עזרה בקניית מקרן.תודה מראש לעוזרים...
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
אחרי חיפוש נרחב באינטרנט,הגעתי לפה בתקווה לתשובה.
חשבתי לקנות lcd ותכננתי לקנות משהו גדול יחסית לחדר,משהו בסביבות 50 אינטש.לאחר שראיתי מחירים וויתרתי ואז חשבתי על מקרן שיהיה מחובר למחשב לצורך סרטים בעיקר.גודל החדר הוא 3*4 וגובה 2.6.חשבתי להציב מקרן בקצה אחד של החדר שיקרין על גבי כל הקיר הנגדי.כך שכל הקיר שבגודל 3*2.6 יהיה המסך ושמרחק הצפייה הוא בערך 3.7 מ'(המטה שלי לאורך החדר)עכשיו מצאתי מקרן יד שנייה 3m x70 במחיר ממש מצחיק ויש לי כמה שאלות.בסקירה שמצאתי היה כתוב שמרחק ההקרנה המינימלי שלו הוא 4.6 מ',למרות שבאתר היצרן אין זכר לנתון הזה.תהיה בעייה משמעותית אם הוא יקרין מ3.6 מ' לדוגמא?
ועוד שאלה,מה אמורה להיות איכות התמונה שלו לפי 3500ansi וקונטרסט 1:700?
לפי מה שהבנתי איכות לא בשמיים אבל כשהחדר חשוך לגמרי זה יראה טוב?
ושאלה אחרונה,אם לדוגמא הקיר שיהיה המסך יצבע בשחור,זה ייתן לי שחורים יותר חזקים וצבעים יותר חדים ופחות מוארים?(פחות חלביים ודהויים)?או שזה בכלל לא טוב?
חשבתי לקנות lcd ותכננתי לקנות משהו גדול יחסית לחדר,משהו בסביבות 50 אינטש.לאחר שראיתי מחירים וויתרתי ואז חשבתי על מקרן שיהיה מחובר למחשב לצורך סרטים בעיקר.גודל החדר הוא 3*4 וגובה 2.6.חשבתי להציב מקרן בקצה אחד של החדר שיקרין על גבי כל הקיר הנגדי.כך שכל הקיר שבגודל 3*2.6 יהיה המסך ושמרחק הצפייה הוא בערך 3.7 מ'(המטה שלי לאורך החדר)עכשיו מצאתי מקרן יד שנייה 3m x70 במחיר ממש מצחיק ויש לי כמה שאלות.בסקירה שמצאתי היה כתוב שמרחק ההקרנה המינימלי שלו הוא 4.6 מ',למרות שבאתר היצרן אין זכר לנתון הזה.תהיה בעייה משמעותית אם הוא יקרין מ3.6 מ' לדוגמא?
ועוד שאלה,מה אמורה להיות איכות התמונה שלו לפי 3500ansi וקונטרסט 1:700?
לפי מה שהבנתי איכות לא בשמיים אבל כשהחדר חשוך לגמרי זה יראה טוב?
ושאלה אחרונה,אם לדוגמא הקיר שיהיה המסך יצבע בשחור,זה ייתן לי שחורים יותר חזקים וצבעים יותר חדים ופחות מוארים?(פחות חלביים ודהויים)?או שזה בכלל לא טוב?
על איזה מקרן מדובר? כמה שעות מנורה עשה המקרן?
מה התקציב?
מה התקציב?
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

תקציב,הכי זול שאמצא..
אני לא מתכנן להשקיע יותר מדי...
הייתי אומר גג אלפיים!המקרן לפי מה שהבנתי בקושי עבד אבל...מי יגיד שטחן ת'מקרן?
הייתי אומר גג אלפיים!המקרן לפי מה שהבנתי בקושי עבד אבל...מי יגיד שטחן ת'מקרן?
אתה יכול לרשום פה חברה או דגם של המקרן?242ariel242 כתב:תקציב,הכי זול שאמצא..
הייתי אומר גג אלפיים!המקרן לפי מה שהבנתי בקושי עבד אבל...מי יגיד שטחן ת'מקרן?...
מה עם מסך הקרנה?
רצית ללכת על מסך 50 אינצ' ועכשיו אתה יורד למקרן ב2K
לא ברור לי..
או שאתה רוצה איכות או שאתה רוצה "כמות".
אי אפשר גם וגם במחיר הזה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
נתון האנסי לבדו לא אומר כלום.frankym כתב:ממש לא טוב לדעתי ! לסרטים ולדוגמא לקולנוע ביתי מומלץ 1600 אנסי וקונטרסט יותר גבוה מה התקציב...
זה כמו להגיד שאם אתה מחפש מכונית ספורטיבית אתה צריך מינימום 200 כ"ס.
ללא הנתון של גודל התמונה וה-GAIN של המסך, לנתון האנסי של המקרן אין משמעות, בדיוק כמו שמבלי לדעת מה משקל הרכב, להספק אין הרבה משמעות...
הנתון הסופי שאותו מחפשים הוא ה-FOOT/LAMBERT כלומר, כמה בפועל יש אור על יחידת שטח של המסך ולזה יש תקנים שמגיעים מבתי הקולנוע.
זה כמובן פונקציה של עוצמת ההארה של המקרן אבל גם של ה-GAIN של המסך וכמובן גודלו.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

המקרן כמו שכתבתי בהודעה הראשונה הוא של חברת 3m והדגם זה x70.רציתי מסך 50 אינטש כי רציתי גודל..כמובן שהאיכות חשובה לא פחות אבל כל הרעיון הוא ליצור חוויה קולנועית אדירה,לצפות במסך של 150 אינטש בערך משתרע על קיר שלם!..
ולא חדש לי שאין מקרני היי אנד ואפילו לא מיד אנד ב2000 אבל אני לא מחפש את הטופ,אני מחפש משהו נחמד ושיהיה יפה ותמורה טובה למחיר...תודה על התגובות דרך אגב!
ולא חדש לי שאין מקרני היי אנד ואפילו לא מיד אנד ב2000 אבל אני לא מחפש את הטופ,אני מחפש משהו נחמד ושיהיה יפה ותמורה טובה למחיר...תודה על התגובות דרך אגב!
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

יש מישהו שיכול לתת חוות דעת?..
כמו שאמרתי המרחק צפייה הוא בערך 3.5 מטר וגודל ההקרנה צריך להיות משהו כמו 150 אינטש +- 10-15%...תודה רבה!..
כמו שאמרתי המרחק צפייה הוא בערך 3.5 מטר וגודל ההקרנה צריך להיות משהו כמו 150 אינטש +- 10-15%...תודה רבה!..
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כן האמת שהבנתי את זה מהנתונים אז די ירדתי מהעניין של אותו מקרן..אבל אילו נתונים לחפש בעיקרון?..אילו חברות זולות יחסית נחשבות טובות בתחום?..תודה רבה..
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אתה צריך לחפש מקרנים עם רזולוציה של 1280X720 (מה שנקרא HD READY), בני כמה שנים.
הראשון הפופולארי בארץ היה הפוג'יטסו 601, הוא בהחלט ייכנס בתקציב שלך.
יש גם פנסוניק AE700 ואחריו ה-AE900 שהראשון בודאות ייכנס בתקציב, השני אולי טיפה יותר בלחץ.
יש למיצובישי מקרני HDR כמו ה-HD1000 וה-HC1100, שלדעתי יהיו טובים יותר מהקודמים באיכות התמונה, אם כי פחות נוחים להתקנה (כי אין להם LENS SHIFT). הם גם DLP לעומת האחרים שהם LCD.
יש גם ל-SANYO כמה דגמים ותיקים כמו ה-Z3 ואלו שבאו לאחריו.
הקיצר, יותר קריטי שתמצא מה יש כרגע למכירה ואז תבוא ותתיעץ.
שים לב שבתקציב הזה אתה דיי קונה מקרן "עד שימות" מכיון שמנורה תעלה כמו אם לא יותר מהמקרן עצמו....
הראשון הפופולארי בארץ היה הפוג'יטסו 601, הוא בהחלט ייכנס בתקציב שלך.
יש גם פנסוניק AE700 ואחריו ה-AE900 שהראשון בודאות ייכנס בתקציב, השני אולי טיפה יותר בלחץ.
יש למיצובישי מקרני HDR כמו ה-HD1000 וה-HC1100, שלדעתי יהיו טובים יותר מהקודמים באיכות התמונה, אם כי פחות נוחים להתקנה (כי אין להם LENS SHIFT). הם גם DLP לעומת האחרים שהם LCD.
יש גם ל-SANYO כמה דגמים ותיקים כמו ה-Z3 ואלו שבאו לאחריו.
הקיצר, יותר קריטי שתמצא מה יש כרגע למכירה ואז תבוא ותתיעץ.
שים לב שבתקציב הזה אתה דיי קונה מקרן "עד שימות" מכיון שמנורה תעלה כמו אם לא יותר מהמקרן עצמו....
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התגובות!אחפש באמת אם יש משהו ביד2 ואשאל כאן.ובעקרון,שני מקרנים עם אותם נתונים לא יפיקו אותה איכות תמונה נכון?צריך לראות בעין.ומה עדיף בעקרון,lcd?dlp?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כן הבנתי אבל שצריך לראות את זה על חי כדי לגלות רגישות..תודה בכל אופן..כמו שאמרתי אחפש דגם ואז אבוא לשאול..תודה רבה!