס אוכל להגיע למערכת יציבה ויעילה יותר (אולי אף הרצה של הOS מהRAM במקום לטחון את הדיסק וכו').
שקלתי הפעלת Win 7 MCE בשילוב האפליקציות הרלוונטיות (uTorrent/eMule) אז אשמח אם למישהו יש תובנה לגבי הפעלתה בצורה יציבה ויעילה (אנרגטית).

אשמח להמלצות מבעלי נסיון.
תודה מראש,
גל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אין לי תשובה לגבי לינוקס, אבל המפרט שלך לדעתי כן יוכל להריץ תכני HD באיכות 720P.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

galgo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 231
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #3 

תודה על התשובה 8)
הוא אכן מריץ תכנים כאלו כבר היום על הMEDIA PORTAL - יכולת הפיענוח פחות מטרידה אותי...
(בעוונותי אני עדיין מחובר לטלוויזיית CRT ונהנה גם מתכני SD ופורמטים כגון DivX/xVid שלעיתים אפילו אינם :oops: 720P)
כרגע מטרידה אותי יותר צריכת החשמל והעבודה הבלתי יעילה של המערכת שדולקת 24/7- סביר להניח בגלל מגבלות הWinXP (בתחום מערכת הקבצים ותעבורת הרשת) - למרות שמיניות באוויר וכלים איזוטריים שניסיתי בכדי להפכה ליותר יעילה .
אני שואף לקבל ממשק נוח לפחות כמו הMP על גבי לינוקס "רזה" בשילוב מספר מוגבל של אפליקציות לניהול ההורדות והקבצים.

נראה שע"י שיפור התוכנה בלבד ניתן להגיע להפרש של 30-40Watt שהנם משמעותיים מאד במערכת הפועלת 24/7

תודה שוב,
גל

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”